Izin vs calismaya devam etmek

Oyle tabi ki olmasi gereken sorumluluk bu ztn
Cok gecmis olsun insallah biter ise geri donersiniz

Ücretsiz izin de size bağlı değil. İdarecinin takdirine. Anlaşamadığınız İdareciniz izne onay verecek mi?

Ben 6 ay kullandım. Kronik hastalığım var, tüp bebek tedavisi göreceğim için izin istedim. Verdiler. İyiki de almışım. Bir sürü saçma sapan hastalıklar başıma geldi süreç içinde... Ücretsiz izinde kimseye laf anlatma derdim olmadı...

Çok iyi düşünün. Değmez bence.

Bu zihnisihir proje için çok düşündünüz mü? Bunun için izne mi ayrılır insan yahu?

Bence kişisel problemler için böyle bir izin kullanmayin.Tayin olmak için her sene zorlarsiniz.Her okulda böyle şeyler oluyor.Ve iş hayatındaki ilişkiler çok kaygan bir zemindedir.Siz muhatap olmayın sular durulacaktır.Zaten önümüz yaz tatili .herkes pamuk gibi olur döner işe.Simdi sene sonu.Herkes gergin.Boyle kararlar vermeyin.

Tabi bunu ortalama sorunlar için yazıyorum.cunku ne yasadiniz bilmiyorum

5 senesi dolan bir memur en fazla 2 kerede kullanmak üzere 1 yıla kadar ücretsiz izin alabiliyor. Söylediğiniz bu sanırım. Yani illa 6 ay almak zorunda degilsiniz 3 ay 9 ay ya da baska turlu de alabilirsiniz öncelikle bu durumu belirtmek istedim.
Diger yandan da is kosullariniz cok kotu de olabilir ben de memurum ve ustelik ogretmen de değilim senelik izin bile kullanmiyorum en son yilbasinda kullandim gecen sene izinlerim de duruyor ve mobbing ortaminda çalışıyorum. Kolay değil hak veriyorum, bununla birlikte eğer ücretsiz izin konusunda kararlıysaniz önce esinizle istişare edin derim. Ayrıca bu ayliksiz izin karari amire bağlı yani kesin alırım diye düşünmeyin. Ben oyle düşünmüştüm maalesef senelik ücretli izinleri bile.kullandirmayan amir, ucretsiz izne hic sicak bakmaz! O acidan tüm kistaslari degerlendirin ki hayal kırıklığı olmasin.
Bagli oldugunuz milli eğitim Müdürlüğü ile de görüşün belki alternatif sunarlar. Rapor olayina hic girmeyin çünkü yarin ihtiyaç duydugunuzda alamazsiniz sıkıntı yaşarsınız acikcasi yil icinde o kadar izni olup hala zorlaniyorum demek bana da biraz garip geliyor ama herkesin kendi hayati ne diyebiliriz ki...

Sizinle aynı durumdayım tek farkım ben hamileyim doğum izni ile kafa dinleyeceğim. Siz tam olarak ne söyleyerek ya da nasıl rapor alacaksınız o kısmı anlayamadım. Devlete "ben 6 aylık izin hakkımı kullanmak istiyorum" deme gibi bir hakkımız var mı, yoksa mücbir sebepler mi olmak zorunda? Daha önce böyle dümdüz izin almayı düşünmediğimden hiç araştırmadım bilmiyorum

Özel sektör değil ki idareci en fazla ne yapabilir işten çıkarma terfi almama ya da maaş zam oranı ya da görmezden gelme yapamaz ki en fazla sık sık uyarır siz de he he dersiniz kendi bildiğinizi yaparsınız.
Valla her işte her meslekte sorunlar çıkıyor azıcık savaşın zoru görünce hemen kaçış yolu aramayın

Atakan’ın velisine gıcık oldum, her sabah müdür yardımcısının gudubet suratını görmek istemiyorum gibi bahaneleri milli eğitim kabul etmez. Elle tutulur sebepler lazım. Bizim okulda bir hoca ücretsiz izne ayrılmıştı. Gerekçesi babasının hastalığıydı, bakmak için istemişti izni. Kanserdi babası, çok geçmeden de vefat etti zaten.

Böyle bir kanun mu var
Kanunen 5 yılı dolduran bir memurun istege bağlı olarak en fazla 2 (iki) seferde kullanılmak üzere toplam 12 aya kadar aylıksız izin kullanma hakkı var. Bu hakkı kullanabilmesi icin de amir izni gerekli. 108 mi 105 mi neydi maddesi hatta H bendi diye hatırlıyorum (yapmadığım is kalmadi kurumda, o yüzden hep mevzuata bakarak ilerliyorum)

Okul devletin okulu siz de oranın devletin memurusunuz. Okul ne sizin ne idarenin ne oradaki personelin babasının çiftliği.
Usulsüz şeyler olduğunu düşünüyor iseniz şikayetinizi yaparsınız gerekli üst makama teftiş gelir.
Şimdi izne ayrılınca ne elde edeceksin kürkçü dükkanına dönüp dolaşıp geri geleceksiniz. İşinizi yapın kimse ile muhattap olmayın. Resmi şeyler dışında iyi olmak zorunda değilsiniz kimse ile.. sabredin biraz.

Rapor olayına karşıyım çünkü hakikaten hasta mağdur olan insanlar bu tarz şeyler yüzünden sıkıntı yaşıyor.

Bu aylarda tüm öğretmnelerin düşünceleri diyebiliriz, daha doğrusu çoğu öğretmenin.
Yaz tatili girsin araya ağustos gibi bir daha değerlendirin derim. Ayrıca gittiğiniz yer güllük gülistanlık olmayacak.

5 yıllık memursanız, isteyebilirsiniz. Amirin takdirinde, 657 DMK 108/E ye göre...

5 yılı doldurmuş memurlar toplamda 1 yıl olmak üzere 2 defa ücretsiz izin alabilirler ama bu izin amire bağlı istemezse vermez 657yi okuyup haklarınızı öğrenmenizi tavsiye ederim.

5 yılı doldurmuş memurlar toplamda 1 yıl olmak üzere 2 defa ücretsiz izin alabilirler ama bu izin amire bağlı istemezse vermez 657yi okuyup haklarınızı öğrenmenizi tavsiye ederim.
657yi nerdeyse hatmetmiştim ama bayağı unutmuşum gündemimde olmayınca

Ne güzel yazıyorsunuz rapor alırım diye. Bu rahatlıkla yaşadığınız sorunları kafanıza takmanız ilginç.

Duyan da yılda 2 hafta yıllık izni var, bıçak kemiğe dayanmış zanneder.
Öğretmenlerin tatillerine gıcık olan bir insan değilim ama şu durumda sahte raporla yapmaya çalıştığınız şey şımarıklık gerçekten.
Temmuza kadar bekleyin, 2 ay evde takılınca kendinize gelirsiniz.

kendinize vakit ayırmak istiyorsanız istifa edip tamamen vaktinizi kendinize ayırabilirsiniz, şimdi siz buna da gelemezsiniz eminim ama bence düşünün derim. Hatta kendi ilgi alanınız neyse ona uygun iş mi baksanız? Öğretmenlik canınız isteyince gidip istemeyince sahte rapor alırım yeaa nolucak ki denecek kadar esnek bir meslek olamamalı( ama sizin gibiler yüzünden öyle oldu)

Şimdi önyargılı olmadan insan insanın halinden anlamali minvalinde yazarsam huzur için deşarj olmak için canınız istediği için sağlıklı karar verebilmek içinse elbette alın.Malum şu an öğretmenler vs ekonomik durumlar ortam karışık Çok da polemiğe girmeden meslekten ayirio bir insan olarak üstelik hemcinsim olarak bakarsam olaya kararı kendiniz verin derim.Yani bu anlamda psukolojik fiziksel ihtiyaç duymuş olabilirsiniz buna ne diyebilirim

Valla gıcık olacak bir meslek grubu arasam heralde. Özel jetler özel ihaleler güzel meclisleer gibi uzun bir liste yapardım.Ama işte yapmiyorum cissMilletvekilleri çok çalışıyor izinsiz çok üzücü bir durum gerçekten.hayat işte hepimizin prenceresi baktığı yer geniş geniş ne izinli alabiliyor ne kolay emekli olabiliyorlar üzücü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…