Valla henüz hamile değilim iki deneyimi de yaşamadım ama dün rahim filmi çekildim genel anestezi ile çok az sanırım bir 10-15 en fazla uyumama rağmen iki gündür kendime gelebilmiş değilim dün hastanede iyiydim 1.5 saat müşade altında kaldım iyiydim ama rabaya bindim dünyam karardı baş ağrısı mide bulantısı akşam kafam yerinde değildi gözümü açamadım bugün işe gittim yine öyle gözlerimi zor açık tuttum şimdi şimdi iyiyim eğer sezeryan olacaksam kesinlikle epiural ya da spinal isterim illa nornal diye diretmiyorum çünkü minyonum çevremde hep öyle diyor normal yapamazsın diye. Etkiler kişiden kişiye değişiyor ama sezeryan artık kolay ve daha çabuk ayaklanıyor insan dikişler daha estetik. Bence yine de sağlık yönündne sorun yoksa bebek döndüyse açılma varsa normal denenmeli en son çare sezeryan olmalı keyfi olmamalı ama normal doğumdan korkmak bile sezeryana karar vermek için çok büyük etken bence..
Kusura bakma senden alıntı yaptım ama,ben de zaten daha yeni sezaryan oldum...Spinal sezaryanle...Her şey son teknoloji yani...Ama hiç de hemen ayağa kalkamadım...Spinal yüzüden 2 senedir çektiğim bel ağrısı felaket...
doğrudur bünyeden bünyeye değişiyor elbette herkeste farklı etkiler bırakıyor elbette yazdıklarımda dedğim gibi imkanlar müsaitse normali en iyisi zaten vücudumuz buna kodlanmış yani herşey kendiliğindne gelişiyor açılma, bebeğin rahme doğru kayması evet acı var ama o anlık sonra kuş gibisin annem hep öyle der ayrıca normal doğumda rahimde iyice temizleniyormuş. Ama inkan yoksa genel anestezi olmaktansa spinal ya da epidural daha iyidir demek istedim. İstisna olarak bel ağrısı baş ağrısı gibi yan etkiler olabiliyor maalesef ama hiç olmazsa bebeğinizi hemen görüyorsunuz kucağınıza alıyorsunuz, uyanıksınız farkındasınız genel de birden uyanmak sersem gibi olmak çok kötü ve uyanmadan ağrı kesici de yapmıyorlar daha çok acı ile uyanıyorsunuz. Bende anestezi ile film çektirenleri okudum bazısı gitmiş evine hiçbiey yaşamamış yani çoğu, ama ben akşam ve bugün sersem gibiydim değişiyor işte.
Memnun olan arkadaşlar.benim bebeğim şu an ters eğer düzelmezse mecburen epidural sez.olucam .şimdi aklımda bir kaç soru var yardım edermisiniz.
benim düşük tansiyon sorunum var.bu sezeryan sırasında sorun olurmu ki
birde nefes alamama sorunu oluyormuş böyle birşey varmı
ve heyecan durumu nasıl oluo panik atağa yakalanıomusunuz.
ve hissizlik hissi sizi korkutmadımı
ve ne kdr süre sonra his geliyor.
lütfen cvp verin.
Canım ben 7 temmuzda genel anestezi ile doğum yaptım.İyi ki de genel olmuş diyorum çünkü ept. olanlar kesilmeyi falan herşeyi hissettiklerini sadece acı hissetmediklerini söylüyorlar ve ben bunları hissetsem korkudan bayılırdım herhalde... Hayırlısı olsun yine dee..
iyiki sezeryan olmuşum çünkü kızımın boynuna kordon dolanmış doğumdan sonra anladı doktor belden uyuşmuştum çokta zorlanmadım çok şükür herşey yolundaydı
gözün aydın canım...evet hissediyorlarmış ama acımı yokmuş neymiş...bende bilemiyorum...çok değişik görüşler var
geçmiş olsun ..ve gözün aydın:) herşeyin yolunda olması güzelde..bu dediklerimin hiçbirini yalamadınmı.heyecanlanmadınmı hiç
evet ya bende 34 yasındayım normal doğummu olmalı sezeryan mı sezeryan olunca kaç sene sonra cocuğa izin veriliyor .bir tane daha cocuk yapmak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?