İyi gün dostu mu kötü gün dostu mu ?

Kulubun1uyesi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
846
369
23
Biraz önce bir video gördüm bende bir takım çağrışımlar yaptı, sizin fikirlerinizi de öğrenmek istedim
Sen zayıf durumdayken dost çok bulunur herkes dost olur ama sen başarılı olduğunda dost yoktur gönülden helal olsun diyen.
Bu ne kadar doğru sizce
. ...
Devami da vardı sildim (!) . insanlar fikir alışverişi nedir bilmeyip eleştiri dozunu kaçırdıkları için ...

Son düzenleme:
Hayat ev araba koca çocuk demek değil ki bakın yazmışsınız iletişimi sürdürmeyi becerebiliyorum diye bakın ne güzel bir özellik siz arkadaşlarınızın başarılarıyla mutlu olun önemli olan sizin nasıl davrandığınız karşıdakinin yerine kendinizi koymayın herkes kendi davranışından sorumlu

Ayrıca dert yanmak ortaya meze yapmak değil ki biz lisedeki arkadaşlarımızla buluşunca bir anlatıyoruz biri kaynanasını biri kayınpederini biri eltisini osunu busunu anlatırken deşarj oluyoruz sizin anlatmak istememeniz sizin tercihiniz anlatmak isteyen de ortaya meze yapmış olmuyor yani

Anlatan anlatabilir ama 3 kişi olan masada o olayı artık iş arkadaşları daha yakın arkadaşı vs bilir bunu göze almam ben. Ya şunun kocası da biliyo musun böyle böyle yapmış dedirtmeye gerek var mı. Sende yaşa sende gör hesabı gibi kinayeli bir laftı. O beni bı tik rahatsız etti..

Ben iyi bir arkadaşım bundan eminim okey ama ben arkadaşlarımı henüz test etme fırsatı bulamadım çok şükür zayıf değilim sadece bir bakis acısı olarak zayıf görünmekten bahsettim

Asla anlatmayın.
Ciddi anlamda malzeme yapıyorlar. Bu tipler birini aralarında malzeme yapar mutlaka…

Ben hayatımda çok zor dönemler geçirdim bir Allah’ın kulu yanımda yoktu, çok üzüldüm ağladim sonra hepsi boştu… sınavım dedim kabule geçtim. Annemin bile bana yaptıkları ayrı bir tuzlu drama tadında…

Neyse evlendim ama inanın kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir adamla, okumuş, konumlu ve alanında kariyerli …
Hani biri bana bak bunları bunları yaşayacaksın ama sonra böyle böyle bir insanla evleneceksin deseydi güler geçerdim…
Ve eşim asla baskı, zorunluluk, sorumluluk, evlilik içinde kurallar, kısıtlama getiren bir adam değil.

Ben bir ortama girdiğimde aaaa ooo evet bende bende ah ah evet aynısını yaşıyorum vs diyorum enerji alanlarına girmemek için.

O sana bakalım senin nasıl olacak diyen arkadaşın varya otur izle bak negatif neler yaşayacak. Çünkü yaradan doğmamış ve doğrulmamıştır nurdur bana göre bir enerjidir… Peygamberimizde cok guzel anlatmaya çalışmıştır tabi anlayabilene… Herkes hangi enerjiyi çekerse, karşi tarafa ne isterse kendinde vücut bulur.
Kalbini bozma inan en güzeli gelip seni bulur.

Vallah insanin derdi oldumu meze yapmak icin anlatmiyo rahatlamak icin anlatiyo keske eski arkdaslarimla bir araya gelsemde dert yakinsam… demem o ki dertlesmek icin ne guzel ortaminiz var gerisi fazla takmayin birde bence dusenin arkadasi cok olmaz basarili insanlarin cevresi gayet genis. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin en guzeli boyle. Test etmek falan hic hos seyler degil.

Belki alınganlık etmissinizdir. Benim de sevgilim olmazdı lisede ünivde. Ben istemezdim o yaşlarda esasen . Bana da eşin nasıl biri olacak merak ediyoruz vs derlerdi. Olabilir yani. Evlilik çocuk ev vs bunlar mutluluğu belirlemezki. Arkadaşlarınız dediğiniz gibi artniyeyli ise görüşmeyin zaten ama değilse siz artniyetli oluyorsunuz o da garip

Güzel tabiki hoş şey sohbet etmek dertlesmek. Evet bir arkadaşım da kötü günde yoklar iyi günde varlar diye herkesi hayatından çıkartmıştı. Yok ya test etmek kelimesine takılmayın. İnsanız neticede çok daha iyi konum dedigim kesinlikle evlilik değil bu arada evlilik bı başarı olamaz benim içinde, görmek gözlemlemek isterdim sadece bir fesatlık olacak mı

Ya alınmadım esasında sadece kafama takıldı videoyu izleyince. Acaba zayıf gördüğü için mi benimle arkadaşlar bunu gözlemlemek isterdim sadece. Yani teslam yok baliye tatile de gitmedim giden ben olsaydım karşımda oturanlar aynı kişi olurlar mıydı gibi bı soru esasında sormaya çalıştığım

Siz konu kendinize gelince olumsuzluktan başka bir şey düşünemiyor gibisiniz?
Grubun en vasatı ilan etmişsiniz kendinizi.
Arkadaşınızın sorduğu soruda da bi anormallik göremedim ben.
Durumu izah etmeye çalışırken vasat ya da zayıf demek beni rahatsız etmedi? Benim 2 katim maaş alıyorlar ? 2 milyonluk arabaya biniyorlar Kariyer yönünden yüzüm gülmedi demeye çalıştım umarım daha açıklayıcı olmuştur. yani rakip değilim ki rekabet etsin. Bilemiyorum yaşadığı olumsuz durumu ben yaşasam mutlu olur demiyorum zaten. Ama çok mutlu olsam bundan rahatsız olabilir.

Bir arkadasim çokta dikkatli biridir dedi ki sen evlenince çok merak ediyorum senin eşinin ailesine olan tavrını vs dedi.
Merak etmiş sadece. Bana da kuzenlerim beni ve yaşam şeklimi bildikleri için hep '' nasıl biriyle evleneceksin? en çokta bu hayatta senin evliliğini merak ediyorum '' derler :) haklılarda çünkü aşk hayatım 0 asdf. Tabi kii arkadaşlarının niyetini ve sana genel olarak yaklaşımlarını bilen sensin. Ama bu hayatta seni gerçekten olduğun gibi sevip mutluluğun ile mutlu olacak dost çok nadirdir. Ben annem dışında kimsenin sevineceğine pek inanmam ama bu kıskandıklarını düşündüğüm anlamına da gelmiyor tabi. Sadece güçlü bir arkadaşlık bağı zor kuruluyor. Siz özelinizi, iyi kötü aile hayatınızı ayrıntılı şekilde paylaşmayın içiniz rahat etsin :)

Senin adına sevindim. Kimse kötü olsun istememm. Şuan sadece rakibi değilim yani maddi anlamda da değilim orası ayrı konu. İllaki bundan zevk alacak mutlulugumda gözü olacak da demiyorum. Konumlar değişse bana suanki gibi davranir mıydı o bı bilinmez elbette

Bunlar dost değil, arkadaş.
Dostunuz olsa size ‘yokluk’larınızı hissettirmezdi.
Daha çok can acıtan arkadaşım olmuştu inan ki :) ve hayatımdan çıkarttım bu lafa o kadar alınmadim zaten ama ya çok mutlu olursam ? Sorusu geldi aklıma ha şuan da mutluyum bekarlık gibisi var mı rekabet ve başarı dan bahsetmek istedim

Davranmaz ben deneyimledim…

Aynen öyle yine arkadaşımdır gerçekten kötü niyetle demiyorum. Bakalım sen nasıl cekiştireceksin nasıl davranacaksin der gibi oldu nasıl biriyle evleneceksinden ziyade Ama insan ilişkileri çok zor.. başarı her zaman kiskanilir mutlulukta. Bakalım zaman gosterecek :)

Arkadas değil bunlar kurt

İşte tam da bahsettiğim nokta o.
Dostlar birbirlerini en kötü durumda bile yücelten, her olumsuz durumu lehe çeviren bir nevi suç ortakları değil midir?
Sizin bu durumda tam tersi olmanızı düşünmeniz değil bilakis onlara nazaran çok daha şanslı olduğunuzu ve bir gün o dertlere düşerseniz halinize gülebileceğinizi bilirdiniz.
Size söylenen gibi ‘başına gelsin de gör’ bedduası edilmezdi.

Ben arkadaş sevmem mesela, başıma bir iş geldiğinde ‘yetiş’ diye arayamayacağım insana zaman harcamam, hayatımda da olmaz, emek israfı bunlar.

Tabii mutsuzluğunu konuşmak kimine '' teselli '' olarak iyi geliyor bunu da çok gördüm. Kendi yaşadığı kavga, sıkıntı vs. bir başkasında da görünce '' ha iyi bari tek ben değilmişim normal o zaman '' düşüncesiyle kendini iyi hissediyor. Mesela arkadaşımın eşi tarafından yediği tüm hakaretlere rağmen susmasını eleştirmiştim bana '' sen evlen seni de görücem '' dedi. Sanıyor ki herkes kendisi gibi bir evliliğe sahip olacak tüm erkekler, evlilikler aynı, tüm evliliklerde kavga, hakaret, küfür, saygısızlık yer alıyor ben hayal dünyasında yaşıyorum falan böyle mutlu hissediyor kendini işte :)

Meze yapmak konusu da yanlış anlaşıldı. Bir insan eğer başka yakın arkadaşının özelini incik cincik nasıl neden bosandigini anlatıyorsa o insanın yanında asla özel bişey konuşulmaz benim ölçütüm bu oluyor genelde. O masada konuşulan o masada kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…