İşyerimi şikayet edeceğim ama...

ben anlamadım, sizin stajınız sürecinde resmî çalışan olmanız gerekmiyor mu o sınava girmeye hak kazanmak için.
sigortasız nasıl stajınız kabul görüyor?
ki 40 lira ödüyorlarmış teşvik diye, onu mu kısmışlar gerçekten?
asgari ücret 2000, nasıl daha azına çalıştırıyorlar?
bence de şikayet edin.
bunca zaman beklemeniz hataymış.

ben anlamadım, sizin stajınız sürecinde resmî çalışan olmanız gerekmiyor mu o sınava girmeye hak kazanmak için.
sigortasız nasıl stajınız kabul görüyor?
ki 40 lira ödüyorlarmış teşvik diye, onu mu kısmışlar gerçekten?
asgari ücret 2000, nasıl daha azına çalıştırıyorlar?
bence de şikayet edin.
bunca zaman beklemeniz hataymış.
24 gün sigorta yapmadılar zorlayınca yaptılar.Tabi o 24 gün sigortalı olmadığım için staj süremden sayılmadı.4447 sayılı teşvikten faydalandıkları için 40 tl sigorta masrafım oluyor onlara.Bugüne kadar şikayet etmedim çünkü hem staj notum var hem de stajımı devam ettirebileceğim bi iş bulamadım

İşe sabah 2 saat erken gittim ve mükelleflere gönderdiğim ilk mailden son maile kadar hepsini kendi özel mailime ilet yaptım.Bunu ispatlayabilirim diye düşündüm sizce olurmu.Yani o mailleri kendime ilettim altında adım soyadım tarih ve saat yazılı
Evet, onlar delil.
O tarihlerde orda cekilmiş foton varsa o da delil.
Ama bunlar dava acarsan işine yarar. Mailler sikaywtte de yarar.

İşe sabah 2 saat erken gittim ve mükelleflere gönderdiğim ilk mailden son maile kadar hepsini kendi özel mailime ilet yaptım.Bunu ispatlayabilirim diye düşündüm sizce olurmu.Yani o mailleri kendime ilettim altında adım soyadım tarih ve saat yazılı
Evet, onlar delil.
O tarihlerde orda cekilmiş foton varsa o da delil.
Ama bunlar dava acarsan işine yarar. Mailler sikaywtte de yarar.

24 gün sigorta yapmadılar zorlayınca yaptılar.Tabi o 24 gün sigortalı olmadığım için staj süremden sayılmadı.4447 sayılı teşvikten faydalandıkları için 40 tl sigorta masrafım oluyor onlara.Bugüne kadar şikayet etmedim çünkü hem staj notum var hem de stajımı devam ettirebileceğim bi iş bulamadım
peki meslek odasında bu durumu şikayet edemiyor musunuz? staj surenize dahil olması için hakkınızı aramak adına?
hatayı 24 günü başka bir iş aramaya harcamamakla yapmışsınız. madem staj surenize dahil değildi, keşke o sureyi böyle değerlendirseymişsiniz.
geçmiş olsun.
umarım daha iyi şartlarda, kaliteli insanlarla çalışacağınız bir işiniz olur.

peki meslek odasında bu durumu şikayet edemiyor musunuz? staj surenize dahil olması için hakkınızı aramak adına?
hatayı 24 günü başka bir iş aramaya harcamamakla yapmışsınız. madem staj surenize dahil değildi, keşke o sureyi böyle değerlendirseymişsiniz.
geçmiş olsun.
umarım daha iyi şartlarda, kaliteli insanlarla çalışacağınız bir işiniz olur.
Aradım ama bulamadım

İş kanjnuda deneme suresi diye birsey yok @Milana22 cım. O sadece 2 ay icinde memnun kalmazsa yasal bir yükumluluğu olmaksizin işten cikarma hakkı tanıyor. Işe başlamadan 1 gün önce sigorta girişi yapilması lazım. İş yeri suç işlemiş görünüyor.
Bu arada affiniza siginarak düzelttim :)
Estagfurullah , bi sonraki mesajimda yazmistim dogrusunu zaten , sorun yok

Herkese iyi akşamlar,
Derdim işimle ilgili.Üniv. bittikten sonra mali müşavirlik staj başlatma sınavına girdim kazandım 2 yıldır çalışıyorum (lise ya da üniv. stajı gibi değil normal sgklı maaşlı 6 gün gittiğim adı staj olan bir şey).Seneye sınava girip ruhsatımı alacağım.

Yalnız şöyle bir derdim var işverenim kendisi mali müşavir eşi de aynı şekilde.Çalıştığım yer muhasebe ofisi.İş görüşmesi sırasında bana mesaiye kesinlikle kalmadıklarını söylediler.Basit yemekler yapmamı istediler asgari ücrette anlaştık.İşe başladım sigortamı 24 gün sonra yaptılar sözleşme yapmadılar.1 ay sonra mesaiye kalmam için baskılar başladı.Baştan söylemediniz dedim diye mali müşavirin eşi gece tuvalete büyük tuvaletini bırakmış (yemek ve temizliği bulaşığı muhasebe işlerini ben ve diğer çalışan yapıyoruz).Bu olay bardağı taşırdı bende.Arkadaşlar bu karı koca bana işe girdiğimden beri sadece bu ay 1900 tl bankadan maaş ödedi.Dışkı bırakıldı yemeklerim beğenilmedi (mali müşavirin eşi her şeyi yemiyor düdüklü tencerede çorba istiyor örneğin ben de düdüklüden korkuyorum)

Yani sürekli mesai sürekli işyerinde olmayacak yemekler maaş alamamam ve üzerine işle ilgili konışmalarda psikolojik baskılardan yıldım...

Karar verdim sgk ya şikayet edeceğim.İşe girdikten 1 hafta sonra müşterilere gönderdiğim mailleri kanıt gösterip sigortayı maaşımı alamadığım paramı istiyorum.Üstelik işyerinde çalışan sayısı şu an 4 kişi görünüyor ama biz 2 kişi çalışıyoruz bunu da şikayet edeceğim.Sözleşme yapmadılar bunu da şikayet edeceğim.Haftaiçi sabah 9 akşam 6.Cumartesi günü 09-14.00 arası çalıştırıyorlar öğle arası yok bu yasal mı?

170i aradım sgkdan müfettişler ne zaman gelir diye sordum belli olmaz yoğunluğa göre değişir dediler.Şikayet eden var mı aranızda süreç nasıl işliyor merak ediyorum
anam bisey derdim o hatsiz kadina. kac aydir calisiyorsun eger 1 yili gecmisse. isten. cikip bu haklarim odrnmedi diye mahkemeye verebilirsin

Sigorta konusunda birsey yapamazsiniz cunku 1 ay deneme suresi haklari var , 1.ayin sonunda baslatiyorlar sigortayi sizinde 24.gunde baslatmislar , ondan yana sorun yasayacaklarini sanmiyorum ama maas alamama , sozlesme yapmama ve mesai konusunda haklisiniz
Boyle yalan yanlis nerden bulup yaziyorsunuz,insanlari yanlis bilgilenditiyorsujuz.Ister deneme suresi olsunnister 1 gunluk is olsun is alananina adim atar atmaz sigorta yapilir , kanun boyledir.Ya o 1 aylik deneme suresince isyerinde bir kaza olsa, basina birsey gelse ?Sgk baslamadan eleman is ortamunda bulunamaz.

Boyle yalan yanlis nerden bulup yaziyorsunuz,insanlari yanlis bilgilenditiyorsujuz.Ister deneme suresi olsunnister 1 gunluk is olsun is alananina adim atar atmaz sigorta yapilir , kanun boyledir.Ya o 1 aylik deneme suresince isyerinde bir kaza olsa, basina birsey gelse ?Sgk baslamadan eleman is ortamunda bulunamaz.
Hanimefendi sonraki yorumumda düzelttim zaten , duzgun konusun

Şeytani iğrenç bir ifade emin olun kendimi zor tutuyorum.Kadın sürekli elini çenesine dayayıp bana bakıyor çalışırken ve aynı anda mailleri kontrol ettin mi telefonda şöyle konuş müşterilerle.Öğlen şu yemeği yap ben şumu seviyorum bık bık bık bık

Çıkarken az ye de kendine uşak tut .
Bir de altına bez bağla diyin lütfen.....
Allahın cezası pis mahluk yaaaa

Odaya da şikayet edeceğim işyerinin adresini farklı ilçede gösterip biz farklı ilçede çalışıyoruz.Bunu odaya şikayet ettiğimde ben de arada zarara uğrar mıyım bilmiyorum çünkü ben staj yapıyorum asmmmo ya bağlı olarak

bunun odaya sıkıntısı olmaz. oda il bazlı. hangi ilçesei olursa olsun fark etmez.

X