Izin vs calismaya devam etmek

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
Merhabalar öğretmenim çalıştığım yerde çeşitli sorunlar yaşadım veli idare vs. Açıkçası dönemin bitmesini iple çekiyorum. Ilcedeyim eşim de aynı ilçede tayin istedik çıkmadı başka yere gorevlendirme icin görüştük daha dönüş olmadı olmayacak gibi şimdi ben eylülde yine aynı okulda kesinlikle devam etmek istemiyorum. Söyle düşündüm son çare eylül ayında yine milli eğitimle konusscaim başka okul için yine olmazsa ücretsiz izne ayrılacağım 6 ay. Mart gibi başlamış olacağım. Yine tayin isteyecegim ve idarecilik sınavına gireceğim. Bir şekilde oradan ayrılmak için. Eşime daha izin konusunu soylemedim açıkçası bu ekonomide izin kullanmak biraz tuhaf evet biliyorum. Eşim maaşı eve vs anca yeter birikim vs olmaz.
Bir yandan izin hakkim meslegim boyunca 2 kere ve birini kullanmış olacağım geriye 6 aylık hakkim kalacak ileride hastalık vs başka bir durumda belki lazım olacak.
Bir yandan da hep çalışma hayatım oldu izinde olmak stressiz bir şekilde dinlenmek kendine vakit ayırmak harika olurdu. Çok kararsizim.

Son düzenleme:
Yaa ben bu devlet memurlarinin çok rahatlikla rapor alirim yeaa tavrini anlamiyorum. Acik açık sahte rapor alacaginizi beyan etmeyi de anlamiyorum.

Mesela ne deniyor doktora kafa izni lazim bi rapor atesleyiver mi deniyor? Subatta izniniz bitecekse ve nisanda baslayacaksaniz 1 aylik raporu hangi hastalikla alacaksiniz?

Ben mi yanlis anliyorum olayi?

Konu burada rapor degil aslında doğum sonrasi ücretsiz izne ayrıldım mesela 1 gün bile rapor almadım. Ben sadece izne ayrılma konusunda kararsizim

Genelde para karşılığı alınıyor uzun raporlar. Ama artık sistem daha dikkatli. İdarecisi sahte rapor aldığından şüpheleniyorum diye şikayet ederse ( ki bu aralar çok yapılıyor) görevli hastaneye sevk ediliyor. Bu durumda da hem konu sahibi hem de doktor sıkıntı yaşar.

etik olarak yaptığınız tartışılabilir bence de.
atanmayan öğretmen krizi yaşanan ülkemizde kadro işgal ediyorsunuz ve sorun yaşadığınız için çalışmak istemiyorsunuz.
muhakkak sıkıntı yaşıyorsunuzdur ona lafım yok. ama sıkıntılarla böyle baş edilmez.
kimseyle muhatap olmadan işinize gücünüze bakın.
açık vermeyin. rapor almak da açık vermektir. bunun için soruşturma geçirebilirsiniz.

Belki kizacaklar bana ama bu yaptığınız simarikliktan başka bişey değil.sirf sevmiyorum diye insan izne ayrılır mı? evet işini sevmek önemli ama bı yeri sevmiyorum diye kalkıp boş yere izin de almam.donem ortasında geleceksiniz ve çocukların düzeni bozulacak.hele sizin yerinizde olup atanmak için intihar etmeyi bile düşünen gençlere hiç girmiyorum bile.keske böyle simariklik yapanları direk görevden cikarsalar.

Yahu öğretmen olmuşsun, atanmışsın ama hala olgun değilsin. Muhatap olmamayı neden düşünmüyorsun, bir seçenek olarak görmüyorsun? Bu nasıl bir şey, eğitimci birinin hastalık durumu olmadan 'rapor alırım ya' demesi. İdareciler vs sana ne yapmış olabilir? Dövdüler falan mı anlayamadım. Şikayetini milli eğitime ilet o zaman. Madem bulunduğun okula göre çalışıp çalışmamaya karar veriyorsun, o zaman istifa edip kadroda yer aç ve özel bir kurumda işe gir. Beğenmezsen özel kurumlar arası fin fin gez. Sabah sabah sinirlerim zıpladı. İnsanlar atanamadığı için intihar ediyor!

Pırıl pırıl gençler atama bekliyorlar yuva kurup hayata başlayabilmek için sizin yaptığınız çok üzgünüm ama tam anlamıyla şımarıklık Kim size öğretmen olunca güllük gülistanlık Bir hayat vadetti ki her mesleğin zorluğu var Keşke istifa etseniz hem siz kurtulursunuz hem de bir gence yer açılır

Ben şu anda ücretsiz izindeyim ama ciddi sağlık problemlerim oldu işe g8debilecek duzeyde degildim almak zorunda kaldım izin. Siz sırf keyfe izin almayı düşünüyorsunuz ilk defa mı iş yerinde sıkıntı yaşıyorsunuz kaç senelik memursunuz ben iş yerinde her Allahını günü sıkıntı yaşıyordum bunun için iş yerinden kaçılmaz ki. Ayrıca siz öğretmen değil misiniz yazın kaç ay izniniz var iş yerinden yeterince uzaklaşıyorsunuz zaten o yetmiyor mu anlamadım nerden baksan elinde kalan bir konu.

Ben ucretsiz izin icin idare ile konustugum gunun ertesi gunu otobuste bayildim, kac kisi o kdr hasta iken kapidan disari cikar ise gitmeye calisirdi ki? Ben o halde bile uzun rapor almadim izne ciktim bu simarikligi anlamam mumkun degil bu simariklik ile diger okulda iyi olacagini dusunmesi ztn ayri utopik

Bana rapor al ücretsiz izin alma dediler ama zaten heyet raporu almıştım ve sıkıntılarım hemen geçecek şeyler değil ücretsiz izne ayrıldım işe gidebilecek düzeyde olsam asla almazdım izin, bana da garip geldi konu her memur sıkıntı yaşayınca tayin alsa her ay personel tamamen değişir kurumlarda ki konu sahibi de tayin alamamış kolay değil çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…