Kaçarak evlenenler yardim 😔

Kendinize güvenerek yola çıkacaksanız ne ala. Reşit bireysiniz.çekersiniz restinizi evlenirsiniz ya da her neyse.
Ama birinin maddi manevi bakımına muhtaç durumdaysanız aile yerine başkasına sığınmak büyük risk.

beni cigneyen yok sayan benim rizami gozetmeyip nasil olsa barışırım diye kaba olacak ama bi adamin altina yatan sonra ben evlendim artik diyen bi kızım olmaz inşallah :KK43: ölsemde affetmem..hakkimi da helal etmem..
yazık o anne babaya siz kafaya koymuşsunuz bile..
Şaka gibe birde beni su kadar zamanda affederlerin hesabını yapıyor 🤷 üzülecek olmalari umurunda değil.

İşi yok gücü yok şuan, yeni ev yeni düzen hayal.
Allah akıl fikir versin.

Kaçıp da mutlu olan pek yok hep sıkıntılı oluyor aileni üzme güzellikle halletmeye çalış. Koca bulunur aile bulunmaz

Ben hep ılımlı yazarım genelde,örnekler veririm hayatla ilgili birşeyler kapar belki diye.
Damarımda basılırsa alcakları cevp bu kadar sakin olmaz.
Kendi tercihi artık,ileride pişmanlık yaşayacağı zaten aşikar buna engel olmak adına tavsiye edebilirim sadece.
Ablacim yorumlarını bildigimden zaten oyle yazdim
Burada belki konu sahibi senin evladindan bile küçüktür. Benden de 9-10 yas küçük. Ben de yakinimin hikayesini paylaştım ki daha cok detay var özet geçtim
Annesiyle.sorunlu babasiyla arasi iyi bir kiz evlat olarak annesiyle sorunlari cozmesi gerektigini düşünüyorum.
Ifade sekli hos olmasa da hic bir anne evladi kötü olsun istemez.

Ablacim yorumlarını bildigimden zaten oyle yazdim
Burada belki konu sahibi senin evladindan bile küçüktür. Benden de 9-10 yas küçük. Ben de yakinimin hikayesini paylaştım ki daha cok detay var özet geçtim
Annesiyle.sorunlu babasiyla arasi iyi bir kiz evlat olarak annesiyle sorunlari cozmesi gerektigini düşünüyorum.
Ifade sekli hos olmasa da hic bir anne evladi kötü olsun istemez.

Benim kızım 31 yaşında artık.
Aileden bir kişi bile istemiyorsa vardır bir bildiği denmesi lazım.
Bu sorunu çözmekte aile bireylerine kalıyor artık,anne kız sakince konuşup sorunun temeline inecekler.
Tabiki saygıyı ve sevgiyide yitirmeden halletmeye çaba sarf etmeleri lazım.
Hiç bir anne elbette çocuğunun kötü olmasını mutsuz olmasını istemez.
Bazı genç kızlarımızda adına aşk dedikleri kör topal bir ilişkinin arkasına sürüklenip akıveriyorlar maalesef.

Benim kızım 31 yaşında artık.
Aileden bir kişi bile istemiyorsa vardır bir bildiği denmesi lazım.
Bu sorunu çözmekte aile bireylerine kalıyor artık,anne kız sakince konuşup sorunun temeline inecekler.
Tabiki saygıyı ve sevgiyide yitirmeden halletmeye çaba sarf etmeleri lazım.
Hiç bir anne elbette çocuğunun kötü olmasını mutsuz olmasını istemez.
Bazı genç kızlarımızda adına aşk dedikleri kör topal bir ilişkinin arkasına sürüklenip akıveriyorlar maalesef.
Maşallah ablacim Rabbim.kizina da torununa da sağlıklı ömür versin
Bence de konu sahibi arkadaş evliliği anneden kaçış olarak görüyor ama babasi da uzulecek ve kendi de pisman olabilir bu üzücü
Evlilik bu kadar kolay mi? Belki evlenme proseduru kolay iki.imzaya bakar ama sürdürmek?
Es adayı hakkinda da cok detay yok ama hasta babasi varmis
Bu kardesimizi zor bir surec bekliyor
Mutlu olmasi temennimiz tabii ama görünen dağın ardi da belirsiz

Maşallah ablacim Rabbim.kizina da torununa da sağlıklı ömür versin
Bence de konu sahibi arkadaş evliliği anneden kaçış olarak görüyor ama babasi da uzulecek ve kendi de pisman olabilir bu üzücü
Evlilik bu kadar kolay mi? Belki evlenme proseduru kolay iki.imzaya bakar ama sürdürmek?
Es adayı hakkinda da cok detay yok ama hasta babasi varmis
Bu kardesimizi zor bir surec bekliyor
Mutlu olmasi temennimiz tabii ama görünen dağın ardi da belirsiz

Amin inşallqh canım benim çok sağol.
Durum onu gösteriyor zaten,evden gitmekle kendini özgür bir hayatın onu beklediğini zannediyor.
Oysaki hayallerle gerçekler farklıdır.
Hepimiz isteriz mutlu olsun hayatını keyifle yaşasın ama kaçmakla ailenin rızasını almak arasındaki farkı bilmiyor.

Kaçanlar genelde pişman oluyor. Eğer pişman olduğunuzda ailenizin başını ağrıtmıycaksanız kaçın.

Benim bildiğim burdan bir üye vardı, güzel de bir mesleği var. Ailesi vermedi en sonunda kaçmıştı. Ailesini kötü lanse etmişti burda eş ve ailesi ise pırlantaydı. Fakat ailesi kültür farklılıklarından dolayı mutlu olmazsınız diye istemiyorlardı damat adayını.

Tabi kızımız kaçtı ve pişman oldu. Ailesinin söylediklerini uygulamalı yaşayınca eş ve ailesi kötü oldu, gıcık insanlar oldu.

Bu hep böyledir, yani çoğunlukla. Sizi büyütenleri emekle yoğuranları dinleyin. Muhakkak olmuycak bi şey görmüş veya sezmişlerdir ki istemiyorlardır.

Şunu da eklemek isterim ben dahil aile rızasıyla öle bayıla evlenenler bile eş ve ailesi ile illa ki sorun yaşayıp pişman oluyorken, kaçarak aileyi ardında bırakarak evlenenlerin aklına şaşıyorum.

kaçarak evlenme isi genelde kızların ustune kalıyor o yuzden erkek bu kız nasılsa benim icin ailesini bile sildi diyip kıza yuklendikce yukleniyor, kızın arkasında kimsenin olmadıgını bildigi icin de siddet dozu artıyor aslında. uzucu bir durum. su an kacmanız omur boyu kendinizi ezdirmenize sebep olabilir

Ailen kötüde olsa onlar senin ailem annen baban vs. Aman sakın kaçma sonradan pişman olacağın bir şey olduğunda geri dönemezsin. Her şeyin ıygun yolu vardır muhakkak. Herkesin rızası olmayan bir evlilikse ne kadar öutlu olacaksın. Hep aklında kalır

Çok değil evlendikten iki üç ay sonra yaz buraya, ama gerçekleri neler yaşadığını. Sen dinlemiyorsun bari senin gibi yürek yemiş insanlar dinler de bir faydan dokunur

Marifet gibi bi de gülücükler falan🙄
Yiğeni dünyaya gelince
Asil marifet buradaymis alkışlaarrr👏👏👏 yasina sonradan baktim. Bütün bunlar 18 19 yasinda yasanmis. Gerçekten inanilmaz. Birçoğumuz bu yaslarda üniversiteye baska sehre gitmenin heyecanını yasarken sizler kocaya gitmenin heyecanını yasamissiniz. Ailenize cok üzüldüm. Size her imkani sağlayan nehir gibi akıtan insanlari yüzüstü birakmissiniz. Bir de piskin piskin yine olsa yine yaparim diyorsunuz. Anneniz olmak istemezdim. Allah sizin gibi cocuk verecekse vermesin. Yillarca evlat diye aglatsin daha iyi.
herkesin kararı herkesin kendisine bunu yargılamak size düşmez bu bir her konuda başarılıydım konserler verirken gösterilere çıkarken iyi de sadece evlenince mi kötü ounuyor da Allah sizin gibi çocuk vermesin diyosun bu iki hayatımı yaşantımı ne kadar tanıyorsun gibi konuşa biliyorsun bu da üç! Hanımefendi sormuş bende benimkisi nasıl olduğunu anlattım bunu yargılamak sorgulamak veya alkışlamak size düşmez 😉 ben ailemi her zaman gururlandım ve üstüne benim üniverstem bitmişti zaten altını çiziyorum almanyada yaşıyordum dedim üniversteyi aklını kullan 18 ile bitir 😉 şimdi eşimi de getirdim almanyaya ohh ailemde oğlu gibi seviyor! Her zaman anne baba doğru olacak diye birşey yok! Ailem ailesini duyumlara göre yargıladı ondan adam olmaz dedi şimdi ise her işe koşan ise de eşim! Ben o adamı tanıdım ve bu benim kararımdı annem babam ön yargılıydı şimdi onlarda pişman anlata bildim bayan çok bilmiş 😂😉

Bizim evde de kuralları koyan benim eşim evin yumuşak tarafı, kızlarım daha küçükler ama birşey yapacakları zaman babadan izin alırlar çünkü o garanti izin verir babayı çok kullanırlar. Peki bu beni kötü anne mi yapıyor? Hamile kaldığım günden bu güne kadar onlar benim bir parçam, eşim baba olacağını 5 aylık hamile olduğumda hissetmeye başladı. Ben çocuklarıma kurallar koyuyorsam, onları topluma hazırlamak için. Benim annemde disiplinliydi bekarken babama çok düşkündüm, evlenip çocuğa karışınca annemi anlamaya başladım. Annem benim elim kolum oldu her konuda. Yazmışsınız ya annem gözümün içine bakıyor evden gideyim diye, ev işi yapıyorum yaranamıyorum, bende evin tüm işini yapsam bir yer eksik olsa diğer yaptıklarımda çöp olurdu annemin gözünde ama evlenirken aileme rest çekmek aklıma gelmedi bu yüzden.

yazıyorsunuz ki babası hasta tabi bakacak evet duygusal bakınca olaya öyle ama iş ciddiye binince iki gün sonra lanet edeceksiniz bu duruma. Size göre 1 hafta 10 gün sonra nikah kıyacaksınız peki eviniz hazır mı yoksa ilk önce nikah yapalım evi sonra tutarız mı diye düşünüyorsunuz çünkü 2. Seçeneğin gerçekleşmesi 5-10 seneyi buluyor. Ailesinin yanına gelin giderseniz, ev tutmak için acele etmeyecek, ev halkı çalışıyor demişsiniz o zaman ev işleri yemek yapma size kalacak ayrıca eviniz ayrı dahi olsa muhtemelen çok yakında oturacaksınız yatmadan yatmaya evinize gideceksiniz. Bende evlenmeden önce diyordum ki insan 7 kat el ile geçiniyor kocasının ailesi ile neden geçinemesin ama daha düğün gecesinden geçinilmeyeceğini anladım. İnşallah hayat size bu iddialı konuşmalarınızı tecrübe ettirmez.

kaçanlardan tecrübelerini istemişsiniz, ben kaçmadım ama kaçan 3 kişiyi tanıyorum. Biri 40 yıllık evli kaçtığına lanet ediyor hergün, diğeri kaçtı erkek tarafının gözünde pul kadar değeri yok her yanlışında zaten kaçarak geldi kaçan kıza düğün mü olur biz düğün bile yaptık, kaçarken annesi babası kötüydü, kaçınca kıymete bindi madem bu kadar seviyordu daha niye kaçtı diyorlar, 3. Kaçanın da ailesini tanıyorum, anne- babası 16 yıl konuşmadı zorla barıştırıldılar ama hala tam olarak affetmedi ailesi.
şimdi kaçıp giderseniz her zaman bir tarafınız eksik olacak, çevrenizden birinin düğün telaşını keyifle yaptığı hazırlıkları, evinden telli duvaklı davullu zurnalı çıkarken siz ömrünüz boyunca bunun üzüntüsünü çekeceksiniz emin olun.
Hayat sizin hayatınız, yaşayıp göreceksiniz madem yolunuz açık olsun.

X