Izin vs calismaya devam etmek

Merhabalar öğretmenim çalıştığım yerde çeşitli sorunlar yaşadım veli idare vs. Açıkçası dönemin bitmesini iple çekiyorum. Ilcedeyim eşim de aynı ilçede tayin istedik çıkmadı başka yere gorevlendirme icin görüştük daha dönüş olmadı olmayacak gibi şimdi ben eylülde yine aynı okulda kesinlikle devam etmek istemiyorum. Söyle düşündüm son çare eylül ayında yine milli eğitimle konusscaim başka okul için yine olmazsa ücretsiz izne ayrılacağım 6 ay. Sonrası rapor vs derken seneye nisan gibi başlamış olacağım. Yine tayin isteyecegim ve idarecilik sınavına gireceğim. Bir şekilde oradan ayrılmak için. Eşime daha izin konusunu soylemedim açıkçası bu ekonomide izin kullanmak biraz tuhaf evet biliyorum. Eşim maaşı eve vs anca yeter birikim vs olmaz.
Bir yandan izin hakkim meslegim boyunca 2 kere ve birini kullanmış olacağım geriye 6 aylık hakkim kalacak ileride hastalık vs başka bir durumda belki lazım olacak.
Bir yandan da hep çalışma hayatım oldu izinde olmak stressiz bir şekilde dinlenmek kendine vakit ayırmak harika olurdu. Çok kararsizim.
Ayyy ne çok yargı var.
Emin olun insanlar kendi işlerinde sıkıntı yaşasa aynısını yaparlar.
Bence kendinizi dinleyin.okul size iyi gelmiyorsa izin alın en azından birinci dönemi kapatın.bu kadar hesaplı yaşamamak lazım belkide.
Kafanızı toparlayın zaten evde sıkılır dönersiniz bence .ayrıca sürekli çalışmak insanı gerçekten çok yıpratıyor heleki işyerinde böyle problemlerinizi varsa insan gitmek istemiyor

Şimdi sene bitti ve yoruldun, tahammülün takatin kalmadı. Şu an hepimiz senin gibiyiz. Yaz tatilinde ortamdan koptuğunda kafanı dinlediğinde sabır yüklenmiş olarak dönersin inşallah ve izin rapor alma ihtiyacı hissetmezsin

Ücretsiz izni 1 yıl alın kadronuz milli eğitime düşsün,izni bitirdiğinizde açık başka bir okula tayininiz çıkmış olur

Yaa ben bu devlet memurlarinin çok rahatlikla rapor alirim yeaa tavrini anlamiyorum. Acik açık sahte rapor alacaginizi beyan etmeyi de anlamiyorum.

Mesela ne deniyor doktora kafa izni lazim bi rapor atesleyiver mi deniyor? Subatta izniniz bitecekse ve nisanda baslayacaksaniz 1 aylik raporu hangi hastalikla alacaksiniz?

Ben mi yanlis anliyorum olayi?
Böyle diyenleri ben de anlamıyorum. Çünkü ben hastayken bile raporu zor veriyor doktor? (Memurum)

Yaa ben bu devlet memurlarinin çok rahatlikla rapor alirim yeaa tavrini anlamiyorum. Acik açık sahte rapor alacaginizi beyan etmeyi de anlamiyorum.

Mesela ne deniyor doktora kafa izni lazim bi rapor atesleyiver mi deniyor? Subatta izniniz bitecekse ve nisanda baslayacaksaniz 1 aylik raporu hangi hastalikla alacaksiniz?

Ben mi yanlis anliyorum olayi?
Doktor vermezse de kötü olur sonra

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama sorunlardan böyle kurtulamazsınız. izninizi gereksiz kullanmak ileride ihtiyaç duyarsanız sizi yine zor duruma düşürür. hasta değilken rapor almak zaten etik değil ve iş yerimde çalışan sizin gibiler yüzünden hastayken rapor kullanmakta zorlanıyorum.

Merhabalar öğretmenim çalıştığım yerde çeşitli sorunlar yaşadım veli idare vs. Açıkçası dönemin bitmesini iple çekiyorum. Ilcedeyim eşim de aynı ilçede tayin istedik çıkmadı başka yere gorevlendirme icin görüştük daha dönüş olmadı olmayacak gibi şimdi ben eylülde yine aynı okulda kesinlikle devam etmek istemiyorum. Söyle düşündüm son çare eylül ayında yine milli eğitimle konusscaim başka okul için yine olmazsa ücretsiz izne ayrılacağım 6 ay. Sonrası rapor vs derken seneye nisan gibi başlamış olacağım. Yine tayin isteyecegim ve idarecilik sınavına gireceğim. Bir şekilde oradan ayrılmak için. Eşime daha izin konusunu soylemedim açıkçası bu ekonomide izin kullanmak biraz tuhaf evet biliyorum. Eşim maaşı eve vs anca yeter birikim vs olmaz.
Bir yandan izin hakkim meslegim boyunca 2 kere ve birini kullanmış olacağım geriye 6 aylık hakkim kalacak ileride hastalık vs başka bir durumda belki lazım olacak.
Bir yandan da hep çalışma hayatım oldu izinde olmak stressiz bir şekilde dinlenmek kendine vakit ayırmak harika olurdu.

Ücretsiz izin almanız doğal hakkınız. Ama akabinde raporu nasıl almayı düşünüyorsunuz? Hasta olacağınızı nereden biliyorsunuz? Yada hasta değilken sırf gitmemek için rapormu isteyeceksiniz?
Her işyerinde sevmediğimiz şeyler olur.
Yetişkin ve hele eğitimci olarak bunlardan bu şekilde ‘’ kaçmak ‘’ hoş değil sanki.

herkes aynı yazmış konu burada rapor almak değil ki zaten belirttim doğum sonrası 1 gün bile rapor almadim diye. Herkesin yaşadığı kendine ağır. Ben stresli her gün mutsuz gittiğim bir iştense bi 6 ay kafa dinlemek istrdim. Eğitim ve iş hayatım boyunca hic ara vermedim 22 yaşından beri çalışıyorum. Biliyorum mantıksız bunun için kullanılmaz ama baska uzaklaşma yolu gelmedi aklıma.

X