Mrb,
Ben Hollanda´da yasiyorum. Ilk basta Turkiye´de tedavi olmayi dusundum. Form sitelerinden arastirdim, birkac estetik uzmani ve cildiye uzmanina kolumun fotograflarini yolladim. Kimi fraksiyonel CO2 lazer, kimi tek iz ameliyati, kimi de kesik izlerinin hic bir sekilde kalici olarak tedavisinin mumkun olmadigini soyledi.
Yurtdisinda yasadigim icin Istanbul´a gelip gitmem zor olur diye Hollanda´da CO2 fraksiyonel lazer yapan bir cilt merkezine basvurdum. Ilk etapta deneme amacli
iki iz uzerinde uygulandi ve cildimin verecegi tepki olculdu. Buradaki uzmanlar fraksiyonel lazerin herkes uzerinde etkili olmadigini soyledi. Ozellikle cok koyu tenli ( mesela zenciler) insanlarda etkili olmadigini ifade etti. Bu deneme uygulamasi 6 hafta bekledi ve belirtilen sure sonunda lazerin cildim uzerinde etkisi oldugu goruldu. ( Gozle gorunur bir fark oldu). Lazer uygulamasindan sonra duzenli olarak kullandigim bir krem var ve bu krem lazerin kizariklik yan etkisini ortadan kaldiriyor. Baska kullandigim iki krem daha var, birisi uygulamadan sonraki yanmayi azaltiyor, digeri de uygulama oncesi aciyi hissetmemek icin uyusturuyor. Deneme asamasinda sonra ilk seans yapildi. Uyusturucu kremden dolayi hic aci hissetmedim. Uyusmasi gectikten sonra ilk dort saat yanma hissettim. Ilk seans icin 200 euro odedim. Ikinci seans icin 8 hafta bekledim. ( Tabi bu kizariklarin gecmesine bagli. Cilt dogal rengine yaklasinca yeniden randevu aliyorum. Bu asagi yukari 7- 8 hafta suruyor.) Ilk seanstan sonra izlerdeki kabarmalar azaldi. Ikinci seansta 120 euro odedim. Yine bekleme suresi asagi yukari sekiz hafta kadardi. Ikinci seanstan sonra kabariklar tamamen kayboldu. Ornegin eskiden elimi koluma uzerinde gezdirince kabariklari hissediyordum. Ama su an oyle bir durum yok. Ve bu seanstan sonra hafif dereceli olan izlerim kayboldu. ( Ornegin senin kocanin kolundaki izlere benziyordu). Gunesten kesinlikle koruman gerekiyor. Aksi takdirde doktor hep kirmizi kalabilir dedi.
Ucuncu seanstan sonra izlerin uzunluklarinda kuculme oldu ve hafifledi. Ve seans masrafim 95 euro ya dustu. Bu ayin 11´inde dorduncu seansi olacam. Arkadaslar sunu once kabul edelim, lazer her ciltte ayni etkiyi gostermiyormus ve uzun vadeli bir islem. Dusunursek her seans arasini sekiz haftadan uc seans 6 ayi aliyor.Sabirli olmalisiniz ve bu isi bilen ve olaya sadece ticari gozle bakmayan merkezler tercih edilmeli. Fotograf koymaya calisacam. Siteye yeni uye oldum. Dorduncu seanstan sonraki degisiklikleri sizinle paylacasam. Cunku kendim forum sitelerini arastirken bu konuda tecrubelerini paylasan insan sayisinin cok az oldugunu gordum. Fikir vermek adina yardimci olabilirsem ne mutlu bana.
Sevgiler,