yasemindug bende 32 haftalık hamileyim ve yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm evet bende kilo aldım birden kendimi dikişlerim açılmış gibi hissettim ne biliyim yazdıklarını OKUMAZ OLAYDIM.arkadaşlar lütfen olumsuz duygularınızı burda paylaşmayın zaten duygusal yoğunluk içindeyiz çok etkilendiğimiz bu dönemde iyi şeyler ve güzel anılar duymaya ihtiyacımız var, haksız mıyım?
Ne bu şimdi
hakikaten okurken katıldım gülmekten....
bağırsaklar dışarı çıkarmış mış mış mışşşşş
komik ötesi komik evet doğru bağırsak diye görüş yanıldığınız şey bebeğin anne ile yaşama bağını sağlayan göbek kordonu:)))
arkadaşlar 2 kere sezeryan oldum ne dikişim patladı nede 40gün 40 gece ağrım oldu
inanamıyorum yaniii
tabiki kesi olacak sonuçta buda bi operasyon....kesilmeden açılmadan bebek alınırmı kaldıki normal doğumda açık yol olduğu halde kesi yapılıyor ...
nedir bu yanılmaca şehir efsaneleri anlayamadım gitti...
HA Ha Ha Hiç komik değilsin. Göbek kordonu ile bağırsağı ayırt edebilecek yetiye sahibim bu bir.İkincisi Eğer içeri kelepçe takılır ise bağırsaklar çıkarılmaz itilir.Eğer seyretmişsen o tekniği seyretmişsindir ayrıntıya girmek istemiyorum.Çünkü yanlış anlamaya müsait bir haliniz var .Ne dersem diyeyim hangi cümleye laf atsak şeklinde. 40 gün 40 gece ağrım oldu demedim.doğum sonrası ilk 40 önemlidir dedim. dolayısıyla sezeryanda ilk 40 gün hızlı yürüyüş yapamıyorsunuz dedim. yürüyemiyorsun demedim.
hayırr hala neyin tartışmasını yapıyosunuz herkesin özgürlüğü var isteyen istediğini yapsın birilerine bişey anlatmak için bu kadarda tartışma olmazki doğum o kadar ilginç bişeyki herkesinki farklı farklı kimininki kolay kimininki zor olur insanın bünyesine bağlı bide doktoruna bağlı iyi bi doktorsa ve bu işten gerçekten anlıyosa yada şöyle diyeyim hastasını umursayan ve işinde gerçekten iyi yapıyosa doğumda güzel olur aslında herşey hastayla doktorun elinde olan bişey bu konuyu bu kadar uzatmanın anlamı yok isteyen istediğini yazar isteyen istediğine inanır bunuda kimse yargılayamaz herkes nasılki fikrini sunuyosa buna saygı duymak gerekir yaa illaki benim doğumum iyi oldu diyende olur aksini söyleyende olur herkes iyi söyleyecek diye bi kaide yok ama dediğim gibi herkesinki kötü olucak diye bişeyde yok herkesinki iyi olucak diye bişeyde yok bu biraz şans meselesi biraz bünye meselesi birazda doktor meselesi yani doğumda ne olacağı hiiç belli olmaz o yüzden demek istediğim şu isteyen istediğini söylesen kim neye inanmak isterse ona inanır tartışılıcak bişey yok artık uzadıkça cılkı çıktı konu çok başka yerlere gitti çünkü çok saçmalaştı
Yahu arkadaşım allah senden bin kere razı olsun.Bir allahın kuluda beni anlamayacakmı diyordum.
.Yazmayacağım dedim ama yazılanlardan sonra yazmadan duramayacağım.
Benim niyetim kesinlikle kimseyi korkutmak değildi.Bir arkadaş 32 haftalık olduğunu söylemiş ve çok korkmuş.Rica ederim. Gerçekten sizi üzdüysem ve gerdiysem affınıza sığınırım. Ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Hiç bir şey toz pembe olmayabilir diye. Daha sonraki yazımda da söyledim zaten eğer sağlığınız el veriyorsa ,pelviks muayeneniz doğuma uygunsa , bebişinizde bir problem yoksa sezeryan düşünenlere işin bir de bu boyutunu söylemek istedim. Çünkü okuduğum yazılarda mecburen sezeryan olacaklar var birde ilk doğumu olmasına rağmen kafadan ben sezeryana gireceğim diyenler var. İşte ben o ikinci guruba hitap etmek istedim. Baştan kendinizi böyle şartlamayın.Bu her zaman yaşanacak bir tecrübe değil.Bebişinizin dünyaya gelirkenki her aşamasını hissedin. Her saniyelik sancıyı onun size biraz daha yaklaştırdığını düşünün. Doğru nefes teknikleriyle çok kolay doğum yapmak da mümkün olabiliyormuş.Korkmayın. DEmek istedim.
Yine yazıma parlayacaklar olabilir ama umarım yukarıdaki arkadaş gibi anlayanlarda olabilir. ve daha da önemlisi ilk doğumu olacağı halde baştan sırf korktuğu için bu tecrübeyi yaşamaktan kaçan ve sezeryana girecek bir kişiyi olsun vazgeçirebildiysem ne mutlu bana.
Dünya artık sezeryandan vazgeçti.Cerrahpaşa göğüs hastalıkları bölümünün yaptığı bir araştırma sezeryanla doğan çocukların ileride astım ve üst yolunum rahatsızlıklarına daha fazla yakalandığı şeklinde. Çünkü normal doğum esnasında rahim yolunda çocuk ilerlerken akçiğerlerdeki su atılıyor.ancak sezeryanda aniden alındığı için bu su emiliyormuş. Daha fazla detay vermek istemiyorum gerçekten ne yaşayacağını öğrenmek isteyen arkadaşlar bilim sitelerinden okuyabilirler. O çıkanlar bağırsak mı kordon mu? her allahım ya . Cehaletin bu kadarı.Birde gülüyorsunuz.
Neyse ben başka hiç bir yazıya cevap vermeyeceğim. Herkese mutluluklar dilerim.
Umarım seçtiğin yöntem sizin için en hayırlısı olur.Bebişleriniz vatana millete hayırlı evlatlar olurlar. Vewinşallah her biri sağlıklı sıhhatli olur.
(Korktuğunu söyleyen arkadaşım gerçekten korkma ya.Çok üzüldüm sen öyle dedin diye. Herşeyin normalse normal yaptırırsın ama yok sezeryana girmen gerekirse e bu kadar kişi girdi ne oldu yani sanırım en kötüsünü ben anlatmışım bak 2 yıl oldu ağrı mağrı kalmıyor. Ben o zaman psikolojik olarak hazır değildim.Doktorum tarafından kandırıldığıma inandım.Sütüm olmadı.Vs.vS. kötü bir tecrübeydi yani.İnşallah seninki iyi olur)