- 12 Temmuz 2006
- 215
- 66
- Konu Sahibi yassmen_991
Herkese iyi akşamlar,
Derdim işimle ilgili.Üniv. bittikten sonra mali müşavirlik staj başlatma sınavına girdim kazandım 2 yıldır çalışıyorum (lise ya da üniv. stajı gibi değil normal sgklı maaşlı 6 gün gittiğim adı staj olan bir şey).Seneye sınava girip ruhsatımı alacağım.
Yalnız şöyle bir derdim var işverenim kendisi mali müşavir eşi de aynı şekilde.Çalıştığım yer muhasebe ofisi.İş görüşmesi sırasında bana mesaiye kesinlikle kalmadıklarını söylediler.Basit yemekler yapmamı istediler asgari ücrette anlaştık.İşe başladım sigortamı 24 gün sonra yaptılar sözleşme yapmadılar.1 ay sonra mesaiye kalmam için baskılar başladı.Baştan söylemediniz dedim diye mali müşavirin eşi gece tuvalete büyük tuvaletini bırakmış (yemek ve temizliği bulaşığı muhasebe işlerini ben ve diğer çalışan yapıyoruz).Bu olay bardağı taşırdı bende.Arkadaşlar bu karı koca bana işe girdiğimden beri sadece bu ay 1900 tl bankadan maaş ödedi.Dışkı bırakıldı yemeklerim beğenilmedi (mali müşavirin eşi her şeyi yemiyor düdüklü tencerede çorba istiyor örneğin ben de düdüklüden korkuyorum)
Yani sürekli mesai sürekli işyerinde olmayacak yemekler maaş alamamam ve üzerine işle ilgili konışmalarda psikolojik baskılardan yıldım...
Karar verdim sgk ya şikayet edeceğim.İşe girdikten 1 hafta sonra müşterilere gönderdiğim mailleri kanıt gösterip sigortayı maaşımı alamadığım paramı istiyorum.Üstelik işyerinde çalışan sayısı şu an 4 kişi görünüyor ama biz 2 kişi çalışıyoruz bunu da şikayet edeceğim.Sözleşme yapmadılar bunu da şikayet edeceğim.Haftaiçi sabah 9 akşam 6.Cumartesi günü 09-14.00 arası çalıştırıyorlar öğle arası yok bu yasal mı?
170i aradım sgkdan müfettişler ne zaman gelir diye sordum belli olmaz yoğunluğa göre değişir dediler.Şikayet eden var mı aranızda süreç nasıl işliyor merak ediyorum
Yapılanları kişisel olarak algılamayın. Büroların neredeyse tamamı bu şekilde. Hele ki stajyerseniz iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Benim eşimde şuan smmm stajyeri ve muhasebe bürosunda. Sigortası geç yapıldı. Hafta sonu yok mesai yok dendi, hepsi bir bir başladı. Her türlü temizlik, ayak işi, sekreterya her işe koşturması liste uzuyor gidiyor. Maaş mı ? oda ne ? Diyeceğim o ki, bürolarda hep böyle o yüzden çok üzmeyin kendinizi kafanıza da takmama çalışın. 1 yılınız kalmış belli ki onu düşünün. Şirket bulabilirseniz oraya geçin ancak biz bulamıyoruz, eşime hiç dönüş olmuyor stajdan ötürü... siz şansınızı deneyin. Şikayet edecekseniz de biraz bekleyin. Siz ilişiğinizi kesin öyle şikayette bulunun. Tek açıkları sgk ya değildir. Maliyeye de vardır, onları öğrenmeye çalışın. Maliye hiç beklemeden geliyor.
Bazı insanlar neden medeniyetten, insanlıktan,merhametten yoksunlar hiç anlamıyorum.
Umarım bir gün işveren olursak böyle olmayız...