- Konu Sahibi esinruzgar
-
Bence bu forumlarda dini konuları konuşmanın yasak olması çok daha vahim. Bir ateist kadınla bir dini bütün Müslüman kadın başka nerede bir araya gelip de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler ki? Başka nerede bir konuda birbirlerinin görüşlerini bilme şansını yakalayabilirler.
Kavga çıkabilir pek tabi, herkes kendi doğrusunu o kadar benimsiyor ki, karşısındakine fırsat vermiyor, e haliyle kavga kaçınılmaz olur. Ya da şu var. herkes benim doğruma inanmalı anlayışı. Yok kardeşim herkesin doğrusu kendine. Yine de tartışmaktan, kavga etmekten korkmaya gerek yok. Erkekler gibi iğrenç küfürler de edilmiyor, görmedim yani henüz.
Bence bu forumlarda dini konuları konuşmanın yasak olması çok daha vahim. Bir ateist kadınla bir dini bütün Müslüman kadın başka nerede bir araya gelip de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler ki? Başka nerede bir konuda birbirlerinin görüşlerini bilme şansını yakalayabilirler.
Kavga çıkabilir pek tabi, herkes kendi doğrusunu o kadar benimsiyor ki, karşısındakine fırsat vermiyor, e haliyle kavga kaçınılmaz olur. Ya da şu var. herkes benim doğruma inanmalı anlayışı. Yok kardeşim herkesin doğrusu kendine. Yine de tartışmaktan, kavga etmekten korkmaya gerek yok. Erkekler gibi iğrenç küfürler de edilmiyor, görmedim yani henüz.
haklısın bencede vahim esincim...neden cinselliğe varana kadar herşey konuşuluyo da dinimiz islam neden konuşulmuyo?ben istiyorum böyle bir bölüm olmasını .kazen bey duyunnnn lütfen
Konuşulmuyor değil.Konuşulamıyor.
Sebebi site yönetimi değil,bizleriz.
evet bilmediği konularda ahkam kesenler yüzünden konuşamıyoruz
Yaa anlamadığım tartışmalardan neden korkalım ki? Tartışılacak tabi ki. İlla ki parti lafı çıkacaktır.
Açıkçası Kazen'in şehitlerle ilgili kapattığı konuya bir göz attım, özellikle tartışmanın alevlendiği ve propoganda laflarının bolca geçtiği son sayfaları okudum. O kadar da büyütülecek bir şey yok ki. Birileri çıkmış oy verdiği partinin doğru politiakalar uyguladığını savunmuş, birileri de yanlış yaptığını ki zaten öyle bir başlık açıldığında konunun geleceği nokta belli. Yani Şehit haberlerini aldığımızda feyzbokumuza koşmaktan başka ne yapacağımız soruluyorsa tabi ki de bunun nedenleri, nasılları, iktidarın uygulamalarına, muhalefetin bu konudaki tutumlarına vs. vs. gider başka bir yolu yok ki bunu tartışmanın. Yine de bir çok forumda, özellikle erkeklerin olduğu yerlerde tartışılan bu tip konuların arasında seviye ve uslüp olarak örnek gösterilecek bir tartışma olmuş. Daha hafifi olamazdı. İmkansız.
Nasıl olacaktı.
Şehit veriyoruz, üzgünüz!
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...
Bu şekilde mi sürecekti konu. Tartışmayalım çözüm bulalım diyorlar, ya tartışmadan, nedenini, niçinin ortaya koymadan çözüm nasıl bulunur?
Bu imkansız eğer ki burada konu açılıp da bu tartışmalar yaşanmasın diyorsanız herkesler haklı açmayalım, bundan hafifi imkansız. Yani Kazen'in dediği gibi ben yönetsem o forumu o konuyu kapatmazdım mesela:)) bana göre iki taraf da düşündüklerini savunmaya çalışmış, arada bir kaç seviyesiz laf olmuş ama o kadar da her yerde oluyor.
Yaa anlamadığım tartışmalardan neden korkalım ki? Tartışılacak tabi ki. İlla ki parti lafı çıkacaktır.
Açıkçası Kazen'in şehitlerle ilgili kapattığı konuya bir göz attım, özellikle tartışmanın alevlendiği ve propoganda laflarının bolca geçtiği son sayfaları okudum. O kadar da büyütülecek bir şey yok ki. Birileri çıkmış oy verdiği partinin doğru politiakalar uyguladığını savunmuş, birileri de yanlış yaptığını ki zaten öyle bir başlık açıldığında konunun geleceği nokta belli. Yani Şehit haberlerini aldığımızda feyzbokumuza koşmaktan başka ne yapacağımız soruluyorsa tabi ki de bunun nedenleri, nasılları, iktidarın uygulamalarına, muhalefetin bu konudaki tutumlarına vs. vs. gider başka bir yolu yok ki bunu tartışmanın. Yine de bir çok forumda, özellikle erkeklerin olduğu yerlerde tartışılan bu tip konuların arasında seviye ve uslüp olarak örnek gösterilecek bir tartışma olmuş. Daha hafifi olamazdı. İmkansız.
Nasıl olacaktı.
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...
Bu şekilde mi sürecekti konu. Tartışmayalım çözüm bulalım diyorlar, ya tartışmadan, nedenini, niçinin ortaya koymadan çözüm nasıl bulunur?
Bu imkansız eğer ki burada konu açılıp da bu tartışmalar yaşanmasın diyorsanız herkesler haklı açmayalım, bundan hafifi imkansız. Yani Kazen'in dediği gibi ben yönetsem o forumu o konuyu kapatmazdım mesela:)) bana göre iki taraf da düşündüklerini savunmaya çalışmış, arada bir kaç seviyesiz laf olmuş ama o kadar da her yerde oluyor.
Din ve siyaset yönetimin koyduğu kurallar yüzünden değil, üyelerin dinlere, mezheplere, siyasi görüşlere saygı, hoşgörü, anlayış göstermediği için yasak.
Burada 263.657 kadınız, buda 263.657 ayrı kültür, ayrı inanış demek, inandığımız dinlerin, mezheplerin öğretilerini bile farklı yorumlamak, kendimize yakın bulduğumuz siyasi partiden farklı beklentiler demek.
Keşke fikirlerimizi dayatmak yerine saygı duymayı bilsek ama malesef defalarca denenmesine rağmen görüldü ki konu din ve siyaset olunca konuşamıyoruz, sadece konuşamasak amenna tehdit, küfür, aşağılama, hakları değilken siteden kovma, dışlama, kendilerinden olmayanı her topikte takip edip yerme, sövme, hakaret.
Bunların çözümü var diyorsunuz evet var, ikaz edilir, uyarı verilir, banlanır hala devam edenler varsa üyelikleri iptal edilir, ki öyle yapıldı da lakin bu sefer banlananların arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları saldırdı ötekileştirdikleri üyelere.
Halbuki ister A partisi ister B partisine yakın olalım, ister ateist, ister müslüman, ister hıristiyan veya yahudi, ister hanefi, alevi, şafii, caferi olalım biz bu ülke kadını değil miyiz?
Peki niye bunca kin ve öfke, düşmanca tavır, inandıklarımız, sempati duyduklarımızdan ziyade önemli olan insanlığımız değil mi?
Dinini mezhebini, hangi görüşe yakın olduğunu bilmeden önce selam veren, sohbet edenler öğrendikleri sonrası niye tavır değiştirirler. Hani kankaydılar, dosttular, sırf dini inancı, siyasi görüşü yüzünden bir anda ötekileştirilmek hangi dünya görüşünde, hangi kutsal kitapta yer alıyor?
Şimdi söyler misiniz din ve siyasi görüşünü söyledi diye resmen taşlanan bir kadın artık böyle şeyleri dile getirmek ister mi sitede?
Tartışmakta elbette sorun yok,sorun tartışamamakta.
Tartışamıyoruz direkt kavga ediliyor,hakaretler kendinden farklı düşünen insana kendi düşüncelerini empoze etmeler,
Karşıdaki de yetişkin bir insan olduğu için haliyle o empozeyi kaldıramıyor,çoğu zaman kendi de kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor,olay tartışmaktan çıkıp seviyesiz kavgaya dönüşüyor.
Ayrıca Kazen o konu ile ilgili onlarca mesajı yönetime taşıdığını da söyledi.
Yani kaldırılan birçok seviyesiz yorum mevcut.
Sadece görülen değil yani konu.
Keşke düzgünce tartışabilsek,herkes düşüncelerini özgürce açıklasa ve destekli bir şekilde savunsa,
Karşıdakinin düşüncesine saygısı olup kendi düşünceleri mutlak doğruymuş gibi davranmasa,
Farklı düşünceye sahip kişilere "yüzde verileri" ile gelip "yüzde bilmemkaç bu şekilde bu ülkede,böyle düşünüyor,sen hala neyi savunuyorsun" tarzı,sanki yüzde 50yi geçen düşünce mutlak doğruymuş gibi konuşmasa,
İşte o zaman gerçek tartışma ortamı olur ve gayet seviyeli şekilde ilerler,mantıksız dalaşmalar,mahkemeler,hakaret,itham,küfür,olmaz,site üyelerinin de site yönetiminin de başı ağrımaz.
Din ve siyaset hassas konular.
Bizler de çok hassas bir milletiz.
En ufak konularda bile fikir ayrılıklarına tahammül edemeyen üyeler var.
Din bölümü açılsa,farklı dine mensup üyeler de haliyle kendilerine ait bölüm isteyecekler (haklı olarak!)
Ve tabii inançsız insanlar da (yine haklı olarak!)
En basit konularda bile ahlak timsali geçinen,kendi ahlaki değerlerini her şeyin üzerinde tutan üyeler sizce farklı inanca ya da inançsızlığa saygı duyacak mı?
"Ateizm" adı altında sadece ateistlerin paylaşım yapacağı bir konuya teist bir insan girip itham edecek bir yorum yapmayacak mı?
Ya da tam tersi de olacak.
Malesef biz haddimiz olmayan konularda çenemizi tutmayı başaramıyoruz.
İnsanların sadece kendisini ilgilendiren,kimseye zararı olmayan meselelerini kendi doğrularımız çerçevesinde ele alıp karşıdaki kişiyi adeta taşlıyoruz.
Şahsen ben,kendi düşünceme karşıt olan kişinin ithamlarını,ahlak öğretilerini,hatta hakaretlerini işiteceğime,konuşmamayı tercih ederim.
Çoğu üye de kimseden akıl almak istemeyeceği için ya benim bahsettiğim yöntemi seçecek(konuşmamak,tartışmamak) ya da kendi düşüncelerini şiddetle savunacak,empoze etmeye çalışacak tıpkı karşıdaki kişi gibi.
Ve yine başladığımız noktaya geri döneceğiz.
Ayrımcılık,ötekileştirme,farklı fikirlere saygısızlık,tartışmayı empoze etmek sanıp seviyeyi düşürerek tartışmaya çalışma huyumu devam ettiği sürece bırakın forumda siyaset de din de tartışılmasın.
Forumda mevcut olan konularla insanlar birbirine destek olmaya devam etsin.
Nasıl olacaktı.
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?