İzmir'de İngilizce Kursu önerileri :( Offff ....

İzmir'de yeni ingilizce kursuna başladım. Bu noktada sorular var mı diye araştırırken fikrimi ifade etmek istedim :):)

yurt dışında yüksek lisans yapabileceğimin onay mailini alana kadar işin ciddiyetinin farkında değildim. mailde benden b1 başı olmam gerektiği orada bir sınava gireceğim söyleniyordu. çok uzun bir zamanda yoktu önümde ne yapıcam nasıl yapıcam derken kendimi özel ders için hoca ararken buldum. gittiğim çoğu yerde zaman aralığının ok kısa olduğu hocalarının dolu olduğu bu kadar sürede hoca bulmanın zor olduğunu söylediler. son şansıma doğru giderken akademik batı dillerini önerdi üniversiteden hocam. ne kaybederim derken gittim. hocalarının uygunluğunu bana ayarlayabileceklerini hatta hocalarının da akademisyen olduğunu gördüğümde çok sevindim. yinede son kararımı hocayla yptığım görüşmede karar verdim. ingileterede 15 günde ücretsiz speaking derslerini de sağladılar. çok teşekkür ederim böyle bir zor süreci bana çok güzel atlattırdıkları için :)

yds'yi ielts ve toefl gibi görmeyip ciddiye almayan öğrenci ve kurumları anlayamıyorum. türkiye' de resmi her iş alanında ingilizce istendiği zaman ilk sorulan skorunuz yds oluyor. geçerliliği türkiye de kanıtlanmış bu sınav için ciddiye alıp çalışmak şart. sınavın yeniliklerini hatta tadını almış bir hocayla çalışmadan iyi bir skor elde etmek ne yazıkki mümkğn değil. buna dair yaşadaığım bir anı var ki hiç unutmam ;
2018 yds'ye girerken akademik batı dillerinde genel ingilizce kursuna gittiğim hocamla karşılaştım. aa hocam dediğimde bu bilgi birikimi kitaplarla olmaz ki sadece bizde sınava girmeliyiz ki sizi anlayabilelim demişti. çok şaşırmıştım.
velhasıl demem o ki hala böyle br düzenleri var mıdır bilemem ama gidip görüşmeden karar verilmemeli.

Yetişkinlere özgü eğitim içeriğiyle dikkatimi çekmişti ve kayıt yaptırmıştım. Şuan ise yüksek lisansımı pandemi sonrası yurt dışında tamamlamak için yine akademik batı dillerinde ielts eğitimi alıyorum. tamamen pişmanlık asla önermiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…