Kaç yaşında nasıl atandınız?

30 yaşındayım b grubundan yeni atandım. 3 yıllık da evliyim bilerek çocuk yapmadım. Çocukla da olmaz diye bir şey yok ama iki katı çaba sarf etmeniz lazım. Denemekten zarar gelmez.

Bebek zamansiz olmus. Ama ben ilk ogluma hamileyken universite okuyordum. Temmuzda dogdu Eylulde yine okula basladim. Ehliyeti 7 aylik hamileyken aldim. Sorun su bunu bahane yapman. Bu bir sureç. Bakacak birini ayarlayip hayatina devam etmezsen yillarca evde oturursun
Benim sana tavsiyem kendine bunu yapma
Eşimin maaşı kıtı kıtıns yetiyor bakıcı imkansız. Annem gelse kaç ay kalabilir ki?

Bu kadar zor geliyoduysa hemen evlenmeseydiniz hadi evlendiniz çocuk yapmasaydınız doğum kontrolü denen bişi var
Eşimin çocuğunun olmaması durumu vardı. Biz de ona göre bir tedavi sürecine girecektik bu sene atanacaktım seneye hamile kalmayı düşünüyordum nasıl olduysa ilk denemede hamile kaldım. Şok olduk zaten.

Ben mezun olur olmaz evlenen insanları bir türlü anlayamıyorum.
Mezun olunca önünüzde iki yol olur; ya mesleğinizi elinize almak için çalışmak ya da yuva kurmak. Siz evlenmeyi tercih etmişsiniz bir de hemen çocuk yapmışsınız. Çocuğunuz biraz büyüyünce anca ders çalışmak için vakit bulursunuz.
He tabiki evlenmek için atanmayı beklemek de çok doğru olmayabilir ama en azından önce denemwk gerekirdi diye düşünüyorum.

Evliyken bı yandan kursa gidip çalışmak çok zor olacaktır. Benimde bı tanıdığım sizin gibi mezun olup evlendi evliyken çalışır ataninirm dedi ama evli olunca ders çalışılmiyor malesef. Şu an evinde bebek büyütüyor atanma hayalleri de suya düştü. Bı de hamilesiniz. Ola ki atandiniz doğu ya gideceğinizi biliyorsunuz yani evinizden çok uzak yerde görev yapacaksiniz. Gittiğinizde bebeğe bakmak için yanınızda ya eşiniz ya anneniz biri gelmesi lazım. Önce iş sonra eş bulmaliydiniz ama yapacak bir şey yok artık. Devlet bu saatten sonra zor görünüyor ama çalışın genede. Bulunduğunuz ildeki özel okullarda kolejlerde çalışabilirsiniz. Kendinizi ispatlarsiniz devlet memuru kadar haklarınızı olmaz ama maaşınızı çok daha fazla bile olsbilir

24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.
Hemen herkes yargılıyor ya şaka gbiler bebek yapacaksın kariyerde zor deil okdr ailenden yardımcılar varmı ? Ben 18 de atandım 25 yasındayım ucuncu unüversitemi okuyorum dort aylkk bebegim var evet zor oldu ama basardım dahada planlarım var yeterki iste çabala olur sakın korkma ve evet evde koca parası yeme ! Ona muhtac olma sakın

24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.
29 yasinda atandim ama 10 yila yakin ozel tecrubem vardi.

Öğretmenim.Okulun son sınıfında hiç çalışmadım.Mezun olduktan bir buçuk sene sonra atandım.Benim için hayırlı olan vakit oymuş dedim,yani 24tum göreve başladığımda.Ama branşlar arası çok farkediyor.Bir sınıfla türkcenin ataması aynı olmuyor puan sıralama bazında.Allah kolaylık versin bekleyenlerin yardımcısı olsun🙏 Ama üzülmeyin.Suan okulumuzda görev yapan iki öğretmen daha yeni bu atamayla atandılar.Basari peşinden kosanin,vazgecmeyenin oluyor..Tabi sabirla..

Evliyken bı yandan kursa gidip çalışmak çok zor olacaktır. Benimde bı tanıdığım sizin gibi mezun olup evlendi evliyken çalışır ataninirm dedi ama evli olunca ders çalışılmiyor malesef. Şu an evinde bebek büyütüyor atanma hayalleri de suya düştü. Bı de hamilesiniz. Ola ki atandiniz doğu ya gideceğinizi biliyorsunuz yani evinizden çok uzak yerde görev yapacaksiniz. Gittiğinizde bebeğe bakmak için yanınızda ya eşiniz ya anneniz biri gelmesi lazım. Önce iş sonra eş bulmaliydiniz ama yapacak bir şey yok artık. Devlet bu saatten sonra zor görünüyor ama çalışın genede. Bulunduğunuz ildeki özel okullarda kolejlerde çalışabilirsiniz. Kendinizi ispatlarsiniz devlet memuru kadar haklarınızı olmaz ama maaşınızı çok daha fazla bile olsbilir
Eşim de memur ben atanınca yanımda gelecek. Atanınca bebeğe bakıcı tutabilirim

Kursu bıraktın çünkü eşinle ayrı olduğu dönemde kurs parasını geri alıp gezmistin onunla yanlis mı hatırlıyorum?

Şuan oturup evde de çalışmıyorsun sadece kendine mutsuz olacak şeyler buluyorsun, ben senin çocuk doğduktan sonra sınava hazırlanıp kazanacağına hiç ihtimal vermiyorum İnşallah kazanırsın ama hayatın sorun üretmek üzerine daha çok sorun çözmek üzerine yoğunlaşırsan daha kolay olur herşey.

Ben kizim bir yaşında iken çalışmaya başladım sınava. Yani Mart sonu. Hatta böyle zor olduğu için memlekete gittim. İş yapmadım kızım uyurken çalıştım annem oynarken çalıştım. Yine de bitmedi konular. Rehberlik dersini mesela sadece okudum bir kere geçtim. Ki 18 soru çıkıyordu zamanında. 89 küsur aldım. Memlekete gitmesem belki kazanamazdim. Bazen böyle şeyler gerekiyor. Siz de böyle bir şey deneyebilirsiniz.

Nasıl oldu bu süreç nasıl çalıştınız bana biraz fikir verebilir misiniz
Zaten bebekken çoğunlukla uyuduğu için daha rahat ders calisiyodm.Buyuyunce de gündüz uyuduğu sıra ve akşam eşim evdeyken calisiyodum.Bebegim ayaktayken de soru cozuyodm yaninda. İnternetten ders videoları eşliğinde çalıştım dersaneye gitmedim ben

23 yaşında atandım haziranda mezun oldum agustosda atandım, ağlaya ağlaya çalıştım, kolay iş değil, armut piş ağzıma düş olmuyor.

22 yaşında mezun oldum, 24 yaşında atandım. Sınava 3. girişimdi. İlk ikisinde kendim için girdim. 3.sündeyse ailemi düşündüm hep çalışırken.. Onların ben atanamadığım için üzülmeleri beni kahrediyordu. Kişi kendi için değil de ailesi için, çocuğu için, anne babası için daha çok çabalıyor, ben bunu fark ettim.

Ablam da 2 yaşında çocuğu varken atandı, kendisi 29 yaşındaydı o zaman.. O da çocuğum için yapacağım dedi en son.. Çok şükür oldu.

30 yaşındayım. 23 yaşında mezun oldum.

3 sene özelde çalıştım.

29 yaşında evlendim. 1 buçuk seneyi gecti evleneli. Neredeyse 2 sene olacak. Korunuyorum ayıptır söylemesi. O sebeple beklenmedik durumlarla karşılaşmıyorum.

Kpss ye çok çalıştım. Elimden geleni yaptım. Olmadı. Ama olaya senin gibi "evde oturup koca parası beklemek" şeklinde bakmıyorum. Ben olaya "olanda bir hayır,olmayanda bin hayır" diye bakıyorum.

Üniversite okumuş bi insanın düşünce yapısı bu kadar sığ olmasaydı ne güzel olurdu. Ama neyse.

Bölümünde atama olan hemen atanır. Olmayan bekler.

Kitap okuyarak vizyonunuzu geniştebilirsiniz bence. Böylece evde koca parası beklemektense! iki kelime öğrenmiş olursunuz.

Bende konuyu görünce yazmak istedim. Bende öğretmenlik mezunuyum. 2015 te mezun oldum benim bölümüm 85 isteyen bi bölüm. Mezun olunca ilk sene ücretli öğretmenlik yaptım maddi sıkıntılardan dolayı. Ama okul evime çok uzaktı ve kadrolu olmadığım için ders araları çok boştu eve gidip gelmem 2 vesayetle oluyordu kazandığım 3 kuruşun bi kısmı yol parasına gidiyordu ama mecburdum başka iş bulamamıştım. Sonra evlendim eşimin maaşı bize yetiyor ama ilk aylarda evde durmaktan sıkılmıştım ve hemen kpss hazırlandım ama tabi yeterli puanı alamadım. Çevremden çok çocuk baskısı aldım aslında bende çok istiyordum ama bi yandan da çalışamam gerek diyordum bi şekilde hamile kaldım ilk aylar çok zordu bulantı unutkanlık yorgunluk çalışamadım sınava az kalmıştı zaten doğumda sınava denk geliyordu. Doğumdan sonra çalışırım dedim. Ne büyük aptallık. İlk bebek olmasının verdiği cahillik işte. Ailemden ve akrabalarımdan uzakta yaşıyorum bebeğimi emanet edecek kimsem yok. Zaten olsa da güvenemem çünkü bebeğimin birçok sıkıntısı var herşeyiyle kendim ilgileniyorum. Ama kolay bi bebek bile olsa insan çok yoruluyor uykusuz geceler sabah yorgun uyanmalar bırak şu an KPSS çalışmak bazen tuvalete bile gidemiyorum. Şimdiki aklım olsa daha fazla çalışırdım. Hala çalışmak var aklımda ama herhalde en azından bebeğimin bir yaşını geçmesi gerek. Bunları yazarken hala bebeğimi ayağımda sallıyorum ve şunu diyorum eşin ne kadar iyi anlayışlı eli açıkta olsa insanın kendi kazancı gibisi yok. Eğer sonradan pil an olmak istemiyorsan derslere asıl en azından konuları bitir sadece soru çözecek hale gel yoksa en az iki sene beklemelisin. Bilemeyiz belki bebekle daha da fazla beklemek zorunda kalabilirsin. Allah yardımcın olsun şimdiden.

X