kaçarak evlenmek zorunda olmak

Asla ama asla kaçarak evlenme ..
Bir şekilde aileni ikna ettt. .
Kaçmak ; resmen intihar etmek gibi. .
İşe başla sonra evlenin. .
Koskoca insansın, ailen neden istemiyor. .

Kaçarak evlenen onlarca insan tanıyorum hiçbiri mesut değil.Anne baba bedduası alarak ,kırarak mutlu olamazsınız

Kaçma yavrum evladım.Kaçma güzel kızım.Allah ın emri ile git.Bu ne hız bu ne acele.Ölüyonuz mu:)Yapma bence böyle bir şey.Ailenin karşı çıkma gerekçesini dinle.Bak şimdi kaçacaksın.4 AY SONRA burada konu açtığını fln görücez.Kaçtım çok pişmanım ailemi dinleseydim . Kafamı vuracak duvar bulamıyorum diye.İyi düşün.

Acele karar verirseniz pişman olursun bi tam tanı onu gerçekten evleneceğin insan bu mu

Canım ya kendimi gördüm sende :) benim eşimde bizim eski komşumuzdu biz ordan taşındık yıllar yıllar sonra üniye hazırlanırken bi cafede eşimi gördüm en son mavi önlüklü halini hatırlıyordum gel zaman git zaman çıkmaya başladık çok sevdik birbirimizi evlenme kararı aldık. Aileme söyledim kesinlikle reddettiler aynı seninkiler gibi tepki verdiler evden çıkma yasağına kadar gitti iş evden çkmayı geç odadan bile çıkamıyordum telefonuma el koydular aylarca telefonsuz kaldım ama tabiki gizli telefonla yine iletişim kuruyoduk ailem herseferinde yakaladı baktılar ben vazgeçmiycem görücüleri kabul etmeye başladılar tüm gelenlerle buluşturuyorlardı en son buluşuğum oğlanın yanından ablamla ayrılırken ablamın yanınada eşimin durdurduğu taksiye koşarak kaçtık. Acayip heycanlıydı :) polise falan gitmiş bizimkiler babam baya öfkelenmiş kızı getirin diye ama ailem yumuşadı benim 1 haftaya kızmadılar aslında onlar yüzünden olduğunu biliyorlardı ve suçlulukla gelin düğününüzü yapalım dediler tabi biz kaçıktan hemen sonra nikahı kıydık 2 ay içinde hazırlıkları tamamlayıp düğünümüz oldu. Çokta güzel oldu. Şimdi 17 aylık evliyiz ve 2 aylık bebeğimiz var annemlerle ablamlarla hiç bu kadar aramız iyi olamamıştı Allaha binlerce hamdü senalar olsun. Sevdiğin kişi eğer ne olursa olsun ev geçindirecek işi olmasa dahi limon satıp yine o evi geçindirebileceğine inanıyorsan ve gerçekten kalben iyi bir insansa seni kimseye kendi ailesine ona buna şuna ezdirmeyecek biriyse evlen kardeş

Kaçmayın. Birkaç yıl daha bekleyin, acele etmeyin. Gayet aklı selim yorumlar gelmiş, kaale alın, işe başlayıp çeyizinizi yapın.

bazı ailelerin çocuklarını okutunca beklentileri oluyor.eşim mezun olunca aileside Sizinkiler gibi yaptı.biz nişanlandık.ama 1.5 yıl nişanlı kaldık eşim parasını hep babasına verdi.düğün zamanı vereceğim demiş.düğünüm haziranda olacaktı ertelendi.bir sonraki nisan a ertelemek istediler ben kabul etmedim.çünkü 1.5 sene nişanlı kaldık.iğne almadık.kasımda düğünümüz oldu buruk bi şekilde.kp in kv nin surat 5 karış.eşim düğünde babasından para isteyince yediğine içtiğine say demiş.herşeyi borçları yaptık.genede kimseye yaranamadık. kaçma.sevdiğin insan seni gerçekten seviyorsa bekler.okulun bitsin 1 sene kadar çalış ailene de yardım et.(parayı görünce seninkiler evlenmeni hiç istemeyebilir.en azından Vicdanın rahat olur).sonra evlenirsin.

Merhabalar ben üniversite son siniftayim. Uzun suredir birlikte olduğum çok mutlu bir birlikteligim var. (Çok sukur Rabbime). Aileme evlenmek istedigimi söyledim alabileceğim en kötü tepkiyi aldım. Ben rızalarıyla olsun istiyordum hala da istiyorum ama kesinlikle konusunu bile açmak istemiyorlar kıyamet kopuyor iş dayağa kadar geldi ve namus meselesi oldu. Ben sadece karşı tarafın ailesinin tanismk istediğini söyledim. Şimdi çok kirginim ve kötüyüm. Okulun bittiği gün kaçmayı düşünüyoruz. Benim için çok zor ama kalbim de söz dinlemiyor. Ailem asla affetmeyecek. Kaçarak evlenenlerden mesaj bekliyorum. Lütfen yazın bana
Henüz bekarım ama bil ki anne ve babanın rızası olmadan kurulan yuva temeli sağlam ve mutluluğa dayalı olmuyor çok seviyosundur gördüğün tepkiyi hak etmiyosundur eyvallah haklısındır ama kaçmak çözüm değil zamana yay herşey olacağına varır

korkaklar kaçar

okulun bitsin tekrar konuyu açarsın 1 sene geçsin tekrar konuyu açarsın ne yapacaklar 30 yaşına kadar senin evlenmene izin vermicekler mi ?

Ben kaçmDım ama kimseye de yaranamadım. Zorla ikna ettim yıllardır burnumdan getirdiler getiriyorlar. Eğer ailen öyleyse ailenin istediği biriyle evlenmezsen sonun benim gibi olacak diye düşünüyorum.
Begenmeye eli varmiyor insanin ornek icin alunti yaptim Allah huzurlu yuva mutluluuk nasip etsin devami da hep boyle olsun insaAllah sizi uzenleri yola getirsin amin

Sevgili konu sahibesi bakin bunlari dikkate alin tehlikeli seyler düşünüyorsunuz sadece ask evlilik icin yetmez istihareyapin hadi diyelim iyi cikti ama aile onayi sart ailesiarkasinda olmayani ezebilirler bugenel kuraldir sizin sevdiginiz yya da ailesi boyle yapardemiyorum ama ihtimali bile urkutucu degilmi ?lutfen yazilanlari dikkate alin bir abla nasihatu olarrak kismet ise gelir olurmerak etmeyin dua edin

Aceleniz varmış gibi neden okul biter bitmez kaçmayı düşünüyorsunuz ki. Okulunuz bitsin ailenin istediği gibi biraz çalışırsın yardımcı olursun. Sonra konusunu açarsın artık. Zaten o zaman bir şey demelerine fırsat bırakmamış olursunuz.

Nedir bu acelen yaş kaç 30 falan mı evde kalırım diye mi endişen var

Hayatının hatasını yaparsın...

Sevgili dediğin kum gibi heryerde bulunur..

Ama ana baba gibi yar bulamazsın....

Konu sahibi bizim hadi bohçanı hazırla kocaya kaç dememizi mi bekliyor

Kaçma.
Sadece dua et ve sabret. Inan ki olaylar nasil düzeliyor, hersey nasil yoluna giriyor,yuzunde guller acmaya basliyor farkında bile olmazsin.Tam 10 yilimizi doldurmaya haziriz. Ve 10 aydir da nisanliyiz.
Biz de o kadar çok engellerden imtihanlardan gectik ki hatirlamak bile icimi acitiyor.
Nisanlim guvenini kaybetmisti herkesin bir banka olayi yüzünden. Ve bu vesile ile tanisti aileler dusunun.

Babam adini bile anmazdi nisanlimin. Asla derdi. Dugununuzu yapin ben yokum derdi.Ya ben ya o dedi.Kufur kiyamet kopardi.Ve daha niceleri.

Biz yılmadık. Birlikte agladik. Birlikte sabrettik. Inandik herseyden once. Dualarimizi eksik etmedik.Kacirmayi düşünmedi hic,cunku ben seni evinden beyaz gelinliginle ailelerin rizasiyla cikaracagim inşaAllah dedi.

Oyle böyle derken Allah nasip etti ve uzun ugraslar sonucunda babam ikna oldu, ki o da cok despot kuralci ve disiplinli bir adamdir.
Hersey yoluna girdi ..

Bence sakin aileni cigneme onlari uzme. Sadece sabredin. Gec olsun guc olmasin. Yeter ki hayirlisi olsun.

Back
X