Spinal anestezi ile mükemmel bir sezaryen doğum gerçekleştirdim. Ne doğru düzgün ağrım oldu normal ameliyat acısı dışında ne sıkıntım. Üstelik ayık olduğum için bebeğimi de anında kucağıma alıp yarım saat içinde emzirdim. Ama gene de "İyi ki sezaryen olmuşum. " demiyorum, demem de asla. Çünkü sezaryen bir ameliyattır hem de büyük bir ameliyattır, örneğin safra kesesi ameliyatından çok daha ciddi bir operasyondur. Ve tıbben bir kadnın doğum yapmasına engel bir durum varsa başvurulacak bir yöntemdir. Dolayısıyla tercih edilecek bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Ben 1.53 boyunda bir kadın olarak, 4500 gr bebek doğurmam tıbben bebeğin oksijensiz kalma riskini taşımasaydı normal doğum yapardım. Ki 40. haftaya kadar da bekledim sancı gelmesini. 40. haftada hala sancı gelmeyip bebeğim 5000 gr olma yolunda ilerleyince mecburen sonlandırdı doktorum gebeliği.
Ve son bir not, eğer bir kadın acı eşiği düşük tedirgin ve endişeli ise ve de olaylara negatif yöünden bakıyor ise sezaryen de yeterince acı verici oluyor. Dayanıklı ve pozitif bakış açılı bir kadın normal doğumu da sezaryeni de kolayca kotarır. Tecrübeyle sabittir.
ben de aynen spinal ile çok kolay bir sezeryan doğum geçirdim en önemlisi bebeğimin dünyaya geldiği ilk anı görmek dünyaya bedel. sezeryan sonrası odama çıkarıldım ilk yürüme sonrasında lavabo olayı çok zor oldu. ağrı derseniz inanın ilk 2 saat sıkıntım oldu oda çok şiddetli değil. ben çok kolay bir sezeryan geçirmeme rağmen yine de doğum sonrası sebebiyle normal doğum öneririm. sonuçta dediğiniz gibi sezeryan bi ameliyat ve ameliyat sonrası toparlanma benim 1 ayı buldu. bir de söylemeyi unuttum spinalden dolayı 7 gün feci baş ağrısı çektim kulak uğuldaması başımı kaldıramıyodum...