• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

iki çocugumuda sezeryanla dünyaya getirdim,ilkinde aynı gün ayağakalktım.hiç agrım olmadı..herkese tavsiye ediyordum..ikinci doğumumdaysa 2ay ağrı ve sancıdan kımıldıyamadım,bunun 1ayını hiç ayağa kalkamadan geçirdim..ve 6ay geçmesine rağmen arasıra problemlerim sürüyor..şuan sezeryana gireceklere çok üzülüyorum.nihayetinde ağır bir ameliyat..:(((

İlk ikizlerimi normal doğum yaptım...İkinci ikizlerimi spinal sezaryanla dünyaya getirdim...Kesinlikle normal doğum öyle abarttıkları gibi değilmiş....Sezaryan sonrası toparlanmam çok zor oldu...Gülemezsin,öksüremezsin,yardımsız kalkamazsın...Kesi yeri acaip ağrır..:(( Ama normal doğumda hemen ayağa kalkabiliyorsun,sanki hiç doğum yapmamışçasına....Sağlık açısından herhangi bir sorun yoksa normal doğumu tavsiye ediyorum....

Valla henüz hamile değilim iki deneyimi de yaşamadım ama dün rahim filmi çekildim genel anestezi ile çok az sanırım bir 10-15 en fazla uyumama rağmen iki gündür kendime gelebilmiş değilim dün hastanede iyiydim 1.5 saat müşade altında kaldım iyiydim ama rabaya bindim dünyam karardı baş ağrısı mide bulantısı akşam kafam yerinde değildi gözümü açamadım bugün işe gittim yine öyle gözlerimi zor açık tuttum şimdi şimdi iyiyim eğer sezeryan olacaksam kesinlikle epiural ya da spinal isterim illa nornal diye diretmiyorum çünkü minyonum çevremde hep öyle diyor normal yapamazsın diye. Etkiler kişiden kişiye değişiyor ama sezeryan artık kolay ve daha çabuk ayaklanıyor insan dikişler daha estetik. Bence yine de sağlık yönündne sorun yoksa bebek döndüyse açılma varsa normal denenmeli en son çare sezeryan olmalı keyfi olmamalı ama normal doğumdan korkmak bile sezeryana karar vermek için çok büyük etken bence..

Valla henüz hamile değilim iki deneyimi de yaşamadım ama dün rahim filmi çekildim genel anestezi ile çok az sanırım bir 10-15 en fazla uyumama rağmen iki gündür kendime gelebilmiş değilim dün hastanede iyiydim 1.5 saat müşade altında kaldım iyiydim ama rabaya bindim dünyam karardı baş ağrısı mide bulantısı akşam kafam yerinde değildi gözümü açamadım bugün işe gittim yine öyle gözlerimi zor açık tuttum şimdi şimdi iyiyim eğer sezeryan olacaksam kesinlikle epiural ya da spinal isterim illa nornal diye diretmiyorum çünkü minyonum çevremde hep öyle diyor normal yapamazsın diye. Etkiler kişiden kişiye değişiyor ama sezeryan artık kolay ve daha çabuk ayaklanıyor insan dikişler daha estetik. Bence yine de sağlık yönündne sorun yoksa bebek döndüyse açılma varsa normal denenmeli en son çare sezeryan olmalı keyfi olmamalı ama normal doğumdan korkmak bile sezeryana karar vermek için çok büyük etken bence..

Kusura bakma senden alıntı yaptım ama,ben de zaten daha yeni sezaryan oldum...Spinal sezaryanle...Her şey son teknoloji yani...Ama hiç de hemen ayağa kalkamadım...Spinal yüzüden 2 senedir çektiğim bel ağrısı felaket...

İki kez sezeryan oldum, ilk sezeryanımı kızım son ana kadar dönmediği için oldum, korkunçtu hatırlamak bile istemiyorum!!! ki ben Nazlı bir tip değilimdir, fazlasıyla güveniyordum kendime fiyasko oldu benim için ikinci sezeryanımda kan değerlerimin düşük olmasından ötürü epidural yapamayacaktımm aynı sureci tekrar yasamak cok urkutucu idi . fotoğrafçı ayarlamadım, çok kötü görünecektim çünkü, arkadas es ve dostlarımdan beni ilk gün ziyaret etmemelerini rica ettim, ancak beklediğimin ve ilk sezeryanımın aksine süper başarılı bir operasyon geçirdim, ağrı kesici bile istemedim, aynı gün ayağa kalktım, ben doktor farkı diye düşünüyorum, vücut aynı operasyon aynı üstelik ikincikez kesilmesine rağmen iki ayrı sonuc !

Son düzenleme:
2 kez sezeryan oldum epidural yöntemiyle, ilkinde ameliyat sırasında rahattım sonrası korkunç geçti, bir hafta ağrıdan kıpırdayamadım, ilk gece sabaha kadar ağladım ağrı yüzünden, verilen epidural ilacı yüzünden bacaklarımı hissetmedim ayağa kalkmam gecikti, ikincisinde ameliyat feciydi çok ağrılı geçti sanki normal doğumdu sonrasında ağrım olmadı ama, bir gece hastanede yattım, ertesi gün eve giderken kızımı kucağımda ben taşıdım hatta, neden bu kadar farklı oldu bilemiyorum, iki sezeryanımı da aynı doktor yaptı:34:

Kusura bakma senden alıntı yaptım ama,ben de zaten daha yeni sezaryan oldum...Spinal sezaryanle...Her şey son teknoloji yani...Ama hiç de hemen ayağa kalkamadım...Spinal yüzüden 2 senedir çektiğim bel ağrısı felaket...

doğrudur bünyeden bünyeye değişiyor elbette herkeste farklı etkiler bırakıyor elbette yazdıklarımda dedğim gibi imkanlar müsaitse normali en iyisi zaten vücudumuz buna kodlanmış yani herşey kendiliğindne gelişiyor açılma, bebeğin rahme doğru kayması evet acı var ama o anlık sonra kuş gibisin annem hep öyle der ayrıca normal doğumda rahimde iyice temizleniyormuş. Ama inkan yoksa genel anestezi olmaktansa spinal ya da epidural daha iyidir demek istedim. İstisna olarak bel ağrısı baş ağrısı gibi yan etkiler olabiliyor maalesef ama hiç olmazsa bebeğinizi hemen görüyorsunuz kucağınıza alıyorsunuz, uyanıksınız farkındasınız genel de birden uyanmak sersem gibi olmak çok kötü ve uyanmadan ağrı kesici de yapmıyorlar daha çok acı ile uyanıyorsunuz. Bende anestezi ile film çektirenleri okudum bazısı gitmiş evine hiçbiey yaşamamış yani çoğu, ama ben akşam ve bugün sersem gibiydim değişiyor işte.

doğrudur bünyeden bünyeye değişiyor elbette herkeste farklı etkiler bırakıyor elbette yazdıklarımda dedğim gibi imkanlar müsaitse normali en iyisi zaten vücudumuz buna kodlanmış yani herşey kendiliğindne gelişiyor açılma, bebeğin rahme doğru kayması evet acı var ama o anlık sonra kuş gibisin annem hep öyle der ayrıca normal doğumda rahimde iyice temizleniyormuş. Ama inkan yoksa genel anestezi olmaktansa spinal ya da epidural daha iyidir demek istedim. İstisna olarak bel ağrısı baş ağrısı gibi yan etkiler olabiliyor maalesef ama hiç olmazsa bebeğinizi hemen görüyorsunuz kucağınıza alıyorsunuz, uyanıksınız farkındasınız genel de birden uyanmak sersem gibi olmak çok kötü ve uyanmadan ağrı kesici de yapmıyorlar daha çok acı ile uyanıyorsunuz. Bende anestezi ile film çektirenleri okudum bazısı gitmiş evine hiçbiey yaşamamış yani çoğu, ama ben akşam ve bugün sersem gibiydim değişiyor işte.

Spinal anestezi oldum...Herşeyi fazlası ile hissettiğim için maske tuttular..Baygın gibiydim...Bebeklerimi de göremedim..Hayal meyaldi herşey...Kucağıma falan da alamadım...Kendimde değildim yani...Genel anestezi de olsanız,spinal veya epidural de olsanız kesi yeriniz çok acıyor...Sonuçta ameliyat....Annenizin dediği de çok doğru insan normal doğum sonrası kuş gibi oluyor :) Ki anestezi ile rahim filmi devede kulak kalıyor acı,ağrı açısından sezaryanle kıyaslayınca....

doğumumu yaptıran doktorum doğum kişiye özeldir demişti. ben 4 gün önce spinal sezeryan olmuş biri olaraktan ameliyattan 6 saat sonra ayağa kalktım ne bir sancı ne bir baş dönmesi ne bir yan etki hiçbirini yaşamadım gaz sancım bile olmadı hiç. sadece ilk 2 gün hafif dikiş yerlerimde ağrı oldu oda ilaç içtiğim gibi geçti zaten. bugün 4.günümdeyim evimin işlerini yapıyorum çocuguma tamamen ben bakıyorum. hatta bugün bebeği doktor kontrolüne götürdük eşimle çocugu ben taşıdım merdiven indim çıktım en ufak ağrı hissetmiyorum. anestezi uzmanıda çok iyidi sanırım baş ağrısı baş dönmesi kusma vs vs hiçbir yan etki hissetmedim ben. ameliyat sırasında acı da hissetmedim ve bebeğimin doğdugu anı an ve an hatırlıyorum. benim bünyem çok dayanıklı ve kendini çabuk toplayan yapıda belkide bilemiyorum ama ben çok memnun kaldım.

Memnun olan arkadaşlar.benim bebeğim şu an ters eğer düzelmezse mecburen epidural sez.olucam .şimdi aklımda bir kaç soru var yardım edermisiniz.

benim düşük tansiyon sorunum var.bu sezeryan sırasında sorun olurmu ki
birde nefes alamama sorunu oluyormuş böyle birşey varmı
ve heyecan durumu nasıl oluo panik atağa yakalanıomusunuz.

ve hissizlik hissi sizi korkutmadımı
ve ne kdr süre sonra his geliyor.

lütfen cvp verin.
:ssz:

Memnun olan arkadaşlar.benim bebeğim şu an ters eğer düzelmezse mecburen epidural sez.olucam .şimdi aklımda bir kaç soru var yardım edermisiniz.

benim düşük tansiyon sorunum var.bu sezeryan sırasında sorun olurmu ki
birde nefes alamama sorunu oluyormuş böyle birşey varmı
ve heyecan durumu nasıl oluo panik atağa yakalanıomusunuz.

ve hissizlik hissi sizi korkutmadımı
ve ne kdr süre sonra his geliyor.

lütfen cvp verin.
:ssz:

Canım ben 7 temmuzda genel anestezi ile doğum yaptım.İyi ki de genel olmuş diyorum çünkü ept. olanlar kesilmeyi falan herşeyi hissettiklerini sadece acı hissetmediklerini söylüyorlar ve ben bunları hissetsem korkudan bayılırdım herhalde... Hayırlısı olsun yine dee..

iyiki sezeryan olmuşum çünkü kızımın boynuna kordon dolanmış doğumdan sonra anladı doktor belden uyuşmuştum çokta zorlanmadım çok şükür herşey yolundaydı

Canım ben 7 temmuzda genel anestezi ile doğum yaptım.İyi ki de genel olmuş diyorum çünkü ept. olanlar kesilmeyi falan herşeyi hissettiklerini sadece acı hissetmediklerini söylüyorlar ve ben bunları hissetsem korkudan bayılırdım herhalde... Hayırlısı olsun yine dee..

gözün aydın canım...evet hissediyorlarmış ama acımı yokmuş neymiş...bende bilemiyorum...çok değişik görüşler var

iyiki sezeryan olmuşum çünkü kızımın boynuna kordon dolanmış doğumdan sonra anladı doktor belden uyuşmuştum çokta zorlanmadım çok şükür herşey yolundaydı

geçmiş olsun ..ve gözün aydın:) herşeyin yolunda olması güzelde..bu dediklerimin hiçbirini yalamadınmı.heyecanlanmadınmı hiç

gözün aydın canım...evet hissediyorlarmış ama acımı yokmuş neymiş...bende bilemiyorum...çok değişik görüşler var

geçmiş olsun ..ve gözün aydın:) herşeyin yolunda olması güzelde..bu dediklerimin hiçbirini yalamadınmı.heyecanlanmadınmı hiç

seni de inş. Allah hayırlısı ile kurtarsın ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Bende 5 ekimde kızımı sezeryanla dünyaya getirdim,sonrasında biraz ağrım sızım oldu ama yavrumu kucağıma alınca aklıma ne ağrı geldi ne sızı..:emir_bebek:çatım dar olduğu için muayenede bile acaip canım yandı,o yüzden açıkçası normal doğumu kendim istemedim ve doktorumla sezeryana karar verdik,çok şükür daha o günün akşamında ayağa kalktım,sezeryan sonresında ne kadar çok yürürsen ve hareket edersen o kadar çabuk toparlanıyosun,tabikide kendini aşırı derece yormicaksın,ama çok fazla yan gelip de yatmicaksın bana göre...

bebek tersti mecburen sezeryan oldum
iyiki demiyorum normal olsun isterdim
ama hiç sorun yaşamadım ertesi gün ayaktaydım çok şükür çok rahat geçti

evet ya bende 34 yasındayım normal doğummu olmalı sezeryan mı sezeryan olunca kaç sene sonra cocuğa izin veriliyor .bir tane daha cocuk yapmak için.

evet ya bende 34 yasındayım normal doğummu olmalı sezeryan mı sezeryan olunca kaç sene sonra cocuğa izin veriliyor .bir tane daha cocuk yapmak için.

sezeryan üzerinden en az 2 sene geçmiş olmalı dedi bana dr. ....normal doğum yapabilmek için..

Son düzenleyen: Moderatör:
bir sağlıkçı ve kadın doğum serviside çalışan olarak cevap vereyim belki daha önce yazılmıştır . ama sağlıkçı olanlar normal doğum olayına birebir şahit oldukları için doğum olayından korkarlar mesela ben bile bu yaşımda bunun kaygısını çekiyorum :) tabi en sağlıklı olan normal doğum vücudun anatomisi anne ve bebeğin doğum sonrası sağlığı için biraz zahmetli olabilir ama herşeye değer diye düşünüyorum korkulacak şeyler her ikisindede var rabbim herkese yardımcı olsun...

Son düzenleme:
Back