İşyerimi şikayet edeceğim ama...

Merhaba. Ben de stajim suresince benzer cok yollardan gectim. Elimiz mecbur diye resmen somuruyorlar. Benim son patronum bir de odanin disiplin kurulundaydi zamaninda düşün yani. Yani odaya o kadar da guvenme derim. Bir an once baska is bulup ayrilmaya bak. Staj surem meslekten sogumama neden oldu.

170i aradım sgkdan müfettişler ne zaman gelir diye sordum belli olmaz yoğunluğa göre değişir dediler.Şikayet eden var mı aranızda süreç nasıl işliyor merak ediyorum

büyükşehirde misiniz, ile göre değişiyor daha doğrusu yoğunluğa göre.
şikayet başvurusu geldiğinde ilgili birime yazıyoruz denetmenler çıkıyor.

Herkese iyi akşamlar,
Derdim işimle ilgili.Üniv. bittikten sonra mali müşavirlik staj başlatma sınavına girdim kazandım 2 yıldır çalışıyorum (lise ya da üniv. stajı gibi değil normal sgklı maaşlı 6 gün gittiğim adı staj olan bir şey).Seneye sınava girip ruhsatımı alacağım.

Yalnız şöyle bir derdim var işverenim kendisi mali müşavir eşi de aynı şekilde.Çalıştığım yer muhasebe ofisi.İş görüşmesi sırasında bana mesaiye kesinlikle kalmadıklarını söylediler.Basit yemekler yapmamı istediler asgari ücrette anlaştık.İşe başladım sigortamı 24 gün sonra yaptılar sözleşme yapmadılar.1 ay sonra mesaiye kalmam için baskılar başladı.Baştan söylemediniz dedim diye mali müşavirin eşi gece tuvalete büyük tuvaletini bırakmış (yemek ve temizliği bulaşığı muhasebe işlerini ben ve diğer çalışan yapıyoruz).Bu olay bardağı taşırdı bende.Arkadaşlar bu karı koca bana işe girdiğimden beri sadece bu ay 1900 tl bankadan maaş ödedi.Dışkı bırakıldı yemeklerim beğenilmedi (mali müşavirin eşi her şeyi yemiyor düdüklü tencerede çorba istiyor örneğin ben de düdüklüden korkuyorum)

Yani sürekli mesai sürekli işyerinde olmayacak yemekler maaş alamamam ve üzerine işle ilgili konışmalarda psikolojik baskılardan yıldım...

Karar verdim sgk ya şikayet edeceğim.İşe girdikten 1 hafta sonra müşterilere gönderdiğim mailleri kanıt gösterip sigortayı maaşımı alamadığım paramı istiyorum.Üstelik işyerinde çalışan sayısı şu an 4 kişi görünüyor ama biz 2 kişi çalışıyoruz bunu da şikayet edeceğim.Sözleşme yapmadılar bunu da şikayet edeceğim.Haftaiçi sabah 9 akşam 6.Cumartesi günü 09-14.00 arası çalıştırıyorlar öğle arası yok bu yasal mı?

170i aradım sgkdan müfettişler ne zaman gelir diye sordum belli olmaz yoğunluğa göre değişir dediler.Şikayet eden var mı aranızda süreç nasıl işliyor merak ediyorum

Bu olayları net biliyorum ki zaten içerdeki denetçilerle iş gören mali müşavire sahipsen o senin şikayetinden öteye geçmez en güzeli bimere yaz

Birde mali müşavirlik ofisinin kaderi biraz sürünmek malesefff
Biraz sabredin iş öğrenmek önemli olan
Stajını yakma derim ben
O kdr kazanmışsin üzerine para verip girdiğin staj kolay da kazanılmıyor sonuçta

Ay ne biçim insanlar var ya. Nasıl böyle olunuyor anlamıyorum. "Şuraya bir dışkımı bırakayım da gideyim stajer görsün gününü". Maksat ne anlamadım. Şikayet edin, sgk bu konuda çok hassas eşimin işinden biliyorum. Bir öğretmenin sigortasını meb onayladıktan sonra başlatmışlar, ama işe girdiği gün başlatmaları gerekiyormuş. Müfettişler sgk ya bildirince ceza aldılar.

Sigorta konusunda birsey yapamazsiniz cunku 1 ay deneme suresi haklari var , 1.ayin sonunda baslatiyorlar sigortayi sizinde 24.gunde baslatmislar , ondan yana sorun yasayacaklarini sanmiyorum ama maas alamama , sozlesme yapmama ve mesai konusunda haklisiniz
Oyle seymi olur 1 gun bile calissaniz ssk yapilmak zorunda.hamgi sehirde yasiyorsunuz basiniza boyle bir durummu geldi 1 ay sonra yapilicak fiye.bilginiz olsun yasak. Suan 3 gun ajansla calisiyorum 3 gundur ssk var ve adamlar sevgililer gunu haftasi cakistiricakalr ilk gunden baslattilalr.

Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak. Ayrıca maaşlar bankadan yatmak zorunda. Firma asgari ücreti bankaya yatırıyor, sonra elden geri 300 lira alıyor. Yani asgari ücretin altında işçi çalıştıranlar varmış.

Yemek ve temizlik işine baştan neden ok diyorsunuz. Bu işleri de yapmanızı isteyen bir işverenin niyeti zaten ortada. Çıkın oradan bu nasıl bir ortam??

Yemek ve temizlik işine baştan neden ok diyorsunuz. Bu işleri de yapmanızı isteyen bir işverenin niyeti zaten ortada. Çıkın oradan bu nasıl bir ortam??
Ankarada iş ilanlarına bakın çoğu yer böyle.muhasebe ofislerinin nerdeyse hepsi böyle.Eğer stajım olmasaydı kabul etmezdim zaten.Mecburen kabıl ettim çünkü staja en fazla 1 yıl ara veriliyor.Ben 6 ay iş bulamadım.Yani stajımın yanmasına 6 ay kaldı

Bu olayları net biliyorum ki zaten içerdeki denetçilerle iş gören mali müşavire sahipsen o senin şikayetinden öteye geçmez en güzeli bimere yaz

Birde mali müşavirlik ofisinin kaderi biraz sürünmek malesefff
Biraz sabredin iş öğrenmek önemli olan
Stajını yakma derim ben
O kdr kazanmışsin üzerine para verip girdiğin staj kolay da kazanılmıyor sonuçta
Evet inanın çok emek verdim dersaneye gitmeden günde 10 saat işyeründe çalışarak tek bir katapla çalışıp ilk seferde kazandım.Otobüste durakta hep kitabım açıktı.Muhasebe ofisinde iş öğrenirim diye girdim ki 10 yıl deneyimli çalışan var işi gösteriyor sağolsun ama o kadar bıktım ki inanın.işyerimiz giriş katta arkamda pencere var adam bikaç kere dışarıya gittiğinde pencereden gizlice çalışıyor muyum diye beni kontrol ettiğini gördüm

Merhaba. Ben de stajim suresince benzer cok yollardan gectim. Elimiz mecbur diye resmen somuruyorlar. Benim son patronum bir de odanin disiplin kurulundaydi zamaninda düşün yani. Yani odaya o kadar da guvenme derim. Bir an once baska is bulup ayrilmaya bak. Staj surem meslekten sogumama neden oldu.
Evet ben de artık bu işi yapmak istemiyorum.resmi tatil yok cumartesi tatili yok izin almak yok.Kurumsal bir firmada sekreter olmak bile artık cazip gelmeye başladı inanın

Sigorta olayını söyledim yapacağız diye geçiştirdiler mesaiye de kalmadım çünkü böyle konuşmadık.Daha da komiği siz mesaiye kalmıyoruz dediniz başta dedim.Adam bana sen taaa o zamanki sözlere takılma dedi.Bakın takılmayacaksak ücretime de takılmamak lazım onu da arttıracak mısınız dedim çok sinirlendi.Üstü kapalı şekilde staj notunu düşük veririm ruhsatını alamazsın demeye getirdi.

Gerekirse düşük göstersin yeni yerde yap kimsede hakkını bırakıp ezdirme bence

Pislik, fırsatçılar. İnsanların işe ihtiyacı olduğunu ve özellikle sizin staj durumunuzu bildiği için yaptıklarına bakın.
Bence mesleklerinden dolayı 10 katı fazla cezalandırılmalılar. Çünkü bunun bilmiyordumu cartı curtu yok. Mesleği suistimal etmek resmen.
Gelişmelerden haberdar edin bizleride..

Bence şikayet et para bunları epey küstahlaştırmış bence güzel bir cezayı hakediyorlar sizi köle niyetine kullanıyorlar,
Umarım üzdükleri kadarından çok daha fazla üzülürler, pis küstah insanlar

Ben kalamayacağımı söyledim çok sinirlendi.O akşam dışkısını bırakmış tuvalette.Yüz ifadesinden bir şey yapacağını anlamıştım ben

Ya yaptıkları iğrenç rezalet bir durumm küçük çocuk gibi cezalandırmak istemişler bildiginn:işsiz:.
Yalnız ''Yüz ifadesinden bir şey yapacağını anlamıştım ben'' kısmı bana kahkaha attırdıı cok yaşayın valla :KK48:

Herkese iyi akşamlar,
Derdim işimle ilgili.Üniv. bittikten sonra mali müşavirlik staj başlatma sınavına girdim kazandım 2 yıldır çalışıyorum (lise ya da üniv. stajı gibi değil normal sgklı maaşlı 6 gün gittiğim adı staj olan bir şey).Seneye sınava girip ruhsatımı alacağım.

Yalnız şöyle bir derdim var işverenim kendisi mali müşavir eşi de aynı şekilde.Çalıştığım yer muhasebe ofisi.İş görüşmesi sırasında bana mesaiye kesinlikle kalmadıklarını söylediler.Basit yemekler yapmamı istediler asgari ücrette anlaştık.İşe başladım sigortamı 24 gün sonra yaptılar sözleşme yapmadılar.1 ay sonra mesaiye kalmam için baskılar başladı.Baştan söylemediniz dedim diye mali müşavirin eşi gece tuvalete büyük tuvaletini bırakmış (yemek ve temizliği bulaşığı muhasebe işlerini ben ve diğer çalışan yapıyoruz).Bu olay bardağı taşırdı bende.Arkadaşlar bu karı koca bana işe girdiğimden beri sadece bu ay 1900 tl bankadan maaş ödedi.Dışkı bırakıldı yemeklerim beğenilmedi (mali müşavirin eşi her şeyi yemiyor düdüklü tencerede çorba istiyor örneğin ben de düdüklüden korkuyorum)

Yani sürekli mesai sürekli işyerinde olmayacak yemekler maaş alamamam ve üzerine işle ilgili konışmalarda psikolojik baskılardan yıldım...

Karar verdim sgk ya şikayet edeceğim.İşe girdikten 1 hafta sonra müşterilere gönderdiğim mailleri kanıt gösterip sigortayı maaşımı alamadığım paramı istiyorum.Üstelik işyerinde çalışan sayısı şu an 4 kişi görünüyor ama biz 2 kişi çalışıyoruz bunu da şikayet edeceğim.Sözleşme yapmadılar bunu da şikayet edeceğim.Haftaiçi sabah 9 akşam 6.Cumartesi günü 09-14.00 arası çalıştırıyorlar öğle arası yok bu yasal mı?

Niye temizlik, tuvalet, yemek pişirme vs. Yapıyorsunuz ki? Bu sizin işiniz değil. Ben de geçmişte staj yaparken patronum benden aynı zamanda tuvalet temizliği, fatura yatırma ,tüp değiştirmemi istemişti. Ben bunun için burda değilim dedim .Ama buraya gelen bir çok insan bunu yapıyor ve diğer iş yerlerinde de bu böyledir dedi.Bazıları bu gibi işleri yapıyor diyerek bunun doğru bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz dediydim .Ben sadece işimle ilgili olduğum işleri yaparım dedim ve konu kapandı.O süreçte hiç birini de yapmadım. Surat astı, uzak durdu ,bir süre sonra da bana alıştıAma Senin Patron ve karısı çok asalak belli. Şikayet et ! Ama süreç nasıl işliyor ben de bilmiyorum.

X