büşra benim ve thebestin izlerinden yola çıkarak cevap veriyorum ama kesinikle kıyaslama yapmıyorum;arada ne kadar çok fark var değil mi? onun ameliyatının ve benim ameliyatımın 2. aydaki fotoğraflarına bakarsan sorunun cevabını kendinde bulabilirsin. sonuç bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor. bizim burada sana cevap vermemiz ezber olur. herkeste ameliyat farklı sonuçlar veriyor, herşeyi göze almak gerekiyor. ben şahsen şöyle düşünüyorum; bu izleri kendim yaptım sonucuna katlandım ameliyatı da kendim olmak istedim ve her türlü sonuca hazırım, iyi de olsa kötü de olsa hepsi benim kararımdı. bu şekilde düşününce rahatlıyorum. ama inanıyorum ki sonuç iyi olacak. sende öyle düşün yani eşin öyle düşünürse ameliyat olur zaten. burada kati bir cevap vermek yalnış olur. kararı veren kişinin kendisi olursa herşeyi göze alır. kafa yormaya gerek yok.
sende bi sıkıntı yok bilge , rahat ol. olay ne biliomusun ?
- bi iyileşme noktası var , yani en azami iyileşme , biri o mesafeyi 6 ayda kateder , bir digeri 8-9 ayda kateder.
- senin 2 aylık görünümün , benim 15 günlük görünümümdü , ilk 15 . günde dokunmaya korkuyodum.
-bişey dikkatimi çekti , sanırım sen bandajı dirseğinide içine alacak şekilde çok uzun kesmişssin . seninde benim ki gibi dirseğe yakın bölgede ameliyatın sınırı var , kolu 90 dercelik açı yaptığında , bandajda kolun tamamında olduğundan ,kolu oynattıkca, deriyide hareketlendirdiğinden , dirsege yakın alanda hafif morluk var gibi gördüm , belki yanılıyorumdur.
-sen nasıl yaptın diye sorarsan ;
-ben bandajı tam dirsekte bitirdim , gün içerisindeki hareketlerden kayma yapmasın diye , bandajı dirsek bölgesine hem içten hem dıştan yapışdırım , yani sabitledim.
-bandajıda artık bırakmayı düşünüyorum, bugun tam 5.5 ay oldu. kısmetse haftaya istanbula gidiyorum bi daha görsün cengiz bey de.bakalım ne diyecek
çünkü cengiz bey bana 1 yıl takacaksın bandajı demişdi.
- renk farkı , en çok citte belli oluyor, senin şu anda renk farkın çok , bu zamanla azalacak , sabah kalktığında koluna bak , kızarıklığın en aza indiği an o zamandır , çünkü uyurken kan dolaşımı yavaşlıyor , sabahda azalıyor renk farkı .
-bide kullandığın bandajın markasını yazarmısın , cildinde çok derin kanallar açmış gibi geldi bana .
bana lagrostip al demişdi.
lagrostip çok kaliteli bir bandaj hem çok sıkıyor hemde çok iz yapmıyor, gerçi kolunun çapına göre vermişdir bandajı.
bide bandajları yıkayıp kullanıyorsan , farkındaysan yıkandıktan sonra çekiyor bandaj, daha çok sıkılaşıyor.
-eger derinin altında , yüzeye çıkamayan , kıl varsa , onlarda sivilce görünümünde oluyor ,cengiz bey onları çıkartınca düzeliyor biliyosunki ,
-ayrıca diyelim ki yükseklik farkı var ( çok sorulan soru olduğu için ) öyle kremler varki sürdüğü yeri eritiyor .angel de vardı , yükseklik farkı eritti iğneyle , yanlış hatırlamıyorsam.
-sonuç olarak herkesin kendi takdiri kendi kararı , sonuçlar ortada .
-biz belki iyininde iyisini beklerken , öbür tarafta bi başkası insan içine çıkamıyorum , ütü basmayı düşünüyorum diye yazmış .
yorum size kalmış.