Anket Kadınlar mı daha çok dedikodu yapar erkekler mi?

Kadınlar mı daha çok dedikodu yapar yoksa erkekler mi?

• Ankete Katılan
    957
Şahit olduğum kadarıyla erkekler çok masum olmayan dedikodular yapıyor, yüzüne gülüp arkasından atıp tuttukları bir sürü insan var. Mide bulandırıcı

Oyumu C şıkkından yana kullanıyorum. Erkeklerin de kadınlardan aşağı kalır yanı yok fakat, kadınların adı çıkmış dokuza inmez sekize

erkekler tabiki. ben yapmaz biliyordum erkeklere dedikoduyu yakıştırmazdım ama maşallahları var.fenalar

Kadınların dedikodusu kafa yoruyor, çene yoruyor. Ben sıkılıyorum şahsen. Değişik de bişey yok, hep hemcisini yerden yere vuran dedikodular.

Erkeklerinki çok merak uyandırıyor, konular bazen acayip ayıp şeylere kaçıyor ki es kaza öyle bir duruma denk geldim yerin dibine girdim resmen.

bir iş arkadaşım var
benım diyen kadından daha iyi dedikodu yapıyor

kadın olsaydın mahalleyi karıştırırdın diyorum gülüyor

Dedikodu başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır. Demiş vikipedi peki ya sizce ?

"Dedikodu sıkça kötülenen ama aslında kalabalık gruplar halinde işbirliği yapabilmenin de temelini oluşturan bir beceridir. Dilimiz dedikodu aracı yapmak üzere evrilmiştir ve homo sapiens her şeyden önce sosyal bir hayvandır, sosyal işbirliği hayatta kalma ve üreme için kritik öneme sahiptir. Kadın ve erkek bireyler için aslanların ve bizonun yerini bilmek yeterli değildir (diğer hayvanların iletişiminde olduğu gibi), asıl olan kabilede kimin kimden nefret ettiğini, kimin kimle ilişkiye girdiğini, kimin dürüst ve kimin hilebaz olduğunu bilmektir." der Yuval Noah Harari. Haklıdır da, kadın erkek fark etmeksizin gelir düzeyi düşük mahallelerdeki kısır günleri ya da kahvehane sohbetlerinden plazaların 639384. katına ve hatta politikacıların saraylarına kadar ulaşan muhteşem bi istihbarat ağıdır dedikodu. Tek sıkıntı ağ genişledikçe bilgi kirliliği artar.

Ki aynı kitapta bu soruna da değinilir. Zira "Sosyolojik araştoırmalar dedikodu sayesinde bir arada durabilen “doğal” bir grubun sınırının 150 kişi olduğunu göstermiştir. Grup bundan büyük olursa, çoğu kişi diğerlerini ne yeterince yakından tanıyabilir ne de dedikodu yapabilir."

İşte burada da ortak hikayeler yaratma becerimiz devreye giriyor. Sıkı sıkıya bağlı olduğumuz, ölümüne savunduğumuz değerlerimizin pek çoğu birbirimizi tanımamıza ve anlamamıza, bir arada kalmamıza yardım etsinler diye kendimiz uydurup sonra kendimiz inandığımız hikayeler ya aslında, büyülenmek mi lazım dehsete düşmek mi bilemiyorum.

Özetle dedikodu deyip gecmemek lazım. Önemlidir, gereklidir, sevilip bağrımıza basılmalıdır, felsefi ve sosyolojik anlamı meraklısına elbette ama merak etmeyen de hic olmazsa kahvenin yanında iki lafın belini kırmalıdır.

Dedikodu başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır. Demiş vikipedi peki ya sizce ?

Valla şöyle söyleyeyim üniversitede bir arkadaşımız vardı bütün okulun haberini o bize verirdi ve bu bir erkekti Aynı zamanda eşimin aynı şirkette çalıştığı arkadaşlarıyla bir grubu var hepsi erkek ve oradan o gün kim sorumlu oldukları yöneticiye kızmışsa arkasından sallıyor, diğerleri de ona çanak tutup adamın dedikodusunu yapıyorlar baya baya yani.. Hemen hemen her akşam 15 dklık terapileri var görüntülü konuşup içlerini döküyorlar resmen.. Bende bazen arkadan dehşetle dinliyorum, onların haberi yok ama bende onların içlerindeyim aslındaBunların yanı sıra eşimin arkadaşları ile birlikte görüştüğümüz zamanlarda içlerinden bir iki tane var dedikodunun fitilini resmen onlar ateşliyor hiç duymadığım şeyleri yine onlardan duyuyorum ama fesatça şeyler değil hani anlarsınız
Ben ve kadın arkadaşlarıma gelince bizim dedikoduymuş efendime söyleyeyim gıybetmiş falan hiç alakamız olmaz böyle şeylerle.. Efendi gibi oturup kahvemizi içeriz bu kadarcık
Neyse... İşin aslı bence hem erkekler hem de kadınlar dedikodu yapıyorlar kim daha fazladır sorusunun cevabı da eşit bence.. Kadınlar konuşunca dedikodu oluyor erkekler konuşunca gavarasına muhabbet oluyor.. Ama sonuç = ikiside dedikodu net...

Herkes dedikodu yapiyor. Yapmam diyen bence yalan soyluyordur ama dedikodunun dibini en cok erkekler yapiyor ve dedikoducu erkek cok daha tehlikeli. Yasadiklarindan biliyorum.

Kocam dan biliyorum dedikoducu ama öyle olduğunu kabul etmiyor

Vallahi ben Al birini vur ötekine diyorum Çünkü erkeğin de deli gibi dedikodu yapanina da şahit oldum kadinkarin zaten % 80 ni yapiyor diye dusunuyorum peki benim de bir sorum var hepinize, dedikodu olan bir şeyi dinlendirip konuşulmak mı yoksa Kulaktan duyma bilgilerle üstüne ekleyip sağa sola anlatmak mıdir?

Kadını erkeği yok bu işin
Edepsiz ,boş olan karakteri bozuk kişinin zanaatı...

Herkes yapıyor,zaten bi yerden sonra kimse atom parçalamıyor illa dedikodu yapılıyor önemli olan kararında bırakmak
Bu arada bahsettiğim milletin sırrını özelini deşmek değil,o artık dedikodu değil kişiliksizlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…