Kadın Çalışıyorsa Evlilikte Bütçe Nasıl Olmalı

Şu bahsettiğiniz bütçe yönetimi acayip mantıklı geldi. Belki maaşımdan da biraz harcardım sadece Ay devlete bi geçsem de şöyle birikim yapsam şöyle harcasam.
İnşallah geçerseniz. Ben devlette çalışıyorum. Zamanında kredi çektik ev aldık. Peşinat kısmını ortak birikimimiz ile verdik. Geri kalan krediyi eşim ödedi. Ev de benim üstümde. Ama boşanırsak yarıya yarıya bölünür. Kimin üstünde olduğunun pek önemi yok.

Biz henüz 6 aydır evliyiz çoluk çocuk yok olunca nasıl olur değişir mi bilmem. İkimiz de memuruz. Kirayı eşim öder faturaları bekarliktan abone nolar benim hesabımda olduğu için ben ödemeye devam ediyorum yani eşime ödemesini söylesem öder gerek duymuyorum. Ailesinin ufak tefek ihtiyacı olursa kendi hesabından yollar benim ailemin olursa da ben kendi hesabından hallederim yani binde bir olur zaten. Yeme içme alışverişi kim denk gelirse o yapar beraber çıktığımızda da kimin hesabinda daha çok varsa ondan alırız genelde dışarıda yemek yediğimizde de aynı şekilde. Birikim de eşimin ekstra hesabında yaparız ben şu kadar gram al derim parası yetiyorsa alır ay başında. Borcumuz yok şu an için ama çok da birikim yapilmiyor bu hayat sartlarinda. Yarı yarıya ödeme mantığı evlilikten ziyade ev arkadaşlığı gibi geliyor. Çok fazla hesap kitap yapmamak lazım bence biz böyle uygun görüyoruz şu an için. Çalışan hanımın parasına dokunulmamış için bu devirde erkek edin bayağı iyi kazanması lazım. Aksi takdirde yetebilmesi çok mümkün görünmüyor. Gönül ister söylediğiniz gibi eşim evi gecindirsin ben tamamıyla bizim için birikim yapayım ama şu devirde mümkün degil

Allahım gönlüne göre versin inşallah canım.

Amin çok teşekkür ederim.

Tabiki bi noktadan sonra kimin üstünde olduğu önemli değil.
Allah iyilerle karşılaştırsın da böyle bir mal paylaşımı ile muhatap kalmasın kimse

Bizde ortak, eşim yönetiyor parayı, bütün giderleri karşılıyor, önceden birimizin maaşı borca gidiyordu, ev araba arsa aldık bu şekilde, bana kalsa şuan 2 evimiz daha olurdu ama eşimin borsa aşkına paramız borsada değerini kaybetti,
Eşinize para konusunda güvenmiyorsanız ki güveninizi zedelemiş zaten, şuan ki şekliyle devam edin derim

Valla sorma çalışmayan hanımlara kocaları bakıyor. En azından çalışanlarda hanım masrafı yok. Hala yetmiyor benimkine.

Bi konuyu da çalışmayanlara bağlamayın be.
Senin derdin başka, neden çalışmayanları konuya dahil etmeye çalışıyorsun?

Biz gelişine harcıyoruz. Belirlenen bir bütçe yok. Kimse kimse parasını da vermez. Denk gele ödeniyor, çoğu şey eşimde.
Arabaları yenileyelim dedik, o zaman herkes döküldü ortaya. Büyük kalemlerde bütçe yapıyoruz. Kredi ya da kredi kartı kullanmadığımız için büyük harcamalarda plansız hareket edemiyoruz.

%50 olayını sevmiyorum. O gün kim erken çıktıysa işten, marketi halleder. Filancanın düğünü var, kuyumcunun önünden geçen altını alır. Bu şekilde ilerliyoruz.

Ne saçma bir tabir bu.
Ya saçma değil gerçekçi. Eşim bana bedava hayat nasıl dediği için bu yorumu yapıyorum. Kiraya faturalara her ay düzenli ortak olmadığım için. Halbuki çalışmayan hanımların tüm masrafları eşlerine ait değil mi? Onlara kıyasla söylüyorum bunu. Neden saçma gayet gerçekçi. Duygusal bakmayın olaya. Üstelik ben bunu duyarken maaşım da bana kalmıyor yine eve barka bebeğe arabaya gidiyor bir şekilde...

Yav bacım senin eşin öküzse çalışmayan kadının suçu ne?
Bizim sorunumuz bu, başkasına bok atmadan kendimizi aklayamıyoruz.

Bir evde senin paran,benim param muhabbeti olduğu zaman o evlilikte taşlar yerine oturmamış demektir.Sonuna kadar kadınların çalışmasını vd üretken olmasını savunuyorum ama çalışmayan kadınlara da kocaları bakıyor demek hiç hoş bir tabir değil.

Bi konuyu da çalışmayanlara bağlamayın be.
Senin derdin başka, neden çalışmayanları konuya dahil etmeye çalışıyorsun?
Diğer yorumlarımda cevabı yazıyor siz de hemen üslüp bozup be falan diyerek yazmayın. Benim maaşım zaten bana kalmıyor eşim de kirayı faturayı ödediği için bana bedava hayatın var dedi. Veyahut bi narket alışverişi yapınca bi benzin alınca hemen lafını ediyor. E ben de doğal olarak çalışmayan hanımlar da var diyorum onların eşi bakıyor masraflarına üstelik gül gibi bakıyor laf da duymuyorlar en azından diyorum bu amaçla katıyorum. Niye tepki veriyorsunuz konum zaten parasal mevzular.

He sen istediğini söyleyeceksin. Konuyu kafana göre millete evireceksin, ben ‘be’ yazdığım için üslup mu bozmuş olacağım? Ne içiyorsan azalt biraz.

Yav bacım senin eşin öküzse çalışmayan kadının suçu ne?
Bizim sorunumuz bu, başkasına bok atmadan kendimizi aklayamıyoruz.
Yaw siz niye bok atılmış hissediyorsunuz. Çalışmayan kadına bok falan atıldığı yok vallahi. Niyetim öyle değil. Yanlış anlamayın. Valla bazen diyorum ben de çalışmasam mı acaba diye şaka bi yana bok falan attığım yok kavgayı anlatıyorum mesela yorumlara bakın kimşsi eşine çalışmıyorum farzet deyip parayı ayırmış. Kırmak istemem kimseyi yanlış lanse etmeyin.

Konu herkes için değişkenlik gösterecektir. Biz de de eşimin anne babası para ayırmadan çok kavgalar etmiş eşim para ayırılmasına tamamen karşı bende biraz ayrılmasından yanayım. Biz hesap yaparız kartlar herşey ödenir kalan parayı eşim kendi hesabına atmamı ister. Örnek veriyorum 1000 tl verir bana kendine harçlık almaz harcamıyorum diye kalan para onda kalır gram ya da ihtiyaç olan birşey varsa o alınır. Bende kalan parada komple hesabımda kalsın istiyorum ahhahah para ayırsanız da ayırmasında erkekler ailelerine harcayabiliyorlar aile de talep ediyor. Ayırmasanızda hesap soramazsınız ayırsanızda. Her türlü fesat oluyoruz.

He sen istediğini söyleyeceksin. Konuyu kafana göre millete evireceksin, ben ‘be’ yazdığım için üslup mu bozmuş olacağım? Ne içiyorsan azalt biraz.
Valla ben yediğime içtiğime dikkat ediyorum bebek emzirdiğim için. Sen niye takıyorsun çalışmayan kadına eşi bakıyor yazdığım için. Doğru işte ve kötü bir şey mi? Eşinin bakması güzel değil mi. Daha çok aile hissediyordur.

Hee ben eskiden çalışıyordum ama şu anda şartlar elvermediği için çalışamıyorum.Şu anda yiyici kadın pozizyonundayim.Kocişim çalışıp getiriyor,ben de çatır çutur yiyiyorum,ohh selam olsun diyeyim de tam olsun.

O zaman çalışma arkadaşım.
Dediğin gibi daha çok aile olursunuz.
Değmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…