İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

ben de aynen spinal ile çok kolay bir sezeryan doğum geçirdim en önemlisi bebeğimin dünyaya geldiği ilk anı görmek dünyaya bedel. sezeryan sonrası odama çıkarıldım ilk yürüme sonrasında lavabo olayı çok zor oldu. ağrı derseniz inanın ilk 2 saat sıkıntım oldu oda çok şiddetli değil. ben çok kolay bir sezeryan geçirmeme rağmen yine de doğum sonrası sebebiyle normal doğum öneririm. sonuçta dediğiniz gibi sezeryan bi ameliyat ve ameliyat sonrası toparlanma benim 1 ayı buldu. bir de söylemeyi unuttum spinalden dolayı 7 gün feci baş ağrısı çektim kulak uğuldaması başımı kaldıramıyodum...

doğumdan hiç korkma ben de çok korkuyodum ama hiç korkulacak bi şey değil ben uyanıktım oğlum çıktığında saat 13.08 di hemen yanıma verdiler öptüm kokladım Allahım bu bebek benim mi diye 10 kez falan sordum heralde :) ağlamasıyla ortamı inletti benim oğlum o an her şeyi unuttum zaten acı vs.hissetmiyodum ama heyecan vardı oda gitti sonra odada beşiği hemen yatağın yanına koydular sabaha kadar uyumadım onu seyrettim şükrettim Allaha.oğlum karşımda melek gibi yatarken acı sızı hiçbişey gelmez insanın aklına. özetle
dediğim gibi spinal sezeryan oldum çok kolay bir doğumdu...

spinal sezeryan ne? nasıl oluyor? böle güzel anlatanlara bayılıyorum.. korkutmadan.. ohh mis mis

bende epidural sezeryan oldum valla cok rahatti hic agrim olmadi 1 hafta icinde ayaga kalktim rahatlikla isimi falan yaptim..hatta bebegim sarilik olmustu sezeryandan 3 gun sonra hastaneye kendim getirim..1 hafta bouyunca hastaneye gittim geldim ..onemli birse degildi ama kontrolde tuttular....
45 gun oldu dogum yapali simdi hic sizi hissetmiyorum yeri zaten uyusuk oluyor...

ne güzel söylüyosunuz. o uyusukluk hepmi devam ediyor? acısı agrısı sızısı var mı?

ben varım kesinlikle normal doğum istiyordum,epiduralede karşıydım,Allah korusun kötü şeyler duymuştum..Doğumu Ankarada devlet hastanesinde yaptım.bebeğim geç geldi ve kakasını suyuna yaptığı için sezeryan ameliyatına aldılar hemen...tamamen bayılmak istedim kabul etmediler tabiki bu daha iyi diye...
İyikide böyle olmuş çok çok rahat doğumum oldu bebeğimi tıpkı normal doğumdaki gibi hemen gördüm en fazla 1 saat içinde emzirdim...Refakatçi almıyolardı 2 gün yattım ve bebeğime kendim baktım(oradaki tüm anneler öyle)evede geldiğimde gayet iyiydim..tek sıkıntım sütüm çok gelmedi o da emzirdikçe geliyo zaten..40ımda yalnızdım sadece eşim izin aldı bi 10 gün ..Sadece ilk gün omuz ve sırt ağrım oldu çok sonrasında bol bol su içerek o sıkıntıdanda kurtuldum..Ağrı konusu kişinin acı eşiğinede bağlı yani benim normal doğumdan sonra çok pişman olan arkadaşlarımda var sezeryandan sonrada...

Kısacası herkese tavsiye ederim,hayırlı doğumlar olsun..

sevindimm sizin adınıza.. devlet hastanede yaptın dediniz nerede? hangi hastane?

sevindimm sizin adınıza.. devlet hastanede yaptın dediniz nerede? hangi hastane?

Ankara Etlik Zübeydehanım doğum evinde yaptım...O kadar güzel bir hastaneki gerçekten herkese tavsiye ederim..Çalışanlar,doktorundan temizlikçisine mükemmel insanlar...Benim durumum kritikti son ana kadar gözetim altında tutarak normal doğum yapmamı sağlamaya çalıştılar..Ama riske atmadılar bebişimi ameliyat kararı verdiler..Bi arkadaş demişki ''iyiki yapmışım demeyeceğim çünkü zorunlu bir ameliyat''kesinlikle katılıyorum...Ama başka çareniz yoksa kesinlikle bu yöntemden korkmayın..Ben çok güldüm ameliyatımda,sağolsunlar çok güzel ilgilendiler...Yani illaki bir sürü para verip özelde yapmanıza gerek yok kesinlikle...

belli bir doktorunuz var mıydı orada? yoksa kadere hangi doktor gelirsemi? bende o zaman muayeneye gideyim zekai tahir buraga gidiyorum doktorum var ama doğumuma girmeyecekmiş. neyse etlikte de atilla ve kanber bey varmış iyilermiş onlardan birine gitmeyi düşünüyorum acaba doğuma girerlermi ki? bilgin avr mı? senin doktorun varmıydı

Ben de 1 ARALIK 2011'de araştırmalarım sonucu kendi isteğimle epidural sezaryenle ;doğum anını acı duymadan hissederek, o büyülü telaşı çığlıklar atmadan yaşayarak, bebeğimin doğum anına tanıklık ettim.Hemen yanıma getirdiler öptüm kokladım fotoğrafımız bile çekildi.Sonrasında 5 gün tam toparlanma süreci diyebilirim.Doğum sonrası ağrılar ilk günler hepimizi kıvrandıran ama ağlatmayan adet sancısı kıvamındaydı. İlk gün ayaklanmak çok zor olsa da mümkün olduğunca kalktım yatağımdan iki adım atsam kar dedim "ne kadar çok hareketlenilirse o kadar çabuk iyileşildiğini" hatırlattım hep kendime.Ve sütüm hemen geldi ve çok şükür şu ana kadar da hep yetti demek ki süt doğum şekli ile alakalı değilmiş.Bence kendini emzirmeye daha doğum öncesinde motive etmekle,gayret ve ısrarla alakalı sütümüzün varlığı.Çünkü normal doğum yaptığı halde sütü gelmeyen kişilerde var çevremde.
Epiduralin yan etkileri konusunda ise şunu diyebilirim ben hiç birini yaşamadım ne baş ne bel ağrısı,bunun da tamamen anestezi uzmanının tecrübesi ve becerisine bağlı olduğunu düşünüyorum.Benim doğumuma giren ekip sürekli epdural sezaryen yapan tecrübeli bir ekip,doktorum da öyle.Dikiş yerim bikini hizasında ve 10 santim sanki bir şeyle çizilmiş gibi belli belirsiz şimdiden, his var acı yok.
Başka ne diyebilirim ben de doğum yapmadan önce bu konu başlığını hatim etmiş biri olarak katkım olsun istedim o nedenle her şeyi paylaşmaya çalışıyorum:))
Benim iyi ki sezaryen olmuşum fikrimin en büyük nedeni doğum anıma ve öncesine ait hiç kötü bir anımın olmayışı;yani suyumun olur olmaz bir yerde ve zamanda gelmesi,doğum öncesi çığlıklar,feryat figanlar,ağlamalar,bağırmalar,çocuğumu içimdeyken kaybetme paniğine kapılmamam ..vb.gibi.Sezaryende sonradan sıkıntısı var ve evet resmen kesiliyorsunuz durduk yere ama en azından biliyorsunuz ki çocuğunuz sizinle,ona kavuşmuşsunuz.Bir an önce iyileşiyor insan zaten onunla ilgilenmek için.
Özetle ben hiç normal doğumu düşünmedim bu ve bunun gibi nedenlerden ve çevremdeki acı,sıkıntı,perişanlık dolu normal doğum hikayeleri yüzünden başta anneminkiler olmak üzere ve sezaryen istedim ama mesela genel anesteziyi de hiç istemedim çünkü o büyülü anı kaçırmak istemedim yine de hissetmek istedim ve şunu da belirtey,m ki epidural sıfır his demek değil gayet net bir şekilde bebeğinizin içinizden çıktığını ve sonrasındaki bi rkaç işlemi hissediyorsunuz ama acı yok o his de olmalı bence.Bu da insana sonrasında vay be ben ne yaptım,neye cesaret ettim dedirtip kendi çapınızda gurur duymanızı sağlıyor bence.
Son söz,normal doğum desteklenmeli,motive edilmeli anne adayları ve yönlendirilmeli,NORMAL DOĞUMA CESARET EDEN TÜM ANNE ADAYLARINI KUTLUYORUM CESARET VE ÇABALARINDAN ÖTÜRÜ ancak bu devirde bu tıbbi gelişmeler içinde her anne adayının vücuduna müdahale biçimini seçme hakkı olduğuna inanıyorum ve kararın anneye ait olması ve benim gibi tüm anne adaylarının da kararına saygı duyulmasını diliyorum.

Son düzenleme:
bende epidural doğum yaptım ama çok pişmanım çok acı çektim baş ağrısı bel ağrısı sancılar çoçuğumu emzirmede zorluk çekiyordum kucağıma alamıyordum eşim yardım etti ..ve dayanılmaz baş ağrıları..bide doğum esnasında herşeyi görmek karındaki hareketleri hisetemek oldukça kötüydü..zaten sonuna doğru hafif bir baygınlık geçirdim gerçekten çok kötüydüüü keşke normal doğum yapsaydım...artık 2. çoçuğu düşünemiyorum anne olmaya korkuyorum ilk doğum beni çok yıpratıı...

Sana çok çok teşekkür ediyorum arkadaşım...Aklımdan fikrmden geçen neyse hissettiklerim ve yaşadıklarım dahil tıpa tıp aynısını yazmışsın. Bende epidural doğum yaptım ve çoookk memnunum... Doğmun kişiden kişiye değiştiğini düşünüyorum eklemek istediğim tek şey bu gerisini sen yazmışsın zaten

ben tamı tamına 3 gün 3 gece deli dehşet sancılar çektikten sonra 6-7 cm açılmam olmasına rağmen bebeğim kanala yanlış yerleştiğinden bi türlü inemedi ve mecburen sezeryana alındım sancılar o kadar kötüydü ki epidural yapılırken dahi sancının geçmesini beklemek zorunda kaldık derken korku ve o kadar sancı çekip normal olamayacağından duyduğum sıkıntıyla ağlaya ağlaya girdiğim sezeryandan çok şükür ki mutlu çıktım odama gelir gelmez bebeğimi emzirdim hastanede gecem çok iyi geçti evdeki ,lk günüm gaz sancısından biraz sıkıntılıydı ama 2. günden beri ne gaz ne wc sorun oldu ,şuan 8. gün her işimi kendim yapıyorum evde yatak açıp yatmadım bile,hatta azcık ağrı olsa doğum öncesi çektiği sancı geliyo sandığım oldu o kadar psikolojimi bozmuş sancılar ,umarım herkes benim gibi olur

bende doğumun sezeryan yada normal kişiden kişiye değiştiğine katılıyorum önceden bilinmiyo malesef nasıl geçeceği,herkese sağlıklı doğumlar diliyorum

Son düzenleme:
merhaba,,

ben sezaryan doğumla kızımı doğurdum ve hiç pişman değilim ...
ne acı,ne sancı,ne ağrı,ne başka bir sorun yaşamadım...
eve gelip temizlik bile yaptım diyebilirim size ,yani o derece maşallahın var senin dediler görenler de zaten
tabi bunun sebepleri var ,doktorum mükemmeldi,ben kendimi iyi hazırlamıstım sezaryan doğuma,hastane temizdi ,çalışanlar titiz ve ilgiliydi ,vs.vs.vs
yani herşey sorunsuz gittiğinde ve kafanızda takılı bişeyler olmadığında sonu da güzel bitiyo bence :)

38. haftadayım ben de
doktorum normal doğum diyor ama ben ısrarla epidural sezeryan istiyorum
herhangi bi problemolmamasına rağmen psikolojik olarak normal doğuma kendimi hazırlayamadım
şimdi de kendi isteğimle sezeryan olup da sonrasında büyük sıkıntılar yaşamaktan
ve pişman olmaktan çok korkuyorum
inşallah öyle olmaz da rahat bi doğum geçiririm
gerçi hala doktorumu ikna edebilmiş değilim

bir kaç gündür aşırı derecede kaşıntılarım oluyordu cuma günü kontrole gittiğimizde doktorum artık doğurmam gerektiğini söyledi, normal doğumu bekliyordum oysaki.
gebelik kolestazı oluşmuş ve ne kadar uzarsa doğum olayı bebeğe zararlı olacağını öğrendim doktorumdan.
sezeryandan korktuğum için normal doğum istiyordum, ama kızım henüz kanala girmedi, açılmam vs. de yok.
doktor istersen suni sancı verip normal doğumu deneriz olmazsa sezeryana geçeriz dedi.
ama suni sancıyı çekip de normal doğum gerçekleşmezse bir de sezeryanın stresini çekeceğim.
bu yüzden direk sezeryan olsun diyorum.
sizce doğru bir karar mı?

Başka bir doktora daha görün bence canım.Malesef doktorlarımız sezeryana almak için türlü bahaneler bulabiliyorlar.Eğer gerçekten sezeryan olman gerekiyorsa suni sancıyı hiç alma.Aynı şey başıma geldi.Sabah dokuzda sancı verdiler saat 4 oldu bende tık yok.Açılmam falan olmadı bebek aşağı bile inmedi ve sezeryan oldum.Gözlemlediğim kadarıyla suyu gelmeden bebek inmeden ya da kendi sancın vs.olmadan suni sancıyla doğum yapan çok çokk az ve de çokkk uzun sürüyor.

bende 2 gun once spinal sezeryan oldum ve sağ salim su iş bitsin mutlaka yasadıklarımı paylaşacam demiştim. Allaha sukur hic pişmanlık duymadım.saat 10 da ameliyathaneye cıktım ve saat 10.30 da tekrar yatagımdaydım.belden yapılan bir iğneyle o kadar hızlı uyusuyorsunuzki ve bebegi o kadar hızlı cıkarıp size gosteriyorlarki şaşasr kalırsınız.dıkme islemi yaklaşık 20 dk suruyor.sonra da verilen agrı kesicilerle agrı cekmemeniz sağlanıyor.ben 2 gece kaldıktan sonra su anda evimdeyım.Allah herkesi bir avazda kurtarsın

normal doğum için bende o dediklerinin hiç biri yok işte canım ama aşırı derecede de kaşınıyorum nette araştırdığım kadarıyla bu durumda bebek kayıplarına bile rastlanabiliyormuş Allah korusun.
bu yüzden korkuyorum bebeğime birşey olur diye ve bir an önce alınsın istiyorum sezeryanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…