Teşekkür ederim arkadaşım, amin... Rabbim bekleyen herkese vakti geldiğinde gebelik haberini, sonra da hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin
canım biz tedaviye başladık başlayalı eşimle çok kilo almıştık, zaten ikimizde iriyiz, boylu poslu denen cinsten. Eylül gibi karar aldık, zayıflayalım demiştik, hayatımızdan ekmeği çıkardık. Her akşam sadece çorba ve salata yiyoduk, bu bizi 5 kilo eritti. ilk transferde ise uyarılar gereği acı harici
çok dikkat ettim ekşi, tuzlu, asitli, kafeinli vs biliyosun yemedim içmedim ama yatıp da hasta psikolojisine girme dediler diye günlük hayatımda hareketlerime hiç dikkat etmemiştim yalan değil, olmadı. O taze embriyo transferiydi belki tutmama sebebinde etkisi olmuştur ama bilemem tabii. Bu sefer farklı bir hemşire ki çok tatlıydı, size şunu yeme bunu yeme demicem canınızın çektiğini, bünyenizi tanıdığınız ölçüde, zarar vermeyecek derecede yiyin demişti. Ama kafeinli, asitli şeylerden, bitki çaylarından kesinlikle uzak durun demişti, çayı da günde 2 bardak çok açık için demişti. Ne çay aradım, ne kahve,,kolayı zaten çoktandır içmiyorum.mesela sofrada salatalık turşusu varsa (yemek yapmadım sağolsun kayınvalidem yakın, her akşam yemeğimi yolladı) bikaç tane turşu yedim, acıyı çok severim, canım istediğinde az bi pul biber attım yemeğe yedim. Yani amelimi körleyecek düzeyde abartmadan yedim. Zaten et de yiyorum ama sebzeyi daha çok seviyorum, bol bol yedim. Kuru bakliyatların çoğunda et kadar protein var bence mutlaka yiyin, özellikle yeşil mercimek. Çorbayı zaten her yemekte ararım hep içtim. Çünkü ana yemek katı olsa da çorba sıvı ya, mutlaka tüketin kabız olmamamız lazım. Ama şu var 2.transferimden 1 gün sonra da yataktan kalkamayacak derecede hasta oldum, hep yattım bu hareketlerimi biraz kısıtladı fakat öksürme, hapşırma, kusma çok yaşadım. Yani karnımı fazla gerdim. Germememiz lazım biliyosun rahimi de tetikliyomuş. Kendimi iyi hissettiğimde ayaklandım, yürüyüşe çıktım 1-2 gün, dalgınlığıma gelip eğildiğim çok oldu ama olacağı varsa oluyo demek ki onu anladım canım