• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

bende kızımda mecburen sezeryan oldum şimdi hamileyim ve Allah nasip ederse şimdi de sezeryan olucam ben memnun kaldım dikişlerim kolay tuttu pek zorluk cekmedim ameliyattan 2 gün sonra ayaktaydım inşallah bundada öyle olurum benim tek korkum narkoz onu da Allahın izniyle atlatırız inşallah sezeryanda tek dikkat edilecek sey agır iş yapmayacaksın bir süre birde kızım nerdeyse 2 yaşına gelmişti ama ara ara sızlıyodu benim dikişler ama şimdii bir sey kalmadı

merhaba, bende zorunlu sezaryan olanlardanım, çünkü bebeğim tersti, dönmedi, çok korkutmuşlardı ama korktuğum gibi olmadığı için çok mutluyum, ikinci gün bende ayaktaydım, eve geldiğimde bütün işlerimi kendim yaptım.(tabikide ağır iş yapmayacaksın), göbek filan kalmadı ağrım sızım olmadı aslında şaşırmadımda değildi çünkü zayıf bünyem vardı belkide benim şansım oldu. şimdi kızıma kardeş geliyor ve ben korkmuyorum,

Diyalog, dediğin çok doğru bende oldu -olmadı diye sende olacak-olmayacak diyede bişey yok, kişiden kişiye değişiyor.sizlere söyleyeceğim sadece şu; insanlar korkutmaya çok meğilli,dedikoduları sakın dinlemeyin. En iyisini siz ve doktorunuz bilecektir, baştan düşünüp üzülüp korkmayın her anın tadını çıkarın.

mercan76, hayırlı olsun. inşallah herşeyimiz sorunsuz devam eder. şimdiden kolay doğum diliyorum.

bende spinal sezeryan oldum ıkı gunde rahat bır sekılde ayaktaydım sukur agrım yok dogum yapalı 3 ay oldu cok memnunum her halde normal dogum yapamazdım allah hakkınızda hayırlısını versın kolay dogumlar nbasıp etsın işallah

slm arkadaşlar bende normal doğum yaptım 1 saat içinde sancım geldi hastaneye gittigimizde 8 cm acılmıştı epiduralli doğum yapacakktım olmadı geç kalmışım doktorum geldi doğum başladı ben korku panik içinde bayıldım ıkınmalrım olmadı oğlumu vakumla aldılar doğumda soğuk havale geçirdi 20 gün hastanede kaldı hala tedavi görüyo şükür iğleştii ama ömrümden ömür gitti yinede allah binlerce şükürrr eger doğum yapacaklar varsa kimsenin tesirinde kalmasın her kezin hikayesi varklı her kez aynı şeyleri yaşıyacak degil eger kendilerin güvenleri y oksa panik atakları vrsa sezaryan yapsınlar korku doğumu zorlaştırıyo eger tekrar doğum yaparsam daha sakin olucagım sizin icinizde ki o küçüçük varlıık her şeyi hissediyo korkularınızı ve endişelerinizi onu düşünün ve rahatlayın her sancı sizi bebeginize daha cok yaklaştırıyo o acı cekecegini bütün acılıları siz cekin ve kormayın herkeze kolay sağlıklı doğumlar

slm arkadaşlar bende normal doğum yaptım 1 saat içinde sancım geldi hastaneye gittigimizde 8 cm acılmıştı epiduralli doğum yapacakktım olmadı geç kalmışım doktorum geldi doğum başladı ben korku panik içinde bayıldım ıkınmalrım olmadı oğlumu vakumla aldılar doğumda soğuk havale geçirdi 20 gün hastanede kaldı hala tedavi görüyo şükür iğleştii ama ömrümden ömür gitti yinede allah binlerce şükürrr eger doğum yapacaklar varsa kimsenin tesirinde kalmasın her kezin hikayesi varklı her kez aynı şeyleri yaşıyacak degil eger kendilerin güvenleri y oksa panik atakları vrsa sezaryan yapsınlar korku doğumu zorlaştırıyo eger tekrar doğum yaparsam daha sakin olucagım sizin icinizde ki o küçüçük varlıık her şeyi hissediyo korkularınızı ve endişelerinizi onu düşünün ve rahatlayın her sancı sizi bebeginize daha cok yaklaştırıyo o acı cekecegini bütün acılıları siz cekin ve kormayın herkeze kolay sağlıklı doğumlar

of çok üzüldüm geçmiş olsun. rabbim bundan sonra sıkıntı göstermesin bebeğinize.

canım çok geçmiş olsun ii ama dime bebeğinn şimdii?
10 gün sonra inş bende sezeryan olcam kızlar spinale karar verdik kim ne derse hiç takmamaya çalışıyorumm ve doktoruma çok güveniyorum ve biliyorum ki inş çok rahat bi doğum yaşıcam bende buraya inşallah iyiki sezeryan yapmışım diye yazarımm
çevremde öyle dengesizler varki dediklerini yazıyım size
ben sezeryan olcakmışım buda bi ameliyatmış amaliyatta yarım insan demekmiş
hamile kadına dencek lafmı
ama hiç takmıyorum herşey çok güzel olcak biliyorumm

nisanda epidural kombine sipinal ile sezaryan oldum.normal doğumu çok istemiştim.ama iyikide böyle olmuş.ağrı sızı çekmeden atlattım.ameliyata çok korkarak girdim.ama hiç korkmayın.iki gün sonra ayağa kalktım.tavsiye ederim

canım çok geçmiş olsun ii ama dime bebeğinn şimdii?
10 gün sonra inş bende sezeryan olcam kızlar spinale karar verdik kim ne derse hiç takmamaya çalışıyorumm ve doktoruma çok güveniyorum ve biliyorum ki inş çok rahat bi doğum yaşıcam bende buraya inşallah iyiki sezeryan yapmışım diye yazarımm
çevremde öyle dengesizler varki dediklerini yazıyım size
ben sezeryan olcakmışım buda bi ameliyatmış amaliyatta yarım insan demekmiş
hamile kadına dencek lafmı
ama hiç takmıyorum herşey çok güzel olcak biliyorumm

İyide arkadaşım bunu millet söylemiş önemli değil uzmantv sitesine bak doktorlarda aynı şeyi söylüyor. Sonuçta bu bir ameliyat.

Ben son ana kadar hep normal doğum düşünenlerden idim. O duyguyu yaşamak istiyordum. Öyle normal bir apandisit ameliyatı gibi gidip aldırmak ve doğurdum demek bana göre değildi.Bu yüzdende hiç sezeryanı araştırmamıştım. Fakat suyum bir gün önce geldi.Doktor ertesi gün suni sancı verdirdi bende tık yok. O kadar hazırlamışımki kendimi çok sancım olacak diye soruyorlar sancın varmı yok diyorum. Sonra ameliyathane doktoru geldi nasıl yok dedi sancın oldukça kuvvetli nsd cihazında görülüyormuş sancının derecesi.aa sancı böylemi oluyor dedim bende:))) arkadaşlar bu anlattığım gerçek .anlatırken ben bile gülüyorum .Herşey beyinde biter derler ya doğru. Ben yapamam edemem derseniz olmaz tabi.DEmekki şartlanınca sancı falan hisstmiyorsun.Sonra doktorumuz leyla hanım geldi. Sancınız kuvvetli ancak bebeğinizde kordon basısı oluşabilir dedi. sezeryana alalım mı ne dersiniz.Kordon basısı nedeir dedim.Sonuçta bebeği riske atabilecek en küçük bir ihtimal dahi sezeryanı kabul etmenize sebep oluyor. Sordum leyla hanım dedim ben hiç sezeryan hakkında bir şey bilmiyorum.Nasıl olacak. ameliyat sonrası,. epiyoztomi .Zaten normal doğumdan tek korkum epiyoztomi idi.Leyla nm da bana normal doğumda ilk doğumlarda mutlaka kesiyorum dedi. bazı bayanlar 6 aya kadar ağrı hissediyor dedi. 1 ay cinsel ilişki yasaklıyorum dedi. sezeryan için ise dikişler kendiliğinden eriyor. 15 güne kadar sancınız olabiliyor o kadar dedi. cizdiği tabloı sezeryanı avantajlı gösteriyordu. girdim sezeryana.uyudum uyandım kucağımda bir bebek. tuhaf bir duygu oysa ben canlının dünyaya geliş aamalrına tanık olmak istiyordum. uyuyup uyanıp kucağıma verilen bir bebek oldu sadece .al bu senin dediler bende aa dedim. tam bir hayal kırıklığı idi benim için. tabi bu benim doğum öncsi şartlanmamla ilgili bir durum. elbetteki yavrumu çok seviyorum.Fakat geri dönme imlanım olsa kesinlikle sezeryan olmazdım. Sonrasında sütüm olmadı. ilk 3 gün normalmiş anesteziden ötürü. fakat gelen giden a sütü yok dedi. her telefon açan sütün geldimi diye soruyrdu tam bir kabusa dönüştü durum sonuç yavrumu emziremedim de.Hamileliğimde çok kilo almıştım. dikişlerim patladı.kanamam oldu. çok çektim çok.Üstelikte doktorum kadıköy medipol hastanesi leyla hanımdı.O kadar güler yüzlü hoş bir bayandıki çok seviyordum onu. Ama beni kandırdı. Bana sezeryandan sonra 1 hafta sağımdan soluma dönemeyeceğimi çok ağrım olacağını ağrı kesicilerin sütü engelleyebileceğini. 3 ay hiç bir egzersizin yapılmayacağını ilk 6 ay 5 kg dan fazla yük kaldırılmaması gerektiğini her zaman karnımda o izin kalacağını her nekadr estetikte olsa bir çicgi işte. ve göbeğinizin altında elinizi her sürttüğünüzde bir katman kalacağını hiç bir egzersizin o katmanı yok edemeyeceğini hayat standartımın ilk 3 ay düşeceğini ve daha aklıma gelmeyen bir sürü negatifliklerini söylemedi.
Arkadaşalr sezeryan en ağır 2.ameliyat imiş.Bizim ülkemizdde çok sık yapılması bu ameliyatın çok basit görünmesine sebep olduğunun farkındayım lütfen iyice araştırın. google video aradın sezeryan ile seyredin bi neler oluyor. tüm bapırsaklar dışarı çıkarııyor karnınızdaki tüm yağ katmanları kesiliyor ve aynı şekilde dikilmesi mümkün değil zaten 3 katman dikiş atılıyor. yani bağırsaklar ve yağlar içeri dolduruluyor ve doktor dikiyor . genelde soldan başlayıp sağa doğru bir dikiş atılıyor orada düğümleniyor sonra sağdan sola tekrar gidiliyor bir düğüm daha atılıyor. en üstteki 2 yamaçtaki deri karşılıklarıbuldurulup yapıştırılıyor. Sizce basitmi.Bazı arkadaşlar normal doğumda bebeklerinin zarar görebileceğini yazmışlar. bu sadece binde 2 risk. çocuğun rahim yolunda oksijensiz kalması. Peki ya sezeryan. Size verilen anestesi 5 dakika içinde bebeğe gider. Gitmemsi için uyutulu uyutulmaz karnınıza bir kesi atılıp karnınız yırtılıyor. düzgün kesmeleri mümkün değil çünkü narkoz bebeğe gider zaman sorunu olduğundan doktor elini çabuk tutmak zorunda. Ya bir sorun yaşanırda aldığınız o ilaç bebişinizi etkilerse dahamı iyi.
Ayrıca epiyoztomiden korkulacak bir şey olmadığını da söylemek isterim. Eğer vajinanzın alt kısmına o kesi atılmazsa bebeğiniz rahim yolunda ilerlerken rahim ağzına bir baskı yapacak kafasıyla içeride bir yırtılma olmasın diye o kesi atılıyor böylece rahim yolunuz rahatlıyor ve bebiş daha kolay çıkıyor o anda o kesiyi hissedilmiyormuş.Dikişler 1 hafta içinde kendiliğinden eriyor.ARkadaşlarıma sorum hiç biride bırakın 6 ayı 3 ay bile sonrasında böyle bir kesinin farkında olmadığını söylüyorlar. Zaten ertesi gün hareket etmeye başlıyorsunuz egzersizler hareket vücudun toplanmasını sağlıyor. rahim ilk 40 dünde toplanır bilirsiniz. sezeryanda o ilk 40 gün nerdeee mekik çekeceksiniz henüz doğru düzgün hızlı yürüyüş bie yapamıyorsunuz.
Arkadaşar bunlar benim düşeüncelerim bazı arkadalar alıngan oluyor hemen saldırıya geçiyor.Bebişinizde bir problem yoksa ben normal doğum taraftarıyım.Herkes doktora güven diyorda ben o konuda da şansız çıktım çok güvenmitim ama kandırdı beni.Çünkü çok güzel bir hamilelikti bebiş normalmi pelviks iyi idi. Sırf mesai saati içi gelip gitmemek için yaptı. Sezeryanı öyle güzel sunduki. NEyse. Şunu da söylemek isterimki herkesin büyesi farklı tabiki. Ağrı eşiklerimzde farklı. Öyle yada böyle herkese sağlıklı hayırlı evlatlar dilerim.

ıyide arkadaşım bunu millet söylemiş önemli değil uzmantv sitesine bak doktorlarda aynı şeyi söylüyor. Sonuçta bu bir ameliyat.

şimdi ne dememiz gerekiyor "allah razı olsun bizi aydınlattın mı????" gerek keyfi gerek zaruri 2. kere sezeryan olucam, doğum videosu falan seyretmedim ki seyretmek zorunda da değilim. ama yazdıklarını okudum keşke okumasaydım seyretmiş kadar oldum.

ne yapmaya çalıştığını anlayamadım arkadaşım kusura bakma. şimdi senin yazını okuyan anne adayları son anda sezeryana alınmaları gerekse dua ederler sana muhtemelen yazından ötürü. açık kalp ameliyatı olacak insanlara kalp ameliyatını da seyretmelerini önerir misin?????

bunları sen yaşadın, örnek olarak ben yaşamadım. doktorunun veya hastanenin isimli veya pahalı olması iyi bir doğum geçirmeni sağlamaz zaten. tıpkı normal doğumun iyi geçmesi gibi sezeryanın da iyi geçmesi bir şanstır. yazdıklarına tek tek cevap vermeyeceğim ancak 6 ay 5 kg bile kaldıramadım demek bebeğini hiç taşıyamadın anlamına gelir ki başka sezeryanlılardan böyle birşey hiç okumadım, yani dediğin gibi ağrı eşiğiyle ve bünyeyle alakalı birşey. sana gerçekten çok geçmiş olsun talihsiz bir sezeryan geçirmişsin, ancak bu genelleme yapıp burdaki insanların (ıSTER ZARURı ıSTER KEYFı) moralini bozma hakkını vermiyor sana.

gerçi sen şimdi saldırırlar deyip gardını almışsın ama 2. kere sezeryan olacak biri olarak cevap vermeden geçemezdim.....

Son düzenleme:
bende normal doğumdan çok korkan biriydim ve herşeyim normal gitmesine rağmen sezeryan oldum..14martta bebeğimi epidural sezeryanla kucağıma aldımm..veee normal doğum yapan bir bayanı gördüm gerçekten korktum iyiki sezeryanla doğum yapmışım..öyle abartılanlar kadarda hiçte zor olmadı...korkulacakta hiçbirşey yok..

halen aynı tartışma
bazı arkadaşlar konu başlığını ya okumuyor yada okusada tam olarak algılıyamıyor
anlamayan arkadaşlar için:
konumuz normal doğummu yoksa sezeryan doğummu değil
burda kimse normal doğummun avantajlarını sormuyor
sezeryan doğum yapanlardan tecrübelerini paylaşmaları bekleniyor
eğer hayatında hiç sezeryan doğum yaşamamış birisi çıkıpta sezeryan çok saçma en güzeli normal doğum diyebiliyorsa işte ozaman çok gülerim ve o kişi ciddiye almam
ben nasilki normal doğum hakkında yorum yapmıyor ve yapamiyorsam sezeryanı yaşamamış birisininde sezeryan doğum hakkında yorum yapması bir okadar saçma ve komik olur.
Normal doğummu savunanlar ise kendilerine bir topik açsınlar yada mevcut topiklere yazsınlar daha faydalı olur nitekim burda kimse normal doğum hakkında bilgi istemiyor

son olarak şu meşhur duygu olayına değinmek istemiyorum
5 hafta önce sezeryanlan doğum yapmış bir anne olarak şunu söylebilirim
kucağıma aldığım andan itibaren kızıma hissetiğim duyguları bugüne kadar ne başka bişey yada birisi için hissetim nede böyle bişeyi yaşadım aslında tarif bile edemem kızıma olan duygularımı
canını ver deseler gözümü kırpmam veririm okadar diyebilirim

Son düzenleme:
İyide arkadaşım bunu millet söylemiş önemli değil uzmantv sitesine bak doktorlarda aynı şeyi söylüyor. Sonuçta bu bir ameliyat.

Ben son ana kadar hep normal doğum düşünenlerden idim. O duyguyu yaşamak istiyordum. Öyle normal bir apandisit ameliyatı gibi gidip aldırmak ve doğurdum demek bana göre değildi.Bu yüzdende hiç sezeryanı araştırmamıştım. Fakat suyum bir gün önce geldi.Doktor ertesi gün suni sancı verdirdi bende tık yok. O kadar hazırlamışımki kendimi çok sancım olacak diye soruyorlar sancın varmı yok diyorum. Sonra ameliyathane doktoru geldi nasıl yok dedi sancın oldukça kuvvetli nsd cihazında görülüyormuş sancının derecesi.aa sancı böylemi oluyor dedim bende:))) arkadaşlar bu anlattığım gerçek .anlatırken ben bile gülüyorum .Herşey beyinde biter derler ya doğru. Ben yapamam edemem derseniz olmaz tabi.DEmekki şartlanınca sancı falan hisstmiyorsun.Sonra doktorumuz leyla hanım geldi. Sancınız kuvvetli ancak bebeğinizde kordon basısı oluşabilir dedi. sezeryana alalım mı ne dersiniz.Kordon basısı nedeir dedim.Sonuçta bebeği riske atabilecek en küçük bir ihtimal dahi sezeryanı kabul etmenize sebep oluyor. Sordum leyla hanım dedim ben hiç sezeryan hakkında bir şey bilmiyorum.Nasıl olacak. ameliyat sonrası,. epiyoztomi .Zaten normal doğumdan tek korkum epiyoztomi idi.Leyla nm da bana normal doğumda ilk doğumlarda mutlaka kesiyorum dedi. bazı bayanlar 6 aya kadar ağrı hissediyor dedi. 1 ay cinsel ilişki yasaklıyorum dedi. sezeryan için ise dikişler kendiliğinden eriyor. 15 güne kadar sancınız olabiliyor o kadar dedi. cizdiği tabloı sezeryanı avantajlı gösteriyordu. girdim sezeryana.uyudum uyandım kucağımda bir bebek. tuhaf bir duygu oysa ben canlının dünyaya geliş aamalrına tanık olmak istiyordum. uyuyup uyanıp kucağıma verilen bir bebek oldu sadece .al bu senin dediler bende aa dedim. tam bir hayal kırıklığı idi benim için. tabi bu benim doğum öncsi şartlanmamla ilgili bir durum. elbetteki yavrumu çok seviyorum.Fakat geri dönme imlanım olsa kesinlikle sezeryan olmazdım. Sonrasında sütüm olmadı. ilk 3 gün normalmiş anesteziden ötürü. fakat gelen giden a sütü yok dedi. her telefon açan sütün geldimi diye soruyrdu tam bir kabusa dönüştü durum sonuç yavrumu emziremedim de.Hamileliğimde çok kilo almıştım. dikişlerim patladı.kanamam oldu. çok çektim çok.Üstelikte doktorum kadıköy medipol hastanesi leyla hanımdı.O kadar güler yüzlü hoş bir bayandıki çok seviyordum onu. Ama beni kandırdı. Bana sezeryandan sonra 1 hafta sağımdan soluma dönemeyeceğimi çok ağrım olacağını ağrı kesicilerin sütü engelleyebileceğini. 3 ay hiç bir egzersizin yapılmayacağını ilk 6 ay 5 kg dan fazla yük kaldırılmaması gerektiğini her zaman karnımda o izin kalacağını her nekadr estetikte olsa bir çicgi işte. ve göbeğinizin altında elinizi her sürttüğünüzde bir katman kalacağını hiç bir egzersizin o katmanı yok edemeyeceğini hayat standartımın ilk 3 ay düşeceğini ve daha aklıma gelmeyen bir sürü negatifliklerini söylemedi.
Arkadaşalr sezeryan en ağır 2.ameliyat imiş.Bizim ülkemizdde çok sık yapılması bu ameliyatın çok basit görünmesine sebep olduğunun farkındayım lütfen iyice araştırın. google video aradın sezeryan ile seyredin bi neler oluyor. tüm bapırsaklar dışarı çıkarııyor karnınızdaki tüm yağ katmanları kesiliyor ve aynı şekilde dikilmesi mümkün değil zaten 3 katman dikiş atılıyor. yani bağırsaklar ve yağlar içeri dolduruluyor ve doktor dikiyor . genelde soldan başlayıp sağa doğru bir dikiş atılıyor orada düğümleniyor sonra sağdan sola tekrar gidiliyor bir düğüm daha atılıyor. en üstteki 2 yamaçtaki deri karşılıklarıbuldurulup yapıştırılıyor. Sizce basitmi.Bazı arkadaşlar normal doğumda bebeklerinin zarar görebileceğini yazmışlar. bu sadece binde 2 risk. çocuğun rahim yolunda oksijensiz kalması. Peki ya sezeryan. Size verilen anestesi 5 dakika içinde bebeğe gider. Gitmemsi için uyutulu uyutulmaz karnınıza bir kesi atılıp karnınız yırtılıyor. düzgün kesmeleri mümkün değil çünkü narkoz bebeğe gider zaman sorunu olduğundan doktor elini çabuk tutmak zorunda. Ya bir sorun yaşanırda aldığınız o ilaç bebişinizi etkilerse dahamı iyi.
Ayrıca epiyoztomiden korkulacak bir şey olmadığını da söylemek isterim. Eğer vajinanzın alt kısmına o kesi atılmazsa bebeğiniz rahim yolunda ilerlerken rahim ağzına bir baskı yapacak kafasıyla içeride bir yırtılma olmasın diye o kesi atılıyor böylece rahim yolunuz rahatlıyor ve bebiş daha kolay çıkıyor o anda o kesiyi hissedilmiyormuş.Dikişler 1 hafta içinde kendiliğinden eriyor.ARkadaşlarıma sorum hiç biride bırakın 6 ayı 3 ay bile sonrasında böyle bir kesinin farkında olmadığını söylüyorlar. Zaten ertesi gün hareket etmeye başlıyorsunuz egzersizler hareket vücudun toplanmasını sağlıyor. rahim ilk 40 dünde toplanır bilirsiniz. sezeryanda o ilk 40 gün nerdeee mekik çekeceksiniz henüz doğru düzgün hızlı yürüyüş bie yapamıyorsunuz.
Arkadaşar bunlar benim düşeüncelerim bazı arkadalar alıngan oluyor hemen saldırıya geçiyor.Bebişinizde bir problem yoksa ben normal doğum taraftarıyım.Herkes doktora güven diyorda ben o konuda da şansız çıktım çok güvenmitim ama kandırdı beni.Çünkü çok güzel bir hamilelikti bebiş normalmi pelviks iyi idi. Sırf mesai saati içi gelip gitmemek için yaptı. Sezeryanı öyle güzel sunduki. NEyse. Şunu da söylemek isterimki herkesin büyesi farklı tabiki. Ağrı eşiklerimzde farklı. Öyle yada böyle herkese sağlıklı hayırlı evlatlar dilerim.

geçmiş olsun canım.belki konu dışı bir soru olacak.doktor konusunda birebir aynı talihsizliği ben de yaşadım.bu yüzden doğum sonrası depresyona bile girdim,hala da o kandırılmışlığı zaman zaman hissediyorum ve kaldıramıyorum.peki sen doğum sonrası bu düşüncelerini bu doktora söyledin mi?ben söylemedim biliyor musun
şimdi içimde kaldı.keşke gidip yüzüne her şeyi söyleseydim diye.sen nasıl tepki verdin merak ediyorum.ben her şeyin bir oyun olduğunu öğrendikten sonra etmediğim beddu a kalmadı.

şİMDİ SEN NEYE KIZDIN ANLAMADIMKİ .İnaşallah güzel bir operasyon olur rahat geçrirsin hayırlı evladın olur. Ayrıca hastane adı vermemim nedeni asla ben pahalı hastaneye gittim iması yapmak değildi. Ayrıca topiciki açan arkadaş moral bozacaklar yazmasın diye bir not düşseydi yazmazdım.

Söylediğim gibi ben sezeryanın basite alınmamasını dile getirmek istedim. Çok güzel sunuyorlar ama hiçte öyle değil.EĞER BEBEĞİNİZİN SAĞLIK DURUMU YERİNDE İSE SEZERYANI ÖNERMEM DİYORUM sezeryan yaşamış biri olarak. 5 kg cümlesinde haklısın atlamışım. Doktor leyla hanım bebeğin hariç 5 kg kaldırmayacaksın ve yükseğe uzanmayacaksın demişti. Mutfak dolaplarıma her uzandığımda ayyy ayyy. hatırlamak istemiyorum o günleri.Ayrıca ilk doğumunu yapacak olanlar madem merak ediyorlar o nasıl bu nasıl diye sorup duruyorlar açsın seyretsinler ne varki bunda .Ben açık kalp ameliyatınıda başka bir vesileyle seyretmiştim ayrıca.Bence insan yaşayacaklarına hazırlanmalı.Bu beden bizim bak çatlaklar için 2 yıldır uğraşıyorum.Niye bedenimin yeteği yok.Bunu atayım onu kullanmaya başlayayım olmuyor.Bedenimize yapılacak bir müdahale de edinebildiğimiz kadar bilgi edinmemiz gerektiğini düşünenlerdenim. Ama yok ben bilmeyeyim kapatayım gözlerimi ne olursa olsun benim kafam rahat olsun diyenlerede saygım var.
sen mecburen sezeryan olacaksın zaten . Ama ilk doğumunu yapacak arkadaşların sırf korkuları yüzünden böyle bir sürece girmelerini istemem şahsen. Herkes kendi bilir ben düşüncelerimi yazdım.

geçmiş olsun canım.belki konu dışı bir soru olacak.doktor konusunda birebir aynı talihsizliği ben de yaşadım.bu yüzden doğum sonrası depresyona bile girdim,hala da o kandırılmışlığı zaman zaman hissediyorum ve kaldıramıyorum.peki sen doğum sonrası bu düşüncelerini bu doktora söyledin mi?ben söylemedim biliyor musun
şimdi içimde kaldı.keşke gidip yüzüne her şeyi söyleseydim diye.sen nasıl tepki verdin merak ediyorum.ben her şeyin bir oyun olduğunu öğrendikten sonra etmediğim beddu a kalmadı.

CAnım ya bizim doğumdan sonra başka problemlerimiz oldu açıkcası ben bu kkandırılmışlığı daha hastahaneden taburcu olmadan farketmiştim ama üzerinde duramadım.Diğer problemlerimiz geçtiğinde de kadıköyden taşınmıştık ve o doktora bir daha gitmedim. Kendisini o kadar sevmişdimki o kadar şekr ve güleçdiki sanki doktorumuz değilde yıllardır tanıdığım arkadaşım gibi elmişti bana sanırım ondan da olsa gerek çok kırldım çok. Bunu yapmaya hakkı yoktu.Bebeğimde kordon basısı yokmuş ki zaten olabilirmiş.Yani hrhangi bir olasılıktan bahsediyor.ZAten sancılarım başlamış değilmi bir problem olursa alırsın sezeryana durup dururken gelipte cocuğunuzda böyle bir problem olabilir demenin hani amaca hizmet ettiği açık.Maalesef bunları ona söyleyemedim.Hala ameliyat raporumuda epikriz) almadım.Almaya gidince mutlaka konuşmak istiyorum ama dediğnin gibi insanın için dert oluyor. Sanada geçmiş olsun.İnsan artık olan oldu da diyemiyor ki.Onlardan bize bir göbek kaldı ebediyyen.Evlatlarımız inşallah vatana millete hayırlı olurlarda içimize su serpilir.

ben diyorum ohhhhhhhhh iyikide sezeryan yaptırmışım süper valla.hihoyyythiç bir şey hissetmedim ne bir ağrı ne bir sızı:nazar:.kan aldırırken bile daha çok acıyor.ameliyat kadar rahatı yok.ben ameliyata girdim ertesi gün kalktım kendimi toparladım normal doğum yapanarkadaşlar bile uzun süre zorlanıyor normal hayata geçerken(oturma,kalkma,wc ihtiyacı).ben bunları hiç yaşamadım sezeryan olmayı düşünen arkadaşlar korkmayın rahat olun.hiç kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin çünkü korku insanı kasar ve herşey kötü gider allah'a sığının cesaretinizi toplayın kendinize güvenin inanın pozitif düşünceyle her şey iyi olucak::lepi:.

ben diyorum ohhhhhhhhh iyikide sezeryan yaptırmışım süper valla.hihoyyythiç bir şey hissetmedim ne bir ağrı ne bir sızı:nazar:.kan aldırırken bile daha çok acıyor.ameliyat kadar rahatı yok.ben ameliyata girdim ertesi gün kalktım kendimi toparladım normal doğum yapanarkadaşlar bile uzun süre zorlanıyor normal hayata geçerken(oturma,kalkma,wc ihtiyacı).ben bunları hiç yaşamadım sezeryan olmayı düşünen arkadaşlar korkmayın rahat olun.hiç kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin çünkü korku insanı kasar ve herşey kötü gider allah'a sığının cesaretinizi toplayın kendinize güvenin inanın pozitif düşünceyle her şey iyi olucak::lepi:.

paylaşımın için çok tekkür ederiz canım.. çok şükür 5,5 aylık olduk inşallah sağlıklı sorunsuz bir doğum geçiririm..

yine bazı yazıları okudum moralim bozuldu ama sonrasında arkadaşlar cevap vermiş zaten diye ben bişey yazmak istemiyorum çünkü biz ne kadar söylesekte bazı arkadaşlarımız inat yapar gibi bu sayfada anlatılamayacak şeyleri anlatıyor..

benim ablam sezeryan oldu.. çok yakın kaldım ne ler yaşadığını birebir biliyorum.. sezeryan günü girdi doğumhaneye yaklaşık 5 dk sonra bebeği verdiler kucağımıza ve sonra ablamı odasına geçirdiler.. ablam uyandı ve o dk dan sonra ben hiç ablamdan '' aman aman of puf sözlerini işitmedim'' hep soruyordum bir yerin aprıyormu diye yok yaa ben iyiyim felan derdi .. eve geldi, gayet normal bi şekilde işlerine devam etti hatta bebeğiylede hep kendisi ilgilenmek istedi ama annem kıyamadı yinede..veee ablam hemen emzirdi hiçte sütü felan beklemedi..bebeği 1 yaşında şimdi ve ben hamile kaldığım andan beri en ufak detayı bile konuşuyorum ablamla bana hep dediği şey;
hiç takmaaa kafana.. doktorla konuşa konuşa giriyorsun içeri,yardımcısı gelip koluna iğne yapıyo konuşuyorsun sonra bir uyanıyorsun odandasın ve bebeğin kucağında..
doktorlarımızda aynı zaten..
ve benim ablam doktoruna çok güvendiği için normal hastanede yaptı doğumu özelde yapmadı..ve hiçbir sorun yaşamadı..( bu sanırım bir şans olayı hastanede doğumda sorun yaşamak veya yaşamamak)

sezeryanı bir böbrek nakil ameliyatıymış gibi anlatarak gözümüzü korkutmayın lütfen..
normal doğumda acı çekiyorsunuz ondada bir yeriniz kesiliyor dikiş atılıyor.. ondada bir sürü riskli durumlar var, bebek normal bir şekilde doğmayabiliyor ne zorluklar yaşayabiliyor.. lütfen yapmayın normal normal diye tutturmayın ...

bende önceden hep sağlığım neye elveriyorsa ve doktorum neyi uygun görüyorsa öyler yapıcam derdim.. ama artık böyle çevreden sağdan soldan o kadar sinir bozucu şeyler duyuyorum kiii
sezeryan olacam bebeğime kavuşacamm hiçte korkmuyorum gayet rahatım inşallah doğumumu yapıp bebeğimi kucağıma alayım .. buraya yaşadıklarımı an an yazacam...
hem aklıma gelmişken normal doğumda bizi 9 ay boyunca takip eden doktorlarımız gelemiyor ebeler doğum yaptırıyor onlarda benim nazımı çekemezler sanırım.. bir yerde okumuştum normal doğumda kesi yaparken biraz ters mi çokmu kesmişler kadın bir sürü sorun yaşamış.. aklıma geldi şimdi iyice soğudum normalden .. ben doktorumu yanımda isterim eşimde kapıda herşey kontrol altında olsun.. hemşire ve ebelere emanet olmak istemiyorum ben(ebe arkadaşlarımız varsa yanlış anlamayın yani beni her hafta takip eden doktorumun doğumumda olmasını istiyorum o anlamda yazdım)

herkese sevgiler sağlıklı doğumlarrr

Son düzenleme:
tüm bapırsaklar dışarı çıkarııyor karnınızdaki tüm yağ katmanları kesiliyor.

sanırım bağırsak olarak gördüğünüz şey aslında bebeğin göbek kordonu :) tamamen merakımdan açtım 6-7 tane sezeryan doğum izledim, hiçbir mide bulandırıcı, korkutucu vs. bişi göremedim.

İçiniz rahat olsun sayın sezeryanlılar, kimse bağırsaklarınızı ellememiş :)

valla ben sezaryan oldum hiç sancı çekmedm dogumdan sonra sadece 3 gün acı oldu o kadarda olacak bıçak yarası sonçta birde benm içten dikiş dıştan estetik büyüklügü 10sn kadar bişey tavsiye edrim ben

yasemindug bende 32 haftalık hamileyim ve yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm evet bende kilo aldım birden kendimi dikişlerim açılmış gibi hissettim ne biliyim yazdıklarını OKUMAZ OLAYDIM.arkadaşlar lütfen olumsuz duygularınızı burda paylaşmayın zaten duygusal yoğunluk içindeyiz çok etkilendiğimiz bu dönemde iyi şeyler ve güzel anılar duymaya ihtiyacımız var, haksız mıyım?

Back