• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İTÜ'lü Müslümanlar: "Bize rağmen şenlik yapıyorlar!"

İstenen de bu zaten.Tepki cekmek/tepki vermemiz..Halk olarak "donuk " insanlar olmadigimizi bal gibi biliyorlar.Bu oltaya nasil dusecegimizi de.Olasi bir gundeme haksizliga,SACMALİGA cevap veriyoruz iste..En basitinden gecenhafta gundeme gelen idam yasasi gelsin mi tartismasi...tamamen suni bir gundemdi ama nasil ates basti hepimizi,hararetle konsantre olduk dimi.Yedik bi guzel hatta diyeyim.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Olabilir..
Bu konuyla pek ilgisi yok ama, ben böyle düşünmüyorum bunlar nabız yoklamasıdır ve günümüz hükümetinin de gayet başarıyla kullandığı bir yöntemdir. Önce bir şey atılır ortaya tepki gelmezse ileri götürülür yok biz böyle konuşup tepkimizi gösterirsek geri adım atılıp biz zaten öyle bir şey demedik denilir. Taktiktir bu. Susarsak devamı gelir.

Bu da olabilir..
:)
Sanirim isin icine giremedikten sonra donen dolaplar hakkinda sadece varsayimlarimiz olacak :)
 
İTÜ'de bahar şenlikleri olacak ama kendilerine "İTÜ'lü Müslümanlar" diyen insanlar buna karşı. Sadece karşı olsalar ve katılmasalar iyi, bi sorun yok, ancak yayınladıkları bildiride bütün Müslümanları da "rahatsız" olmaya davet etmişler.
Bildiri gelecek nesillere ilginç bir ibret vesikası olarak kalabilir. Başından sonuna kadar bu payeyi hak ediyor ama özellikle şu cümle hakikaten ibretlik:

"Görmek istemediğimiz ve bize rağmen yapılan modern cahiliye ürünü bu festivallere karşı bütün Müslümanları rahatsız olmaya davet ediyoruz."
Cahiliye kelimesinin üzerine bir yıldız kondurup Kuran'a "bknz" vermiş geçler. Bakıp cahiliye nedir diye öğreneceğiz ve bunu modernizm ile kombin edip.. işte bunlar bence ibretlik. Aslında bildirinin öyle çok da ciddiye alınıp mevzu edilecek hali yok ama aklıma takılan birkaç soru var.
Soru da değil aslında, öylesine aklıma gelen şeyler. Misal, bu bildiri bir müdahale edin çağrısı mıdır? Dindar ve kindar olmayan gençlik içip coşacak, milli ve dini hassasiyetlerimize saldıracak, çok acayip rahatsız olacağız, yapmasınlar duyurusu mudur? Kimlere çağrı yapıldığını okuyucunun hayal gücüne bırakıyorum, çok da önemli değil.
Hayır bir de "görmek istemediğimiz ve bize rağmen yapılan" demişler. Siz kimsiniz peki? Bir üniversitede ne yapılıp ne yapılmayacağına siz mi karar veriyorsunuz? Ne demek "bize rağmen"?
Özeti şöyle bi şey midir bu sözlerin: Yani artık işler öyle bir hale gelecek ki, eğer herhangi bir yerde, herhangi bir işte, bir olayda, etkinlikte, "Müslümanlar" varsa, karar hakkı ve yetkisi onlarda olacak. Onlara rağmen bi şey yapılamayacak. Ancak daha o gün gelmedi, şimdi biz sadece rahatsız olduğumuzu ve BİZE RAĞMEN bazı şeylerin yapıldığını BÜTÜN Müslümanlara ilan ediyoruz ve onları da RAHATSIZ olmaya çağırıyoruz.
Böyle bi şey midir derdiniz?
İnsanlar sizin rahatsızlıklarınıza göre mi eğlenecekler? Sizin şenlik anlayışlınıza göre mi şenlik yapacaklar?

El kadar kız çocukları kazık kadar erkeklere gelin diye peşkeş çekilirken, öldürülürken, kadınlar her gün tecavüze uğrayıp şiddet görürken, onca gazeteci, öğrenci hapislerde çürürken RAHATSIZ oldunuz mu?
Yoksa sizlerin rahatsızlık anlayışı sizden olmayanın eğlencesine burnunu sokmaktan mı ibaret? Rahatsız olmak için bula bula üniversite bahar şenliğini mi buldunuz? Bütün Müslümanları rahatsız olmaya davet etmek için bula bula gençlerin eğlencesini mi buldunuz?
İTÜ'lü Müslümanlar olarak üniversitenizin şenliğinden rahatsızlık duyuyorsanız, katılmazsınız olur biter. Ne demektir "bize rağmen" yahu? Ne yani artık kendine "Müslüman" diyen herkes tiran mı olacak memlekette?
Hayır bir de "erotik eğlence kültürü" demişsiniz. Duyan da İTÜ'de şenlik değil.. aman neyse bi gülme geldi şimdi, devamı gelemeyecek. Demem o ki, tahakküm sevdalısı olmak çok komik bi şey. Başka türlü tanımlamak istemiyorum, komik diyorum. Hele böyle ibretlik bildirilerle hakikaten çok komik bi şey.
Eki Görüntüle 1107631
http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/itulu-muslumanlar-bize-ragmen-senlik-yapiyorlar-59154
işte bunlar kendi gibi olmayan herkesden rahatsız olurlar.
ben ve benim gibiler herkes özgür olsun ,istediği gibii yaşasın giyinsin derken bunlar bizim onlara olan bu iyiniyetimizi ,insanli bakış açımızı,hümanizmimzii hiçe sayarlar.
en büyük korkum buydu. bu kafalardı benim.
ve gelecek için korkumda bu kafaların herkese hükmetmeye kalkması.
kendi gibi olmayan herkesi linç etmesi. ama bazı yaşananlar bu kafalara böyle rahatça hareket etmeleri ve tehdit etmrleri için gereken hoşgörüyü verdi.
yazık çok yazık
 
Son düzenleme:
işte bunlar kendi gibi olmayan herkesden rahatsız olurlar.
ben ve benim gibiler herkes özgür olsun ,istediği gibii yaşasın giyinsin derken bunlar bizim onlara olan bu iyiniyetimizi ,insanli bakış açımızı,hümanizmimzii hiçe sayarlar.
en büyük korkum buydu. bu kafalardı benim.
ve gelecek için korkumda bu kafaların herkese hükmetmeye kalkması.
kendi gibi olmayan herkesi linç etmesi. ama bazı yaşananlar bu kafalara böyle rahatça hareket etmeleri ve tehdit etmrleri için gereken hoşgörüyü verdi.
yazık çok yazık

Eski türk dizilerinden de çok tanındık 'vurun k.hpeye' misali ... :ssz:
 
Bir de rahatsız olma gerekçesi olarak kadının cinsel obje olarak gösterilmesi vs gibi cümleler kurmuşlar ki bu kısmı çok komik. Eskiden daha farklı giriyolardı olaya. Ay her neyse Bu akşam tarkan konseri var. Yarın sabah da yine manşetlerde boy boy çıkar itü. Bilim değil ahlaksızlık yuvası he canım he. Ben itüye başladığımda festival zamanı içeride bira standları kurulurdu, akşam 5ten sonra kafelerde alkol satışı serbest olduğu gibi hocaların girebildiği restoranlarda alkol tüm gün verilirdi.

Hepsini yasakladınız işte. Hala niye uğraşıyorsunuz. Alkolün satılmasından, tüketilmesinden neden rahatsızsınız, kendinize güveniniz mi yok canınız mı çekiyor anlamıyorum ki.
 
Çirkinlik yapan insanların kişiliksizliği yüzünden genel toplum ele alınamaz , herkesin kendi seçimleri ve iradesi vardır , dinde asla zorlama yoktur, rahatsız olan insanlarda bahar şenliklerine katılmaz olur biter . Bahar şenliğine giden insan illa ki içecek diye birşey yok kendine kalmış birşey , kimse kimseye zorla içirtmiyor, müslümanlık anlayışı bahar şenliğinin düzenlenmemesindende geçmiyor ayrıyeten bu detay Türkiye nin özellikle çok dindar ve müslüman pozu veren insan görünümlü canlı liderin suriyede ki müslümanları öldürdüğü gerçeğini değiştirmiyor , Nijeryada ki insanların başına Türkiye yüzünden başına ne geldiği de henüz gün yüzüne vurmadı . Toplumda bu kadar önemli sorunsallarımız varken hemde tehlike boyutundayken bahar şenliklerini saptırmada da neyin nesi ? :41:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
 
Bu konuyla pek ilgisi yok ama, ben böyle düşünmüyorum bunlar nabız yoklamasıdır ve günümüz hükümetinin de gayet başarıyla kullandığı bir yöntemdir. Önce bir şey atılır ortaya tepki gelmezse ileri götürülür yok biz böyle konuşup tepkimizi gösterirsek geri adım atılıp biz zaten öyle bir şey demedik denilir. Taktiktir bu. Susarsak devamı gelir.

evet harfiyen katılıyorum. herşeyde bu taktiği uyguluyorlar zaten.
 
kimse zorla kolundan tutulup şenliğe götürülmüyor. gitmek istemeyen gitmez ama gidene de engel olmaz. asıl özgürlük ve demokrasi budur.
ayrıca "bize rağmen" olayını anlayamadım ben. İTÜ'lü müslümanlar her sözü dinlenen insanlarmış da sözleri mi tutulmamış? nedir yani*
 
Düzeyli seviyede yapılan şenliklerin elbette biliyoruz nasıl geçtiğini, ama gecesinde yaşanan olaylarıda duyuyoruz... Rica ediyorum bidaha bana böyle komik hahahah şeklinde cevaplar yazmayın. hatta mümkünse hiç yazmayın olur mu....................:51:

Sana ne size ne ! Gitmeyin gormeyin duymayin. Ozgurluk ozgurlukbdiye basbas bagiranlatin dustugu komik duruma bak hey Allahim
 
Sana ne size ne ! Gitmeyin gormeyin duymayin. Ozgurluk ozgurlukbdiye basbas bagiranlatin dustugu komik duruma bak hey Allahim

'bagıranlatın' ne demek.............?
ben bana yazılan yoruma göre cevap yazdım sizde lütfen BAŞKASINA yazılan yorumu alıntılayıp bana yazmayın:ssz:
 
U
bahar şenliklerine katılmayan insanlar kendini belli ediyor aslında
beş yıllık lisan mezunuyum beş yıl boyunca bütün bahar şenliklerine katıldım... şenlik alanında alkol tüketip tacizler kavgaların hepside oluyordu
ne yani ben şimdi onların hür iradeleri diye bahar şenliklerine katılmıyayım mı
alkol tüketilecek mekanlar vardır , yada gitsin evinde tüketsin kimsenin benim şenliğimi eğlencemi bozmaya hakkı yok !!
özgürlük başkasını rahatsız ettiğin anda biter ...

Mimar Sinan universitesinde okudum bilenler bilir bahar senliklerinde ficilar olurdu kac tane icip icip komaya girenleri sayamazdim bile.Eglence de hep uclar da olurdu. Hic o ortamda tacize ugramadim ugrayani da gormedim. Ayrica bu bildiride taciz vs degil dertleri bahar senligi , kizli erkekli eglenmek falan filan. Ayrica milletin ickisinden size ne yahu. Agziyla icmeyenler var diye kimse icmesin. Bir de demis senlige hic gitmeyenler belli oluyor diye. Bi kendi biliyor her seyi:27:
 
U

Mimar Sinan universitesinde okudum bilenler bilir bahar senliklerinde ficilar olurdu kac tane icip icip komaya girenleri sayamazdim bile.Eglence de hep uclar da olurdu. Hic o ortamda tacize ugramadim ugrayani da gormedim. Ayrica bu bildiride taciz vs degil dertleri bahar senligi , kizli erkekli eglenmek falan filan. Ayrica milletin ickisinden size ne yahu. Agziyla icmeyenler var diye kimse icmesin. Bir de demis senlige hic gitmeyenler belli oluyor diye. Bi kendi biliyor her seyi:27:


o zaman alkollu bir adam tarafından sokakta tacize uğrarsan laf etme şikayet etme ...
kimse içmesin diye bir cümle kurmadım , içilecek mekanlar vardır dedim , bende yeri gelir alkol alırım ama her yerde değil bu farkı anlamak zormu acaba !!!
ayrıca mantık da güzelmiş bugüne kadar tacize uğramaman hiç uğramayacağın anlamına geliyor herhalde
ayrıca çok bencilce bir bakış açısı sen tacize uğramadın diye tacize uğrayanları göz ardı edemezsin hanfendüüüü :27:
 
'bagıranlatın' ne demek.............?
ben bana yazılan yoruma göre cevap yazdım sizde lütfen BAŞKASINA yazılan yorumu alıntılayıp bana yazmayın:ssz:
Bagiranlarin yazdigini anlaman bu kadar zor mu? Seni hic ilgilendirmez neye yorum yazacagim. Baskasina yazdin diye gorus bildirmis olmuyor musun?

Kafalara bak ya hepsi padisah torunu ona yazma bunu soyleme onu icme. Yok ya:27:
 
Back