bir mesleği olmalı.
gerek duydugu vakıtte rahatca calısabılecek kapasıtede ve vasıfta olmalıdır.
ıstedıgı zaman kendı ayakları uzerınde durabılecek maddı ozgurluk kazanacak krıterde olmalıdır.
ancak mecbur kalmadıkca calısmamalıdır dıye dusunuyorum.
cunku ben 14 yasında kendı ıstegımle calısmaya basladım ve 19 yasımda sırket kurdum. suanda devrettım. calısmaktan tıksındım. alımlı bir bayan için çalışamk ço kzor. cunku erkekler cok iğrenç. gercekten cok serefsızlerklava:
kımse de karsıma gelıp bana bu konuda karsı cıkmasın. ben namussuz kız degılım heralde kıme nasıl davranılcanı bılıyorum ama okdr aç ki insanlar.. kendı adıma dılıyorum Allah benı calısmaya mecbur bırakmasın. Amin.
siz işveren de olsanız, yonetıcı de olsanız, altında da calıssanız ustundede olsanız hepsı yalaka ve ıgrencklava: bunları bu hale getırıp yuz verenler de kadınlar tabıkı.
bu şerefsızler o yalaka kadınalrdan cesaret alıyor.
yok yanı yok.. ben okudugum bölümden sogudum bu calısma mevzusu yuzunden.
cok buyuk bır Alman fırmasında calısma hayalıyle gırmıstı mbolumume. orda staj yaptım ve nefret ettım.
bolum degıstırcem sımdı cunku hıcbır anlamı kalmadı yanı..
ben kesınlıkle calısmak ıstemıyorum.
ve bu ırenc ortamda bayanlar calısmamalı dıye dusunuyorum.
keske ınsanımız ınsan olsa da bayanlar da bole elını etegını cekmesei tıksınmese bu ıs ortamından.
butun yavsaklar Allahından bulsun nefret ettım yazarken bıle kufur edıyorum...
off sinir doldumklava:
Bence ister çalışsın ister çalışmasın mutlaka bir mesleği olmalı...
Hayat şartlarının ne getireceği hiç belli olmaz..
Eğer eşinin durumu iyi ise ve çocukları varsa bir süre için çalışmayabilir..
Çünkü çalışan bir annenin hem evi ile hem de çocukları ile yeterince ilgilenmesi zor olabiliyor..
Ancak mutlaka gerektiğinde çalışabilicek durumda olmalı,bir altınbileziği olmalı..
O erkek komplekslinin tekiymiş o zamanklava:
bence evlenince ve çocuğu olunca bir kadın çalışmaya ara verebilir..
Yeni doğmuş küçük bebeği varsa
Kime bırakıcak çocuğunu???
Annesi memleket olarak yakınsa ve bakabilcek durumda,sağlıklıysa annesine bırakır,Yoksa ne yapıcak??
İlle eve bakıcı mı tutucak??
Bakıcıya güvenmek hem zor hem de imkan meselesi..
Sadece çalışan bayanlara mı eşleri hesap sormuyor harcama yaparken??
Çalışmadığım zamanlarda da eşim bana neyi ne kadar harcadın,ne yaptın diye bir soru sorduğunu anımsamıyorum..
Bu erkeğin kişiliği ile alakalı bir şey bence..
Kadının çalışıp çalışmaması ile alalası olduğunu düşünmüyorum..
Ben ev için yaptığım harcamalarda çalışmadan önce ve sonra her zaman eşim sormadan zaten bilgi veririm..
Eşim de bana bilgi verir yaptığı harcamalar konusunda...
Bu zamanda insanların meslekleri olsa bile iş bulmakta ne kadar zorlandığını göz ardı etmemeliyiz..
Örnek vermek gerekirse Kpss sınavını kazanamadığı için öğretmen olduğu halde atanamayan binlerce öğretmen kardeşimiz var..
İçinde yaşadığımız gerçekleri de düşünmek lazım..
Herkesin şartları bir değil..
Herkesin tuzu kuru değil malesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?