Kadınlar neden siyaset konuşamıyor?

Parti propogandası yapmak isteyen kadın kolları üyeleri zaten başka başlıklar altında da yapabilir bu dediklerinizi, hem de hiç çaktırmadan aynen dediğiniz gibi. Yine denildiği gibi bir çok farklı başlık da bir şekilde siyasi içeriğe bağlanıp kapanabilir. Bu neden o kadar korkunç bir şey hala anlamadım. Benim söylemek istediğim herkes çıkıp birileri şöyle yapabilir, birileri böyle yapabilir diyor. Yapacak olan her şekilde yapabilir.
Ama ben bu soruya cevabımı çok güzel aldım, alıyorum, görüşlerini bildiren herkese teşkkürler.

canim yazdiklarimiz forum yoneticilerinin neden siyaset ve dine yer vermedigine dair fikirler.. acikcasi kimin ne yazdigi, neye inanip benimsedigi beni alakadar etmiyor..benim sorunum degil bunlar... eger sende direk ve net cevap istiyorsan insanlarin sana bahane sundugunu dusunuyorsan, kazene ozelden yazarsin o da sorularini cevaplar..
bosuna sitem etmissin bizlere.. yeni olduunu dusunerek sana yardimci olmak istedik biz sadece..

Yok yanlış anladınız,
Ben kimsenin bahane sunduğunu düşünmedim, herkesin kendi görüşlerini paylaştığının farkındayım, ben de kimseye sitem etmiyorum. Buraya yazan ve görüş bildiren, ya da yazmayan herkes sayesinde sorduğum soruya cevap aldığımı belirttim. Kimin neye inandığı ya da desteklediği emin olun beni de ilgilendirmiyor. Ben bunu bu şekilde savunurken aslında tartışmak ya da paylaşmak istediğim şeyler partiler değil, Ülkemizin gündemini oluşturan konular.

Mesela ben Türkiye’de yaşayan bir kadın olarak buradan ülkemizdeki yargı sistemiyle ilgili olarak;
“Ya 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edenler, kızın rızası vardı diye nasıl suçsuz bulunur, bu nasıl adalettir?” diye soramayacağım ucu siyasete dokunabilir.
Bir Türk kadını olarak;
“Ya kadınlara şiddet son 7 yılda nasıl oldu da %1400 oranında artabiliyor?” diye soramayacağım siyaset karışabilir.
Ben bir erkek annesi olarak burada;
“Şehit sayısındaki bu artış neden, bu şehit annelerinin babalarının acısını kim dindirecek?” diye soramayacağım çünkü o da siyasete dayanabilir.
Ben bir kadın olarak;
“Bütün dünya pedofili ile mücadele ederken bizde kanunlarla nasıl oluyor da 15 yaşında evlenmenin önü açılabiliyor?” diyemiyorum o da siyaset olur.
Küçük bir çocuğu olan bir anne olarak;
“Nasıl olur da 5,5 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki çocuk aynı sınıfta aynı derse girer bu nasıl bir sistemdir?” diyemem siyasete girer
Mesela ben çevreci bir kadın olarak;
“Türkiye’nin en önemli, dünyanın Alplerden sonra 2. önemli oksijen deposu olan Kaz dağlarında siyanürle altın aramak için yerli yabancı 1400 firmaya nasıl ruhsat verilir, bu düpedüz katliamdır da diyemem”
“Hele ki dünyanın korkup vazgeçtiği HES’lere nasıl olurda ülkemin en güzel yerleri, cennet gibi kıyıları açılır” bu da siyaset.
Ben daha açık nasıl anlatayım, ne diyeyim ki?
Ben burada kadın olarak beni rahatsız eden bu en önemli konuları konuşamayacaksam, bu nasıl kadınlar kulübü oluyor?
Şimdi bazıları çıkıp parti propagandası mı yapıyorsun diyecekler?
Cevabım hayır hiçbir partiyle ilgilenmiyorum, ben duyarlı bir kadın olarak, bir anne olarak, bir vatandaş ve her şeyden önemlisi bir insan olarak sadece bu gerçeklerle ilgileniyorum.

Düzeltme: Kaz dağlarında 400 ton siyanürle arama yapılacak 16 firmaya ruhsat verildi, yanlış yazmışım.

Son Dakika: Hakkari çukurca bugün yine 4 şehit verdik. 4 gencecik çocuk,5 yaralı. Ahh o annelere Allah sabır versin, Allah kimseye yaşatmasın.

Isin ilginc yani ( ben 12 senedir burada üyeyim kk da herhalde 13 senedir var ) gittikce özgürlügümüzün kisitlanmasi.
Eskiden gercekten acik ve net konusarak kimse alinmadan tartisabiliyorduk her konuyu ama son seneler üye sayisi arttikca KK`nin seviyeside düstü.
Birden Tesettür bölümleri acildi, hadi hep beraber dua edelim bölümleri acildi ama öte yandan yasaklar konuldu.
Ne yazikki eskiden actigimiz konulari okuyamayacagiz ama o zamanlar yani 10 sene önceki actigimiz konularimiz baskaydi simdi cok baska.
Simdi konusulan konular akraba evliligi, kocaya kacmak istiyorum, kaynanam cadi cikti, depresyondayim hangi ilaci icsem, hadi gelin bol bol dua edelim.

Eskiden burasi böyle degildi, cogu eski üyelerde kalmadi zaten Elif ve Kazen cok iyi bilirler, ama ben yinede yilmayacagim özgür ve güclü kadin düsüncelerimi buraya hep yazacagim.
Biz kadinlar bir ülkenin basiyiz: doguranda biz, büyütende biz, eslerimizin arkasinda veya önünde olanda biz.
Hic kimse unutmasinki her erkek politikacilarin arkasinda aslinda kadinlari var, cogu seylerde onlarda politika yapan eslerini yönetiyor.
Bilmiyorum neden bizi hep Hindistandaki kast sistemi gibi bir cekmeceye sokup: siz dogurun, yemek yapin, yatakta iyi olun gerisine karismayin demek istiyorlar.

Korkak erkek egemen toplumlarin basitirlmis kadinlari olmaktan ben sahsen biktim, benim hic bir erkekten hic bir eksikligim yok, bir erkegin yapabildigi herseyi yapabiliyorum... eeee daha neden özgürce bizi ilgilendiren konulari konusamiyoruz. bilinclenmiyoruz, okumuyoruz, akil fikir danismiyoruz, tartisamiyoruz?
Artik beyinlerimiz uyusmus vaziyette, gün be gün gittikce beynimdeki neuronlarin azalacagindan korkuyorum cünkü bundan sonra düsünmeye bile gerek yok, bizlerin devletimizde söyleyecek sözlerimiz yok, her tarafdan bize susun deniliyor, kararlar veriliyor ve biz hic bir sey söyleyemiyoruz.
Yahu ben insanim ben düsünmez isem neye yararim?

Olivyacım dua bölümleri açıldı vs.Millete dua etmeyinmi denmeli.Bunun yanında cinsellik vs tartşılmıyormu.
Geçen senelerde dikatini çektimi bilmiyorum.Açılan konulardan biri:Sevgilim yüzüme boşalmak istiyor buna izin vermeliyim?Normalmi?Ve bu konuya izin verildi tartışıldı.Daha nasıl demokratik olunur.
Ve siyasetin yanında dinde yasak.Sadece dua serbest.

Son düzenleme:
Ilk önce selam Elif, coktandir görüsmedik ve yazismadik seninle.
Cinsellik ne diye var onu zaten anlamis degilim. Zira simdiki genclik cinselligi senden benden ve her yasitlarimizdan daha iyi biliyor, eee bizlerde zaten evliyiz bizede cinsellik önemli degil.
Ben bizler icin önemli olan, yani toplumumuza ve vatanimiza önemli olan haberleri, yorumlari, gelecegimizi belirleyen fikirleri insanca tartismayi isterim.

Siz bizler gibilerin susmasini isterseniz, o zaman sizlere sevgilim veya esim her neyse yüzüme bosalmak istiyor gibi insanlarin cogalmasini saglayacaksiniz Kadinlar kulubünde.
Anlatabildimmi???
Akli basinda, tecrübeli, ayaklari üzerinde duran ve durabilen, cocugunun gelecegini, devletin sorunlarini tartismak isteyen bir kadin toplulugu var burda, bana yüzüne bosalmak isteyen kadinlarin sorularini anlatmayin ne olur, gururum yikiliyor cünkü bizleri onlarla karistirmayin lütfen.

Siyaset ve din,inançlar ve inançsızlıklar,özgürlükler ve yasaklar ne vakit gündeme gelir ama gündemi oluşturmaz olur;
o zaman bizlerde burada rahat rahat konuşabiliriz fikirlerimizi.

Ne dedigini anlamadim canim, aciklarmisin biraz?

Çok güzel açıklamışsın. İçimde sürekli bastırmaya çalıştığım heyecanımı açığa çıkardın tamamen. Şimdi düşündüm de seni sonuna kadar destekliyorum. Bizim ülkemiz hukuk devleti değil zenginin paşa olduğu bir ülkedir. 13 yaşındaki kız, bir canavarla(değilse ne?) neden birlikte olmak istesin? Ne demek rızası var. Madem tutukluluktan bu kadar kolay kurtulabiliyor insanlar neden Silivri ve Hasdal'a ek binalar yapılmaya gerek duyuluyor?

Yalnız Esin arkadaş bir eksiğin var ki o da Sağlık Reformu! Özel hastanelere verecek parası olmayan halk nerede tedavi olacak bilinmez!

Verdiğimiz şehitler de tam bir ...! İran sadece 4 günde ülkesinde ki terör sorunu bitirdi geçtiğimiz sene. Onu da geçtim 2007 yılında Ortadoğu... Neyse o kadar derine girmeyeceğim.

Yine tutamadım kendimi.:s

Isin ilginc yani ( ben 12 senedir burada üyeyim kk da herhalde 13 senedir var ) gittikce özgürlügümüzün kisitlanmasi.

Sadece siayaset ve din konusunda paylaşıma izin verilmemektedir. Bu karar yaklaşık 6 yıl önce alınmıştır. Site 10 senedir açıktır. Buna ek olarak Bu iki konu dışında hiç bir konuda kısıtlama getirilmemiştir.

Seviyeyi neye göre ölçüyorsunuz ? Birden tesettür bölümleri filan da açılmadı, kılık kıyafette kullanılan eşarp öncelikle inançlar gereği ve bir moda tarzıdır. Eşarp ile ilgili konular moda bölümünde açılmaktadır. Bu sitenin seviyesini düşürüyor ise kusura bakmayın ama çıplak olup A kalite olmaktansa Eşarp konusuna yer verip sizin fikrinize göre kalitesiz bir site olmayı tercih ederiz.

İnançlarınıza ne kadar saygı bekliyorsanız aynı saygıyı karşı tarafa da göstermelisiniz !

1-2 hafta önce dövme konusunda konuyu dine bağladılar diye cezalar yağdırdım o ceza alanlar beni inançsız biliyor sizde bu yukarıdaki mesajımdan sonra beni istediğiniz sınıfa koymakta serbestsiniz.

Biz insanları kapalı veya açık, Müslüman veya Hristiyan diye asla bölmedik. Herkes kendi inancından sorumludur, her zaman bunu savunduk. Kimi için bu site kuralları dinsizlik oldu kimi içinde yobazlık, artık hangi sınıfa koyarsanız.

Çok uzağa gitmiyorum sizin açtığınız konu başlıklarını yazıyorum ;

- güvenmedigim enisteye yardim ?

- ispanya`da tatil yapanlar veya yasayanlar, paylasim bölümü

- Eylül`de Bodrum hâla sıcak mı?

- Büyük araba kullanabiliyor musunuz?

Tabi aralardan seçtim cımbızla ama yaşadığınız ikilemi görmeniz açısından faydalı bir örnek oldu.

Saydığını başlıklar Bir derdim var bölümünde yer almaktadır. Kategori ismi ailem ile yaşadığım sorunlar, buraya evimde begonya yetiştirmek istiyorum ne yapmalıyım diye mi konu açılmalı ?

Diğer bir konuda takmışsınız dua konusuna Dua başlığı daha 1 ay öncesine kadar 1 tane idi fakat burada takip etmek zor oluyor lütfen bize bir bölüm açın sadece dualarımızı takip edelim dendiç Öneriyi suna buyur kategori editoru sensin ama ilk olayda başlığı kapatırım dedim. O gün bugündür bir tane problem yok !

Eskiden burasi böyle degildi, cogu eski üyelerde kalmadi zaten Elif ve Kazen cok iyi bilirler, ama ben yinede yilmayacagim özgür ve güclü kadin düsüncelerimi buraya hep yazacagim.

Site kurallarına uyduğunuz müddetçe dilediğiniz herşeyi yazabilirsiniz. Bunu kısıtlamıyoruz. Bakın Eylül ayında bodrum nasıl diye sormuşsunuz bunu bile cevaplamışız.

Yine tekrar ediyorum sizin örneğiniz üzerinden bu sitede kapanmalımıyım veya dövme haram mı vb konular açılır ise kapatılır, bu çok net yasaktır. Sitede hiç bir yerde tesettür konusu irdelenmemektedir. Eşarplar, şallar bir moda objesi olarak kabul edilip moda bölümünde bu konuların açılmasına izin verilir. Biz kimsenin inancına buradan yorum getiremeyiz, ama dövme yaptırmak istiyorum nasıl bir dövme olsun dendiğinde buraya kızım bu günah Allah seni taş yapar diyende ceza almaktadır. Nasıl ki inançları koruyorsak fikirleri uyuşmayanların da özgürlüklerini site kuralları ile sınırlandırıyoruz.

İnanın yazdıklarınızı çok büyük bir talihsizlik olarak kabul ediyorum, inançlarını yaşayan insanları bir tehlike olarak görmeyin lütfen, ne zaman ki inançlara siyaset girer o zaman tehlike baş gösterir.

Ben inançlarımı bir parti aracı olmadan da yaşayabilirim, başka bir parti olmadan da Atatürk'ü anabilirim, bir başka parti olmadan da vatanımı sevebilirim. Hangi partiler olduğunu az çok anladınız...

Bu sitenin yıllar önce politikası buydu hala da budur.

Şimdi gelelim esas konuya !

Konuyu açan arkadaş sana bir kategori açacağım, bu kategoride günlük haberleri yani gündemi takip eden haberleri paylaşacaksın. Ek olarak ta bu konuların siyasi bir ilişkisi var ise bunlara izin vereceksin. Lakin buradaki savunmalar bir partinin partizanlığına gider ise ne olacak ? Konuya tarafsız bir şekilde müdahale edip tarafsızlığını koruyabilecek misin ? Madem çok istiyorsunuz buyrun taşın altına elinizi koyun ....Size bu yetkileri vereceğim veya bir tane gönüllü istiyorum.

Şunu da lütfen unutmayın, biz kadın siyaset konuşamaz, gündemi konuşamaz diye hiçbir yerde bir cümle kurmadık. Bunu böyle işinize geldiği gibi anlayan sizlersiniz. Biz bu tür konular seviyesiz kişiler tarafından bir punduna getirilip illaki parti söylemlerine dönüyor ve buna sıcak bakmadığımız için izin vermiyoruz dedik. İzin vermeyin diyeceksiniz şimdi !

Dövmede günah diyene ceza verdik bizi dinsiz yaptınız, yukarıda eşarp konusuna değindim kuvvetli muhtemelde sofu olacağız....

Bu arayı nasıl bulacaksınız ?

fikrim budur ...

.............. ilk maddesi olan siyasi içerik ve siyasi propoganda ucu çok açık bir madde. Gündem, çıkarılan kanunlar, şehitler, tutuklamalar, yasaklar vs. kast edilen siyasi içeriğe giriyor mu girmiyor mu?

Siyaset hayatın bir parçası ama bu tür konularda zaten konu olaki bir parti sempatizanlığına giriyor o konu kapanıyor !

Bakınız tap taze örnek ;

http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...iyen-kitle-hadi-kosun-hemen-feyzbokunuza.html

Bu konunun son 30 sayfasını şaka değil tamı tamına 30 sayfasını yönetim bölümüne taşıdım. Ne yaptılar biliyormusunuz ? Şehitler üzerinden ucuz politika yaptılar ... Bu sebeple kendi konumu kapadım...

eee hadi konuşun gari ...

Aradan seçtim ama diğerlerine de örnekler bulabilirim ...

http://www.kadinlarkulubu.com/ilkog...i-2006-2007-dogumlularin-okula-baslamasi.html

benim açtığım bir konu ve HENÜZ siyasete alet olmadık. Çok güzel sorunlarımızı yazıyoruz.

Önemli olan açılan konular değil seviyeyi korumak...

Sevgili Kazen,
öncelikle detaylı cevaplarınız ve beni aydınlatmtığınız için teşekkür ederim.
Ben nasıl ki ucu siyasete dokunabilecek gündemi oluşturan bir çok konu burada konuşmalı diye savunuyorsam aynı şekilde dinsel konularda konuşulmalı diye savunurum. Konuşurum ya da konuşmam söylemek istediğim her konuda olduğu gibi din konusunda da birbirinden farklı görüşler öğrenmeye herkesin hakkı vardır. Bu konular her yerde konuşuluyor.
Dövme yapmak günah mıdır? diye bir soru soran
"Aman yaptırma Allah seni taş yapar, cehenneme odun olursun" cevabını da duymalı, neden olmasın, yaş sınırı ne bu forumda, +18 bölümü de olduğuna göre biz yetişkin kadınlar, yani bir sorumluluğunuz yok herhalde. E bir yetişkin kadın bu soruyu soruyorsa demek ki burada herhangibir dini sıfatı olmayan bir kadından görüş almak için soruyordur. (Yoksa gider diyanetin sitesinde sorar.) Aldığı cevaba göre de kendi iradesiyle ister taş olmamak için dövme yaptırmaz. İster bir başka kadının verdiği "Ya ne alakası var, Allah taş yapacak olsa 4 yaşındaki bebeğe tecavüz edeni taş yapar, senin dövmene mi bakacak" diyen kadının verdiği cevaba önem verir ve yaptırır. Yine herkesin kendi inancı, kendi bileceği iş. Bunlar bizim ülkemizin mozaikleri, gerçekleri, kadınları. Aramızda ona inan da var buna inanan da. Neden batıl bile olsa inancını savunan kadına ceza veriyorsunuz ki? Birileri bundan etkilenip yanlış yapar diye mi hiç sanmıyorum. Onun inancına göre de reiki, nlp, vs gibi sistemler yanlıştır, bunları da yasaklamalı. Diyeceksiniz ki belki o dinle ilgili cevap veren kadının dini sıfatı ne? Beni ilgilendirmez ki, burada sağlıkla ilgili, psikolojiyle ilgili de bir çok konu tartışılıyor ve birbirine tavsiye verenler doktor ya da psikiyatr değil. Dini konuda görüş bildiren de imam olmak zorunda değil. Tartışılmalı, Din de siyaset de tartışılabilmeli bence. Hala aynı şeyi savunuyorum.
Dua edelim forumları açılmış. Açılabilir, insanlar birlikte dua etsinler ne güzel, isteyen birlikte dua eder, isteyen ibadetini inancını kendine saklar, isteyen de ben inançsızım diye haykırır.
"Kapanmalı mıyım?" diye birisi soruyorsa neden o konu kapanıyor? Herkes çıksın görüşünü söylesin. O kapanıp kapanmamakta emin olmayıp da dışarıdan medet arayan kadın da artık hangisi mantığına uyarsa onu yapar.
Bence burada siyaset tartışılsa, parti propogandası bile yapılsa, emin olun belli kişiler öne çıkacaktır, bir süre sonra mimleneceklerdir tartışmayı beceremeyen olarak ve önlem almak daha kolay olur görüşündeyim. Geri kalan usulüne uygun tartışanlar da bir şeyler öğrenir, bir şeyler öğretir kanısındayım.
"Böyle güncel konularla ilgili bir başlık açacağım" demişsiniz sonrasında ciddi misiniz, yoksa mesela mı dediniz anlamadım ama bebeğim küçük ve yakında çalışacağım için zamanım olmaz ama isterdim gerçekten.
Şimdi bana bir çokları diyecek ki "Ne meraklıymış siyaset konuşmaya" ki bazı uslüplardan bunu çıkardım Evet meraklıyım, konuşulacak çok şey olduğuna inanıyorum ve bir yerde yasak çıkınca karşıma altında neden arıyorum,rahatsız oluyorum. Ha illa ki burada konuşulsun mu, konuşulmazsa ne olur? Benim için hiç bir şey olmaz, ben zaten face'de, twitter'da tamamen kendi kişisel bilgilerimle görüşlerimi de düşüncelerimi de, duyguları mı da, tepkilerimi de paylaşıyorum korkmadan çekinmeden. Ha zaten bana kadar gelirse mahkemeye düşme, ceza alma vs. O zaman da Eyvallah, benim bu ülkede yaşayacak yerim kalmamıştır derim:))))

Ben kk'nın üye profilini bilemem, yeniyim de yani eskiden takip etsem de oğlumdan sonra üye oldum. Ama benim dikkatimi çeken her statüden, her inançtan ve her gruptan kadının burada olduğu. Ve bence çokkaliteli, birikimli üyeleri çoğunlukta. ÇOk da güzel paylaşımlar oluyor. Mesela evlat edinenler başlığı var, ağlayarak okuyorum çoğu zaman, kk sayesinde, aylara göre anneler klüpleri var, şehirlere göre var. Hepsi çok güzel. Böyle düşünüyorum.
Açıkçası şimdiden sonra bu konu başlığımdaki sorumun neticesi ne olursa olsun açıkçası çok önemli değil. Ben daha fazla destek alacağımı düşünmüştüm konuyu açarken, ama gördüm ki, zaten burada öyle duyarlı bir çoğunluk yok ya da gerçekten insanlar çekiniyor ya da yorulmuşlar. Bu durumda ben kimse için bir şey yapamam. Hak verilmez alınır görüşündeyim ama kimse bu yasaklardan mutsuz değilse, herkes benim kafam rahat, güvenli sularda yüzer çıkarım diyorsa bence de aşk, meşk, moda ve diğer güzel konulardan konuşmaya devam edelim. Her görüşe saygım var ama kendi görüşleri mi de saygı çerçevesinde sonuna kadar savunurum.

Sayın Esin Hanım
Size yarın detaylı yazacağım başım inanılmaz ağrıyor, kelimeleri toplayamadım bir türlü. Fakat şunu belirtmek isterim ki büyük bir çoğunluk sizin gibi düşünüyor burada destek alamamanız çekinceden değil hani o 2-3 kendini bilmezin tepkilerini bir daha yaşamamak adınadır. Burada siyasi seçim zamanında insanlar birbirini ölümle tehdit etti, birbirlerini öldürmek için adresler verdiler. Bu 2-3 kendini bilmez yüzünden biz geri adım attık ! Korktuk mu asla ama yayıncı olarak bizim yükümlülüklerimiz var. Bu tür paylaşımlarda en ufak ceza almamız durumunda site direk kapatılır. Bunun şakası yok ki. Sosyal medya siteleri gibi Türkiye Yasalarını tanımıyorum diyelim, tanımıyorlarda...

Yani sizin ki bir söyle bin işit gibi oldu ama bizim sorumluluklarımız da var.

Dediğim gibi benim başımın ağrısı geçsin detaylı yazacağım

Geçmiş olsun Kazen,

Umarım bir şeyiniz yoktur, hemen iyileşirsiniz. Ben de başınızı ağrıtmak istemem.

Bir forumda iki kişi birbirini tehdit edip, adres verip birbirlerini öldürmeye giderlerse bunun hukuki açıdan sizi ne şekilde bağlayacağını inanın bilmiyorum, bağlıyor mu? BU kişiler akli açıdan dengesiz olabilirler ve sizin bunu bilebilmenize imkan yok, zaten forumda yazılanlardan sorumlu değiliz gibi bir ibare yok muydu? Bu durumda forumlarda üyelerin yazdığı şeylerden sizin sorumluluğunuz nedir ve nasıl yaptırımları vardır? Site neden kapanır? Gerçekten de bilmediğim için soruyorum, bu konularda pek bilgim yok. Bana yazacağınız ayrıntılı bilgilendirmede bunları da cevplarsanız sevinirim. Böylece ben de daha dikkatli olurum benim savunduğum herhangibir şey yüzünden kk'nın kapatılmasını istemem.

KAZEN gerçekten çok detaylı açıklamalar yapmış.
umarım 2-3 kendini bilmez partici yüzünden burada bizim ,, çocuklarımızın hayatını etkileyecek konularda tartışmamız kısıtlanmaz.
bir başlık açılırsa ve burası iyi gözlemlenip ucunun kötü yerlere gitmesi engellenirse neden olmasın ki ...

not : bu arada dövme konusunda ceza alanlardan biride benim amacım konuyu dine bağlayıp tüü kaka yapmak değildi ama öle gelişti sanırım. artık daha dikkatli olup sadece konunun dini boyutunu konuşmak istemiyorum diyip konuşmaya fırsat vermiyorum. neyse buradan bi kere kazene söyleyim ki kendisini dizsizlikle suçlamak aklımdan hiç geçmedi umarım kimseyi çok kırmamışımdır.

Bence bu forumlarda dini konuları konuşmanın yasak olması çok daha vahim. Bir ateist kadınla bir dini bütün Müslüman kadın başka nerede bir araya gelip de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler ki? Başka nerede bir konuda birbirlerinin görüşlerini bilme şansını yakalayabilirler.
Kavga çıkabilir pek tabi, herkes kendi doğrusunu o kadar benimsiyor ki, karşısındakine fırsat vermiyor, e haliyle kavga kaçınılmaz olur. Ya da şu var. herkes benim doğruma inanmalı anlayışı. Yok kardeşim herkesin doğrusu kendine. Yine de tartışmaktan, kavga etmekten korkmaya gerek yok. Erkekler gibi iğrenç küfürler de edilmiyor, görmedim yani henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…