• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

13 saat bekledım bebişcan inmedi aşağı daha da çıktı göğsüme gırdı resmen ayakları, kalbı de yavaşladı sezeryana gıtmıcen de napcan kı boylesı durumda..:50::50::50: sonrakı acıları ıgrenc ottesı ama

ben normal dogum yaptım ama acaba sezeryan mı olsaydım demeden de edemedım...Allaha cok sukur dogumum kolay oldu dıyordum ama normal doguranlara bı baktım yok yaaaaaaaaaaaa ben zor dogurmusum...dogumda ıkınmam yetmedı ..ebe karnıma bastırdı...cocugumu ıtemedıgım ıcın alttan bırsuru dıkıs olduu..bebegımın koprucuk kemıgı kırıldı( ama meraklanmayın Allahıma bınkere sukur suan cok ıyı..dogru yerden kırılması bebegın saglıklı dogması ıcın gereklıymıs..allah korusun yoksa oksıjensız kalıp ozurlu olabılırmıs..cok sukur Allahıma)sonraadogum bıttı dıkıs bıttı nefes alamadım ebe cok kuvvetlı bastırıyor cunku...hava verdıler..yattıgım yerden kalkamadım (yıne ebenın bastırması yuzunden)2.5 saat bebegımı emzıremedım...3 gun dik duramadım...tum bunlar 15 dk ıcınde oldu bıttı...yanı o an anlamıyosun ne olup bıttıgını bebegını gorunce zatenn onları yasayan senmısın baskası mı..ruyamııı nee..farketmedıgın ıcın..sıkıntı yok..ben de normal dogumdan yanayım ama gercekten normal dogum fılmlerdekı gıbı..ıkınıkın cocuk sapasaglam.. sende dogumdan eser yok...korkmadınız dımıııııııııııııııııııııııııııı..korkmayın korkmayınn ...ne olursa olsun bu duygu vazgecılmeeeeeeeeeeeeeeeezz...benım basıma gelen 1000 de 1....anne olmak tarifsıızz..

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 2 ay önce sezeryan oldum. normal doğum istiyordum ama suyum geldi (öyle böyle değil yaklaşık 2 litre falan gitti,karnım gitmişti bayağı ) hiç açıılma olmadı, suni sancıda almak istemedim. ameliyatım çok iyi geçti. doğumdan 8 saat sonra filan yürüyüş yapabilirsin dedi doktor,yürüdm bende zor oldu ama yürüdüm. yürüyünce şişlerimin anında indiğini farkettim.gecede anestezinin etkisi geçsin diye çok kahve içmiştim dolayısıyla uyuyamadım. bende odanın içinde bol bol yürüdüm harbiden yürüdüm.çok rahatladım. eve geldiğimde de ev sakinleşince tur atıyordum. çok çabuk iyileştim. iyi ki sezeryan yapmışım diyorum.

herkese hayırlı doğumlar bende 2.sezeryanımı olcam bakalım nasıl olcak bu sefer ilki çok rahattı ama bu sefer hafiften tırsıyorum yaa :)

Bence kişiden kişiye yani bünyeden bünyeye değişen bir şey bu. Ben spinal anestezi ile sezaryen oldum. Ameliyathaneye girerken çok heyecanlıydım; fakat içeri girdiğimde güler yüzlü insanlarla karşılaşınca rahatladım. 2 dk içerisinde bebeğimi çıkardılar. O andan sonra hiçbir şeyi umursamıyorsunuz zaten. Benim sancım felan olmadı. İnanın göğüs çatlaklarım daha sancılıydı :) Sadece 5 gün sonra kadar ameliyat yerimde su toplandığını fark ettik. birkaç gün bu sular çekildi hastanede onda da ağrım olmadı. Ama herkeste aynı olmuyor kiminin çok sancıyor ameliyat yeri kiminin benim gibi sancımıyor... Rabbim herkesin doğumunu kolaylaştırsın.

canım ben de sezaryen yaptım ama bir sorun olmadı...ama herkese göre farklıdır tabii bu... doktorun ne dediyse öyle olacak en sağlıklısı hangisiyle o yani...

6.5 ay önce ilk doğumum sezeyanla oldu.bekarlığımdan beri zaten sezeryan takıntım vardı iyikide öyle olmuş uyudum uyandım herşey bitti.sadece ilk bir kaç saat öksürürken çok hafif acı duydum o da iğne batması gibi.ne ağrı ne acı bir şey yok sonrasında da.şiddetle tavsiye ederim herkese.

Son düzenleme:
Her ikisinde de doktor faktörü var bence. beceriksiz doktor her iksini de felakete çevirebilir. benim bebeğim tersti hem de öyle böyle değil transvers duruyordu yani yan yatıyordu kolundan tutup çevirdi doktor içeride o nedenle sezaryen oldum. hiçbir sıkıntı şiş bilmeme ne yaşamadım. bebeğimi de gördüm doğar doğmaz kucağıma verdiler (epidural sezeyan) hemen odaya çıktık emiştik bir güzel. anestezi etkisi geçince yürüyüş yaptım. ertesi gün normal hayatıma dönmüştüm. ama bunu tabii ki doktoruma borçluyum. doğumdan sonra veletin gazı mazı derken acını unutuyorsun zaten.

bi bebeğim olmasını herşeyden çok istediğim halde hamilelik haberimi aldığım günden beri sürekli doğum hikayeleri okuyorum ve tabiri caizse dehşete kapılmış durumdayım. kan aldırmaktan bile korktuğum için genel anestezi ile sezaryen olmak istiyorum. herşey yolunda giderse 20 günüm kaldı doğuma. çok mu zor? beni çok korkunçgünlerin beklemediğini söyleyin ne olur..

bi bebeğim olmasını herşeyden çok istediğim halde hamilelik haberimi aldığım günden beri sürekli doğum hikayeleri okuyorum ve tabiri caizse dehşete kapılmış durumdayım. kan aldırmaktan bile korktuğum için genel anestezi ile sezaryen olmak istiyorum. herşey yolunda giderse 20 günüm kaldı doğuma. çok mu zor? beni çok korkunçgünlerin beklemediğini söyleyin ne olur..

Sezeryan olacaksan normal doğuma göre doğumdan sonrası biraz zor. Ağrılar dayanılmaz değil. Sadece hareket kabiliyeti kısıtlı oluyor bir de yataktan ilk kaldırdıkları anda zorlanıyorsun. 1 hafta sağa sola dönüp yatmak imkansız, yataktan kalkarken destek lazım vs... İlk 1 haftayı atlatırsan sonrası daha kolay ve eğlenceli geçiyor. Sezeryan olacağını bilip gidersen daha bile kolay geçebilir. Benim acil sezeryan olduğu için sudan çıkmış balığa dönmüştüm. O halde 1 haftada atlattım.

allah hayırlı evlat nasip etsin canım sag salim alırsın inş kucagına
2011 ekim ayında sezeryan oldum cok korkuyordum geceleri uyuyamıcak kadar.iyikide olmuşum dogumdan 1 saat sonra yürüyşlere basladım azar azar .2 gün içinde cıktım korkulucak hiç bişey yok zaten o esnada bişey duymuyorsun.wcde biraz sorun oluyo egilip kalkarken bide öksürüp hapşırıken azıcık oda baska sıkıntım olmadı sezeryanla 10 tane bile dogrurum oderece yani beni cok korkutmuşlardı aylarca acıycak yerinden kalkamıycan da bi ton laf hiç inanma...eve geldik ertesi gün korse gitydim bi hafta sonrada yürüyşe basladım koşu bandında 30 dk:)dogumdan sonra yatıp kalma hafiften yürüki cabuk toparlyasın .göbek için korse kullan yoksa karnın kalır ufacık bile göbegim kalmadı dümdüz dogum yapmamış sanarsın dr sagolsun o uyardı...içini ferah tutki benm gibi gününden 1 hafta önce dogurma:)

cevap veren arkadaşlarıma çok ama çok teşekkürler. bir parça içime su serpildi..ben de uykularım kaçacak kadar çok korkuyorum. inşallah hayırlısıyla kolayca atlatırım ve benim de cesaret verici bi hikayem olur..

cnm tarıhlerımız yakın benımde ilkim bendede korku var ama senın kadar değıl.bebısımın kılosu ondeymıs dr sezeryyan olabılır dedı hayırlısı dedım cunku sanırım normal dogumdan daha cok tırsıyorum.4 arkadasımda sezeryan oldu hepsıde memnun kaldı
bu arada ben doğumdan cok catı muayenesınden korkuyorum galıba daha olmadımda

cnm tarıhlerımız yakın benımde ilkim bendede korku var ama senın kadar değıl.bebısımın kılosu ondeymıs dr sezeryyan olabılır dedı hayırlısı dedım cunku sanırım normal dogumdan daha cok tırsıyorum.4 arkadasımda sezeryan oldu hepsıde memnun kaldı
bu arada ben doğumdan cok catı muayenesınden korkuyorum galıba daha olmadımda

ben de çatı muayenesni olmadım. sanırım da hiç olmayacak.çünkü normal doğum denemeyeceğim bile. genel anestezi ile sezaryen istiyorum çünkü ben kan aldırırken bile bayılıyorum..:(

Merhaba kızlar,bende 2012 ekim ayında seeryan doğum yaptım ve çok da memnunum,normal doğum korkum vardı ve kendi isteğimle sezeryanı seçtim ama çok şükür hiçbir problem yaşamadım,doğuma girerken'ben kızımı almaya gidiyorum'diye girdim ve ruhsal olarak da çok rahattım,illaki sonrasında biraz ağrınız sızınız oluyor,ama bebeğinizin mis kokusunu duyunca hiçbişey aklına gelmiyor emin olun..;)sadece bir arkadaş da yazmış,kendinizi yormadan bol bol yürüyün,çok yatarsanız kolay toparlanamazsınız,evlatlarımız için yaşadığımız her türlü sıkıntı bence değer,herkese hayırlı doğumlar diliyorum..:34:

hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri hep sezeryan dedim kendi kendime eşimin ailesi ve kendi ailem olmak üzere herkes normal ol diye tutturdu durdu yok yarım insan kalırmışsın bir ömür boyu çekermişsin kayınpederim dahi müdahale etti sezeryan fikrime :)
görümcem 42 gün önce normal doğum yaptı dikişi hala düzelmedi defalarca inthap kaptı halada öyleymiş,kuyruk sokumunda ağrı kaldı eşi ve ailesinin bir kadın normal doğum yapmassa anneliği tadamaz zırvalıklarına kulak verdi gece 11 de girdiği doğumhaneden ertesi gün akşam doğurarak çıkabildi şartları fazla zorladı ama pişman değilim diyor...

ben ise en son kontrolümde beynimdeki hipofiz adenomdan dolayı zorunlu sezeryan olacağımı öğrendim herkesin sesi kesildi mutluyum :)
ALLAH kısmet ederse bebeğimi sezeryanla doğurucam psikolojik olarak hazırım sezeryana...
vajina kısmında 10 dikiş yerine karnımda dikiş olmasını tercih ediyorum çünkü en az 10 dikişim olur benim çatım dar biraz...
geçenlerde görümcemin doktorunun sezeryan olduğunu konuşuyorduk,çoğu sağlıkçı sezeryan oluyo nedense abla dedim bluecim totoları yemiyor normal doğurmaya bu öyle bir ağrıki dedi eee hatun sen epitural normal yaptın yoksa sezeryan diye bas bas bağırdın doğumhanede neden şimdi laf söylüyorsunki sezeryan yapanlara...

bir hafta sonra aynı konu üzerinde konuştuğumuzda abla 20 dikişin olacağını bilseydin yinede normalmi yapardın diye sorduğumda ise ayyy yok canım ben 5 tane dikişe zor dayanıyorum karnımı kesselerdi hiç kendime gelemezdim yinede normal olurdu dedi şaşırdım şimdi sezeryan çokmu basit bir olay yoksa çokmu zor...

Son düzenleme:
ooooooooooohhhhhhhhhh iyiki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda.acımadı ki acmadı ki gibilerinden.bende korkudan sezeryan yaparım herhalde o yüzden soruyorum:jeyyar:
Ohhh iyiki yapmisim. Benim sancim gelmedi once suni sanci verildi dayanamadim bebek de inmedi asagiya afferim oglumaa :) sezeryan oldum hemen kalktim agri da zaten cok olmuyo hastanede surekli agri kesici igneler yapiliyoo suni sanci dyanilmaz :(

Back