• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İTÜ'lü Müslümanlar: "Bize rağmen şenlik yapıyorlar!"

o zaman alkollu bir adam tarafından sokakta tacize uğrarsan laf etme şikayet etme ...
kimse içmesin diye bir cümle kurmadım , içilecek mekanlar vardır dedim , bende yeri gelir alkol alırım ama her yerde değil bu farkı anlamak zormu acaba !!!
ayrıca mantık da güzelmiş bugüne kadar tacize uğramaman hiç uğramayacağın anlamına geliyor herhalde
ayrıca çok bencilce bir bakış açısı sen tacize uğramadın diye tacize uğrayanları göz ardı edemezsin hanfendüüüü :27:

Bugune kadar tacize ugramadim demedim o mekanlarda ugramadim. Ayrica bu da alkole ozgu degil erkek hayvanligina bagli bi durum. Alkolle baglantisi ne ? Alkol yasak olsa da taciz olabilir. Hem bildiride adamlarin derdi bahar senliklerinin kendisi. Eglenmeyin kizli erkekli izin vermiyoruz diyolar resmen ne diyorsunuz yahu.

Bi de bize ragmen demisler Allahim kafalara bak :27:

Bugune kadar tacize ugramadim demedim o mekanlarda ugramadim. Ayrica bu da alkole ozgu degil erkek hayvanligina bagli bi durum. Alkolle baglantisi ne ? Alkol yasak olsa da taciz olabilir. Hem bildiride adamlarin derdi bahar senliklerinin kendisi. Eglenmeyin kizli erkekli izin vermiyoruz diyolar resmen ne diyorsunuz yahu.

haberin içeriğine yorum yapmadım
kendi gözlemlerimi dile getirdim , bahar şenliklerinde yaşadıklarımı aktardım
alkol alınca farkı görürsünüz insana bir rahatlama vs gelir , ve zayıf olan insan sapıtır ... tacizin sadece alkolden kaynaklandığını söyleyen olmadı zaten ... ama alkolun etkisi de göz ardı edilemez öyle mi öyle ....

haberin içeriğine yorum yapmadım
kendi gözlemlerimi dile getirdim , bahar şenliklerinde yaşadıklarımı aktardım
alkol alınca farkı görürsünüz insana bir rahatlama vs gelir , ve zayıf olan insan sapıtır ... tacizin sadece alkolden kaynaklandığını söyleyen olmadı zaten ... ama alkolun etkisi de göz ardı edilemez öyle mi öyle ....

Neyse konu icerigine yorum yapmadiysan uzatmanin manasi yok. Ben icerige gore yorum yaptim.

Mune goruldugu uzere polemige girmiyorum. Iyi halden beraat talebim simdiden soleyim.

Son düzenleme:

bildiride nerde yazıyor öyle bir cümle
benim okudum cinsel obje olarak görmeyin diyor , bu cümleden onu mu çıkarttınız siz maşallah :27:

Seni ilgilendiren bi durum yok. Begenmiyorsan sikayet et ilerle. Ben demiyorum site kurallari diyor.

Bunu ebedimutlulukun yazmasi da cuk oturmus. :27:

buyrun ben ebedimutluluk dillerden düşmedi bitürlü :)
bana bakacağına şöyle bi aynaya bak bakalım :27:
ağzının bozuk olduğu metrelerce öteden belli oluyor
hadi ilerle demeler,sanane demeler,vs
bu nedir yahu konuya yorum yapın,milleti fırçalamayın
kib yaptım ama görüyorumki işe yaramadı
neyse artık banlanırız ikimizde :)
sana çok güzel cevaplar veririmde kalsın :34:

Son düzenleme:
bildiride nerde yazıyor öyle bir cümle
benim okudum cinsel obje olarak görmeyin diyor , bu cümleden onu mu çıkarttınız siz maşallah :27:

O cumle yaziyor demedim ki. Bilip de bilmemezlikten gelme sanati var bilin mi ?

Bu senliklerin varligindan rahatsiz bu insanlar sebebi de cok acik herkes de biliyor da iste bilmemezlikten gelmek en iyisi zaar:36:

buyrun ben ebedimutluluk dillerden düşmedi bitürlü :)
bana bakacağına şöyle bi aynaya bak bakalım :27:
ağzının bozuk olduğu metrelerce öteden belli oluyor
hadi ilerle demeler,sanane demeler,vs
bu nedir yahu konuya yorum yapın,milleti fırçalamayın
kib yaptım ama görüyorumki işe yaramadı
neyse artık banlanırız ikimizde :)
sana çok güzel cevaplar veririmde kalsın :34:

Insallah canim ya:ssz:

Ise yaramaz tabi Mune bizi kolluyor ya tobe ya Rabbim.:19:

Bagiranlarin yazdigini anlaman bu kadar zor mu? Seni hic ilgilendirmez neye yorum yazacagim. Baskasina yazdin diye gorus bildirmis olmuyor musun?

Kafalara bak ya hepsi padisah torunu ona yazma bunu soyleme onu icme. Yok ya:27:

Ne içtiyseniz kafanız çok iyi bugün sanırım herkese dalaşıyosunuz yazdınız cümleler onu gösteriyor...
Yorumunuzu yazın ama saygı sınırını aşamazsınız.!
Mune Hanımın sizin yazılarınızı gördüğünü umuyorum...

Ne içtiyseniz kafanýz çok iyi bugün sanýrým herkese dalaþýyosunuz yazdýnýz cümleler onu gösteriyor...
Yorumunuzu yazýn ama saygý sýnýrýný aþamazsýnýz.!
Mune Hanýmýn sizin yazýlarýnýzý gördüðünü umuyorum...

Bir sey icmedim. Yani su bildiriye sananeden baska ne denir? Bunu soylemek icin bi sey icmeye luzum yok.Saygi sinirini asmiyorum zaten. Sanane diyince birine hakaret etnis olmuyorsunuz. Kimse birbirine sana ne falan demiyor herhalde:26:

Begenmiyorsaniz sikayet edin Mune zaten geregini yapar torpil falan mi geciyor saniyorsunuz anlamiyorum ki:19:

Son düzenleme:
Kızlar ben de üniversite hayatım boyunca bahar şenliklerine katıldım ama hiç taciz edilmedim zaten bu tip tacizleri yapan adamlar alkolden falan değil de fırsatını buldukları için yaparlar yani o tip insanlar da otobüste de taciz ederler, gece önünü de keserler;peki ne olacak otobüslerle,akşam dışarı çıkmak mı yasaklanacak.yani bunun giyim kuşamla,alkolle alakası yok zihniyetler hasta.Daha geçenlerde malum muhafazakarlığıyla ünlü partinin mitinginde,bu partiyi destekleyen kimi erkekler kadınları taciz ettiler kameralar çekerken(linki koyardım da foruma siyaset karıştırmaktan ban yemeyeyim)Yoksa kimse bir bira içip de birden sapığa dönüşmez,o sadece bir mazerettir genelde erkeklerin kullandığı.:ssz:

Saçmasapan gündemi oyalayan bu konu üzerinde polemik yapmayın , kendini bilen insan zaten neyin doğru yada yanlış olduğunu anlayabilir. Bence Türkiye de tartışılacak daha önemli konularımız var . İtü müslüman bebeleri de bir de şu Suriye müslüman kardeşlerine bir el uzatsınlar :ssz:
Uzun zaman geçti bence netice ortada :51: balon misali patlıyor o kadar :1: acınacak halimize gülüyorum artık, sittin sene bu mantık değişmez arkadaş... Bende lafa değil icraata bakıyorum ama saatin ters yönüne çalışıyor , olmaz ! bizden adam olmaz !

Biri beni mi andı?
Torpil morpil lafları okudum:20: burda kimse benim dayı kızım değil, hoş olsalarda fark etmezdi, yakınlıklarda cezalardan kurtarmaya yetmiyor. Yetseydi sohbet ettiğim bir sürü insan asla ceza almazdı, üstelik bizzat benden ceza alıyorlar, ki defalarca yazdım bunu.

Ya ben anlatamıyorum ya da özellikle anlamak istemiyorsunuz, mevzu "polemik" olunca ilk mesajlarınızda BANLAMIYORUM.

Özellikle büyük harfle yazıyorum, tekrar tekrar okuyun, aklınıza yer etsin, polemik uzarsa ceza veriyorum, sebebi yine sizlersiniz, tek yorumla ceza olur mu mune hanım, ama haksızlık mune hanım dediğiniz için eleştirilerinize önem verip dikkate aldım, dikkate aldım diye de kabahatli mi oldum?

Şu anda hepinizin yaptığı polemik, hepiniz ceza alırsınız ama ben adım muneyse, bu siteye onca yıl emek verip az çok üyeleri tanıdıysam, banlanınca birkaç kişi ama ben ne dedim ki diyecek, polemikle üslup aynıymış gibi algılandığı için, halbuki polemikte kötü söze gerek yok, ikili tartışmayı uzatmak polemiktir ve polemikte kimler tartışmaya girip uzatmışsa ceza verilir, kimin başlatttığına, kimin sonlandırdığına bakılmaz, haklı haksız aranmaz, bildirim yaptığınız halde kalkıpta burda çata çat laf sokuyorsanız polemik yapıyorsunuz demektir, ceza alırsınız.

Anlaşıldı mı? Şimdi eğer uzatırsanız banlanırsınız, derdinizi de gider yönetime anlatırsınız.

Ayrıca burda konu Alkol mü? Bahar Şenlikleri mi?
Ne var gençler bahar şenlikleriyle stres atsa, alkol alıyorlarsa ki alan vardır, zaten saat sınırlaması gelmedi mi? Bıraksınlar gençler eğlensin, ben bile özeniyorum o şenliklere, kendini bilen gençler zaten adabınla, kızlı erkekli çok güzel eğleniyor, arada birkaç tane densiz çıkıyorsa onlar içinde tüm şenliği kurban etmek yersiz.

Ne gençler görüyorum üniversiteli, pırıl pırıl, birkaç yıl önce bir pansiyonda İzmir Üniversitesinde okuyan bir çiftle tanıştım, gayette edepli çocuklardı, ne bir taşkınlık ne bir fenalık, hergün yanımdaki şezlonglarda güneşlenip denize giriyorlardı, saygıları, girdikleri toplumda topluma uygun tavırları çok hoşuma gitti, o çocukları düşünerek cevap veriyorum, yaşasın üniversite gençliği:9:

Kızım seneye puanı tutturursa bahar şenliğinde bende aranızdayım:52: almazlarsa isyan çıkarırım:60:

İTÜ'de bahar şenlikleri olacak ama kendilerine "İTÜ'lü Müslümanlar" diyen insanlar buna karşı. Sadece karşı olsalar ve katılmasalar iyi, bi sorun yok, ancak yayınladıkları bildiride bütün Müslümanları da "rahatsız" olmaya davet etmişler.
Bildiri gelecek nesillere ilginç bir ibret vesikası olarak kalabilir. Başından sonuna kadar bu payeyi hak ediyor ama özellikle şu cümle hakikaten ibretlik:

"Görmek istemediğimiz ve bize rağmen yapılan modern cahiliye ürünü bu festivallere karşı bütün Müslümanları rahatsız olmaya davet ediyoruz."
Cahiliye kelimesinin üzerine bir yıldız kondurup Kuran'a "bknz" vermiş geçler. Bakıp cahiliye nedir diye öğreneceğiz ve bunu modernizm ile kombin edip.. işte bunlar bence ibretlik. Aslında bildirinin öyle çok da ciddiye alınıp mevzu edilecek hali yok ama aklıma takılan birkaç soru var.
Soru da değil aslında, öylesine aklıma gelen şeyler. Misal, bu bildiri bir müdahale edin çağrısı mıdır? Dindar ve kindar olmayan gençlik içip coşacak, milli ve dini hassasiyetlerimize saldıracak, çok acayip rahatsız olacağız, yapmasınlar duyurusu mudur? Kimlere çağrı yapıldığını okuyucunun hayal gücüne bırakıyorum, çok da önemli değil.
Hayır bir de "görmek istemediğimiz ve bize rağmen yapılan" demişler. Siz kimsiniz peki? Bir üniversitede ne yapılıp ne yapılmayacağına siz mi karar veriyorsunuz? Ne demek "bize rağmen"?
Özeti şöyle bi şey midir bu sözlerin: Yani artık işler öyle bir hale gelecek ki, eğer herhangi bir yerde, herhangi bir işte, bir olayda, etkinlikte, "Müslümanlar" varsa, karar hakkı ve yetkisi onlarda olacak. Onlara rağmen bi şey yapılamayacak. Ancak daha o gün gelmedi, şimdi biz sadece rahatsız olduğumuzu ve BİZE RAĞMEN bazı şeylerin yapıldığını BÜTÜN Müslümanlara ilan ediyoruz ve onları da RAHATSIZ olmaya çağırıyoruz.
Böyle bi şey midir derdiniz?
İnsanlar sizin rahatsızlıklarınıza göre mi eğlenecekler? Sizin şenlik anlayışlınıza göre mi şenlik yapacaklar?

El kadar kız çocukları kazık kadar erkeklere gelin diye peşkeş çekilirken, öldürülürken, kadınlar her gün tecavüze uğrayıp şiddet görürken, onca gazeteci, öğrenci hapislerde çürürken RAHATSIZ oldunuz mu?
Yoksa sizlerin rahatsızlık anlayışı sizden olmayanın eğlencesine burnunu sokmaktan mı ibaret? Rahatsız olmak için bula bula üniversite bahar şenliğini mi buldunuz? Bütün Müslümanları rahatsız olmaya davet etmek için bula bula gençlerin eğlencesini mi buldunuz?
İTÜ'lü Müslümanlar olarak üniversitenizin şenliğinden rahatsızlık duyuyorsanız, katılmazsınız olur biter. Ne demektir "bize rağmen" yahu? Ne yani artık kendine "Müslüman" diyen herkes tiran mı olacak memlekette?
Hayır bir de "erotik eğlence kültürü" demişsiniz. Duyan da İTÜ'de şenlik değil.. aman neyse bi gülme geldi şimdi, devamı gelemeyecek. Demem o ki, tahakküm sevdalısı olmak çok komik bi şey. Başka türlü tanımlamak istemiyorum, komik diyorum. Hele böyle ibretlik bildirilerle hakikaten çok komik bi şey.
Eki Görüntüle 1107631
http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/itulu-muslumanlar-bize-ragmen-senlik-yapiyorlar-59154

her yere neden din karıştırıp ''rahatsız olan müslümanlar'' yazarlar
arkadaşım rahatsız oluyorsan GİTME!kimse seni zorlamıyorki
haa zaten İTÜ de okuyupda gerçekten şenliklere zamanı olan var mıymış şahsen benim olmadıda :1:

Saçmasapan gündemi oyalayan bu konu üzerinde polemik yapmayın , kendini bilen insan zaten neyin doğru yada yanlış olduğunu anlayabilir. Bence Türkiye de tartışılacak daha önemli konularımız var . İtü müslüman bebeleri de bir de şu Suriye müslüman kardeşlerine bir el uzatsınlar :ssz:
Uzun zaman geçti bence netice ortada :51: balon misali patlıyor o kadar :1: acınacak halimize gülüyorum artık, sittin sene bu mantık değişmez arkadaş... Bende lafa değil icraata bakıyorum ama saatin ters yönüne çalışıyor , olmaz ! bizden adam olmaz !

kiz o.ur belki ole deme belki kafamiza saksi duser:72:

Ayrıca burda konu Alkol mü? Bahar Şenlikleri mi?
Ne var gençler bahar şenlikleriyle stres atsa, alkol alıyorlarsa ki alan vardır, zaten saat sınırlaması gelmedi mi? Bıraksınlar gençler eğlensin, ben bile özeniyorum o şenliklere, kendini bilen gençler zaten adabınla, kızlı erkekli çok güzel eğleniyor, arada birkaç tane densiz çıkıyorsa onlar içinde tüm şenliği kurban etmek yersiz.

Ne gençler görüyorum üniversiteli, pırıl pırıl, birkaç yıl önce bir pansiyonda İzmir Üniversitesinde okuyan bir çiftle tanıştım, gayette edepli çocuklardı, ne bir taşkınlık ne bir fenalık, hergün yanımdaki şezlonglarda güneşlenip denize giriyorlardı, saygıları, girdikleri toplumda topluma uygun tavırları çok hoşuma gitti, o çocukları düşünerek cevap veriyorum, yaşasın üniversite gençliği:9:

Kızım seneye puanı tutturursa bahar şenliğinde bende aranızdayım:52: almazlarsa isyan çıkarırım:60:

izmire gel ben seni seve seve karsilarim mune abla :1:

İTÜ 'lü Müslümanlar da ne yaa.Böyle bi saçmalık olabilir mi?Niye ayırıyorlar ayıp ya.Türkiye ki yüzde doksanı Müslüman bir ülke bi de burda üniversiteden bahsediyoruz sanki bu grup dışındakiler dinsiz hristiyan falan ne gerizekalıca bişey bu.Ben oraya çok takıldım ve sinirlendim.Ayrıca şenlik sonuçta tüm üniversite öğrencilerinin eğlenmesi için olan bişey sadece bu 'ayrımcılar' istemiyor rahatsız oluyor diye yapılmayacak değil.

Müslüman arkadaşlar 'Ama bize rağmen kaldırmadılar :( ' kısmı dışında kendi içinde tutarlı da, açıklamayı eğe büke, 'Ama çirkin şeyler, tacizler, kavgalar yaşanıyorduysa ondan yapmışlardır, normaldir böyle olduğunda' diyip kendi mantıklarına uygun hale getirmeye çalışan arkadaşlar var onlar komik oluyor.

Öncelikle Türkiye yaşayan her insan rasgele insanların birarada olduğu az-buçuk kalabalık her ortamda tacize ya da kavgaya denk gelmiştir. Neticede Akdeniz insanıyız, üstüne ataerkil ve şidddeti yücelten bir toplumdayız, kavga, taciz için bahar şenliğini beklemeye gerek yok. Ben mesela en son bir buçuk ay önce, öğlen saatlerinde, bir belediye otobüsünde taciz iddiası ve kavga kombosuna denk gelmiştim, hem de yolculu koltukların üzerinden atlamalı uçan tekmeli filan bir kavgaydı. Nasıl ki 'X'li, Y'li müslümanlar toplanıp din kardeşlerini toplu ulaşımı kaldırma, lise çıkışlarından rahatsız olma, ülkeyi toptan kapatıp gitme gibi atraksiyonlara davet etmiyorsa, şenliğin iptalini de bu sebepten istemiyorlardır.

Şimdi de bakalım, ortalama bir bahar şenliğinde neler olur. Okul klüplerinin ilgilendikleri alanlara göre düzenlediği etkinlikler, oyunlar, bol bol müzik ve alkol. Peki kusursuz bir Müslüman bunların kaçından rahatsızlık duyup kaçınmalıdır? Tabiki hepsinden, zaten İtü'lü Müslümanlarda şenlikten alkolün çıkarılmasını değil, şenliğin kaldırılmasını istiyorlar. Zira İslam'a göre bunlar için kadınlı erkekli toplanmak fısk meclisi sayılır. Hatta Çoğumuzun kimliğinde İslam yazarken ' X'li Müslümanlar ' olarak yeniden gruplaşılmasının sebebi, gayrimüslimlerden değil fasıklardan ve kafirlerden ayrılmaktır. Bu tarz İslami hassasiyetleri olan insanlara başkalarının yaşam tarzını değiştirmeye kalkmadıkları sürece kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Ama hazcılığın karşısında olduğunu söyleyen bir yapılanmayı, kimse alkol alarak benim eğlencemi bozamaz diyerek savunmaya kalkarsanız büyük tutarsızlık olur.

Son düzenleme:
ya klişe olacak ama harbiden rahatsız olan katılmasın şenliklere gözünü seveyim gelmesin. kimsenin işine, eğlencesine karışmasın. taciz her yerde. otobüste, yolda, bankada, hastanede, markette, mağazada...her yerde... o zaman komple erkekler yasaklansın taciz bitsin efendime söyleyim alkol falan yasaklansın kurtulaaaakkk madem. pufff.... :27:

Back