İz Bırakan Kitap Sözleri

üç şey seçtiler cennetten çıkarmak için:

Bir: Kelimeler

İki: Aşk

Üç: Annelik duygusu

Kelimeleri Adem yanına aldı, annelik duygusunu taşımak Havva'ya kaldı.

Ama aşk çok ağırdı.

İkisinin de, aşkı tek başına taşıması mümkün olmayınca, ikisinin zembili de aşkı bir başına kaldıramayınca, bölüştüler yükü. Yarısını Adem sırtlandı, aşkın yarısı Havva'ya kaldı.

Öyle sert düştüle ki dünyaya, bu fenaya, Adem2in dizlerinin bağı çözüldü, ciğerleri yandı. Nutku tutuldu. Üçüncü defa, bildiği kelimelerin hepsini önce unuttu. Sonra bir kısmını hatırladıysa da o bir kısmını kıyamete değin unuttu.

Aşk? Daha yollarda sakin durmamıştı bir türlü. Kabına sığmamıştı. Bir yarısı yollarda kayboldu. Getirebildikleri ancak öbür yarısıydı.

O gün bu gün yeryüzü kelimeleri yetersiz, aşk bu dünyada kusurlu.

Annelik duygusu?

Havva'nın cennet duygusu.

Gönül evinde, kadın bedeninde, tastamam duruyordu."

bu hangi kitaptan..çok güzelmiş..

üç şey seçtiler cennetten çıkarmak için:

Bir: Kelimeler

İki: Aşk

Üç: Annelik duygusu

Kelimeleri Adem yanına aldı, annelik duygusunu taşımak Havva'ya kaldı.

Ama aşk çok ağırdı.

İkisinin de, aşkı tek başına taşıması mümkün olmayınca, ikisinin zembili de aşkı bir başına kaldıramayınca, bölüştüler yükü. Yarısını Adem sırtlandı, aşkın yarısı Havva'ya kaldı.

Öyle sert düştüle ki dünyaya, bu fenaya, Adem2in dizlerinin bağı çözüldü, ciğerleri yandı. Nutku tutuldu. Üçüncü defa, bildiği kelimelerin hepsini önce unuttu. Sonra bir kısmını hatırladıysa da o bir kısmını kıyamete değin unuttu.

Aşk? Daha yollarda sakin durmamıştı bir türlü. Kabına sığmamıştı. Bir yarısı yollarda kayboldu. Getirebildikleri ancak öbür yarısıydı.

O gün bu gün yeryüzü kelimeleri yetersiz, aşk bu dünyada kusurlu.

Annelik duygusu?

Havva'nın cennet duygusu.

Gönül evinde, kadın bedeninde, tastamam duruyordu."

bu hangi kitaptan..çok güzelmiş..

Hayatın bizlere verip verebileceği tek ödül, tek armağan sevgi dolu bir insandır ve biz böyle bir insanı ilk fırsatta katlederiz.Sonra da ömür boyu bu asla bağışlanmayan günahın lanetini sırtımızda taşırız.
Aslı Erdoğan / Kabuk Adam

Bir "sessizliği" bir "sensizliğin" takip ettiği yıllarda gecenin bir yarısı yürüyordu yollarda. Yolların ve yağan kar tanelerinin çoğulluğuna inat yalnızdı.
Az önce olmuştu ne olduysa. Kadın "ayrılalım" demişti. Adam hiçbir şey. Sessizlik oldu. Kadın gitti.
Adam yürümeye başladı sonra o gece yarısı. Ve hiç iyileşmeyecek gibiydi o gecenin yarası.

Kitap Adı: Başı Bozuk
Yazar: M. Ali Polat.

Gerçekten müthiş bir kitap. Hatta daha ötesi.

Güzel şeyler düşünmeme rağmen
Ağlamak geliyor içimden.

Oktay Rıfat

"Aşkımın temelini oluşturan saati, yeri, bakışı ya da sözü bilmiyorum. Aradan çok zaman geçti. Başladığının farkına varıncaya kadar çoktan ortasına gelmiştim."

Aşk ve Gurur - Jane Austen

Haritalara baktım, hiçbirinde evin yok.
Ansiklopedilere baktım, hiçbirinde resmin yok.
Sözlüklere baktım, hiçbirinde ismin yok.
Aynada kendime baktım, seni gördüm.
Benden başka yerin yok.

* AZİZ NESİN *

Göklere inanırdım eskiden ama sen denizin derinliğini gösterdin bana..

Doğuda kızlar kadın doğarlar, ecellerinden önce ölürler. İlk yemeği anasının memesinden gelen ve yediği çanağa tükürmekte sakınca görmeyen erkek, o kadar çok kadın gömerki, toprak bile artık dişidir. Bu yüzden toprak ana diye bilinir, diri diri gömüle gömüle toprağı bile kadın yapmışlardır. Bu yüzden verimsiz ve çoraktır, buna da kadının intikamı denir.
Hakan Günday\Ziyan

‘‘Siz gereğinden fazla düşünüyorsunuz ama yalnızca düşünmek olmaz ki! Yola koyulursak korkularımız tümden kaybolur gider..’’

Küçük Kara Balık - Samed Behrengi

"aşık olmayı denedim, hem de bir kez değil iki kez. inanın bana korkunç acılar çektim. ruhumun derinliklerinde, çektiğim acı ile alay eden bir ses işittiğim halde acı çekmeye devam eder, üstelik deli dolu aşıkmışım gibi kıskançlık krizleri geçirirdim. bunların hepsinin sebebi can sıkıntısıydı baylar, emin olun can sıkıntısı..."

yeraltından notlar

onu seviyor muymuşum? sevmek mi? ona tapıyordum. o gönlümün kederi, sevinci, ruhumun gıdasıydı. hayatımın anlamı, soluk almamın nedeniydi. o benim delice tutkum, hiçbir zaman iyileşmeyecek yaramdı.

ahmet ümit - sultanı öldürmek

her evde tencere kaynıyor, ama et mi
kaynıyor, dert mi kaynıyor kimseler
bilmiyor.

kelebeğin rüyası.

kadın duaları!.. o dualara ne çok gözyaşı karışır. ve ah, o gözyaşları! "bir damlanın ağırlığı ne kadar olabilir ki?" diye düsünür insan. oysa tartıya gelmez ağırlıktadır bazıları.

bir cihan kafes

iclal aydın

''Yazdıkların umarım rahatlamıştır seni, oh be dedirtmiştir sana yazdım saydım sövdüm. Ellerine, yüreğine sağlık.
Sözünü tutamayacağım ama artık kusuruma bakma sen. Öyle bir unutacağım ki seninle ilgili herşeyi, şarkılar bile, tabelalar bile anlamsızlaşacak.
Ve bir gün karşılaşırsak artık sana ne düşman gibi, ne pişman gibi- sadece hiç tanışmamış gibi bakacak gözlerim.''

Son düzenleme:
-Üşüyeceksen ya Ankara'da, yada vapurun üst katında üşüyeksin derim hep.
-Vaaay, Ankara demek. Orada okumuştum ben de bi süre.
-Ankara'da ya okunur, yada aşık olunur zaten.

'Işığın bir kütlesi olmalı. Yoksa karanlıkta daha geniş sevişiliyor olmazdı.'

''sendeki sende kalacak. kimse ile ilgili değildi, kimse ile ilgili olmayacak. aşk onunla ilgili değildi, olmayacak. yerine başkası gelecek, aşk hep sende olacak. gelecek olana yer aç.''

"nasıl kırıyorlar sonra bu kız çocuklarını? nasıl kendilerine benzetiyorlar? cinayet gibi. belki biz de böyleydik. sakatlanmadan büyüyebilseydik... keşke öyle bir bilgisayar programı olsa. ruhumuz sakatlanmadan büyümüş olsak nasıl insanlar olacağımızı gösterse. ona bakıp nasıl olmamız gerektiğini görsek."

Ece Temelkuran-Düğümlere Üfleyen Kadınlar
Tavsiye ederim.

Bırak gitsin… Onlarsız da yapabilirsin. Bir kahve koyarsın güneşin batmasına yakın kendine ya da güzel bir çay demlersin. Okumayı bıraktığın bir kitap tutuşturursun eline. Bir dize dolandırırsın diline. Belki bir şiir ezberlersin. Bırak giden şiir olsun gitsin; sen yalnız da güzelsin…
Murat Menteş

İki insanın paylaşabilecekleri en mahrem duygu aşk ya da arzu değil, acıydı.
Tess Gerritsen - Cerrah

Huzur icinde ellerimi kavuşturuyor ve bekliyorum,
Rüzgâra, gelgite ya da denize aldırmıyorum;
Artık zamana ya da kadere isyan etmiyorum,
Bana ait olan bana gelecek çünkü.

Back