Izmir'de yaşayanlar

Kiralar pahali diye biliyorum .İzmiri hic sevemedim .
Tayin icin bize önermişlerdi asla dedik .Nasip Allah kolaylik versin .

izmirimin koku meselesi offf off
kızlar yeniasır gazetesi yazmıştı arıtma tesisleri yetersiz kalıyormuş yenilenmesi gerekiyormuş
malesef

bu arada bende bornova özkanlar civarı ev almayı düşünüyorum, burada 1500 civarı kiralar demişti emlakç
çok ayrıntısını bilmiyorum ama okulları iyi diye duymuştum

Bayraklı'yı önerebilirim kira fiyatları diğer semtlere göre daha uygun ileride en gözde semtlerden biri olacak diye düşünüyorum baya gelişiyor çünkü hem ulaşım açısından da yakın pek çok yere

Canım aracımız var yol 1 saati geçmiyorsa çok da sorun değil.Uygun değil derken,kirası mi yüksek?

Valla şunu söyleyebilirim. Şuan Göztepe sahil şeridi şu bu derken çok yol kazıyorlar. Sabah iş saatinde 1 saatte Güzelbahçeden Konak neredeyse imkansız artı merkezi değil evet güzel ama bence şehir merkezinde bi iş için saçma uzaklıkta. Karşıyaka civarında sizin istediğiniz fiyata ev biraz zor. Basın sitesi-Hatay civarı nispeten daha uygun olacaktır size. İsterseniz biraç ev örneği aatabilirim size özelden. Bu arada tüm hemşehrilerimi görmüş oldum :D

bu arada bende bornova özkanlar civarı ev almayı düşünüyorum, burada 1500 civarı kiralar demişti emlakç
çok ayrıntısını bilmiyorum ama okulları iyi diye duymuştum

Özkanlar,Taşkent bence İzmirde park sorunun olmadığı,nezih,herşeyin elinin altında olduğu güzel yerlerinden.Haftanın 3 günü pazar kuruluyor bir defa..Dolmuş,otobüs,metro hepsine yakın.Bizim apartman 28 yıllık.3+1.380-400 bin civarı gitti ara katlar.

Çok hoş bir ev bulmuşsun Ceyz.. Konumu ferah görünüyor , ev sıfır gibi ve mutfağı da şık.. Imbatlı Nahallesi nerededir Karşıyaka'da bilmiyorum ama muhtemelen yeni gelişen bir bölge.. Bir fotoğrafta karşıda yeni bir bina görünüyordu. Şimdi netten baktım, bizim Izmirde devamlı gittiğimiz hastane Medical Park'a çok yakın. Yani Yeni Girne/Örnekköy bölgesine bağlı gibi duruyor. Tam Medical Park'ın karşısında kardeşimin evi var. Çok ferah.. Civarda eski tek katlı binalar hep yıkılmış, yeni, şık apartmanlar inşaa edilmiş. Ama bazı ara sokaklarda henüz yıkım bekleyen evler de var.. Bu evin bulunduğu yer Ana caddeye yakınsa orası da gelişmiş bir bölge, her aradığını rahatlıkla bulursun.Karşıyaka sahile ise vasıta ile ulaşabilirsin. Buranın bir avantajı da otopark sorunu yaşanmaması..

Demirköprüdeki (Bostanlıda Bölgesi) ev için diyebileceğim Medical Park'a nazaran çok daha merkezi.. Ama bu ev ne kadar mesafede Bostanlı caddeye onu bilemedim. Görmek lazım. Ancak ev içi/fiyat dengesi çok iyi duruyor. Ama ne kadar uzak olursa olsun ev/Bostanlı cadde arası yürüme mesafesidir yine de diye düşündüm.

Ben de 3 yıldır izmir deyim. 2 aydır Hatay semtinde oturuyorum. Burdan önce Şirinyer de oturuyordum ... Eşimin isteğiyle bu siete taşındık ama ben bin pişman oldum :KK43: belki çoğu kişi sevmiyor olabilir ama ben eğer burda kalacaksak tekrardan şirinyer e dönmeyi planlıyorum. Kiralar da oturulacak caddeye yakın yerlerde, doğalgazlı 1.400 civarı sanıyorum... Hayırlısı olsun
Ben de konu sahibine Şirinyer Buca taraflarını tavsiye edicektim. Yeni yapılan evler hem çok güzel hem kiralar daha uygun. Alsancak, Karşıyaka vs çok kalabalık, araba park edecek yer bulmak ayrı dert, kiralar desen uçmuş,evlerin çoğu çok eski.
Yeni yapılan bir yol var bucadan konağa geçiş de çok kısa sürüyor. İkinci alternatif olarak balçova da nezih güzel bir muhit.

Siz böyle yazınca bir de koku var diyince pişman olur muyuz diye düşünmeye başladım.Suanki evimi seviyorum;güney cephe, arakat, manzarali,havadar,aileme yakın,sosyal tesise spor kompleksine kültür merkezine yürüme mesafesi,her haftasonumuz dolu dolu geciyor.Benim acimdan tek kötü yani, mahallede kafa yapimiza uyan aile olmamasi,dolayisiyla okulun içime sinmemesi,gezilecek yerlere giderken trafikte kriz geçirmesi,insan kalabalığı vb. Istnbuldan kurtulmak imkansız gibi görünen bir hayalimizdi,Izmir olmasi sürpriz oldu
İyi yerleri var tabiki. Hele istanbuldan sonra iyi gelir bence size. Ben antalyadan geldim , sevmeyişim ondan. Burası da çok kalabalık ama İstanbulla kıyaslanamaz yani. Hele bir de düzgün bir semte denk gelirseniz çok da sorun olmaz. Ben bayraklı manavkuyu tarafını beğeniyorum mesela

Bayraklı'yı önerebilirim kira fiyatları diğer semtlere göre daha uygun ileride en gözde semtlerden biri olacak diye düşünüyorum baya gelişiyor çünkü hem ulaşım açısından da yakın pek çok yere
Bayraklının üst kısımlar tam bir felaket değil mi ya hani şu Alpaslan denilen bölgeler. Manavkuyu güzel ama

Çok mu uzaktır acaba? Istanbul trafiği çeken insanlarız biz,koymaz gibi geliyor ama bilemedim
Ozaman sizi bizim buraya alalım , kat kalorifer kömürlü hemide ,merkezi sistem kışın cayır cayır sıcak, havadar grammkomur kokusu yok, tüm izmir ayaklarınızın altında, selway avm ye 10 dakka , üçkuyular 15 dakka , evden merkeze otobanda gidiliyor , 3+1 daireler, ayni zamanda uygun fiyata ev sahibide olabilirsiniz icimde oturup kira öder gibi .

Ozaman sizi bizim buraya alalım , kat kalorifer kömürlü hemide ,merkezi sistem kışın cayır cayır sıcak, havadar grammkomur kokusu yok, tüm izmir ayaklarınızın altında, selway avm ye 10 dakka , üçkuyular 15 dakka , evden merkeze otobanda gidiliyor , 3+1 daireler, ayni zamanda uygun fiyata ev sahibide olabilirsiniz icimde oturup kira öder gibi .
Sizin orasi neresi:)

Bir derdim var bölümüne bölüme uygun olmayan konuları açanların hepsine duyuru olsun, konularınız taşınıyor ve sizlerde konu dışı uyarısı alıyorsunuz, olsun varsın diyebilirsiniz ama size kötü haber eskiden konu dışı uyarısı 1 puandı yani ilk konu dışı uyarınızda banlanmıyordunuz ama aylar önce yöneticilerin kararı üzerine puan 2'ye çıkarıldı, sistem en az 2 puan alanı banlıyor, yani artık ilk konu dışı uyarınızda bile pat hemen banlanıyorsunuz, bunun böyle olmasına maalesef bdvye saçını başını, evini barkını, halısını yorganını konu olarak açanlar sebep oldu, ayrıca eskiden konu dışı uyarısı aynı üslup gibi ya da polemik gibi 3 ay süreyle aktif olan ama 3 ay bitiminde pasif olan bir uyarıydı, yine sağolsun her konusunu bdvye açanlar sebebiyle artık konu dışı uyarısının pasif olması gibi birşey söz konusu değil, polemik, üslup uyarılarınız bile süresi bitince pasif olacak ama konu dışı uyarılarınız hep aktif kalacak, bu da ban sürelerinizin uzaması demek, belli bir puana eriştiğinizde üyeliğinizin sistem tarafından otomatikman süresiz pasife alınması demek.

Bayraklının üst kısımlar tam bir felaket değil mi ya hani şu Alpaslan denilen bölgeler. Manavkuyu güzel ama
Evet o taraflar biraz sıkıntı ama dediğiniz gibi manavkuyu tarafları güzel ve smyrna meydanı tarafları ben seviyorum

Ben 32 yillik Balcovaliyim. İs yeri konakta olacaksa metroya yakin yer olmasi avantaj olur ulasim acisindan. Narlidere guzel bahce taraflari hem uzak hem pahali. Balcova olabilir belki tercih meselesi. Ama o paraya yeni daire olmaz. Hatay ve yesilyurt tarafi olabilir. Hataydan konaga ulasim 15 dk mesela metroyla. Alsancak denilen yer zaten olmaz ailenin yasayabilecegi bir yer degil kalabalik curcuna ve park sorunu olan bir yer. Bostanli ve karsiyaka guzel ama karşida kaliyor şahsen benim tercihim olmazdi her gun karsiya gelmek. Baska aklima gelen yerler guzel yali, karataş tarafi olabilir belki. Sahil tarafinda (tramvay geciyor) Buca cok uzak dusunmeyin bile metroda yok. Bornova da düşunulebilinir kalabalik bi yerdir ogrencilerinde bolca oldugu.( Metroyla 15 dk) orasida. Bir bayan uzundere toki konutlari demiş otoban kenarinda araçla gelip gidilmesi lazim. Ulasim, sorun olur. Siz cikip hava alayim bi cadde de dolasayim markete girip alisveris yapayim diyeceginiz bir yerde degil. Sen olsan nereye bakardin derseniz eger hatay civari diyebilirdim. Bir kere ulasim her yere var ortada kaliyor. Cok guzel bir caddesi var sali gunleri sosyete pazari var mesela caddesinde her gjn acik magazalar ve olmasi gereken hersey zuccaciyesine kadar hersey elinizin altinda keyifli bir yer. Bakip arastirirsiniz Hakkinizda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
Ufak bir düzeltme yapmak istedim uçan yol sayesinde artık Buca-şirinyerden konağa arabayla geçiş 5-10 dk filan. Amcamlar şirinyer taraflarında yeni yapılan bir siteye taşındı gayet sakin bir muhit, evi de uygun fiyata aldılar ve evleri de çok güzel.

Back
X