Bana rapor al ücretsiz izin alma dediler ama zaten heyet raporu almıştım ve sıkıntılarım hemen geçecek şeyler değil ücretsiz izne ayrıldım işe gidebilecek düzeyde olsam asla almazdım izin, bana da garip geldi konu her memur sıkıntı yaşayınca tayin alsa her ay personel tamamen değişir kurumlarda ki konu sahibi de tayin alamamış kolay değil çünkü.
Böyle bir kanun mu varBir yandan izin hakkim meslegim boyunca 2 kere ve birini kullanmış olacağım geriye 6 aylık hakkim kalacak ileride hastalık vs başka bir durumda belki lazım olacak.
Teşekkür ederim umarımOyle tabi ki olmasi gereken sorumluluk bu ztn
Cok gecmis olsun insallah biter ise geri donersiniz
Atakan’ın velisine gıcık oldum, her sabah müdür yardımcısının gudubet suratını görmek istemiyorum gibi bahaneleri milli eğitim kabul etmez. Elle tutulur sebepler lazım. Bizim okulda bir hoca ücretsiz izne ayrılmıştı. Gerekçesi babasının hastalığıydı, bakmak için istemişti izni. Kanserdi babası, çok geçmeden de vefat etti zaten.Sizinle aynı durumdayım tek farkım ben hamileyim doğum izni ile kafa dinleyeceğim. Siz tam olarak ne söyleyerek ya da nasıl rapor alacaksınız o kısmı anlayamadım. Devlete "ben 6 aylık izin hakkımı kullanmak istiyorum" deme gibi bir hakkımız var mı, yoksa mücbir sebepler mi olmak zorunda? Daha önce böyle dümdüz izin almayı düşünmediğimden hiç araştırmadım bilmiyorum
Kanunen 5 yılı dolduran bir memurun istege bağlı olarak en fazla 2 (iki) seferde kullanılmak üzere toplam 12 aya kadar aylıksız izin kullanma hakkı var. Bu hakkı kullanabilmesi icin de amir izni gerekli. 108 mi 105 mi neydi maddesi hatta H bendi diye hatırlıyorum (yapmadığım is kalmadi kurumda, o yüzden hep mevzuata bakarak ilerliyorum)Böyle bir kanun mu var
Okul devletin okulu siz de oranın devletin memurusunuz. Okul ne sizin ne idarenin ne oradaki personelin babasının çiftliği.Merhabalar öğretmenim çalıştığım yerde çeşitli sorunlar yaşadım veli idare vs. Açıkçası dönemin bitmesini iple çekiyorum. Ilcedeyim eşim de aynı ilçede tayin istedik çıkmadı başka yere gorevlendirme icin görüştük daha dönüş olmadı olmayacak gibi şimdi ben eylülde yine aynı okulda kesinlikle devam etmek istemiyorum. Söyle düşündüm son çare eylül ayında yine milli eğitimle konusscaim başka okul için yine olmazsa ücretsiz izne ayrılacağım 6 ay. Sonrası rapor vs derken seneye nisan gibi başlamış olacağım. Yine tayin isteyecegim ve idarecilik sınavına gireceğim. Bir şekilde oradan ayrılmak için. Eşime daha izin konusunu soylemedim açıkçası bu ekonomide izin kullanmak biraz tuhaf evet biliyorum. Eşim maaşı eve vs anca yeter birikim vs olmaz.
Bir yandan izin hakkim meslegim boyunca 2 kere ve birini kullanmış olacağım geriye 6 aylık hakkim kalacak ileride hastalık vs başka bir durumda belki lazım olacak.
Bir yandan da hep çalışma hayatım oldu izinde olmak stressiz bir şekilde dinlenmek kendine vakit ayırmak harika olurdu. Çok kararsizim.
Bu aylarda tüm öğretmnelerin düşünceleri diyebiliriz, daha doğrusu çoğu öğretmenin.Merhabalar öğretmenim çalıştığım yerde çeşitli sorunlar yaşadım veli idare vs. Açıkçası dönemin bitmesini iple çekiyorum. Ilcedeyim eşim de aynı ilçede tayin istedik çıkmadı başka yere gorevlendirme icin görüştük daha dönüş olmadı olmayacak gibi şimdi ben eylülde yine aynı okulda kesinlikle devam etmek istemiyorum. Söyle düşündüm son çare eylül ayında yine milli eğitimle konusscaim başka okul için yine olmazsa ücretsiz izne ayrılacağım 6 ay. Sonrası rapor vs derken seneye nisan gibi başlamış olacağım. Yine tayin isteyecegim ve idarecilik sınavına gireceğim. Bir şekilde oradan ayrılmak için. Eşime daha izin konusunu soylemedim açıkçası bu ekonomide izin kullanmak biraz tuhaf evet biliyorum. Eşim maaşı eve vs anca yeter birikim vs olmaz.
Bir yandan izin hakkim meslegim boyunca 2 kere ve birini kullanmış olacağım geriye 6 aylık hakkim kalacak ileride hastalık vs başka bir durumda belki lazım olacak.
Bir yandan da hep çalışma hayatım oldu izinde olmak stressiz bir şekilde dinlenmek kendine vakit ayırmak harika olurdu. Çok kararsizim.
5 yıllık memursanız, isteyebilirsiniz. Amirin takdirinde, 657 DMK 108/E ye göre...Sizinle aynı durumdayım tek farkım ben hamileyim doğum izni ile kafa dinleyeceğim. Siz tam olarak ne söyleyerek ya da nasıl rapor alacaksınız o kısmı anlayamadım. Devlete "ben 6 aylık izin hakkımı kullanmak istiyorum" deme gibi bir hakkımız var mı, yoksa mücbir sebepler mi olmak zorunda? Daha önce böyle dümdüz izin almayı düşünmediğimden hiç araştırmadım bilmiyorum
5 yılı doldurmuş memurlar toplamda 1 yıl olmak üzere 2 defa ücretsiz izin alabilirler ama bu izin amire bağlı istemezse vermez 657yi okuyup haklarınızı öğrenmenizi tavsiye ederim.Sizinle aynı durumdayım tek farkım ben hamileyim doğum izni ile kafa dinleyeceğim. Siz tam olarak ne söyleyerek ya da nasıl rapor alacaksınız o kısmı anlayamadım. Devlete "ben 6 aylık izin hakkımı kullanmak istiyorum" deme gibi bir hakkımız var mı, yoksa mücbir sebepler mi olmak zorunda? Daha önce böyle dümdüz izin almayı düşünmediğimden hiç araştırmadım bilmiyorum
657yi nerdeyse hatmetmiştim ama bayağı unutmuşum gündemimde olmayınca5 yılı doldurmuş memurlar toplamda 1 yıl olmak üzere 2 defa ücretsiz izin alabilirler ama bu izin amire bağlı istemezse vermez 657yi okuyup haklarınızı öğrenmenizi tavsiye ederim.
kendinize vakit ayırmak istiyorsanız istifa edip tamamen vaktinizi kendinize ayırabilirsiniz, şimdi siz buna da gelemezsiniz eminim ama bence düşünün derim. Hatta kendi ilgi alanınız neyse ona uygun iş mi baksanız? Öğretmenlik canınız isteyince gidip istemeyince sahte rapor alırım yeaa nolucak ki denecek kadar esnek bir meslek olamamalı( ama sizin gibiler yüzünden öyle oldu)Merhabalar öğretmenim çalıştığım yerde çeşitli sorunlar yaşadım veli idare vs. Açıkçası dönemin bitmesini iple çekiyorum. Ilcedeyim eşim de aynı ilçede tayin istedik çıkmadı başka yere gorevlendirme icin görüştük daha dönüş olmadı olmayacak gibi şimdi ben eylülde yine aynı okulda kesinlikle devam etmek istemiyorum. Söyle düşündüm son çare eylül ayında yine milli eğitimle konusscaim başka okul için yine olmazsa ücretsiz izne ayrılacağım 6 ay. Sonrası rapor vs derken seneye nisan gibi başlamış olacağım. Yine tayin isteyecegim ve idarecilik sınavına gireceğim. Bir şekilde oradan ayrılmak için. Eşime daha izin konusunu soylemedim açıkçası bu ekonomide izin kullanmak biraz tuhaf evet biliyorum. Eşim maaşı eve vs anca yeter birikim vs olmaz.