• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sığınma evine üç çocuğumla beni alirlarmi ?

birşey merak ediyorum. 15 yaşında nasıl evleniliyor? Kim bu nikahı geçerli sayıyor, onay veriyor, bunun suç olması gerekmez mi? 15 yaşında evlendirilen kişi buna izin verenlere ve anne-babasına dava açamaz mı? Bunu yapan insanlar yargılanmalı, istismar bu
İmam nikahı sadece düğün kimse şikayet etmiyor yaşı büyüyünce hemen nikah çocuk doğursa bile bir şekilde hallediyorlar

birşey merak ediyorum. 15 yaşında nasıl evleniliyor? Kim bu nikahı geçerli sayıyor, onay veriyor, bunun suç olması gerekmez mi? 15 yaşında evlendirilen kişi buna izin verenlere ve anne-babasına dava açamaz mı? Bunu yapan insanlar yargılanmalı, istismar bu
Hocada akraba olduğu için düğün öncesi imam nikahını kıydırdilar 😕😕

2012 yılında aile zoruyla amca oğlumla evlendirildim düğün günüme kadar hiç istemedim ağlayarak gelin oldum 11 yıldır evliyim eşim yobaz düşüncesiz ilgisiz kaba saba bir insan bunca yıl geçti hiç bigun mutlu olamadım hep boşanmak istedim ailem bana destek çıkmadı ağladım yalvardim ama nafile her gitmem de beni geri gönderdiler kendimden vazgectim çocuklarım için katlanicam bu hayata dedim ama çocuklarıma da babalık yapmiyor birgün olsun kucağına alıp çocuklarımı sevip oksamadi kızlarım artık büyüdü akılları eriyor anne bizim babamız nie böyle başkalarinin babası çocuklarını seviyor güzel konuşuyor sen neden bu adamla evlendin sozlerini ben evlatlarimdan duymaya başladım ve şimdi diyorum ki çocuklarım bile bu hayattan memnun degilse ben hala neyin sabrını mücadelesini veriyorum sosyal bir hayatı yok evde görgü kural bilmez banyoya girer kapıyı ortmeden soyunur ve benim kizlarim defalarca onu o halde gördüler benim çocuklarımın bunu yaşamaya hakları yok kadın sığınma evine gitmek bi süre orda kalıp boşanma davasi açmak istiyorum ama çocuklarimi kabul ederlermi elimden çocuklarimi alırlarsa ben yaşamam bana bir yol gösterin lütfen yardım edin 26 yaşında çaresiz 3 çocuğumla ne yapacağımı bilmiyorum ama artık sabrım doldu taştı gençliğim yandı bitti bu adamla
Çocuklarınızın yaşları ve cinsiyetleri önemli bir etken. Ve kadın sığınma evinde süresiz kalınmıyor bunu unutmayın. İlinizde ŞÖNİM varsa orada sosyal çalışmacılarla görüşün numarası internette vardır. Avukat ve psikolog desteğinide görüşürsünüz hem. Veya Alo 183 ü arayıp bilgi alabilirsiniz.

Çocuklarınızın yaşları ve cinsiyetleri önemli bir etken. Ve kadın sığınma evinde süresiz kalınmıyor bunu unutmayın. İlinizde ŞÖNİM varsa orada sosyal çalışmacılarla görüşün numarası internette vardır. Avukat ve psikolog desteğinide görüşürsünüz hem. Veya Alo 183 ü arayıp bilgi alabilirsini

İki kızım bir oğlum var oğlum 5 yaşında küçük henüz ben bı sure kalmak istiyorum zaten sonra bı ev tutup cikicam

ben şimdi baktım internetten bilgiler vs herşey var adres de var.
Yanlışınız var. Adres ve numaralar şönim ve sosyal hizmet merkezlerinindir. Kadın sığınma evlerinin adres ve numaraları gizli ve yasak bir bilgi. Bildiği halde bunu başkasına söylemek bile yasak cezai işlem başlatılıyor.

Kesinlikle 👍🏻

15 yaşında evlendirilen kişi ancak gidip kocasına küçüğün cinsel istismarından + hürriyetten yoksun bırakmadan (zorla alıkoyuyor evinde diye) dava açabilir, benim bildiğim. ailelere bir cezasını ben bilmiyorum. varsa söyleyin de ceza kapsamına girebilecek ancak kıza fuhuş yaptırırsa olur, yoksa bildiğim yok. Gördüğüm örneklerde de ceza alan sadece koca oldu.

onay derken
onay ne ki?
kim onay istiyor ki?
imam nikahı diye bir şey var
kıyan kişinin imam hoca vs olması gerekmiyor ki..
her müslüman erkek nikah kıyabilir aslında, şahit varsa, aldın mı aldın mı aldın mı, mehrini verdin, mi şahit misiniz. bitti. nikah bundan ibaret bir şey. (üstüne bir dua okuyor imamlar ya herkes sanıyor o yüzden imam olması lazım, öyle bir şey yok, dua onun süsü, prosedürün parçası değil). kaydı yok küreği yok- ki bence islamdaki en büyük bug.

Çocuklar çok küçük, sende ev bark yok iş güç yok, kocan ve aileler muhtemelen boşanmaya karşılar.
İşin sonunda çoluk çocuk heba olmak da var. Demiyorum ki kır dizini otur. Hele ki öyle bir kocayla. ama planını düzgün kurman lazım. mesele tek sen olsan çıkar gidersin ama 5 yaşında çocuk, diğerleri de küçük. öyle evden elini kolunu sallaya sallaya çıkamazsın bile. çünkü çocukların devam eden bi hayat ve düzeni var. okula gidiyorlar, mesela.
kadın sığınmaya gitsen 3 çocukla aynı odada ev ortamında gibi kalabilecek misiniz? aileden çevreden kimse destek olmadan bir ev tutup geçimini sağlayabilecek misin? koca kişisi rahat bırakacak mı? çocukları görme bahanesiyle evini vs öğrenecek sonra sıkıntı yaşar mısın?
çalışmaya başlasan 3 çocuğun yemesi içmesi okula gidip gelmesiyle kim ilgilenecek?
hani şimdi bir cesaret sığınma evine gitsen 1-2 ay sonra mecbur kalıp koca evine dönmek var. o zaman işte iyice cehennem olur sana o ev. o yüzden bi kere çıktın mı tam çıkmalısın.

Kocanın seni kendi isteğiyle bırakma durumu olur mu? senin elini güçlendirecek bir şey, mesela aldatma ya da senden soğuma gibi?

Yanlışınız var. Adres ve numaralar şönim ve sosyal hizmet merkezlerinindir. Kadın sığınma evlerinin adres ve numaraları gizli ve yasak bir bilgi. Bildiği halde bunu başkasına söylemek bile yasak cezai işlem başlatılıyor.
Ben bilmiyordum ama bugün baktım internetten ve adres bilgiler ve telefon numaraları vardı. Daha önce giç araştırdığım bir konu değildir

İmam nikahı sadece düğün kimse şikayet etmiyor yaşı büyüyünce hemen nikah çocuk doğursa bile bir şekilde hallediyorlar
o zaman bu imamın şikayet edilmesi lazım. 15 yaşındaki kıza nikah kıymak eminim görevleri arasında yoktur. Burda yapılan pedofili, bunun bir cezası yok mu

15 yaşında evlendirilen kişi ancak gidip kocasına küçüğün cinsel istismarından + hürriyetten yoksun bırakmadan (zorla alıkoyuyor evinde diye) dava açabilir, benim bildiğim. ailelere bir cezasını ben bilmiyorum. varsa söyleyin de ceza kapsamına girebilecek ancak kıza fuhuş yaptırırsa olur, yoksa bildiğim yok. Gördüğüm örneklerde de ceza alan sadece koca oldu.

onay derken
onay ne ki?
kim onay istiyor ki?
imam nikahı diye bir şey var
kıyan kişinin imam hoca vs olması gerekmiyor ki..
her müslüman erkek nikah kıyabilir aslında, şahit varsa, aldın mı aldın mı aldın mı, mehrini verdin, mi şahit misiniz. bitti. nikah bundan ibaret bir şey. (üstüne bir dua okuyor imamlar ya herkes sanıyor o yüzden imam olması lazım, öyle bir şey yok, dua onun süsü, prosedürün parçası değil). kaydı yok küreği yok- ki bence islamdaki en büyük bug.
bence bu konuda yasal yaptırımlar olmalı. Reşit altı imam nikahı kıyan kişiye imam olsun olmasın, nikahlanan kişiye ve aileye çok ciddi cezalar gelmeli. Bu resmen pedofili

Size mantıklı gelsin diye yorum yapmadım bu bir ! Sosyal çalışmacıyım ve kadın alanında da yıllarca çalıştım bu iki ! Bu tarz yüzlerce vaka ile karşılaştım. Kadın şu an mutsuz ve hayata dair umutsuz. Burda ki çözüm başını alıp gitmesi değil. Ayrılmak istiyorsa bunun bir usulü vardır. Kadın sığınmaya gelmesi demek eşine gizlilik kararı aldırması demek ve can güvenliği riskine karşı verilen bir karar. O adam çocuklarının babası her ne kadar babalık yapıyor ya da yapmıyor olsa da. Çocukların çocuk kuruluşunda kalması ve annenin kadın sığınmaya gitmesi demek çocuklar içinde bir travma yaşatacak demektir. Ben dizini kırsın otursun demiyorum. Ama krizi yönetmek böyle olmaz diyorum. Enine boyuna düşünmeden o anlık sinirle öfkeyle hareket edilecek bir durum değil bu. Size yine mantıksız gelecektir fakat anlamanızı beklemiyorum zaten. İyi akşamlar.
Her kocasından ayrılmak isteyen sığınma evine gelse, devlet ne yapabilir ?

Düşünüyorum siz bu evden sığınma evi kabul etti diyelim( benim bildiğim 6 ay gibi kalabiliyorlar) orda ciddi problemleri olan insanlarla beraber sizin 5 yaşındaki çocuğun oyunu bile göze batabilir. Kizlar nasıl okula konsantre olacak?

Okul değiştir ev değiştir ortam değiştir?

Sonra sığınma evinden ayrılıp yine okul degistirecekler, ev degistirecekler.

Bulunduğunuz yer neresi bilmiyorum ama dul kadin diye aç kurt gibi bekleyen sapıklar dolu. Hatta geçen gün bı öğretmen konu açmıştı.

Bı ayakkabı bakıyoruz çocuklara en kötüsü 200 küsur, aldık internetten ucuz diye önü açılma yaptı. Yani kiralar el yakıyor.

Yağmurdan kaçarken dolu gibi görünüyor yolun sonu.

Ben bilmiyordum ama bugün baktım internetten ve adres bilgiler ve telefon numaraları vardı. Daha önce giç araştırdığım bir konu değildir
O adresler belediyelerin kendi bünyelerinde açtığı evlerde olabilir bazı büyükşehir belediyeleri açtı. Ama diğerlerinin bilgilerinin yayılması yasak eğer gördüğünüz adres ve telefonlar onlara aitse şikayet ederseniz yayımlayanlara ceza verilir. Ben bu mesleği yapıyorum ondan biliyorum yoksa bilmemekte haklısınız benim mesleğim olmasa bende bilemezdim.

Siz de yanlis anlamayin ya da anlarsaniz da anlayin da 15 yasinda evlenip 16 yasinda anne olan ne kadar secme sansi olmustur da boyle abuk subuk mantiktan uzak sorular soruyorsunuz ya hic mi aklinizla dusunmuyorsunuz
Ben de olan bitenden sonra çocuk niye yaptınız deme taraftarı değilim. Sonuçta olan olmuş. Ama insan sonuncuyu düşünmeden edemiyor. 5 yaşında çocuğu var, durumunu bilmiyorum tabi. Keşkelerle de bir şey değişmiyor. İnsan merak ediyor sadece.

O adresler belediyelerin kendi bünyelerinde açtığı evlerde olabilir bazı büyükşehir belediyeleri açtı. Ama diğerlerinin bilgilerinin yayılması yasak eğer gördüğünüz adres ve telefonlar onlara aitse şikayet ederseniz yayımlayanlara ceza verilir. Ben bu mesleği yapıyorum ondan biliyorum yoksa bilmemekte haklısınız benim mesleğim olmasa bende bilemezdim.

Siz bu mesleği yapıyorum derken ne yapıyorsunuz? Bir konu açıldı acil oraya bakabilir misiniz?

Her kocasından ayrılmak isteyen sığınma evine gelse, devlet ne yapabilir ?

Ne malca bir yorum, sığınma evleri boşanmak isteyip maddiyatı yeterli olmayan kadınlar için. yani evet her boşanmak isteyen kadın gelebilir. Maddiyatı olan kadın direkt ev açıp boşanıyor zaten, bir süre desteğe ihtiyacı olan kadınlar için açılıyor bu evler yani amaç kadınların gelmesi :KK51:

Son düzenleme:
Back