- 24 Nisan 2008
- 1.418
- 19
- 683
- Konu Sahibi kaderim_48
-
inanırım kadere ve şansa çok inanırım birde kısmete...
slm kadere ınanmyorum evrenın ıstedıklerı olur eyer evrene olumlu dusunur ıstenınenler gelıyor zaten
biz plan yaparız ama Allahın bizim için planları vardır...
(kadere inandığım anlaşıldı sanırım)
kader alın yazısı demek oluyorsa bende inanıyorum...
tepki toplayacağı apacık gözüksede benim düşüncem bir insan kendi özgür iradesi ile kimsenin etkisi altında kalmadan aldığı kararların olumlu veya olumsuz olarak sonuçlarını çekiyorsa bunu kadere bağlayamıyorum doğru ve yanlışların getirisi olarak görüyorum.
şu şekilde de bir kıyas olabilir hiç bir şekilde özgür olarak karar alamıyor zorundalıkları dayatılanları yaşıyorsa bir insan onun için belki kader konusunda daha iyimser olabilirim çünkü kendi iradesi dışında alınan kararların yükümlülüğünü taşıdığı ve bunu haketmediğini düşündüğüm için daha iyimser olarak görmek istememden olur bu da. Elbet bir gün haketmediği mutsuzluklardan arınıp mutlu olacağına inanmak isterim.
Bazı arkadaşlar müslüman olan kadere inanmak zorundadır diye bir nevi tepkili yaklaşmışlar ama iman sevgi bağıdır zorunluluklar yoktur, gönülsüzlük yoktur eğer bir şeyi zorunluluk içinde görüp yapıyorsa bir insan bir tek kendini ve çevresindekileri kandırır.
şu an şuraya yazarken benim gönlümden aklımdan geçen tek şey kadere inanmadığım sırf tepki toplamamak adına allaha inandığım için kadere inanıyorum desem bir tek sizleri kandırabilirim ama yaradanı kandıramam.
kadere inanmak zorundayız
inanmasam çıldırırdım heralde ben..
kadere inanmak teslimiyeti beraberinde getiriyor
zaten kadere inanmamakla bizim dinimize göre
çok büyük günah işlemiş oluruz
kadere inanıyorum
kaderimi yaşıyorum.
haklısın canım..kadere ve kazaya inanmak dinimizde var..
hayatım dinimizdeki kader sadece allahın koyduğu ve hiç kimsenin değiştirmeye gücünün yetemeyeceği kurallardır.ama hayatımızla ilgili olaylara biz karar veririz.bizim kararımızdır ki bu dünya bir imtihan dünyası olsun aksi halde neden sorumlu olabiliriz ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?