kaçarak evlenmek zorunda olmak

906198, member: 711756"]Ailen neden istemiyor
Ailem bitince okul calisayim istiyor. Ev alacaklar yardım edeyim istiyorlar. Düğün çok para olmaz diyor annem. Babam bana nasıl evlenmek istediğini söylersin diyo. Aday üniversite mezunu değil ve bizim memleketten değil diyorlar. Diyorlar da diyorlar[/QUOTE]
Önce okulu bitir is bul çeyiz paranı yap. Seni seven adam her halükarda bekler.ama kaçma.

Bende bunları düşünmesem burada bu şekilde insanların düşüncesini almak istemem Vicdan bende olduğu için hala düşünüyorum bu kadar önyargılı yaklaşmayın insan başkasının yaşamadığı şeylere yorum yaparken çok kolay yapabiliyor
Çok kolay yorum yapmaktan değil. Yaşamadığımdan da değil. Bende zorlu bir dönemden geçip eşimle evlendim. Annem babam senelerce her konusu açıldığında eşimi istemediklerini net şekilde söylediler. Neden dediğimde saçma bir sürü sebep sıraladılar. Ben de senelerce bekledim. Okulumu okudum. İşimi yaptım paramı kazandım. Kaçmayı üstte yazdıklarım yüzünden düşünmedim bile. Seçenekler vardır sevgili üye. Ben beklemeyi seçtim sabrettim. Kolay olan kaçmak her zaman bu böyledir. Her işte bu böyledir. Bilmediğimden havadan yorum yapmadım yani. Allah insana akıl ve düşünme yetisi vermiştir. Ha evet hatalar insanlar içindir. Ama dediğim gibi bu kaçma olayı bu konu için bana çok bencilce geliyor.

Bende bunları düşünmesem burada bu şekilde insanların düşüncesini almak istemem Vicdan bende olduğu için hala düşünüyorum bu kadar önyargılı yaklaşmayın insan başkasının yaşamadığı şeylere yorum yaparken çok kolay yapabiliyor
Şunuda ekleyeyim ki 25 yaşında koca bir kadınken evlendim. Annemin babamın müsaadesi olmasa bir yirmi beş sene kadar daha beklerdim.

Çok kolay yorum yapmaktan değil. Yaşamadığımdan da değil. Bende zorlu bir dönemden geçip eşimle evlendim. Annem babam senelerce her konusu açıldığında eşimi istemediklerini net şekilde söylediler. Neden dediğimde saçma bir sürü sebep sıraladılar. Ben de senelerce bekledim. Okulumu okudum. İşimi yaptım paramı kazandım. Kaçmayı üstte yazdıklarım yüzünden düşünmedim bile. Seçenekler vardır sevgili üye. Ben beklemeyi seçtim sabrettim. Kolay olan kaçmak her zaman bu böyledir. Her işte bu böyledir. Bilmediğimden havadan yorum yapmadım yani. Allah insana akıl ve düşünme yetisi vermiştir. Ha evet hatalar insanlar içindir. Ama dediğim gibi bu kaçma olayı bu konu için bana çok bencilce geliyor.
Kaçmak zorunda olan çaresizde olanlar olabilir tabi ama benim en başından niyetim evlilikti ve o kadar ağır şeyler atlattık ki bugüne sabrederek geldik hala ben sabredip herşeyin düzgün olmasını istiyorum bende bir defa okulu bıraktım annem yüzünden şimdi kendi çabalarımla okulumu bitirdim şimdi 3.üniversiteyi kazandım herşey için benim çabalayacak gücüm var ama insanları tek başına ikna etmek kolay olmuyor benim ailem de sizinki gibi olsa keşke beklemekle olacağını bilsem yıllarca beklerim siz nasıl ikna ettiniz

Kaçmak zorunda olan çaresizde olanlar olabilir tabi ama benim en başından niyetim evlilikti ve o kadar ağır şeyler atlattık ki bugüne sabrederek geldik hala ben sabredip herşeyin düzgün olmasını istiyorum bende bir defa okulu bıraktım annem yüzünden şimdi kendi çabalarımla okulumu bitirdim şimdi 3.üniversiteyi kazandım herşey için benim çabalayacak gücüm var ama insanları tek başına ikna etmek kolay olmuyor benim ailem de sizinki gibi olsa keşke beklemekle olacağını bilsem yıllarca beklerim siz nasıl ikna ettiniz
Yalnız şunu belirteyim ki ben sizi konu sahibi olarak yazmıştım deminkileri. Yazdığınız diğer konuyu tam okuyamadım. Aileden yana sıkıntınız var Allah güzel kapılar açsın inşallah size. En başta okul diploma ve iş. Bunlar olmadan bir kadın bu olanaklarda güçlü duramaz. Okulu bitirip kendi paranızı kazanmalısınız. Ben o ara esimle görüşmeyi kesip tamamen kendime odaklanmıştım. Dua ediyordum hakkımda Hayırlısını istedim hep. İyi olacaksam eşimle evleneyim yoksa ben bekar kalırım diyordum. Dediğim gibi dua ve kadının bir güvencesi olmalı işin başında. Dediğim gibi ayrıntıları tam bilmiyorum hakkınızda ama yine diyorum ki kaçmayın. Büyük bir yüktür bu. Hem size hem ailenize.

Sana net bişey benim yaZdığım konumu oku bi süre sonra istesende çıkamıyosun girdiğin bataklıktan çünkü KENDİ AYAĞIYLA GİDENİN DEĞERİ OLMAZ aileni dinle vardır bi bildikleri

birkere kactın diyelim nerde oturcan? kvdenlemi bunları bir düşün önce. kacan kıza evmi acacaklar sanıyorsun . meslegını al elıne calış gelsinler .olmuyorsada tutun evınızı yapın dugununuzu ister gelsınler ister gelmesınler

Merhaba canım öncelikle allah yardımcınız olsun. Ben kaçarak evlenenlerdenim :) benimde ailem kabul etmedi hep bağrış çağrış oldu neyse kaçmaya karar verdik ve kaçtık. 1-2 gün sonrasında eşimin dayısı abimi babamı aradı durumu anlattı sakin olarak karşıladılar çünkü ellerinde yapacak bir şey toktu. Her şey tatlısıyla halloldu ailem bana ses çıkarmadı bile. Ama sana tavsiyem sakın ama sakın kaçayım deme. Ben şuan eşimle çok mutluyum her dediğimi yapar ama sen kaçarak evlenme. Ailen affetse bile bir burukluk oluyor benim aklıma geldikçe ağlıyorum :( keşke yapmasaydım diye. Çünkü kaçtığım gün annem ablam gece her yerde ağlaya ağlaya aramışlar beni. Babam kalp krizi geçirmiş. Sakın kaçma nolur ben bu günahın bedelini ödeyemem ama Allah Hakkı'yla böyle azap ede ede alır umarım hakettim. Bu günahı işleyen biri olarak başkasının bu günaha girmesini asla istemem :/

Sevgili konu sahibi lütfen ama lütfen kacma.niye mi
En kötü anne baba bile bunu hak etmez bence. .Yıllarca sana maddi manevi emek vermişler.gorevleridir diyebilirsin ama okutmayabilirdiler seni.bir Üniv. Öğrencisinin 4 yıllık masrafiyla ugrasmak istemeyen aileler var.ki bu masraf az bir masraf değil. 24 yaşında kızları varsa en az 25 _30 yıllık evlilerdir ve halen daha evleri yok ise elini vicdanina koy düşün. 1_2 yıl destek ol olumlu dünya evlat olarak senin de onlara karşı gorevlerin var.evlenince destek olurum deme olunmuyor.

Ayrıca sevgilin lise terk doktorun yanında çalışıyor diyorsun. Kusura bakma ama ben olaya mantiken bakacağım ve farkında mısın sevgilinin bir unvanı yok.sen hemsiresin. Üniversite mezunusun. Velev ki çok gayretli çok çalışkan çok iyi 4 ×4 luk bir insan olsun bu kişi. Burda neler okuyoruz şu kadar yıl flört ettim düğün gecesi dayak yedim diyen de var.maasima el koydu diyen de.ki sevgilin asgari ücret alıyor muhtemelen ve babası olmadığı için ailesine şimdi olmasa da bi gün mutlaka destek çıkması gerekecek ve bunu kendi maasi yla yapamayacak.sen de şu an ailene çok gördüğün desteği onun ailesine yapmak zorunda kalacaksın. İçin cız edecek emin ol.kendini sorgulayacaksin.

Her evlilikte huzursuzluk olur inan ailemin rızasını alarak evlendim.esimden ve ailesinden çok çektim. Biraz şikayet edince annem sen istedin diyor.susuyorum.evlilik sadece sevgilinle olmuyor ailesiyle de nikahlaniyirsun unutma.kendi ailene çok gördüğün evlatligi kimseye yapma ki yapamazsin zaten.

İyiysen vericiysen herkes iyidir ama bi yan çiz kocandan tut ıdısı dıdısi kaçmayı nasıl basina kakacaklar.
Demem o ki ailen için bile olmasa kendin için hayallerin için önce çalış. Sonra ailenin gönlünü hoş tut.vallahi de billahi de koca çok memleket te .seni 40 ana dogurmadi 1 anan 1 baban var.
Ay abla çok seviyorum deme sevgi karın doyurmu yor. .öyle olsa anan seni sevgisiyle doyururdu bebekten, gece gündüz emzirmezdi evet sevgi çok önemli ama tek kriter değil.
Aşkın gözünü kör edenler var ya sonra bir görmeye başlıyorlar gördüklerini inanamiyorkar

Annemi babamın saçının bir telini dünyalara değişmem.ailenin onayı olmadan olmaz bence canım mutlu olamazsın Ana baba ahı alma.ne kadar sevsende evlenmeden tanıyamazsın.nasipse zaten olur ailende yumuşar bekle.kaçmak ne demek.iyi ne zorluklarla doğur emek ver büyüt okut..sonra kaçsın.yazık değilmi annecine babacına

Ya okulunu bekleme hemen kac .... Aceleniz ne evlenmek için okulunu bitir iş bul calış ondan sonra evlenmeyi düşün cnm cok pişman olursun . El oğluna yedireceğine ailene bir kac sene calış destek ol nolck ki yani ertele yani evlenmeyi . Sana tavsıyem kesinlikle kaçma evlilik içinde acele etme derim

906198, member: 711756"]Ailen neden istemiyor
Ailem bitince okul calisayim istiyor. Ev alacaklar yardım edeyim istiyorlar. Düğün çok para olmaz diyor annem. Babam bana nasıl evlenmek istediğini söylersin diyo. Aday üniversite mezunu değil ve bizim memleketten değil diyorlar. Diyorlar da diyorlar[/QUOTE]
evet paranı yemek isteyen bir aile onlara böyle bir vaadde mi bulunmuştun belki onlarda öyle hayal kurmuşlardır.ama doğru değil

Ailem bitince okul calisayim istiyor. Ev alacaklar yardım edeyim istiyorlar. Düğün çok para olmaz diyor annem. Babam bana nasıl evlenmek istediğini söylersin diyo. Aday üniversite mezunu değil ve bizim memleketten değil diyorlar. Diyorlar da diyorlar
evet paranı yemek isteyen bir aile onlara böyle bir vaadde mi bulunmuştun belki onlarda öyle hayal kurmuşlardır.ama doğru değil[/QUOTE]
Kocaya kaçacaksa adamcaz okutmasaydıda keşke kendine ev alsaydı bu devirde okumak kolay mı?kızımı okutuyum ilerde bize ev alır demiştir bundqn doğal ne olabilirki

Acelen ne

Şimdiden işi kaçma boyutuna nasıl getirdin ki

Okul biter işe başlar evleneceğim dersin olursa olur olmazsa o zaman düşünürsün

evet paranı yemek isteyen bir aile onlara böyle bir vaadde mi bulunmuştun belki onlarda öyle hayal kurmuşlardır.ama doğru değil
Kocaya kaçacaksa adamcaz okutmasaydıda keşke kendine ev alsaydı bu devirde okumak kolay mı?kızımı okutuyum ilerde bize ev alır demiştir bundqn doğal ne olabilirki[/QUOTE]
size ne oluyor hem okuduğunuzu anlamıyorsunuz hemde kendinize sorulmamış bir soruyu cvplama cesaretinde bulunmuşsunuz.laf yetiştirmeye çalışmadan önce anlamaya çalışın

Konu sahibi, sen ailene evlenmek istediğini çok erken söylemişsin. Zamanlaman yanlış. Okulun bitsin. Çalışmaya başla, kendini çeyiz borcuna sok. Çeyizini yavaş yavaş diz.. Eee ailen de anlarlar. Bizim kız büyüdü, çalışıyor kendine çeyiz diziyor, aday da vardır, evlenmek istiyor gibisinden. Sonra tekrardan ailene konuyu açarsın..

Ayrıca da kaçmak ne? Bu devirde böyle bir tabir çok itici...
Ha sen 18 yaşını geçmişsindir, evlenmek istiyorsundur. Gider belediye de nikahını yaparsın. Devlet evlenirken, anne baba izni sormuyor.. Sen bir bireysin, kendi kararlarını iyisiyle, kötüsüyle seçersin. Ha sonrası ne olur, orasını bilemem...

Ama bana sorarsan, evlilik için acele etme. Bu devir de geçim zor.. Kendinize zaman tanıyın.. Zaman her şeyin ilacı..

Daha yaşın küçük bir yıl bekle çalış yardım et onlara en azından dersin size yardım ettim artık bende evlenicem dersin diyecek sözün olur

Hemşireymişsin , hemen işin de hazirmiş. Peki sen okurken sana kim destek oldu kim okuttu ? Sevgilin mi , hayır. Ailene bu kadar cabuk sirtini donmemelisin. Ayrica kacarsan sevgilinin gozunde pek degerinin kalacagini dusunmuyorum. Sen ailene saygi duymazsan elin oğlu hiiç duymaz.

Back
X