kızlar merhaba ,
çok severek yaptığım bir egzersiz programı. topik açmayı düşünürken açılmış olduğunu gördüm çook da sevindim :)
ben eylül gibi dvd aldım 21 günde incel olan dvd'yi ve kadına bayıldım şipşirin. hatta eylülde diyet gruplarından 8. takıma dvd önerisi olarak fotoğrafnı eklemiştim. kesinlikle müthiş egzersizler ! ben bir süre devam ettim ve bir yandan düzenli beslenmeye çalıştığım için hem 4-5 kilo verdim hem de verdiğim kilodan fazla sıkılaştığım için çok daha ince görünmeye basladım. sıkı popo küçük göbek :)
daha sonra nişanım nedeniyle ara vermek zorunda kaldım ama simdi koşu bandımla beraber tekrar yapıyorum süper gercekten. egzersizler ilk basladıgınızda gercekten zor geliyor. ben de ilk gün hepsini yapmaya çalışıp mahvoldum sonra spor işinin uzmanına danısıp uygulamaya devam ettim ve size önerilerim şöyle;
1) ilk gün örneğin 3 dk ip atlıyoruz dediğnde siz kendinizi öldürene kadar atlamayın 1,5 dk yapın.günden güne yaptıkça güçlenmeye basladıkça arttırın. zaten 4 günde kıvama geliyorsunuz ve hop hop yapmaya baslıyorsunuz :)
2) birkaç gün kaçırdıysanız ipin ucunu bırakmayın, kaldığınız yerden devam edin. nasıl olsa kacırdım diye salmanızın anlamı yok, yoklama yapılmıyor kaçırdığınız günleri telafi etmek sizin elinizde :) ayrıca ben o gün içinde 20 dakikamı dvd takmaya ayıramıyorsam, yatmadan önce öğrendiğim birkaç hareketi 5-10 dakika boyunca yapıyorum. örneğin, yan mekik, kolları bacakları yana acarak zıplama, ip atlama gibi.. hatta gün içinde sporumu yapmıs olsam da olmasam da bu hareketleri kendi kendime yapıp duruyorum. enerji veriyor :) dediğim gibi, o gün dvd takıp egzersiz yapamamıs bile olsanız aklınızda kalan birkaç hareketi yatmadan 5 dk bile yapsanız, o gün hiç egzersiz yapmadan uyumamıs olursunuz. her hareketiniz size + olarak dönüyor kızlarr !
3) ben yaklasık bir ay kadar birinci levelinde devam ettim ve ikinci levele gecmeden de ciddi faydalarını gördüm. demek istediğim, fayda saglaması için illa üçüncü levele ulasmanız gerektiğini düşünmeyin! ikinci ve üçüncü level cidden zor hareketler içeriyor, yapmaya calısırken sıkılıp bırakabilirsiniz. o yüzden birinci leveldeki hareketler size cocuk oyuncagı gelmeye baslamadıkca bunlara devam edin. siz yeter ki yapın, level atlamasanız da sadece birinci levelle bir ayda inceliyorsunuz :)
4) atlamamanız gereken en önemli konu ise; egzersizleri yaparken yanınızda mutlaka su bulundurun ! ve egzersiz geçişlerinde mutlaka su için. su içmek, dayanıklılığınızı arttırıyor ve egzersiz sırasında doping etkisi yapıyor. nefes nefese kaaki farkı kalmıyorsunuz. egzersiz sırasında su içmeye basladıgınızda aradaki farkı görüceksiniz :)
bu arada agırlık alamıyorsunuz iki tane yarım lt.lik pet şişeyi su doldurarak egzersizlerinizde kullanabilirsiniz, hatta bir arkadasın şişelere doldurduğu suyun içine birkaç damla renkli temizlik malzemesi damlatarak renkli renkli ağırlık şişeleriyle egzersizine eğlence kattığını duymuştm :)
sabredin, spor sadece zayıflamak değil aynı zamanda keyif demek.alıskanlık haline getirince hem daha mutlu hem de daha aktif hissediyrsunuz. sımsıkı popolar ve karın da işin güzel yanı :)
öptüm hepiniziiii