• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

mrb bende daha yeni doğum yaptım herşey normaldi günüm geçti ama sancım gelmedi suni sancıyla 7saat sancı çektim açılma tam ama bebişim kemiğe takılmış gelemiyodumafoldumben en sonunda artık bebeğimin kalp atışları düzensiz olunca acil sezeryana aldılar hiç skıntı çekmedim ilk gün yataktan kalkmak biraz zor oluyo o kadar 1hafta sonra bütün işimi kendim yaptım bu kadar kolay olacağını bilseydim hiiiiç normali denemezdim o sancılar aklıma geldikçe hala korkuyorum ohhhhhhhhhh iyikide sezeryanla doğum yapmışım:emir_bebek:

9 gün sonra sezeryana gireceğim yazdıklarınızı okuyunca kendimi daha iyi hissettim normal doğurmamda mümkün değil tansiyonum çok yüksek. bayılamam diye çok korkuyorum

ooooooooooohhhhhhhhhh iyiki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda.acımadı ki acmadı ki gibilerinden.bende korkudan sezeryan yaparım herhalde o yüzden soruyorum:jeyyar:

benim ilk doğum normal oldu ve çok kolay oldu ikinci doğumum sezeryanla yapmak zorunda kaldık plasenta yaşlanması sebebiyle , iki doğum şeklinide tatmış bir anne olarak tavsiyem tabiki normal doğumdur normal doğumda birkaç saat sancı çektikten sonra birkaç dakikada çocuğu doğurabildikten sonra tüm o tatlı acılar bitiyor , ancak sezeryan sadece o an acı çekmiyorsun narkozun etkisi geçmeye başladığında ahh başımı hangi taşlara vursam demeye başlıyorsunuz ne hapşurmak ne öksürmek ne yatakta kımıldamak ne ayağa kalkabilmek ne gaz sancıları hatırlmak bile istemiyorum , nese çok konuştum kısacası mecbur kalmadıkça sezeryan yaptırmayın normal doğum en sağlıklısı hem sizin için hem bebek için :))

benim ilk doğum normal oldu ve çok kolay oldu ikinci doğumum sezeryanla yapmak zorunda kaldık plasenta yaşlanması sebebiyle , iki doğum şeklinide tatmış bir anne olarak tavsiyem tabiki normal doğumdur normal doğumda birkaç saat sancı çektikten sonra birkaç dakikada çocuğu doğurabildikten sonra tüm o tatlı acılar bitiyor , ancak sezeryan sadece o an acı çekmiyorsun narkozun etkisi geçmeye başladığında ahh başımı hangi taşlara vursam demeye başlıyorsunuz ne hapşurmak ne öksürmek ne yatakta kımıldamak ne ayağa kalkabilmek ne gaz sancıları hatırlmak bile istemiyorum , nese çok konuştum kısacası mecbur kalmadıkça sezeryan yaptırmayın normal doğum en sağlıklısı hem sizin için hem bebek için :))

2 kere sezeryan yapmış bir anne olarak yukarıdaki sezeryan ile ilgili yorumlara harfi harfine katılıyorum sağlık açısından bir sorun olmadığı takdirde herkesin normal doğum yapmasını şiddetle öneriyorum mecburi sezeryanda zaten yapacak bir şey yok ama kendi tercihi ile ya da dr hatası veya yönlendirmesi ile sezeryan doğum sıkıntısını 2 ye katlamak oluyor.

bende hamileliğim boyunca hep normal doğum düşündüm. fakat son anda suyum patlayıp, bebekte doğum kanalına girmeyince mecburen sezeryan oldum ama ilk gün ayağa kalktım bir daha da yatmadım çok memnun kaldım. tavsiye ederim demiyorum tabiki herşeyin normali.

ben iki oglumu ,iki yil arayla sezryanla yaptim,ben tavsiye etmiyorum normlal olma imkani varsa en iyisi normal dogum,ben cok cocuk seviyorum ucuncu cocuk istiyorum ama normlal olma sansi yok cati darligindan dolayi ve ben korkuyorum cunku ucuncusu daha zor oluyormus:58:

bende sezeryanla doğum yapanlardanım 1.5 sene önce doğum yaptım hiçbi zamanda normal doğum yapsaydım demedim 10 da doğuma girdim kendime geldiğimde saat 11 bile değildi bebeğimi hemen emzirdim öyle çok şiddetli ağrılarımda olmadı normal doğum yapabilceğimi sanmıyorum çok strese girerdim heralde aslında en normali normal doğum adı üstünde zaten ama sezeryanda büyük bir lüks bence iyileşme sürecide artık şansa kalmış bence iki doğum şeklindede biraz şans sonrası kimi normal doğumdan sonra iç dış dikişi zor oluyo 10 gün oturamıyo kıçının üstüne kısaca ben genel anestezi oldum ve çok memnunum

Galiba genel anestezi ile ameliyat oldunuz.Ben spinalle oldum.Ne gaz sancısı çektim ne ayağa kalkmakta zorlandım.Bi tek ameliyattan üç saat sonraydı galiba ilk kaldırdıklarında dikişlerim çok acıdı . Sonra iki kere tuvalete eşim götürdü.SOnra kendim kalkıp kalkıp gittim ben zorlanmadım.Öyle hapşuruk öksürük falan hiç olmadı.Benim doğum kolay oldu da işte etrafımdaki insanlar dokuz doğurttu çan çan çan çan alahımmm

Ama normal doğum yapmayı tabiki de çok isterdim.Öyle filmlerdeki gibi sancı çeke çeke götürsünler falan.40'ım çıkasıya falan hep içim buruk kaldı.Bi daha o duyguyu hiç yaşayamıycam çünkü :(

Son düzenleme:
Galiba genel anestezi ile ameliyat oldunuz.Ben spinalle oldum.Ne gaz sancısı çektim ne ayağa kalkmakta zorlandım.Bi tek ameliyattan üç saat sonraydı galiba ilk kaldırdıklarında dikişlerim çok acıdı . Sonra iki kere tuvalete eşim götürdü.SOnra kendim kalkıp kalkıp gittim ben zorlanmadım.Öyle hapşuruk öksürük falan hiç olmadı.Benim doğum kolay oldu da işte etrafımdaki insanlar dokuz doğurttu çan çan çan çan alahımmm

Ama normal doğum yapmayı tabiki de çok isterdim.Öyle filmlerdeki gibi sancı çeke çeke götürsünler falan.40'ım çıkasıya falan hep içim buruk kaldı.Bi daha o duyguyu hiç yaşayamıycam çünkü :(

evet zap_zup.ben de senin gibi şöyle avaz avaz bağıra bağıra doğuma gitmek istemiştim.ama kısmet değilmiş ve dediğin gibi o duyguyu bir daha yaşayamayacağım.ben de spinal oldum ve öyle çok sıkıntı çekmedim doğumla ilgili,sonrasında farklı sağlık sorunlarım oldu.
çok istemştim doğum sırasında bebeğimi görmeyi ama tam uyuşma olmadığı için operasyon başladıktan sonra uyku ilacıyla hafiften baydılar beni 10 dklık falan.gözümü ameliyat bittikten sonra açtım,kuzum benden önce gitmişti odaya:32:

ben normal bekledim ama 41.haftamın bitiminde miladı doldugu için suni sancı verdiler 12 saatlik suni sancıdan sonra.bebegin kalp ritimleir bozuldu açılma vs sancım da olmayıcna sezeryana alındım.ertesi gün ayaga kalktım şükür.sezeryan yapın dmeiyorum ilk normal olmadı sezeryanda öcü değil :)

ben ve eltim on gün arayla doğum yaptık ben normal doğum o sezeryan ben 15 günde ayağa kalkamadım o 3 günde ayaklandı ben 12 saat bağıra çağıra doğurdum o hiçbişi hissetmedi şimdiki aklım olsaydı bende sezeyanla doğum yapardım

Sezaryan doğumu da yaşadım..Normal doğumu da...Valla Normal doğum sezaryandan daha kolaydı..Sezaryandan sonra toparlanması zor oluyor..Hele o ameliyat yerinin acısı aylarca zor geçiyor...Ama normal doğumdan sonra tüm ağrı sızı geçiyor..Sanki hiç doğum yapmamış gibi rahat hissediyor insan kendini..........

benim teyzem iki normal bir sezeryan oldu ve normali tavsiye etmem.saatlerce acı çekiyorsun korkuyorsun üstüne bir de üstten dikiş yerine alttan dikiş oluyor dedi.ama bir solukta doğuranlarda bir anda çıkıverdi dedi.
ben kandan bayılırım o kadar uzun saat strese gelemem gibi geliyo.bebeğime bişey olcak diye çok korkarım.ayrıca eşim ve annem de bana normal doğum yapabileceğim konusunda güvenmiyorlar.ve doktorumda normal doğum saatler süren bişey ben gelemem diyor.yani ebelere ve beni tanımayan nöbetçi doktora kalcam üstelik .sizce bu bir risk mi
bir de sezeryan olan arkadaşlaaaardan çok zayıflar var göbek kalıyo bir yalan yalnızca biraz daha şiş dolaşıyorsun diyolar
üfffff ne yapsak kki!!!laelaelaelaelae

canım ben sezeryan oldum aynen senin dediğin gibi bir sürü sorularla başım beladaydı çokmemenun kaldım spinal sezeryan yaptım neyse göbek mevzuna gelince dümdüz karnım hiçbişey yok doktorum bana 9 ayda 12 kiloyu aşmazsan doğumdan sonra 40 günde eski halinde olursun dedi alllah aşükür öylede oldu ne çatlagım ne göbeğim kaldı sadece ince bir çizgi var oda zamanla kaybolacak:34:

ben ve eltim on gün arayla doğum yaptık ben normal doğum o sezeryan ben 15 günde ayağa kalkamadım o 3 günde ayaklandı ben 12 saat bağıra çağıra doğurdum o hiçbişi hissetmedi şimdiki aklım olsaydı bende sezeyanla doğum yapardım

bende ablamla 8 gün arayla doğum yaptım:)) ben sezeryanla ilk çocuğumu doğurdum o normal doğumla 3. çocuğunu. yaptığı en zor ve en acılı doğum olmuş onun nedense 10 saat uğraştı.ben muayeneye gittim yatış verdiler baş çevresi büyük olacak diye sezeryan yapıldı, acısız geçti diyemem ameliyat sonrası ilk uyanma anı ve ilk ayağa kalkış bağırsak sisteminin düzelmesi boğazındaki kalıntılar şişlik vs. zor tabiki ameliyat.hangisi olmalıysa doktorlar en son ne karar veriyosa o oluyo zaten.bende normal yapmaya kendimi çok konsantre etmiştim ama dayanabilirmiydim normal doğuma bilmiyorum.ikisinin acısı da geçiyo sonuç olarak 4,5 aylık kızım şimdi, sonuç olarak sağ salim doğduğuna şükrediyosunuz bebeğinizin sadece o..bu arada bende hamilelikte 12 kilo almıştım normalde kilo vermekte zorlandığım halde emzirmeyle birlikte kendiliğinden şişlik ve kilolar gitti 1 ay gibi bi sürede,zaten 7 kiloyu hastaneden geldiğimde vermiştim,bu da beklemediğim bi sürprizdi açıkcası:))

Son düzenleme:

bende ablamla 8 gün arayla doğum yaptım:)) ben sezeryanla ilk çocuğumu doğurdum o normal doğumla 3. çocuğunu. yaptığı en zor ve en acılı doğum olmuş onun nedense 10 saat uğraştı.ben muayeneye gittim yatış verdiler baş çevresi büyük olacak diye sezeryan yapıldı, acısız geçti diyemem ameliyat sonrası ilk uyanma anı ve ilk ayağa kalkış bağırsak sisteminin düzelmesi boğazındaki kalıntılar şişlik vs. zor tabiki ameliyat.hangisi olmalıysa doktorlar en son ne karar veriyosa o oluyo zaten.bende normal yapmaya kendimi çok konsantre etmiştim ama dayanabilirmiydim normal doğuma bilmiyorum.ikisinin acısı da geçiyo sonuç olarak 4,5 aylık kızım şimdi, sonuç olarak sağ salim doğduğuna şükrediyosunuz bebeğinizin sadece o..bu arada bende 12 kilo almıştım hepsi 1 ayda gitti hiç beklemediğim halde

merhaba arkadaşlar ben daha doğum yapmadım :1: 27 haftalıgım .. Ankaradayım.. burda olan varmı? hangi hastanede ve normal sezeryan hangisi ile doğum yaptınız:43::43::43::43:benim hala bir doktorum ve karar verdiğim bir hastane yok.. artı doğum şeklindende baya baya korkuyorummm

ben normal dogum sancısıyla hastaneye gıttım ama drunda yonlendırmesı ıle 6saat sunı sancı cektıkten sonra sezeryan oldum tcrubeleıem dayanarak sunları belırteyım
1. sı her ıkı dogum seklındede eger işin ehlı bıyerde ısenız cok rahat edıyorsunuz ama eger bılmeyene denk gelırsenzda işiniz şansa kalıyor
2. sı normal dogum bence daha ıyı cunku agrıyı epıduralle hafıfletıyorlar zaten dogumdan sonrakı alt dıkıslere gelınce alt dokular karın dokusundan cok daha hızlı ıyılesır
ben sezeryanda problem yasamadım ama o ılk 15 gun kolay olmuyor hapsırık gelmesındıye dua edebılıyosunuz yada gulmekten dolayı acı duyabılıyosunuz ama oyle yada boyle o 15 gun bı şekilde geçiyor o yuzden onemlıd egıl ben 2. sezeryan agrısını merak edıyorum dahamı acılı oluyor acaba

ikisini de sezaryanla yaptım. iyiki de öyle yapmışım. yine olsa yine sezaryanla yaparım. izim çok az. kilolar gitti. sezaryanla ilgili olumsuz söylenenlerin hepsi şehir efsanesi

Spinal anestezi ile mükemmel bir sezaryen doğum gerçekleştirdim. Ne doğru düzgün ağrım oldu normal ameliyat acısı dışında ne sıkıntım. Üstelik ayık olduğum için bebeğimi de anında kucağıma alıp yarım saat içinde emzirdim. Ama gene de "İyi ki sezaryen olmuşum. " demiyorum, demem de asla. Çünkü sezaryen bir ameliyattır hem de büyük bir ameliyattır, örneğin safra kesesi ameliyatından çok daha ciddi bir operasyondur. Ve tıbben bir kadnın doğum yapmasına engel bir durum varsa başvurulacak bir yöntemdir. Dolayısıyla tercih edilecek bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Ben 1.53 boyunda bir kadın olarak, 4500 gr bebek doğurmam tıbben bebeğin oksijensiz kalma riskini taşımasaydı normal doğum yapardım. Ki 40. haftaya kadar da bekledim sancı gelmesini. 40. haftada hala sancı gelmeyip bebeğim 5000 gr olma yolunda ilerleyince mecburen sonlandırdı doktorum gebeliği.
Ve son bir not, eğer bir kadın acı eşiği düşük tedirgin ve endişeli ise ve de olaylara negatif yöünden bakıyor ise sezaryen de yeterince acı verici oluyor. Dayanıklı ve pozitif bakış açılı bir kadın normal doğumu da sezaryeni de kolayca kotarır. Tecrübeyle sabittir.

merhaba arkadaşlar ben daha doğum yapmadım :1: 27 haftalıgım .. Ankaradayım.. burda olan varmı? hangi hastanede ve normal sezeryan hangisi ile doğum yaptınız:43::43::43::43:benim hala bir doktorum ve karar verdiğim bir hastane yok.. artı doğum şeklindende baya baya korkuyorummm

ben ankarada doğum yaptım geçen yıl şubatta. doktorum cem atabekoğluydu ankara üni tıp fakültesinde özel muayeneye gdiyodum sonra özel kalktı muayenehane açmış. doktorumdan çok memnundum bidaha doğum yapsam yine cem beye giderim benim bebeğim iriydi mecbur sezeryan oldum kesinlikle sezeryan ol falan demedi son ana kadar ikisi de olabilirdi. ben inanmıcaksınız belki ama doğuma gülerek girdim gülerek çıktım spinal sezeryan oldum.benden önce doğumdan çıkan genel anestezi olanları eşim görünce benim de öyle çıkacağımı sanmış ben gülerek çıkınca çok şaşırdı yüzündeki ifadeyi hiç unutmam.

Back