Kadın Çalışıyorsa Evlilikte Bütçe Nasıl Olmalı

Bizde de evin masrafı eşimde dir. Ne kadar nereye ne harcadı bilmem merak da etmem. Evin boşlamasın mağdur etmesin ister annesine versin ister abisine orası onun hesabı. Benim maaşımdan benimdir oda bilmez birikim yapacak kadar yüksek değil zaten. Ama markete kim girerse o alır sen al ben alayım sohbeti olmaz. Ay sonu kimin ihtiyacı olursa ğweinden ister. Kimde ne varsa çıkarılır. Para saklanmaz.

Benim eşim parama ya da harcamalarıma karışmıyor mudahele etse kızarım. Kirayı o faturaları ben ödüyorum. Alışveriş de kim denk gelirse ortak şekilde oluyor. Kendi kredi kartı harcamalarımızı herkes kendi ödüyor. Birikimi de o ayrı ben ben ayrı yapıyorum. Anlaşmazlık ya da harcamalara karışmak gibi şeyler de olmuyor iki taraf açısından da bu şekilde.

Eşime göre ben daha savurgan olduğum için maddi konuları eşime devrettim en başından. Bizim maaşlar onun hesabında toplanıyor. Ben harçlığımı alırım kenara çekilirim. Eşim tüm ödemeleri yapar. Kalan onun hesapta birikir. Yılda 2 tane 30 gr bilezik alır bana hediye olarak. Onları da kasada biriktiririz. Altınlar senin der hep. Birikmiş paramızla araba alıp satar eşim. Mal mülkte kimin üzerine olduğunun önemi yok bizde. Araba alacağı zaman , hazırlan notere gidiyoruz der. Araba benim üzerime olur. Bazen kendi üzerine alır. Evimiz var şükür. Kira ödemiyoruz . Dışardan bakan biri ‘siz yemiyor içmiyor musunuz ‘ diyor. Ama aksine haftada 1 dışarda yiyoruz, şehir turları yapıyoruz kendi aracımızla. Bebeğimize harcama yapıyoruz, en iyisi olsun istiyoruz. İşin püf noktası şu aslında; kimseye gereksiz yere para yedirmemek ve boş yere harcama yapmamak

Bir erkek karısına kira ve faturalar olmadan bedava hayat nasıl diye soruyorsa erkekliğine tüküreyim. İsteyen linclesin ne derse desin teker teker gelin:) ortak mortak anlamam benim param benim param kocamın parasi da yine benim param eve o bakar ben kazandığımla kafama göre.

Biraz kötü yorumlar var haklısın ama aslında ben olaya psikolojik yönden de bakıyorum. Erkek enerjisi olarak erkekler cidden yatırım yapıp para harcadığında kendini güçlü hissedip karşı cinse daha olumlu yaklaşıyor.

Yok artık.Onu yapamazsnız muhtemelen fantazı o bıraz
Adam napcak borc mu bulcak etraftan ?Kı artık o etraf bıle vermıyor borc flaan artık.
Yalnız bi dönem ben çalışmadığım halde tek maaşla bunu yapmıştık. Ay sonunu zor getiriyoduk bazen ama o altını mutlaka yapardık. Pandemi döneminden sonra bu süreç son buldu malesef.

Ben kamuda teknisyenim buyukbas esnaf
Giderler ortak ne o benim maasimi bilir ne de ben onun kazancını zaten pandemiden beri işleri iyi değildi artan fiyatlarla iyice bezdi.
Evi ben ödedim arabayi ben aldım evin içini ben tadilat yaptirdim. Isimde ve evliliğimde 15. yılım .
Su an borç yok.
fatura aidat ve market onda
Pazar çocukların masrafları evin diğer giderleri ve araba masraflari bende.
Hicbiseyden de geri kalmıyorum her türlü teknolojik alet mevcut robotumun 1 taksidi kaldi airfry 9 taksit yaptirdim 1. taksitini ödedim bile ve evine mecbur alacakları dışında bir cop almayan bir insan kendisi
Memura göre bir tık yüksek maaşım olmasına rağmen ve evin giderinin yarısını karşıladığım halde kenara sadece maaşın %25ini ayirabiliyorum. Hersey cok pahali ve ihtiyaclar sınırsız.mesela kiz ergen sıksık disardan yemek ister avm gezmek çarşı gezmek alışveriş yapmak ister. Bi dışarıya çıkmamız 1000tl demek
Bunca şeye rağmen senin eve cocuga harcadığın paranın evdeki vatandaşın gözüne gozukmemesi de cok sinir bozucu.

Ortak hesap istese de kabul etmem şu saatten sonra
Sizde iyi düşünün eşiniz guven vermiyor cunku

Benim maaşim eşimden yüksek o yüzden ev kredisini ben ödüyorum. Oğlumun üniversite parasini ve ve evimizin mutfak giderlerini. eşimde bütün faturaları ve araba giderlerini öder.arta kalandan bana para gonderir.bu şekilde idare ediyoruz.esiniz iddia oynadığı için tedbirli davranmanız iyi olmuş üstelik bebeğiniz var.paranizi eşinize asla vermeyinde gerisini bir şekilde halledersiniz.aslinda o size verse siz ona sadece belli bi miktar harclik verseniz para bir yerde toplanır birikimde yapardiniz.esiniz konuşmalarından bunu kabul edecek birisine benzemiyor.en iyi birikim yüklü borca girmek bence ev olur araba olur eşinize kredi çektirip onu borca soksaniz kimseye parada dagitanaz

ben de ortak butce olmasindan yanayim ama sizin durumunuzda iddia oyanayan bir adam var, bence sizin yaptiginiz mantikli

Ben şunu anlamadım hem para ortak hesapta dursun demişsiniz hem kaynananızın size ortak yapanları söylediğini laf soktuğunu söylüyorsunuz iyi de zaten siz de tek hesapta olmasını istemişsiniz? Anlayamadım bir türlü siz zaten bireysel değilsiniz?

Kadınların her zaman eşten veya anne babadan gizli gizli birikim yapması taraftarıyım.

Bir şekilde o birikimi yap derim.

Yarın ne olacağı belli olmaz.

Genelde paranın değerini bilen , koruyan , har vurup harman savurmayan taraf kadınlar oluyor.

O yüzden ben bütçeyi de kadının yönetmesi gerektiğini düşünüyorum

Adam kredi çekip iddia oynuyorsa bu ne ilk,ne de son oynayışı olacaktır.Konu sahibi üyeliğini pasif hakd getirmiş ama,eğer okuyorsa konusunda en ciddiye alması gereken nokta eşinin iddia oynaması.Kendisinden habersiz çekilmiş kredilere ve batırılmış paralara hazırlıklı olması gerekiyor.

Evliliği de ticaret yaptılar artık.Kadin sürekli çalışamaz ki doğum izni vs.Erkek gibi sürekli çalışamaz.Erkegin sorumluluğunda ev geçindirmek.Kadin çalışıyorsa erkek destek bekleyebilir.Kadina güvenerek ortaklık bekleyemez.Benimde düşüncem bu evliliğin ilk seneleri parayı ayrı tutmalı.Bende eşimin ailesine para yedireceğini düşünüyorum.

Aynı eve girmeden o kocanin yiyen bir tip olduğunu bilemezsiniz.

7 senelik evliyiz 7 senedir bu konuda bir anlaşmaya varamadık ben de çalışıyorum. İlk başlarda tüm yönetim esimdeydi harcadığıma karışırdı aldığıma karisirdi araba aldık kendi kullandı beni bindirmedi. Sonra bende araba alcam deyince paralar tamamen ayrıldı. Yani eve ne alınsa ortak ödüyorduk. Aynı evde iki ev arkadaşına döndük o da olmadı. Sonradan yine birleştirdik paraları ev aldık bana da araba aldık. Şimdi benim maaşım kredilere gidiyor biraz da kendime ayırıp gerisini eşime vericem o da bütün giderleri kendi halledecek. Bir de bunu denicez. Tabi benim eşim cimri paragözdur doyumsuzdur o yüzden de bu kadar zorlandık. Ama kimseye para yedirmez yedirtmez yemez de iste

Böyle durumlarda ev işleri beraber mi yapılıyor?

Aynı eve girmeden o kocanin yiyen bir tip olduğunu bilemezsiniz.
bence anlarsin. o kadar sevgili oluyor insan. beraber kafeye gitmek disinda seyler yaparsa az cok anlar karşısındaki insanin paraya bakışı ne
hadi sevgililik laylaylom..ne zaman nisan oluyor, masraflar, esyalar vs aliniyor ev bakiliyor. insan anlamaz mi adam bonkör mü, almasi gereken seyin en ucuzunu kalitelisini mi seciyor, kendi almasi gerekeni severek en iyisini mi aliyor, "ben sunu alirim ama bunu da senin taraf alsin" diye sana masraf kitlemeye mi calisiyor, ne desen "ne gerek var yaaa, cok istiyorsan kendi paranla al" diyor, annesi oglumdan para gidecek diye karisiyor mu, ailesi gitmeden son bir para kitlemek icin aile evinin mobilyalarinj beyaz esyalarini mi aldiriyorlar vs.
kimse kendisini ev kurmak gibi nisan dugun gibi masrafli donemde gizleyemez. ha ayan beyan gorunmesine rağmen onca masraf yapilmisken yuzuk atmak istemeyen kisi gormezden gelebilir o ayri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…