Kadere inanr msnz?

kaderim_48

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
1.286
3
116
62
Muğla
ben kadere inanıyorum..onun için kızımın adını da kader koydum...bazı şeylerin insanın
a.s.a.s.başına gelmesini alın yazısı olarak değerlendiriyorum arkadaşlar...siz kadere inanıyor musunuz?

Slm kaderim_48,
evet ben kadere inaniyorum. Öyle oluryorki bazen düsündügüm veya hissettigim seyler gercektende oluyor. Veya bir rastlantidan daha büyük selyer oluyor

KAZÂ VE KADERE İNANMAK

Îmânın altıncı şartı, hayır ve şerrin Allahtan olduğuna inanmaktır.

Amentüdeki, "Ve bil-kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ" demek, "Hayır ve şer, iyilik ve kötülük, olmuş ve olacak şeylerin cümlesi, Allahü teâlânın takdîriyle, ya'nî ezelde bilmesi ve dilemesi ve vakitleri gelince yaratması ile ve levh-i mahfûza yazmasıyla olduğuna inandım, îmân ettim. Kalbimde, aslâ şek ve şüphe yoktur." demektir.

Bu, kazâ kadere inanmak demektir.

Kazâ, kader, ya'nî alın yazısı, bir insanın doğumundan, ölümüne kadar, başına gelecek, işlerdir. Kazâ da, bu işlerin başa gelmesidir.

Amentünün sonundaki, Kelime-i şehâdetin kısaca ma'nâsı da şöyle:

"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh" demek, "Ben şehâdet ederim ki, Allahü teâlâdan başka ilâh yoktur ve yine şehâdet ederim ki, Muhammed aleyhisselâm O'nun kulu ve resûlüdür" demektir.

biz plan yaparız ama Allahın bizim için planları vardır...
(kadere inandığım anlaşıldı sanırım )

Tabi ki inanıyorum
Kaderin Hayır ve Şerrin Allah’tan olduğuna İman:İmanın şartlarındandır...
Kadere imanın geçerli olabilmesi için şu dört şeye mutlaka inanılması gerekir:
Birincisi: Allah’ın ezeli ve kadim ilmine iman etmek. Allah (c.c) ezeli ve kadim olan ilmiyle ne olacağını bildi ve bu ezeli ilmiyle bildiği şeyleri yazdı.
İkincisi: Allah’ın olmasını dilediği şeyin mutlaka olacağına, olmamasını dilediği şeyin mutlaka olmayacağına gökte ve yerde meydana gelen bütün hareketlerin ve sessizliklerin Allah’ın izniyle olduğuna iman etmek.
Üçüncüsü: Allah’ın bütün mahlukatı yarattığına ve kainatın içindeki herşeyin Allah’ın yaratmasıyla ve takdiriyle meydana geldiğine iman etmek.
Dördüncüsü: Hayır ve şer ancak Allah’ın takdiri iledir. Dolayısıyle kendisine isabet eden şerrin başkasına isabet edebileceği halde kendisine isabet ettiğini zannetmemek, kendisine isabet eden hayrın bir tesadüf sonucu kendisine isabet ettiğine inanmamak.
Allah (c.c) kader hakkında şöyle buyuruyor:
“Şüphesiz ki Biz, herşeyi (önceden tesbit edilmiş) bir kaderle yarattık.” [Kamer: 49] Herşey Allah’ın takdiri iledir. İnsanların yaptığı işleri de Allah yaratır. Yalnız insanlar yaptıkları işleri kendileri yapmış olmaları sebebiyle yaptıklarından sorumlu tutulurlar. Çünkü Allah her insana iyiyi kötüden ayırabilme kabiliyeti vermiş ve hayrı emredip şerri yasaklamıştır.
Allah (c.c) kıyamete kadar olacak herşeyi ve bütün insanların yapacakları şeyleri Levhi’l mahfuzda yazdı. Allah için zaman kavramı olmadığı için bütün bunları ilmiyle yazdı. İnsanları yaptıkları amellerde zorlamadı. Allah’ın (c.c) bütün bunları yazması ezeli ilminden dolayıdır.

alıntıdır..

yanı ınsanın dusunduklerı basına gelır ısteklerını olumlu yonde dusunursen o sana o sekılde gerı doner ama sureklı kadercılık yapıp olumsuz yonlerını dusunursenız bu ısteklerınızı zaten basından olmaması ıcın kendınız engellemıs olursunuz

kadere inanmamak gibi bir lüksümüz yokki zaten :)
elbette inaniyorum.
Zaten allaha inanan herkes kadere inanmak zorunda.
Cünkü ayetlerle kesin bu.
Ayrica imanin islamin sartlarindan.
Ayrica kadere inanmamak, mantiksiz..

bende kadere inanırım .ama bazen insanlar kaderlerini kendileri belirler.önünde iki yol durur biri iyi diğeri kötü bile bilede kötü yoldan gidince bunada kader denmez kendim ettim kendim buldum denir :)
sultancım canım kadere vereceğim örnğide sen vermişsin zaten
-kaza ve kadere inanmak - bundan daha iyi örnek olmaz sanırım

evet canim öyle fisfisfis
bazi insanlar nasil "kadere inanmiyorum" diyebiliyorlar hayret.. benneyaptımki
Bizim kaderimizi allah yazmistir.
Bizde ona uyariz
ama yinede kendimiz seceriz bazi seyleri, anlattigin gibi.
ama bu konular derin konular, cok karisik..

bunda hayret edılecek bırsey goremıyorum ınsanlar dusunce ve ınanclarında ozgurdur sızler nasıl kadere ınanıyoruz dıyorsanız ınanmayanda ınanmaz

bunda hayret edılecek bırsey goremıyorum ınsanlar dusunce ve ınanclarında ozgurdur sızler nasıl kadere ınanıyoruz dıyorsanız ınanmayanda ınanmaz

burda bi yanlis anlasilma olmasin,
ben sunu demek istedim. önceki yazilarimda belli olur bu demek istedigim ama, tek bu yaziyla belli olmaz .

"müslüman olan bir insan, kadere inanmiyorum diyemez",
Tabiki farkli inanclardaki insanlar, kendi inanclarina göre inanir.
Ama müslüman bir insan kadere inanmak zorunda.
Yoksa allah korusun dininden olabilir.
Cünki bu ayetlerle kesin.
Ve her ayete inanmak zorundayiz.
Tek bi tanesini bile inkar edemeyiz..

evet kader kuranda da var...ben inanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…