İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

genital organ deforme olmuyor sezeryanda dogru ama rahminiz kesiliyor da artık kim ne yaparsa yapsın herkesin kendi fikri herkes kendi sonuçlarına katlansın boşverin artık

açtığım konu nerelere gitti.bırakın arkadaşlar isteyen normal doğursun isyeyen sez.ben spinal sez oldum müthüşti .çok memnun kaldım.

açtığım konu nerelere gitti.bırakın arkadaşlar isteyen normal doğursun isyeyen sez.ben spinal sez oldum müthüşti .çok memnun kaldım.

Maşallah canım sağlıkla büyüsün bebeğina.s.
Ben de normal doğumdan yanayım ama buda artık bir tercih meselesi oldu herkez dilediği gibi doğuruyor.. İnşallah çatır çatır doğumak nasip olur banadakaydirigubbakcemile3

normal mi sezeryan mı diye sormamış konuyu açan arkadaşımız
normal doğumu savunan arkadaşlar başka bir topic açabilirler
burda sezeryandan bahsediliyor konuyu saptırmayın lütfen

normal doğum yapmak isteyen arkadaşlar doğursunlar engel olan yok
ama sezeryan isteyen arkadaşlara müdahele etmesinler

Son düzenleme:
ilk iki doğumum normal, üçüncüsü sezeryn( sağlık nedeni ile) diğer doğumlarda ne göbek, ne kilo. ama şu sezeryan karnı feci. 14 ay oldu doğum yapalı. canım çıktı toparlanacam diye. yinede eski halime tam olarak dönemedim. sarkık göbeğe razı olan arkadaşlarım sezeryan olabilirler. anlayacağınız normal doğumda daha çabuk toparlanıyorsunuz. tabiki sonuçta tercih meselesi. ama şu da varki bazı arkadaşlarda sezeryanda olsa göbek kalmıyor. yani herşey kişinin kilosuna ve yaşına bağlı birazda.
her iki şekildede Allah tüm doğum yapacakların yardımcısı olsun.
zaten bebişinizi gördükten sonra ne fiziğiniz önemli, nede başka şeyler... annelik herşeye değer.

sana katılıyorum canım
sakın yanlış anlamayın arkadaşlar ama lütfen başlığa bakarak yorum yapın...
burada bulunan herkesin en azından internet bilgisi var her iki doğumu da öğrenebilir bilgi edinebilir..buradaki amaç sezeryan olmuş arkadaşların tecrübeleridir...
kiii ben 5 aylık hamileyim ve sağlık nedenlerim dolayısıyla mecburen sezeryan olacam ve bu yüzden bu sayfayı takip ediyorumki tecrübeli arkadaşlardan bilgi edineyim diye, ama her girdiğimde normal doğumu anlatan ve savunan arkadaşları görüyorum ve sinirlenip geri çıkıyorum yaa

hepimiz sezeryanıda normalide biliyoruz lütfen sezeryan doğum yapan arkadaşlar tecrübe ve bilgilerinizi bekliyoruzzz

herkese sağlıklı doğumlar dilerim

canım öncelikle allah sağlıklı hayatlar versin bebeklerine
ama 3 tane doğum yapmışsın göbeğindeki sorun bunlada ilgili olabilir sezeryan yapmış ve eski formuna kavuşmuş bir sürü arkadaşlarım var,göbek kalması normal veya sezeryanda değişmiyor bence,bunun çok örnekleri var

illaki sezeryanda göbek sorunu yaşayacak değiliz dimi

yinede bilgine teşekkür ederim

merhaba arkadaşım

ben sezaryen oldum ve aynı gün ayaktaydım hatta ve hatta normal doğum gibi 1 gün kaldım çıktım 2 gece kalmadım delikafadulden önemli olan doktorun . oğlum şuan 14 aylık benim göbeğim falanda kalmadı 62 ile hamile kalmıştım şuan 58 kiloyum kilo gitmiyor diyenlere inanma bünye meselesi hihoyyyt. evimde bile tek kaldım kimsenin yardımına ihtiyaç duymadım. umarım yardımcı olmuşumdur:enbuyukkk:

saol canım bilgilerin için..
allah bağışlasın ne güzel allah sağlıcakla büyümesini nasip etsin

meraba.sezeryandan sonra normal doğum oluyormu cok riskli diyolar.bende ilkini sezeryan oldm şimdi normal istyorum ablan nasıl oldu.yardımcı olursan sevinirim.nerde yaptı.ben istnbuldayım

türkiyede sezeryandan sonra normal doğum yapmaya doktorlar pek yaklaşmıyorlar risk açısından. ancak yurt dışında kesinlikle önce normal doğum tercih ediliyor, eğer tıbbi anlamda bir sorun varsa sezeryan olunuyor. ikinci doğumuda da genelde önceliği normal doğuma veriyorlar. herhalde ikinci doğumun normal veya sezeryan olması ilk doğumun neden sezeryan olduğuna bağlıdır diye düşünüyorum.

37 Haftalık gebeyim normal doğum istiyorum ama doktorum benim için neyin doğru olacağına karar verecek tabiki ama bence illede sezeryan yada illede normal diye tutturmamak lazım hakkımızda hayırlısını allahtan isteyelim kızlarr...ama annem diyor ki bebeği doğurduktan sonra üzerinizi giydiriyorlarmış tekerlekli sandalyeye oturtuyorlarmış bebeğinide kucağına veriyorlarmış odana götürüyorlarmış ona bakıp kalıyorsun ne çektiğin sancıdan eser kalıyor ne bişey diyor bambaşka bişey diyor ve düşününce bende çok heyecanlanıyorum....

Ben sezeryani hic tavsiye etmem, en güzeli dogal yoldan olmasi. Anne olmak cesaret ister dogurmaktan korkan bebek yapmasin diiimi yasakkelime ben iki defa mecburi sezeryan oldum ilk sezeryanimda öyle bir kestilerki karnimi en az 25 cm kesik var. aylarca agri cektim karnim 6 ay uyusuk kaldi. ikincisinde ise sezeryan idare ederdi kücük kesildiginden dolayi ama maalesef bebegim ölü dogdu senağlama ben iki hamileligimdede sanciyi sonuna kadar cektim dayanilmayacak sey degil sadece kalca darligi oldugundan bebekler gelmedi. Canim kim ne derse desin sen normal dogur kendin ve bebegin icin cok daha iyi olur

bende çok araştırdım.. tıpkı sizler gibi ve Geçen hafta sezeryanla doğum yaptım, keşke sezeryan olmasaydım diyenlerdenim, o narkozdan ayılmak, yaşadığım nefes alamama problemi, bir daha hamile kalırsam doğumdan korkmam için yeterde artar bile. Herkesinki tabiki böyle olmamış ama benimki böyle oldu işte.. sonrasında bebeği taşıyamamam emzirememem, emzirirken çok zorlanmam, çünkü karnınızdan amelyatlısınız ve bebeği memeye doğru yerleştirmeye çalışıyorsunuz yapamıyorsunuz, hafif doğrulmaya çalışmak bile çok zordu. Bilmiyorum bana zor geldi, sonuçda doğru düzgün ememeyen bir bebek o ilk ağız sütünü alamayan bir bebek ve sarılık olan bir bebek. 2 gün küvezde kalmak zorunda kaldık... gerçekten çok zordu.. evdede çok zorlandım bebeğim ağlayınca o yataktan doğrulup bebeği kucağıma almak, emzirme bitince tekrar yataktan kalkıp bebeği yerine koymak çok zordu, dikişlerimde korktum açıkcası... neyse...
Düzgün şeyler yazmayı isterdim ama bende böyle oldu, karın amelyatı olmasına rağmen çok rahat geçirenleri tebrik ediyorum, ben geçiremedim..
Ha insanları korkutmayalım diyen olacaktır belki, burada bulunan hiç kimse çocuk değil, eksilerini artılarını görmek ve ona göre karar verme şanları varsa karar vermek için burdalar. 3 yaşında çocuk olsalar evet korkutacak şeyler yazamayalım derdim ama gerçekler yetişkinler içindir... sonuçta bunu için sitelere girip araştırmalar yaptık yapıyoruz.

iyiki sezeryan oldum diyorum normal doğum sancısını çekmek istemidum kemik yapım zayıf olduğu için doktorum normal doğuramasın dedi .Herkes geç toparlanılıyor desede ben 3, gün ayaktaydım. Ne ağrı ne sancı hiç bişeyim olmadı. ALLAH hamilelerin yardımcısı olsun

Ben rahim darlığım olmasına rağmen normal doğum istedim son ana kadar.Sancılarıda çektim paşa paşa 2 gün.Ama rahim ağzım banamısın demedi en fazla 2,5- 3 cm açılabildi.Sancılarım 3 dakikaya inmişti,artık bebek baskı yapıyordu iyice aşağıya inmiş.Doktorum zaten 5,5 sene sonra bulmuşsun,bebeğinin boğulma tehlikesi var dedi ve 15 dk.içinde acil sezeyene alındım.O kadar sancıdan sonra sezeyen o kadar kolay geldi ki bana anlatamam.Ameliyat sonrası dayanılnayacak bir ağrı çekmedim.Evet emzirirken biraz zorlanılıyor bu doğru.Birde ilk ayağa kalmam çok kötüydü,nefesim kesildi,göğsümde çok şiddetli bir ağrı yaşadım.Sanırım tansiyon düşüyormuş ondan oluyormuş.Ama ortalama 1 hafta 10 gün sonra tamamen normal hayata dönüyorsunuz.Normale dönmekte aslında yapı meselesi,kişiye göre çok değişiyor.Ağrı eşiği farklı herkesin çünkü.Aslında normal doğumunda, sezeryeninde hem avantajları hem de dezavantajları var,hem bebek hem anne için..Yalnııız,son olarak eğer elimde olsa yine normal doğum isterdim,hatta ikinci düşünüyorum,yapan merkezler olsa,normal doğumu yine denerim..

öncelikle allah sağlıcakla büyümek nasip etsin bebeklerine yalnız şu cümlene çok kırıldım ve üzüldüm sende hamilelik geçirmiş bir insan olarak biz hamilelerin yaşadıklarını bilmem lazım

''' Anne olmak cesaret ister doğurmaktan korkan bebek yapmasın diiiimi '''
bu cümleni bir anneye yakıştıramadım doğrusu..
allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin ama şunu bilki sezeryan olanların büyük bir çoğunluğu zevk için istediği için değil sağlık durumu bunu istediği için sezeryan oluyor bunu düşünmek lazım...

ben sağlık sorunlarım dolayısıyla normal doğum yapamayacağım için bu sözün beni çok kızdırdı diyebilirim.. (kan pıhtılaşması old.için kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ve normal doğumda kanamanın durmaması gibi bir risk var bende)
anne olmak cesaretten çok fazla şey gerektirir bunu biliyoruz... fazla konuşmak istemiyorum

allah tüm hamilelere sağlıklı doğumlar nasip etsin,önemli olan bebeğimize sağlıklı bir şekilde kavuşabilmemizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…