İşyerimi şikayet edeceğim ama...

ani baskın yaparlar.
normal eş dost ise değil de staj için çalışıyor gösteriyorsa büyük sıkıntı.
konu sahibesi bunu teyit edebilirsen odaya da şikayet edebilirsin.
Odaya da şikayet edeceğim işyerinin adresini farklı ilçede gösterip biz farklı ilçede çalışıyoruz.Bunu odaya şikayet ettiğimde ben de arada zarara uğrar mıyım bilmiyorum çünkü ben staj yapıyorum asmmmo ya bağlı olarak

Ankaradayım.Ankara serbest muhasebeci mali müşavirler odasına bağlı smmm adayıyım.Yaza kadar çalışmayı düşünüyordum ama olmayacak gibi.Çünkü kendisi gizli saklı iş görüşmelerine davet ediyor birilerini.O yüzden kestiremiyorum zamanını.Ben şikayet ettikten 1 ay sonra gelirlerse bir işime yaramaz çünkü büyük ihtimal mart ayı ortalarında çıkaracaklar beni işten
İşe girdiginizde yaptiginiz yazismaları ozel mailinize yedekleyin. Siz orda olmasaniz da cezadan ve sizin kaybinizi ödemekten yırtamazlar

Bu nasıl bi karaktersizliktir ya yuh ayıp ama kimse kimsenın b*kunu temizlemek zorunda degil...!! öyle kalsaydı kimse temizlemeseydi ayyy cıldırırdım herhalde ben terbiyesiz şeyler ya bunlar bide okuyup adam olmus işte LAFTA! :KK57:

Çok özür diliyorum ama "yüz ifadesinden anladım" a çok güldüm. Nasıl bi ifade ki :KK70:
Şeytani iğrenç bir ifade emin olun kendimi zor tutuyorum.Kadın sürekli elini çenesine dayayıp bana bakıyor çalışırken ve aynı anda mailleri kontrol ettin mi telefonda şöyle konuş müşterilerle.Öğlen şu yemeği yap ben şumu seviyorum bık bık bık bık

Onu da araştırdım madem çalışıyosun niyr fiilen yerinde bulamadık diye soruyorlarmış sonrasında da işyeriyle ilgili bilgiler...Yani o konuda sıkıntım yok o her şekilde tamam

İzinli diyorlar

Daha önce bunu gördüğüm için size bilgi vermek istedim yani alınacak cevaba hazırlıklı olun o konuda da mümkün ise delil bulundurun

Örneğin engelli çalıştırma zorunluluğu var ya engelliyi sigortalıyorsun evinde oturuyor işyerine gelmiyor bile

Denetime gelince de rahatsızmış bugün gelemedi arayın evinde diyorlar

İşe girdiginizde yaptiginiz yazismaları ozel mailinize yedekleyin. Siz orda olmasaniz da cezadan ve sizin kaybinizi ödemekten yırtamazlar
İşe sabah 2 saat erken gittim ve mükelleflere gönderdiğim ilk mailden son maile kadar hepsini kendi özel mailime ilet yaptım.Bunu ispatlayabilirim diye düşündüm sizce olurmu.Yani o mailleri kendime ilettim altında adım soyadım tarih ve saat yazılı

İzinli diyorlar

Daha önce bunu gördüğüm için size bilgi vermek istedim yani alınacak cevaba hazırlıklı olun o konuda da mümkün ise delil bulundurun

Örneğin engelli çalıştırma zorunluluğu var ya engelliyi sigortalıyorsun evinde oturuyor işyerine gelmiyor bile

Denetime gelince de rahatsızmış bugün gelemedi arayın evinde diyorlar
Hımm doğru söylüyorsunuz izinli diyebilirler ama nasıl ispatlarımki başka.O çalışıyo gibi gösterdikleri kişilerin müşterilere attığı mail yok, işlediği mıhasebe evrakları yok.Başka nasıl ispatlarım bilemedim

Dışkı meselesi bizim de başımıza gelmişti
Birinden şüphelendim
Yasal olmadığı halde işyerinde çalışıyordu
İstenmeyince de o gün gittipinde
WC’de gördük
Şüphelendik
Allah kolaylık versin üzgünüm sizin için

Smmm stajyeri iseniz ben aynı proplem yaşadim o iş yerinde 6 ay çalıştım tezgiye notu alamadım sitaj bitince 3 yıl 6 ay staj yaptim notunuz düşük vereceklerdir veya hiç vermeyecekler 3 yıl sonunda bu işyerinde çalıştığınız süreyi yeniletecekler stajı yakmaya çalışacaklardır

is yerinin kapisini gören bi kamera var mi acaba, hani mesaiye kaldiginizi giris cikisinizdan gorurler. ya da sigorta yapip calistirmadiklari kisiler hic ise geldikleri gorunmuyo olcak belki isinize yarar bilmiyorum ama.

aslinda hakkinizi korudugunuz icin daha iyi bi yere girebilmeniz gerekir, sonucta odanin curuk elmasini buluyosunuz. ama genelde yurdumda hersey tersinden isler. allah kolaylik versin yolunuz acik olsun

Smmm stajyeri iseniz ben aynı proplem yaşadim notunuz düşük vereceklerdir veya hiç vermeyecekler 3 yıl sonunda bu işyerinde çalıştığınız süreyi yeniletecekler stajı yakmaya çalışacaklardır
İşyerinde çalıştoğım süreyi yeniletmek nasıl oluyo kusura bakmayın anlayamadım orayı.Yeniletmek dedikleri ne oluyor

Hımm doğru söylüyorsunuz izinli diyebilirler ama nasıl ispatlarımki başka.O çalışıyo gibi gösterdikleri kişilerin müşterilere attığı mail yok, işlediği mıhasebe evrakları yok.Başka nasıl ispatlarım bilemedim

Bir de o kişiler de mi SMMM ya da stajyer

Yani SMMM ve stajyer ise imzaları vs olmalı evraklarda ama olmayanı ispat sıkıntıdır imzam var sigortam yok ispatlanır da sigorta var imza yok işi sakat

Bir ofiste çalıştım kısa bir süre tüm Mail'leri patron kendisi atardı şok olmuştum

Eski ofisimde 100 kişiyi aşkındık çaycılar dışında herkesin kendi mail adresi vardı herkesle de yazışma yetkimiz vardı bu ikinci yerde Mail'i yazar patrona atardın o da müşteriye atardı

Gerçekten çalıştım ama hiç mail atmadım mesela evrak da imzalamadım zira onları da patron imzalardı

Hatta şimdi de sistemde tek yerde kayıt olsun diye tek kişi imzalıyor evrakları

Bir de o kişiler de mi SMMM ya da stajyer

Yani SMMM ve stajyer ise imzaları vs olmalı evraklarda ama olmayanı ispat sıkıntıdır imzam var sigortam yok ispatlanır da sigorta var imza yok işi sakat

Bir ofiste çalıştım kısa bir süre tüm Mail'leri patron kendisi atardı şok olmuştum

Eski ofisimde 100 kişiyi aşkındık çaycılar dışında herkesin kendi mail adresi vardı herkesle de yazışma yetkimiz vardı bu ikinci yerde Mail'i yazar patrona atardın o da müşteriye atardı

Gerçekten çalıştım ama hiç mail atmadım mesela evrak da imzalamadım zira onları da patron imzalardı

Hatta şimdi de sistemde tek yerde kayıt olsun diye tek kişi imzalıyor evrakları
Onlar smmm adayı değil tek aday olan benim.onlar büro işçisi meslek koduyla işe girişi yapılmış insanlar.Muhasebe evraklarını hazırladıktan sonra kim hazırladıysa altına adını yazıp imzasını atıyor mali müşavir de kontrool edip imza atıyor yanına.Hayali çalışanların bu her ay hazırlanan evraklarda imzası yok.

Meslek ayaklar altında :KK43:
SMMM mi olacaksınız? Aşçı mı? Temizlik işleri görevlisi mi? 2 yıldır bu eziyete neden katlandınız? Çok çok üzgünüm :KK43:
2 yıldır çalışıyorum 3 aydır bu yeni işyerimdeyim.Bu olaylar yeni işyerimde oldu.İnanın neler neler yaşattılar bana onların yüzünden zona hastalığı çıktı bende.Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum öbür dünyada ikisiyle hesaplaşacağım.Tabi öbür dünyaya kalmadan burada da inşallah

Onlar smmm adayı değil tek aday olan benim.onlar büro işçisi meslek koduyla işe girişi yapılmış insanlar.Muhasebe evraklarını hazırladıktan sonra kim hazırladıysa altına adını yazıp imzasını atıyor mali müşavir de kontrool edip imza atıyor yanına.Hayali çalışanların bu her ay hazırlanan evraklarda imzası yok.

Peki o büro işçisi muhasebe elemanı olmak zorunda mı yoksa o tuvaleti temizlemesi gerekenler de o kodla mı giriliyor SGK ya

Yani imza atılması gerekmeyen işler için çaycı temizlikçi yemekçi gibi ayrı kod var mı yoksa onlar da büro elemanı mı

Sonuçta o işleri sen yapıyorsun ama sen esasen SMMM adayısın o işleri yapmaman lazım bu hayali kişiler o işleri yapıyor savunması olabilir mi

İşyerinde çalıştoğım süreyi yeniletmek nasıl oluyo kusura bakmayın anlayamadım orayı.Yeniletmek dedikleri ne oluyor
Smmm stajyeri oldugunuz için ssk olduğunuz kanitlanir bordrodan görünür bu
Smmm stajyeri iseniz ve bu işyerinden çalıştığınız işyerinden staj notu almadıysanız ssk şikayet edince staj notunuzu düşük verirler veya hiç vermezler diyelim bu yerde 1 yıl çalıştınız not vermeyince staj yanıyor veya bu 1 yılı tekrar bulunduğunuz smmm odası tekrar bu 1 yılı yenilenitiyor hiç staj yapmamış gibi

X