İzmirli'ler bakar mısınız?

zacquish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
164
42
Merhaba arkadaşlar ben Ege Ün. Emel Akın Myo kazandım yakın bir arkadaşımda 9 Eylül Hukuk bu sene kısmet olmadı ancak seneye ev tutmak istiyoruz iki okul arasında ev tutabileceğimiz semt/mahalleler vs. nerelerdir nasıl gidilir vs. yardımcı olur musunuz şimdiden araştırıp bilgi sahibi olmak istiyoruz . İzmir'li arkadaşlardan rica ediyorum şimdiden teşekkürler

Şöyle ki İzmir'in en pahalı ilçelerinden biri Bornova...Öğrenciler bir araya gelip ev tuttukları için genelde çok pahalı oluyor.
Fakat Buca tarafında ev kiraları çok daha uygun.
Ulaşım açısından İzmir'de pek zorlanmazsınız fakat Bornova-Buca arası yaklaşık bir saat rahat sürer.Eshot ya da metro-izban ile gidebilirsiniz.
Fakat Bornova-Buca arasında bir öğrenci için en ideal semt hangisi olur bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

Okullar arası 27 dk falan haritadan baktım tahminen Üçyol diyenlerde var ama orda yaşamadan bilemiyorum da

Haritaya güvenmeyin o özel araba ile süreyi belirtir. 1 saat rahat sürer çünkü hukuk fakültesi de tınaztepeye yakın.
Ortak nokta üçyol olabilir ama kiralar uygun değil orada.

Hem 9 eylul hem Ege'ye ortak bir yer bulmaniz biraz imkansiz. Çunku tamamen farkli yerlerde. Ve Buca tarafinda trafik kabus gibi olur. Üniversite için de her gün 1 saat yol gitmek cidden zor. Lise hayati gibi aile düzeninde olmayacaksin çünkü.

Arkadaşin da dedigi gibi Bornova'da kiralar biraz yuksek. Ama bana sorarsan bi ogrenci icin en guzel yer ayni zamanda. Biz eşimle nereye gitsek, Bornova'ya donunce oh diyoruz:)

Buca ya da Şirinyer'i boş verin, kiralar daha uygun olur ama pek nezih yerler değil. Bornova en güzeli olacaktır. Zaten vızır vızır dolmuş var, otobüs var.
Hayırlı olsun okullarınız kızlar.

Şirinyer
Anladımm evet ben de yurda yazıldım ve 1 günde bile çok samimi sıcak geldi Küçükparktayım burda olalım istiyorum bu seferde arkadaşım için zor ama benden daha çok okuyacak bu yüzden fedakarlık yapmam gerekebilirde en azından yurttan iyidir

Buca ya da Şirinyer'i boş verin, kiralar daha uygun olur ama pek nezih yerler değil. Bornova en güzeli olacaktır. Zaten vızır vızır dolmuş var, otobüs var.
Dimi dimi bencede ama işte .. Çooook teşekkür ederiz

Kız niye öyle dedin şirinyere ya gayet güzel bence bende bornovayo hiç sevmem çok kalabalık
Konu sahibi tavsiyem üçyol olucak metroyla bornova 5dk üçyoldanda bucaya otobüs var çok sık gelen zaten trafik sorunu yaşamazsınız izmirde

Canım benim öğrenci bunlar öğrenci, kalabalıkta, kafeler sokağında gezecekler ablasııı, gitar çalan çocukları dinleyecekler tavla oynarken. N'apsınlar Buca'da Şirinyer'de? Sevgi yoluna mı gitsinler

Sanırım kişiliğe göre değişiyor sakinlik seviyosun sen güzel ama özellikle küçük yerden gelen ben nasıl alışıcam mesela onu düşnüüyorum kara kara bide

Canım benim öğrenci bunlar öğrenci, kalabalıkta, kafeler sokağında gezecekler ablasııı, gitar çalan çocukları dinleyecekler tavla oynarken. N'apsınlar Buca'da Şirinyer'de? Sevgi yoluna mı gitsinler
Doğru tabi öğrenci olmak varmış ortayı bulsunlar üçyol iyidir bence bornova olursa bucaya çok uzak olur

Sanırım kişiliğe göre değişiyor sakinlik seviyosun sen güzel ama özellikle küçük yerden gelen ben nasıl alışıcam mesela onu düşnüüyorum kara kara bide
Kesinlikle izmirde zorlanıcanızı düşünmem heryere otobüs olmadı hızlı tren olmadı metro var ben ulaşım durumundan memnunum valla

Şöyle bir gerçek var,Buca'dan Konak'a ancak 50 dakikada,Bornova'dan Konak'a 20 dakika da ulaşırsın :) Ona göre yapın seçiminizi..

Bornova kalabalığını Taksim, Alsancak kalabaliği gibi düşünme. Yutmaz seni. Sadece canli hissettirir. Sıkılmazsin. Gece sokaklar korkutmaz. Sıcaktir, samimidir. Hiiiç korkma. Bi sıkıntiniz olursa beni bulun, Bornova gece hayati benden sorulur sngsfgsfh :))

Ahahaha panndora abla bi mesele var halllleder misin diye ulaşırım hemen

Yani kısaca şöyle söyliyeyim genç insanların özellikle izmiri sevmiceni alışamıyacağını hiç düşünmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…