- Konu Sahibi kaderim_48
-
Slm kaderim_48,
evet ben kadere inaniyorum. Öyle oluryorki bazen düsündügüm veya hissettigim seyler gercektende oluyor. Veya bir rastlantidan daha büyük selyer oluyor
bende kadere inanırım .ama bazen insanlar kaderlerini kendileri belirler.önünde iki yol durur biri iyi diğeri kötü bile bilede kötü yoldan gidince bunada kader denmez kendim ettim kendim buldum denir :)
sultancım canım kadere vereceğim örnğide sen vermişsin zaten
-kaza ve kadere inanmak - bundan daha iyi örnek olmaz sanırım
evet canim öyle fisfisfis
bazi insanlar nasil "kadere inanmiyorum" diyebiliyorlar hayret.. benneyaptımki
Bizim kaderimizi allah yazmistir.
Bizde ona uyariz
ama yinede kendimiz seceriz bazi seyleri, anlattigin gibi.
ama bu konular derin konular, cok karisik..
bunda hayret edılecek bırsey goremıyorum ınsanlar dusunce ve ınanclarında ozgurdur sızler nasıl kadere ınanıyoruz dıyorsanız ınanmayanda ınanmaz
KAZÂ VE KADERE İNANMAK
Îmânın altıncı şartı, hayır ve şerrin Allahtan olduğuna inanmaktır.
Amentüdeki, "Ve bil-kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ" demek, "Hayır ve şer, iyilik ve kötülük, olmuş ve olacak şeylerin cümlesi, Allahü teâlânın takdîriyle, ya'nî ezelde bilmesi ve dilemesi ve vakitleri gelince yaratması ile ve levh-i mahfûza yazmasıyla olduğuna inandım, îmân ettim. Kalbimde, aslâ şek ve şüphe yoktur." demektir.
Bu, kazâ kadere inanmak demektir.
Kazâ, kader, ya'nî alın yazısı, bir insanın doğumundan, ölümüne kadar, başına gelecek, işlerdir. Kazâ da, bu işlerin başa gelmesidir.
Amentünün sonundaki, Kelime-i şehâdetin kısaca ma'nâsı da şöyle:
"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh" demek, "Ben şehâdet ederim ki, Allahü teâlâdan başka ilâh yoktur ve yine şehâdet ederim ki, Muhammed aleyhisselâm O'nun kulu ve resûlüdür" demektir.
inanırım..kaza ve kadere...a.s
biz plan yaparız ama Allahın bizim için planları vardır...
(kadere inandığım anlaşıldı sanırım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?