Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi

the biggest loser i bende izliyorum cdden cok guzel bir program insnalari cok guzel motive ediyorlar.burdada egzersiz programibaya bi ragbet gormus umarim basarili olursunuzcanim bu arada boyun kacti?

evet ben de izliyorum hem us hem de uk versiyonunu daha 2 gun once amerikanin finalini izledim o kadar gaza geldim ki artik baglasalar durmam yalniz ben de spor salonuna yazildim yani jilliani bitiremicem su durumda cunku hergun salona gidiyorum. tabi onlar gibi gunde 4-5 saat egzersiz yapmicam sadece 2 saat.. bugun de ilk gunum hatta biraz heyecan yapiyorum su an stres de diyebiliriz.
boyum 1.70 :)

merhaba ben de şuan 59 kiloyum yani fazla kilom var boyuma göre boyum 1.58 bu arada ben kilolarımı vermeden bunu yaparsam acaba fazla kaslanma olurmu yani kilo verip mi buna başlim ya da direk mi başlasam kararsızım

Aynen ben.Benim boyum benim kilomBen basladım indirmeden youtobe dan izliyorum.Harika bakalım ne kadar farkedecek.25 kg verdim kendi cabalarımla 7 kg daha verirsem bu is tamamdır

evet kizlar diger forumumdan bir kisi daha 30DS'yi yapip bitirdi.. sonucu oraya postaladi ben de size de gostermek istedim. toplamda 3 kilo verdi ama tabi 30DS sayesinde 10 kilo vermis gibi duruyor..

Şaka gibi :)

Sporla kilo vermeye & forma girmeye örnek fotolara taktım ben de bu ara, bir kaç örnek paylaşayım :)

Şundaki özgüven değişimine bakar mısınız:

Hepsi sporla oluyor :)

2 aylık jillian michaels in egzersizlerinden sonra dün eski spor salonuma gidip kas ve yağ dağılımına baktım. spor salonunu bıraktktan ve jillian ile egzersizlere başladıktan sonraki 2 ay içindeki değişimlerim şöyle:

---kilo 1.100 gram arttı
---kas oranım 900 gram azaldı
---yağ 2 kilo artttı

bölgesel dağılımda

---sağ ve sol bacaklarım arasında yağ oranım ve kas oranım farklıydı (sağ bacağımda yağ oranı daha fazlaydı) yağ dağılımı arasındaki bu açık azalmış. kas kütlesi eşit hale gelmiş.
---kollardaki yağ oranı eşit, kas oranı arasında çok az fark var.
---gövdedeki kas oranı azalmış, yağ oranı artmış.

metabolizma hızım düşmüş biraz ama metabolizma yaşım 26 dan 22 ye inmiş ( sonunda güzel bir haber =D )

şimdi gelelim benim gözlemlerime =)

spora gittiğim zamanlar daha düzenli gitmeye çalışıyordum ve gittiğimde en az 2 saat egzersiz yapıyordum (haftada en az 3 defa gidiyordum) bu şekilde 3 ayın sonunda başlangıçta 5 kilo ile başladığım makinelerdeki hareketlerde çok yüksek sayılara ulaşmaya başlamıştım. fakat bir yerden sonra özellikle 3 ayın sonunda doğru artık hareketler etki etmiyor gibiydi. hep aynı tarz makinelerde aynı kaslar çalışıtığından vücut alışmaya ve pek de etki etmemeye başlamıştı yaptıklarım...

jillian ile egzersizlere başta hevesle başladım zamanla azalttım. haftada 2 ye indirdim. oysa her 2 günde bir düzenli yapsam çok farklı sonuç elde ederdim diye düşünüyorum. ayrıca spor salonunun aksine jillian da en fazla 1 saat egzersiz yapıyordum. jillianın yaptığı egzersizlerde 2 ayın sonunda dambılımı 1 kiloddan 2 kiloya anca çıkarabildim. çünkü hareketler daha fazla ağırlık için çok zorlayacıydı. eğer düzenli yapıp ağırlıkları da ona göre artırsaydım spor salonuna göre bundan daha fazla fayda görürdüm.

jillian ın egzersizlerinde spor salonunda olana göre kat kat fazla terliyorum. spor salonunda sadece koşarken terliyordum. ara vermedn ypılan tüm vücudu çalıştıran egzersizleri bu yönden daha faydalı buluyorum.

ayrıca vücut görüntüsü olarak jillianın egzersizlerinden daha fazla fayda sağladığımı düşünüyorum. bacağımın arkası daha pürüzsüz ve toto bölgem daha kalkık. kendimi daha dinç ve iyi hissediyorum. yeni hareketler ve programlardan sonra vücudumun birçok yeri ağrısa da.. =D

tüm bunlara rağmen vücut kilom ve yağ oranım artmışsa bunun sebebi benim düzensiz yapmamdır (diyete zaten hiç bir zaman dikkat etmedim. ne spor yaparken ne de sonrasında) fakat en önemlisi her gün yapılması gereken egzersizleri haftada 2 defa yapıp çok iyi sonuç beklemek anlamlı değil.

bu yüzden jillianın egzersizlerine devam etmeyi düşünüyorum. spor salonlarındaki ağırlıklara göre çok daha verimli olduğunu düşünüyorum ayrıca çok da zevk alıyorum =)

Son düzenleme:
bende bugun basladim
bir kac kez baslayip 30u tamamliyamadim
insallah bu sefer olur
baslasammi diye dusunenlere diyorum
kesinlikle ise yariyor
jillian kendiside diyor 5-6-7-8den sonra kesinlikle guzel degisiklikler goreceksiniz

Kızlar 1.5 aydır görüşmedigim arkadaslarımla dün görüstüm.Bana çok zayıflamıısın dediler.Oysaki aynı kilomdaydım.Gerçekten kilo vermek konusunda yorum yapamıyacagım ama vucudu forma soktugunu gözlerinizle göreceksiniz.

Sonuclar gercekten inanilmaz insanin inanasi gelmiyor bugun itibariyle bende basliyorm
Tecrubeli arkadaslar yol gosterirse sewinirim

bana da link yollrmısınız. yaklaşık 1 saattir uğraşıyorum indireyim diye olmadı bir türlü.

Bende az önce indirdim az sonra yapmaya başlayacağım. Çok çok da kilolu değilim ama göbeğimdeki katlar ve basenlerim yüzünden olduğumdan daha fazla kilolu gösteriyorum Umarım bu işe yarar 30 güncük azmedip yapıcam bunu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…