• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus gibi bir Görümce..

"koca parası yemek" ne demekmiş başta bunu sorsanıza. çalışmayıp evde otursanız bile eşinizin geliriyle çanta ve ayakkabı almak çok mu tuhaf bir şeymiş?
çalışmayan binlerce kadınımız var, desteklemiyorum keşke çalışsalar. ama bu beni ilgilendirmez. o görümceye göre bu çalışmayan kadınlar giyim kuşam masraflarını falan baba evine mi karşılatmalıymış, aksi takdirde kadınların o kadar ama o kadar büyük kısmı "koca parası" yiyor ki.

aile olmanın ne demek olduğunu bilmeyen, anlayamayan bir ergen bozması o. evlilikte bir bütçe olur, senin paran benim param diye bir şey yoktur ki. boşverin. onun yaşında normal, anlayamaz, onu da suçlamıyorum. siz kendinizi yıpratmayın.

Valla benimkinin benim hakkıöda ne düşündüğünün hiçbir önemi yok sevsin sevmesin istediği kadar da laf soksun sokmasın onu kâle alacak yaşta değilim. Sizinkide gitsin yaşıtlarıyla uğraşsın her şeye burnunu sokmasın 18 yaşındaki kızkn beyni ne kadar çiğ imiş "koca parası" yemek falan. Haddine mi bu laflar nerden kimden öğrenmiş bu lafları çingenelik mi kaçmış içine. Hiç yaşına göre laflar değil bunlar. Üstünüze alındığınızı belli etmeden bunu söyleyebilrisiniz. Yani yaşına uygun sözler değil bunlar nerden geliyor aklına ayıp kız çocuğusun sen daha diye.

18 yaş küçük bir yaş değil,o yaş grubuyla fazla muhatap olmayanlar belki bilemez ama lisede görev yaptığım için dillerinin bazen ne kadar zehirli olabildiğine defalarca şahit olmuşumdur.
Bilerek isteyerek yapıyor bunu çünkü şu an onun sahip olmak isteyip de baba parasıyla pek de yapamadığı şeylere siz kendiniz çalışarak ulaşıyorsunuz.
Marka giyim,çanta,takı o yaş grubu için o kadar önemli ki hani nasıl anlatayım statü meselesi adeta.
Yapar,yapacaktır bunun önüne şu şekilde geçebilirsiniz ; ona arada sırada hediyeler alın.
Sizde beğendiği bir çantanın farklı modelini rengini hediye edin mesela.
Özeniyordur muhtemelen,zevkinizi kıskanıyordur ve bunu kibarca söyleyecek yaşta olmadığı için(ergenlik) saldırgan şekilde ifade ediyordur.

Merhaba kızlar,

Biriyle konuşmaya cok ihtiyacım var.. konuya gecmeden önce hemen kendimi biraz tanıtmak istiyorum. Ben 23 yasındayım .. 6 aylık evliyim. Üniversite mezunuyum. Eşimin kendine ait bir işyeri oldugu , herseye yetişemiyor ve buyüzden bana iş teklifinde bulundu. Bende tabiki kendisine yardım etmeyi yani birlikte calısmayı kabul ettim. İkimizde deli gibi calısıorz. Ve arada bir de olsa kendimi canta, ayakkabi gibi şeylerle ödüllendiriorm . Eşimdende cogu zaman hediye alıorm. size bunları nedenmi anlatıyorum? Cünkü herseyin cok güzel gittigini görüp laf sokan kıskanan bir başbelasi görümcem var. Kayınvalidem aynı zamanda komsum olur.. bazen zor olsada .. kayinvalidemle büyük sorunlarim yok. Ama yanlarinda yasiyan 18 yasindaki görümcen bir kabus
1. sürekli pesimizde gezer..hergün kendini davet ettirmek icin elinden geleni yapar . Haftasonlari film izliyelim diyd tutturur. Yalniz birakmaz..

2. benim aldigim herseyi vs. hepsini inceler, hicbirzaman hayirli olsun demez.. hemen gider gizlice tipa tip aynilarini alir.

3. sürekli laf sokar ama sinsiligini kimsenin ynsinda belli etmez. Sürekli herkesin yaninda sarilmaya fln calisir.

Baslarda bana laf soktugunu anlamamistim daha dogrusu kötü düsünmek istemedim. Ama zamanla anladimki gercektn benimle bir sorunu var. Sürekli agzinda : "marka takilan insanlardan nefret ederim.. kendilerini bir bok saniolar.. coguda zaten koca parasi yiyor.bazilarida calisiyorum deyip deyip kocalarin isyerlerinde kahve iciyor. " sürekli buna benzer cümleler kuruor. Bana mi laf sokuorsun diye sordugumda ;" nasil böle düsünürsün, ben iyi kalbimle böle birsey yapabilirmiyim" diyor. bende bu yüzden fazla muhattap olmuyorum. Ama sonra bana yaptiklarini unutyorum ve tekrar bir sans veriyorum. Sonuc? Yine aldigim kiyafetler, cantalar incelenip.. caktirmadan laf sokuluor.. gercektn cok biktim. Her sorununda yardimci oluyorum. Arabayla istedigi heryere götürüorm. Bütün hesaplari ben ödüyorum. Ama yinede beni bir abla olafak deilde bir düsman olarak görüyor. Bugün bana yine bir laf soktu ..dolayli yönden görgüsüz , burnu havada fln dedi .. dayanamadim. Bende agzima gelenk söledi. Bna laf sokmaya calistigini biliyorum dedim. Senin nekdr özenti bir insan oldugunu herkes biliyor dedim.
Kendisinin ztn hicbir arkadasi flnda yok. Sürekli can ciger oldugu insanlarin hakkinds kötü konusur. Bunlarin hepsini yüzüne vurdum.

Sizce napmaliyim ?
Esime yardim ettigim icin , ayri bir sirkette calismadigim icin gercektn koca parasi yiyen bir kadinmiyim? :KK43:
Para biriktirip kendimi arada bir ödüllendirdigim icin görgüsüzmüyüm..?
Oyle olmuyor iyi niyette bir yere kadar.ben evlendigimde aramizda 10 yas var.ablasi olabilirim yani.ama o 20 yas buyuk gibi davraniyor.yonlendirme yapiyor.arkadasi yok.kimseyle anlasamiyor.ben de ona kendimce ablalik yaptim .
Bu yaz olaylar oldu.abisi ile ikisinin arasinda is buyudu beni ve ailemizi etkiledi
.ben de mesafeyi koydum
Oohhhh missss.kotu de davranmadim
Vicdan yapacagim birsey de yok.simdi ortamda oturuyorux.klasik gelin gorumce bazen keske olmasaydi diyorum ama insan hakettigi gibi davranmali
Benim yasim buyuk diye tolere edemem her zaman .onun anasi babasi kardesi ddgilim sonucta.karsilikli davranislarimiza gore sekilleniyor davranislar.

Niye dert ediyorsun ki. Bende üni mezunuyum çalışmadım çocuğun var ikinciye hamileyim kocamın parasını çayır çatur yiyorum Sefa'm olsun. Yemeğini eksik etmiyorum çamaşırı temiz kıyafetleri ütülü evi mis kokulu pırlanta gibi de evlat yetiştiriyorum ben yemicem de kim çek pardonda. Gücümüz el verdiği kadar istediğim seye istediğim parayı veririm kiiiiiimsede karışmaz ooh

Ey kurban olduğum Allahimmmmm ne dertler var dedim konunu okuyunca. Arkadaşım boşşverrrr sana özensin senin beğendin şeyleri alsın bu senin gururunu okşasin de ki kendine beni nasıl gözünde yüceltiyor ki ne yaparsam aynısını yapıyor de. Bırak laf soksun lafla adam ölmez kaldiki 18yasinda imiş kötü söz sahibi indir kendini böyle telkin et. Koca parası da ye helâli hoş olsun valla. Du et beterin beteri var de ya benim görümcem gibi senin bir suçun yokken seni eşinden boşatmaya kalksa seni eşinin yanına yakıştırmasa eşin seni tutuyor diye ondan hıncını alamayip sana tehditler savursa ne yapacaktın. O yüzden bırak kiskansin bırak laf soksun bir cm. Bile yol almaz.

Bosuna uzulme arana mesafe koy ,
Esini daha balayinda oldugunuzu beraber is disi huzurlu mutlu zaman istegin konudunda yonlendir ,
Soyledigi laflarida duymamazliga vur ,
Meshur laf it urur ,kervan yurur,
Ben boyle yapiyorum,
Ben gorumceyim ve 35 yasindayim ,calisiyorum para kazaniyorum ,paramla ve ihtiyacim olunca aldigim esyalar konusunda gelinimizden (kardesimin esi olur,yasi 32 ),ayni laflari yiyorum ,
Cunku psikojik sorunlari var tedavi oluyor ,
Baskasinin malinin derdine dusen insan normal olamaz ,senin gorumcende bir yerde patlak verir

Evet , normal insanlar baskalarının aldıklarıyla ilgilenmez. Bende sorunları oldugunu düsünüyorum. Benim annemde görümce ama bugüne kdr yengemi kıskandıgını kötü bir laf söledigini duymadım..

Direk kötülük etse işi basit ama sinsiyle uğraşmak zordur laf etsen "yok omdam dememiştir sen olay çıkarıyorsun" der ailesi. Anlıyorum seni pamuk.

Bence cokta guzel olmus. Ben olsam pisman olmazdim. Haddini bilicek herkes.
Merak ettim siz saydikca o ne yapti? Cevap verdimi arkdasin yok, kimseyle gecinemiyosun cirkefsin dediginizde?

Yani saydım derken onun yaptıkları hataları yüzüne vurdum ama cizgimi bozmadım. Seni ilgilendirmez , sen bana karisamazsin gibi sacma sapan savundu kendini. Kendiside bilior dogruları söledigimi.. whatsappten yazısıorduk ztn.. snra bn hep iyiligimden kaybediorm fln filan duygu sömürüsü yaptı.. bndr hic yazmadım. Sonrada whatsapp profilini laf sokucak sözler koymus. Mevlanadan sözler paylasmiş. İyi kalpli insanların görüsgü muamele fln:D

Direk kötülük etse işi basit ama sinsiyle uğraşmak zordur laf etsen "yok omdam dememiştir sen olay çıkarıyorsun" der ailesi. Anlıyorum seni pamuk.

okdr rahatladimki sizin yorumlarinizdan sonra.. beni anlayan insanlarda varmis dedim.. aynen öle direk sölesene kesersin görüsmeyi fln ama böle sinsi sinsi yapior.. hatta diyorki : " bir bok yapmiyorsun bütüngün kahve iciorsun isyerinde.. saka saka .. düsünsene böle bir görümce oldugumu " diyor insanlar saka yaptigini saniyor

18 yaş neden küçük anlamadım. 18 yaşında insanlar üniversite kazanıp başka şehirde tek başına yaşamaya gidiyorlar. Ya da bir evin yükünü sırtına alıyorlar evli olmasa bile.
Bu konu için bilemem de ben öyle yaşı küçük ama aklından fitneden başka bir şey geçmeyen kızlar var.
Fitneci insandan çok korkarım sınırı olmayabilir bazen.
Ya benim halamın fitnesi başlamış küçükten anneme de çok çektirmiş sülaleyi birbirine kattı mübarek. O da kesmedi tabi bi müddet sonra kendi kız kardeşine eşimle birlikte oluyosun iftirasını attı.
Kardeşler falan birbirine küstü yıllarca. Böyle bir durum da var.

Ey kurban olduğum Allahimmmmm ne dertler var dedim konunu okuyunca. Arkadaşım boşşverrrr sana özensin senin beğendin şeyleri alsın bu senin gururunu okşasin de ki kendine beni nasıl gözünde yüceltiyor ki ne yaparsam aynısını yapıyor de. Bırak laf soksun lafla adam ölmez kaldiki 18yasinda imiş kötü söz sahibi indir kendini böyle telkin et. Koca parası da ye helâli hoş olsun valla. Du et beterin beteri var de ya benim görümcem gibi senin bir suçun yokken seni eşinden boşatmaya kalksa seni eşinin yanına yakıştırmasa eşin seni tutuyor diye ondan hıncını alamayip sana tehditler savursa ne yapacaktın. O yüzden bırak kiskansin bırak laf soksun bir cm. Bile yol almaz.

Ay seninki tam deliymis:oo
Off nedir bu cektigimiz görümcelerden.. niye kendi hayatlarıyla ilgilenmiyorlarki..

Niye dert ediyorsun ki. Bende üni mezunuyum çalışmadım çocuğun var ikinciye hamileyim kocamın parasını çayır çatur yiyorum Sefa'm olsun. Yemeğini eksik etmiyorum çamaşırı temiz kıyafetleri ütülü evi mis kokulu pırlanta gibi de evlat yetiştiriyorum ben yemicem de kim çek pardonda. Gücümüz el verdiği kadar istediğim seye istediğim parayı veririm kiiiiiimsede karışmaz ooh

Camasır , ütü, kocayı idare etmek kolaymı? Buda bir iş sayılır.. aldıgımız herseyi hakediyoruz aslınsa ama bazilari kıskanıyor işte

Ay seninki tam deliymis:eek:o
Off nedir bu cektigimiz görümcelerden.. niye kendi hayatlarıyla ilgilenmiyorlarki..
İnan bana bilmiyorum bende görümceyim sırf incinmesin sırf kalkp kırılmasına sırf abimle araları bozulmasın diye lafları seçerek konuşurum çünkü başimda deli var bi tane ben çekiyorum bizim gelin bir lafima bile incinmesin istiyorum

okdr rahatladimki sizin yorumlarinizdan sonra.. beni anlayan insanlarda varmis dedim.. aynen öle direk sölesene kesersin görüsmeyi fln ama böle sinsi sinsi yapior.. hatta diyorki : " bir bok yapmiyorsun bütüngün kahve iciorsun isyerinde.. saka saka .. düsünsene böle bir görümce oldugumu " diyor insanlar saka yaptigini saniyor

Ay aynı benimkiler bitanesi 13 yaşında hatta ama dil pabuç kadar. Ben senin görümcenim istediğim herşeyi yapmak zorundasın diyordu neyse o çocuk diyelim ama bunlar yanında konuşuluyorki biliyor. Neyse bu basit olanı "bıktım ailenden" diyerek üzerine cam küllüğü fırlatmıştım. Büyüğü çok fena yalan simsilik herşey var kendi abisini bilemkendi menfaati için satan bi tip bikaç kez abisini yanımda küçük düşürdü kavga ettiler. Mesafe koyöaktan başka çare yok. Çünkü huzur kaçıyor bi noktadansomra bizde insanız biyere kadar. Tıplanıyor toplanıor patlıyor

18 yaş neden küçük anlamadım. 18 yaşında insanlar üniversite kazanıp başka şehirde tek başına yaşamaya gidiyorlar. Ya da bir evin yükünü sırtına alıyorlar evli olmasa bile.
Bu konu için bilemem de ben öyle yaşı küçük ama aklından fitneden başka bir şey geçmeyen kızlar var.
Fitneci insandan çok korkarım sınırı olmayabilir bazen.
Ya benim halamın fitnesi başlamış küçükten anneme de çok çektirmiş sülaleyi birbirine kattı mübarek. O da kesmedi tabi bi müddet sonra kendi kız kardeşine eşimle birlikte oluyosun iftirasını attı.
Kardeşler falan birbirine küstü yıllarca. Böyle bir durum da var.

Evet cok haklısın canım. Bende böle düsünüyorum. Fesatlık kıskanclık bu insalari hicbirzaman terk etmez.. bu insanlar hayatları boyunca baska insanlarla ugrasır

İnan bana bilmiyorum bende görümceyim sırf incinmesin sırf kalkp kırılmasına sırf abimle araları bozulmasın diye lafları seçerek konuşurum çünkü başimda deli var bi tane ben çekiyorum bizim gelin bir lafima bile incinmesin istiyorum

Yani sonucta insan abisinin mutlu olmasını ister. Birde cok kötü yengeler var sürekli laf sokan fln.. öle olsam hakettim dicrm ama birde kızın her istegini yerine getiroyorum. Ama canım senin gibi düsünsene keske deli görümcem

Back