Kaçarak evlenenler yardim 😔

Kendini yeniden kayıt ettir bakalım almanya seçenekler arasında var mı cahil 😂 2 sene çocuktan dolayısıyla annelik izini veriyorlar burda cahillikte üstüne yok ev hanımı diye o sebepten doldurdum yüksek lisans burada üniverste 😂😂😂 biraz araştır cahil🤣🤣
Çin bile var boş yapma bızdık😁

Mesleginiz ,isiniz,birikmis paraniz var mi? Aileye sirt doneceksiniz,adam da yamuk cikarsa tas mi yiyeceksiniz o zaman? Hic mi korkmuyorsunuz elin herifi icin buyudugunuz,aci tatli her ilki yasadiginiz o kapiyi carpip cikmaktan?
Konu sahibesinin hakkında hayırlısı ne'yse o olsun, hepinizin çabalarını takdir ediyorum ama yazdıklarınızın bir önemi yok, önemi yok derken sakın yanlış anlamayın elbette önemli lakin kaçmayı aklına koymuş biri yazılanlardan etkilenmez, kafasına koyduğunu yapar.
Bir musibet bin nasihatten yeğdir lafını bu ara sık kullanır oldum, konu sahibesi de deneyimleyerek öğrenecek.

Evleneceği adam iyi olur kötü olur diyemem ama eş ailesinden çekeceği garanti.

İsim vermeyeceğim, birine yanılmıyorsam 1 yıl dil döküldü, az buz zaman değil aylarca insanlar kararından vazgeçsin diye neler yazdı neler ama sonuç ne oldu? Beni seviyor, kızı gibi görüyor, ailemden görmediğim sevgiyi görüyorum dediği kayınvalideden dertli, eşten de dertlidir de burada söylerse yazılabilecekleri kestiriyordur.

Şu sitede evlenme bu adamdan bir an önce kaç kurtul denen hiçbir üyenin o kadar tavsiyelere rağmen evlenip de hayal ettiği gibi bir evlilik yaşadığını görmedim, varsa da gözümden kaçmışsa demek ki çok nadirmiş.

Ama yine de dilerim verilen karardan pişmanlık duyulmaz çünkü evlenmeye bu kadar cesaret edenlerin büyük kısmı aynı cesareti boşanmak için göstermiyor.

Konu sahibesinin hakkında hayırlısı ne'yse o olsun, hepinizin çabalarını takdir ediyorum ama yazdıklarınızın bir önemi yok, önemi yok derken sakın yanlış anlamayın elbette önemli lakin kaçmayı aklına koymuş biri yazılanlardan etkilenmez, kafasına koyduğunu yapar.
Bir musibet bin nasihatten yeğdir lafını bu ara sık kullanır oldum, konu sahibesi de deneyimleyerek öğrenecek.

Evleneceği adam iyi olur kötü olur diyemem ama eş ailesinden çekeceği garanti.

İsim vermeyeceğim, birine yanılmıyorsam 1 yıl dil döküldü, az buz zaman değil aylarca insanlar kararından vazgeçsin diye neler yazdı neler ama sonuç ne oldu? Beni seviyor, kızı gibi görüyor, ailemden görmediğim sevgiyi görüyorum dediği kayınvalideden dertli, eşten de dertlidir de burada söylerse yazılabilecekleri kestiriyordur.

Şu sitede evlenme bu adamdan bir an önce kaç kurtul denen hiçbir üyenin o kadar tavsiyelere rağmen evlenip de hayal ettiği gibi bir evlilik yaşadığını görmedim, varsa da gözümden kaçmışsa demek ki çok nadirmiş.

Ama yine de dilerim verilen karardan pişmanlık duyulmaz çünkü evlenmeye bu kadar cesaret edenlerin büyük kısmı aynı cesareti boşanmak için göstermiyor.
Ablacigim belki ben yanlis dusunuyorumdur ama o yasa kadar ayni evde yasamisim ailemle,ekmegini yemisim suyunu icmisim,bana hic bir sey dahi yapmamis olsalar da onlara bagliyim yani. Bir evlat kolay kolay 25 yasina getirilmiyor. Oglum 5 yasina girecek,daha simdiden cektigimi bir ben bilirim. Kendimde olmasin onda olsun diye ugrasiyorum. Simdi bu evlat 25 yasinda afedersin bana zittiri ceksin de kizla kacsin olur mu yani,valla buyuk yikim. Her ne olursa olsun.

Kapiyi arkamizdan kapatirken yarinlari da dusunmeliyiz. Ben de aynen hic gormedim kacip gocup de aman cok mutluyum diyen birini. Tam tersi rezillikleri pacalarindan akiyor.

ailesine sırt dönmek değil sadece mesafeli oluyokorkuyo çünkü daha önce büyü işi olduğu için
Benım Cocugum yok, hep bir kızım olsun ıstedım nasip olmadı.
18 inde kocaya kacacaksa, kaynanamgiller buyu yaptı ahretlıgım can kocam sıldı hepsını babacığım da belıme kırmızı kusagımı taktı, hersey yolunda yırmı yasındayım iki senelik evliyim cok mutluyum, kacmadan evlenen binlerce mutsuz evlı ınsan var, ben kactım ama Hersey super... dıye beylik cumle kuran kızım olsun asla istemez, evlada hasret sekılde geberip gitmek isterim su fani dunyadan.

Benim kız kardeşim kaçtı. Annem babam nasıl günlerce perişan oldu. Nasıl zorlarına gitti anlatamam. Sonra bir şekilde eve döndürdük. İçinde ukte kalmasın diye yine düğününü kınasını yaptık. Böyle kolay anlatılıyor ama yaşanırken çok çok çok zordu. Mutlu mu diye sorarsan hayır değil. Keşke sizi dinleseydim kendi kendime b.kun içine girdim diyor

konu sahibi sende emin değilsin ki burada sorguluyorsun.
yanlış olduğunu sende biliyorsun. kafana yatmayan bir şeyler var. gelecek korkusu şu anda mutlu değilsin bu bellli yada istediğin hayatı yaşamıyorsun.
birde evde anne faktörü var . Annen ile yanlış ilişkin seni başka bir yanlışa götürmesin . bu senin hayatın kendini harcamak istiyorsan yine sen üzüleceksin ailenle beraber. önceden de yazdığım gibi evliliği aceleye getirme , gez gör tanı. karşındaki adamdan ziyade önce kendini tanı . ne kadar güçlüsün.

Ablacigim belki ben yanlis dusunuyorumdur ama o yasa kadar ayni evde yasamisim ailemle,ekmegini yemisim suyunu icmisim,bana hic bir sey dahi yapmamis olsalar da onlara bagliyim yani. Bir evlat kolay kolay 25 yasina getirilmiyor. Oglum 5 yasina girecek,daha simdiden cektigimi bir ben bilirim. Kendimde olmasin onda olsun diye ugrasiyorum. Simdi bu evlat 25 yasinda afedersin bana zittiri ceksin de kizla kacsin olur mu yani,valla buyuk yikim. Her ne olursa olsun.

Kapiyi arkamizdan kapatirken yarinlari da dusunmeliyiz. Ben de aynen hic gormedim kacip gocup de aman cok mutluyum diyen birini. Tam tersi rezillikleri pacalarindan akiyor.
İstisnaları tenzil ediyorum ( doğurup anne olmayı beceremeyenler için), berbat bir durum.
Kaçmayı düşünmekte ne var, psikolojik olarak her gün kaçsın.İş bulabilir çalışarak ve kendi parasını kazanarak uzaklaşabilir,ders çalışıp öğrenim hayatına atılarak uzaklaşabilir vs vs. Yani neden tek yol kocaya kaçmak anlatamadım.
Konu sahibinin kulakları tıpalı nasılsa duymuyor ama kendi ailesine saygısı olmayanın, merhamet ve muhakeme duygularının orantısız olduğu bir kişinin yaptığı evliliğin pek sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. Zira ilk anlaşmazlıkta yüze vurulacak tek cümledir “ ben zaten sana bayılmadım sen kaçıp geldin ardında aileni bırakarak” olacaktır.

Elbette bir evladı 25 yaşına getirmeniz kolay değil, 25 yaşında kızım var, belki birine aşık olacak, evlenmek isteyecek, belki ben evlenmek istediği delikanlıyla ilgili tereddütler yaşayacağım, belki kızımla çatışacağız, o çocukla evlenemezsin de diyebilirim, ki kızım bir evin bir nazlı kızı, bunu ne övünüp böbürlenmek ne de laf olsun diye demiyorum, 25 yaşında ama ben hala biraz yüzünü solgun görsem hasta mı diye uykusunda kontrol ederim, bir günden bir güne iş güç yaptırmışlığım yok, tırnağı kırılsa aman çocuğumın neyi var diyen biriyim, babası kızına aşık, dünya bir yana kızı bir yana.

Çekip gitse kahroluruz biz, her şeyin bir hal çaresi vardır, şunu da samimiyetle söyleyeyim anne itiraz ediyormuş, kadının bir bildiği vardır, delikanlı kötüdür demiyorum ama anneyi tedirgin eden bir şey vardır mutlaka, belki delikanlının evlense bile ailesine bakma zorunluluğu, ki çocuğun kardeşleri henüz okuyormuş sanırım, anneleri ev kadını galiba, bir tek felçli babanın maaşı ve delikanlının kazancıyla geçiniyorlar yanlış anlamadıysam, bir evin her türlü eksiği olur, o kardeşlerin okul masrafları, faturalar, varsa kira ödemesi, mutfak masrafı, hasta babayı kontrollere götürmek vs vs.

Hangi anne kızı ya da oğlu zorlukların içine evlensin ister, denebilir ki evlenmek isteyen delikanlının suçu ne, evlenmesin mi?
Evlensin elbette ama anladığım kadarıyla kızımız da çalışmıyor, tek maaşla 2 ev döndürmeye çalışacak bir delikanlı var ortada, evlenmek isteyen kız gerekirse annesine kendini ispat edecek, çalışacak ayakları üzerinde duracak, parasını biriktirecek, öyle çocuğa büyük ev tutarız ailenle beraber yaşarız demeyecek, ki yani kusura bakılmasında genç kızlarımızda gün geçtikçe garipleşmeye başladı, aynı evde yaşama fikri de nedir?
Buradan bile anlamak lazım, ki annesi de anlamış olsa gerek itiraz ediyor o yüzden, kızımız evliliğin ne demek olduğunu henüz bilmiyor, evliliği döndürecek olgunlukta değil, ben de olsam bu şartlarda itiraz ederim, zira ailenle birlikte yaşayalım diyen kızım kendini o aileye ezdirir.

Son düzenleme:
Yaa bmiyorumda kaçanla sorunlarla çebelleşiyor kaçmayanda. Tamam kaçinca belki daha çok oluyor ama ne bilim aile rizasiyla evlenenlerinde 10 da 6 si sıkıntılı. Bana göre evlencegin kişi çok önemli arkasina ailesi geliyo tabiki. Ailenizle hemen bariştiniz mi
Bakış açınız çok yanlış. Bu dünyada herkes sıkıntı yaşar. İmtihansız insan imtihansız ev yuva yok. Burda kimse size kaçarsan imtihanın olacak kaçmazsan pespembe hayatınız olacak demiyor. Aile diyor, aile. Ne kadar annenizle aranız iyi olmasa da o babanızın sizi büyütene kadar çektiği sıkıntılar bile bu kararı verdirmemeli size.
Evet imtihanınız olacak evlenince, ama zor gününüzde gönül rahatlığıyla gidip babanızla dertleşebilmek var, Olur da boşanma gibi birşeyler olursa veya her ne sıkıntı olursa ailem arkamda demek var, bir de her gidişte yüzü öne düşürüp, sırtında kambur hissederek gitmek var. Affetseler bile. Zor gününde arkamda kimse yok hissiyle için için yanmak var. Hiç bişey isteyememek var hiçbişey anlatamamak var. Kısacası “el” olmak var.

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.
Ailen neden ısrarla karşı çıkıyor. İntihar etcek kadar ne buldun adamda gerçekten merak ediyorum. Yasin çok küçük heralde.

X