İyi hissetmek istiyorum

O kadar siyah beyaz değil aslında. 10-12 yıl önce ben eşimden daha iyi kazanıyordum ve evin yükünün büyük kısmını ben üstlenmiştim, gerekirse ay sonunda eşime maddi destek de oluyordum. Ama sonra işsiz kaldım ve bir daha o kadar iyi para kazanabildiğim bir işim olmadı ne yazık ki. Ama o sırada eşimin işyerindeki pozisyonu değişti ve bir arkadaşıyla ortak başka bir iş daha kurdu. Şimdi evi neredeyse tamamen o geçindiriyor. Bende küçük bir kredi ve faturalar var. Ay sonunda sıkışırsam şimdi eşim bana destek oluyor. Yani aslında önemli olan karşınızdaki kişinin doğru kişi olması. Doğru kişiyi bulunca kadın-erkek ilişkileri ile ilgili tüm klişeler boşa çıkıyor.

Peki o kıza da aynısını yaşatmaz mı ? Yani bir anda düzelen bir adam versiyonu düşünemiyorum

Diğer kıza 3 ayda evlilik teklif ettiğine göre tâbi ki aynı şeyleri yaşatmıyacak.
Adam maddi olarak zor durumda olmadığı halde durmadan size maddi sıkıntılardan söz Edip durmuş, ne hikmetse başak bir kadın için maddi sıkıntılarını unutup evlilik yoluna girmiş. yani baştan beri ciddi olmamış.

Aslında hiç o kısımda da değilim Allah herkesin kalbine göre versin

Eşinmiş ama.belli sana sahip çıktığı.evlenmiş adam.

Maddi açıdan yaşatmaz manevi açıdan yaşatır.bir kişinin bir insana çok iyi olup bir insana kötü olması ne kadar mümkün? iyi insan iyidir kötü insan kötüdür.

Maddi açıdan yaşatmaz manevi açıdan yaşatır.bir kişinin bir insana çok iyi olup bir insana kötü olması ne kadar mümkün? iyi insan iyidir kötü insan kötüdür.

Ne yazık birlikte olduğu kadına acı çektirdikten sonra ayrılıp başkası ile evlenen çok insan tanıyorum. Hepside evlendiği kadınları el üstünde tütüyor. Ama tabi sizi dediğiniz gibi bazı örnekler azda olsa var.

Evet yaşadığım durumdan sonra hayatıma uzun bir süre kimseyi almadım hep seçiçi oldum kendimle kaldım ,önce yaralarımı iyileştirdim .sonra karşılaştığım insanlar, hayatıma giren insanlarla onu kıyasladığımda bir hiç olduğunu , aciz beşpara etmez boş , bomboş birisi olduğunu çok daha iyi anladım. Artık onunla ilgili aklıma gelince üzüldüğüm tek şey , benim sevgimi ,benim gibi birisini asla haketmediği halde, ona çok fazla şey verdiğim için ,hayatımda çok fazla fedakarlık yaptığım için sadece ona duyduğum aşk nedeniyle katlandığım şeyler.

Benim sevgilim,biz ayrıldıktan 12 gün sonra nişanlanmıştı.
Ve ben 1 hafta öncesinde ayrılık konuşması yaptığımda düğün konvoyundan çıkıp işyerime gelmişti. Benimle orada konuşamayınca 1-2 saat içinde çiçek göndermişti.
''Kalp atışım, düşüncem, günümün 24 saatindesin. Seni çok seviyorum her şeyim, iyi ki benimsin...'' yazıyordu.

1 hafta sonra ilişkimizin ilk ''seni seviyorum''unu yazmıştı bana(bana cevap olarak falan değil bağımsız)
Ve 2 ayrı kıza görücüye gitmiş.

Belki de 3 ay içinde bulmuştur diye düşünmek istiyorum. İhanet yoktur, akrabası vs ise ailesi devreye girmiştir. Ne değiştirir derseniz ihanet olnayışı belki size iyi gelir.

Diyecek bir şey yok . Sabır diliyorum, huzur diliyorum. İç ferahlığı diliyorum. Umarım ayağına dolanır yaptıklarıç

Bunlar cook acı hisler ama bir gün geçecek olması içimi rahatlatıyor geçeceğini biliyorum ,belki siz de devam etseydiniz daha acı günler olacaktı belki daha çok etkilenip psikolojik olarak ağır darbe alacaktınız Allah korusun,biten şeylerde de vardır bir hayır diyorum ama sizinle aynı düşüncedeyim hiçbirini haketmiyor.

Sizin yaşadıklarınıza da üzüldüm ..umarım Şuan kendinizi daha iyi hissediyorsunuzdur ,çok kötüymüş saf kötü çok dengesiz,bir adamın karakteri sağlam olmadığında düzelme ihtimali bence her ilişkide sıfır diye düşünüyorum,bi süre gizler kendini sonra tekrar ortaya çıkar o kişiliği.Ben eminim aldattığından malesef , instagramda arkadaş listesinde bir kız vardı biosuna benim eski erkek arkadaşımın isminin baş harfini koymuştu hiç aklıma gelmemişti,sonra biz ayrıldıktan birkaç ay sonra evlenme teklifi etmiş..

Başka kötü şeyler yaşadım :)

Öyle kötünün kötülüğü geri kalmıyor maalesef.

Anladım. Umarım ilahi adaleti-karmayı görürsünüz. Ama zamanla alışacaksınız bundan emin olun. Tabii siz de değişeceksiniz bu süreçte

Eşinmiş ama.belli sana sahip çıktığı.evlenmiş adam.

Ne demek istediğinizi anlıyorum aslında ama söylemek istediklerinizi ifade ederken kullandığınız kelimeler söylemek istediklerimle çelişiyor. Mesela "sahip çıkmak". Evlenerek erkek kadına sahip çıkmış olmuyor ki. "Sahip" kelimesi zaten temelinde hem çirkin hem de hiyerarşi içeriyor. "Destek olmak" veya "birbirinin hayatını kolaylaştırmak" olarak düşünmek daha doğru bence.

O karmayı görür müyüm bilmiyorum ama mutlu ilişki kurmak istediğime dair bir hayal kalmadı yani geçmiyor aklımdan böyle bir şey .Sınava odaklanıp ekonomimi güzelleştirip kimseyi haytıma almak istemiyorum sanki.

Kesinlikle çok daha kötü günlerim olacaktı onunla ,şuan yaşamış olduğum hayatım ,konumum asla böyle olmayacaktı, Allahın sevdiği kuluymuşum ki beni ona layık görmemiş ,onunla biraraya getirmemiş ,derler ya sen güzelini istersin ama Allah daha güzeli için seni bekletiyordur .kesinlikle öyle olduğunu düşünüyorum .

Çok Güzel yazıyorsunuz düşüncelerinizi,ben de böyle bir ilişki olur sandım klişelerim yoktu .Ama benimki hüsranla sonuçlandı.

Bugün birkaç saattir koltukta uzanıyorum hiçbir şey yapmadan normalde böyle kötü olmamıştım iyi geçiriyordum süreci,kahve çok severim içmeyi onu içmedim.Kahvaltı zor bir şekilde yaptım ve ders çalışamadım çok istediğim bir sınav var.İnşallah kısa sürer bu halim :)

Hayat devam ediyor diyorlar da bende de o umut yok, bir şey diyemedim.
Yaşınız kaç?

Çok Güzel yazıyorsunuz düşüncelerinizi,ben de böyle bir ilişki olur sandım klişelerim yoktu .Ama benimki hüsranla sonuçlandı.

Karşınıza kötü bir insan çıkmış ne yazık ki. Ama ya devam etseydiniz ve birkaç yıl sonra adam size gerçek yüzünü gösterseydi. O zaman belki de "artık buradan dönmeyeyim, başıma geldiyse çekerim" diyecektiniz ve bütün hayatınızı karartacaktı bu adam. Belki ortak bir çocuğunuz olacaktı ve ömrünüzün sonuna kadar ilişkinizi asla kesemeyecektiniz. İlişkinizin kötü sonuçlanmasının sebebi siz değilsiniz, karşı taraf. Sizin de fazla güvenmek ve işaretleri okuyamamak gibi hatalarınız olmuş ama artık bunları görebiliyorsunuz.

Bence şimdi bunalımınızı doya doya yaşayın. Ama hissettiğimiz hiçbir duygu çok uzun sürmez, bunu da unutmayın. Çok mutlu anlarımız nasıl sona eriyorsa, çok mutsuz anlarımız da sona eriyor. Önemli olan kendi değerlerinize tutunmanız ve öz saygınızı korumanız. Ben bu halinizin kısa süreceğine eminim. Havalar mis gibi. Aklınıza kötü düşünceler gelince kısa bir yürüyüş yapın, sınavınıza çalışıp zihninizi meşgul tutun, maddi durumunuz uygunsa güzel bir tatil planı yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…