İşyerimi şikayet edeceğim ama...

Herkese iyi akşamlar,
Derdim işimle ilgili.Üniv. bittikten sonra mali müşavirlik staj başlatma sınavına girdim kazandım 2 yıldır çalışıyorum (lise ya da üniv. stajı gibi değil normal sgklı maaşlı 6 gün gittiğim adı staj olan bir şey).Seneye sınava girip ruhsatımı alacağım.

Yalnız şöyle bir derdim var işverenim kendisi mali müşavir eşi de aynı şekilde.Çalıştığım yer muhasebe ofisi.İş görüşmesi sırasında bana mesaiye kesinlikle kalmadıklarını söylediler.Basit yemekler yapmamı istediler asgari ücrette anlaştık.İşe başladım sigortamı 24 gün sonra yaptılar sözleşme yapmadılar.1 ay sonra mesaiye kalmam için baskılar başladı.Baştan söylemediniz dedim diye mali müşavirin eşi gece tuvalete büyük tuvaletini bırakmış (yemek ve temizliği bulaşığı muhasebe işlerini ben ve diğer çalışan yapıyoruz).Bu olay bardağı taşırdı bende.Arkadaşlar bu karı koca bana işe girdiğimden beri sadece bu ay 1900 tl bankadan maaş ödedi.Dışkı bırakıldı yemeklerim beğenilmedi (mali müşavirin eşi her şeyi yemiyor düdüklü tencerede çorba istiyor örneğin ben de düdüklüden korkuyorum)

Yani sürekli mesai sürekli işyerinde olmayacak yemekler maaş alamamam ve üzerine işle ilgili konışmalarda psikolojik baskılardan yıldım...

Karar verdim sgk ya şikayet edeceğim.İşe girdikten 1 hafta sonra müşterilere gönderdiğim mailleri kanıt gösterip sigortayı maaşımı alamadığım paramı istiyorum.Üstelik işyerinde çalışan sayısı şu an 4 kişi görünüyor ama biz 2 kişi çalışıyoruz bunu da şikayet edeceğim.Sözleşme yapmadılar bunu da şikayet edeceğim.Haftaiçi sabah 9 akşam 6.Cumartesi günü 09-14.00 arası çalıştırıyorlar öğle arası yok bu yasal mı?

170i aradım sgkdan müfettişler ne zaman gelir diye sordum belli olmaz yoğunluğa göre değişir dediler.Şikayet eden var mı aranızda süreç nasıl işliyor merak ediyorum

Yapılanları kişisel olarak algılamayın. Büroların neredeyse tamamı bu şekilde. Hele ki stajyerseniz iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Benim eşimde şuan smmm stajyeri ve muhasebe bürosunda. Sigortası geç yapıldı. Hafta sonu yok mesai yok dendi, hepsi bir bir başladı. Her türlü temizlik, ayak işi, sekreterya her işe koşturması liste uzuyor gidiyor. Maaş mı ? oda ne ? Diyeceğim o ki, bürolarda hep böyle o yüzden çok üzmeyin kendinizi kafanıza da takmama çalışın. 1 yılınız kalmış belli ki onu düşünün. Şirket bulabilirseniz oraya geçin ancak biz bulamıyoruz, eşime hiç dönüş olmuyor stajdan ötürü... siz şansınızı deneyin. Şikayet edecekseniz de biraz bekleyin. Siz ilişiğinizi kesin öyle şikayette bulunun. Tek açıkları sgk ya değildir. Maliyeye de vardır, onları öğrenmeye çalışın. Maliye hiç beklemeden geliyor.
Bazı insanlar neden medeniyetten, insanlıktan,merhametten yoksunlar hiç anlamıyorum.
Umarım bir gün işveren olursak böyle olmayız...

Niye temizlik, tuvalet, yemek pişirme vs. Yapıyorsunuz ki? Bu sizin işiniz değil. Ben de geçmişte staj yaparken patronum benden aynı zamanda tuvalet temizliği, fatura yatırma ,tüp değiştirmemi istemişti. Ben bunun için burda değilim dedim .Ama buraya gelen bir çok insan bunu yapıyor ve diğer iş yerlerinde de bu böyledir dedi.Bazıları bu gibi işleri yapıyor diyerek bunun doğru bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz dediydim .Ben sadece işimle ilgili olduğum işleri yaparım dedim ve konu kapandı.O süreçte hiç birini de yapmadım. Surat astı, uzak durdu ,bir süre sonra da bana alıştıAma Senin Patron ve karısı çok asalak belli. Şikayet et ! Ama süreç nasıl işliyor ben de bilmiyorum.
Karısı çöpü karıştırıyor çöpe bişey atmış mıyım diye.Ofise bir şey alındığında sayar eve götürüyor muyuz diye.telefonumuzun çalması yasak tuvalete gidince laf sokar.değişik bi kadın yani

Malesef smmm stajyerlerinin en büyük problemlerinden birisi bu. Kendini üstad diye adlandırılan bu şahıslar insanı meslekten soğutan yüz karalarıdır. Seni çok iyi anlıyorum ben de bir mali müşavirim, bir çok yerde böyle tiplerle karşılaştım fakat 3 gün anca dayanıp çıktım. Ve aslında böyle yüz karaları yüzünden mesleğimden vazgeçmiştim, o kadar emekle hevesle kazandığım sınavı gözüm görmedi bu mesleği yapmayacağım dedim. Ama sonrasında annemin zoru ile çok kaliteli bir ofis buldum, temizlik görevlisi olan ve yemeklerin dışardan yendiği bir ofis. Tabiki maaşta çok düşüktü ama öğrenmek dışında başka bir iş yapmadığım için ilk 1 yıl hiçbir talebim olmadı, orayı okul gibi gördüm. 2. yıl asgari ücret oldu. Herşeyi öğrendim Kurumlar Vergisine kadar ve oradan ayrıldım bir şirkete geçtim, halen o şirketteyim 7 yıl oldu, şu anda çok rahatım. Fakat o bahsettiğiniz türde insanlar birde staj notu düşük vermekle , hatta stajını yakmakla tehdit etmekteler, arkadaşlarımdan bunları yaşayanlar çok oldu, önce mali müşavirler odasına şikayette bulunun ki sizin stajınızı yakmaya çalışmasınlar, dellileri toplayın. Yoksa yeterlilik sınavına herkesten çok daha fazla çalışmak zorunda kalırsınız. Biliyorsundur, staj notu 8. ders olarak ortalamaya katılıyor. Ama böyle insanlara da daha fazla kendini ezdirme oradan ayrıl, başka bir yer bak.

Malesef smmm stajyerlerinin en büyük problemlerinden birisi bu. Kendini üstad diye adlandırılan bu şahıslar insanı meslekten soğutan yüz karalarıdır. Seni çok iyi anlıyorum ben de bir mali müşavirim, bir çok yerde böyle tiplerle karşılaştım fakat 3 gün anca dayanıp çıktım. Ve aslında böyle yüz karaları yüzünden mesleğimden vazgeçmiştim, o kadar emekle hevesle kazandığım sınavı gözüm görmedi bu mesleği yapmayacağım dedim. Ama sonrasında annemin zoru ile çok kaliteli bir ofis buldum, temizlik görevlisi olan ve yemeklerin dışardan yendiği bir ofis. Tabiki maaşta çok düşüktü ama öğrenmek dışında başka bir iş yapmadığım için ilk 1 yıl hiçbir talebim olmadı, orayı okul gibi gördüm. 2. yıl asgari ücret oldu. Herşeyi öğrendim Kurumlar Vergisine kadar ve oradan ayrıldım bir şirkete geçtim, halen o şirketteyim 7 yıl oldu, şu anda çok rahatım. Fakat o bahsettiğiniz türde insanlar birde staj notu düşük vermekle , hatta stajını yakmakla tehdit etmekteler, arkadaşlarımdan bunları yaşayanlar çok oldu, önce mali müşavirler odasına şikayette bulunun ki sizin stajınızı yakmaya çalışmasınlar, dellileri toplayın. Yoksa yeterlilik sınavına herkesten çok daha fazla çalışmak zorunda kalırsınız. Biliyorsundur, staj notu 8. ders olarak ortalamaya katılıyor. Ama böyle insanlara da daha fazla kendini ezdirme oradan ayrıl, başka bir yer bak.
Bakıyorum ama iş yok tecrübem az olduğu için.yaşım 28 oldu.kocaman insanım nelerle uğraşıyorum...

Bakıyorum ama iş yok tecrübem az olduğu için.yaşım 28 oldu.kocaman insanım nelerle uğraşıyorum...
Çok yazık insanlarımız iğrenç gerçekte
Karısı çöpü karıştırıyor çöpe bişey atmış mıyım diye.Ofise bir şey alındığında sayar eve götürüyor muyuz diye.telefonumuzun çalması yasak tuvalete gidince laf sokar.değişik bi kadın yani
Iğğğ ne iğrenç insanlar! Tencere kapak olmuşlar!

Yapılanları kişisel olarak algılamayın. Büroların neredeyse tamamı bu şekilde. Hele ki stajyerseniz iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Benim eşimde şuan smmm stajyeri ve muhasebe bürosunda. Sigortası geç yapıldı. Hafta sonu yok mesai yok dendi, hepsi bir bir başladı. Her türlü temizlik, ayak işi, sekreterya her işe koşturması liste uzuyor gidiyor. Maaş mı ? oda ne ? Diyeceğim o ki, bürolarda hep böyle o yüzden çok üzmeyin kendinizi kafanıza da takmama çalışın. 1 yılınız kalmış belli ki onu düşünün. Şirket bulabilirseniz oraya geçin ancak biz bulamıyoruz, eşime hiç dönüş olmuyor stajdan ötürü... siz şansınızı deneyin. Şikayet edecekseniz de biraz bekleyin. Siz ilişiğinizi kesin öyle şikayette bulunun. Tek açıkları sgk ya değildir. Maliyeye de vardır, onları öğrenmeye çalışın. Maliye hiç beklemeden geliyor.
Bazı insanlar neden medeniyetten, insanlıktan,merhametten yoksunlar hiç anlamıyorum.
Umarım bir gün işveren olursak böyle olmayız...
Maliyeye olan açıklarını da topluyorum.12ye kadar mesaiye kalmamı bekliyor gece.Ben kalamam babam da karşı çıkar dedim.O zaman babana ben sylyim kpssye gir memur ol dedi.babama söylesem adamı döver net.

İsmimi vererek şikayet edeceğim.Staj notumu düşük verecekler ruhsatımı almamda çok sıkıntı olacak bu not.Ama kesinlikle şikayet edeceğim.Aklıma takılan şey şikayet etsem kaç günde gelirler?Size kaç günde gelmişlerdi ve hangi yılda gelmişlerdi
Hiç belli olmaz ne zaman gelecekleri ama bence bişey çıkmaz. Müfettiş değil denetmen gelir. Elinde sağlam delil yoksa kayıtları kontrol bile etmezler. Elinde sağlam delil varsa şikayet et. Mail falan nr kadar geçerli bilmiyorum.

Kusura bakmayın ama ben sizi anlamıyorum. Bu şekilde muameleleri nasıl kendinize reva görüp orayı önce şikayet sonra da terk etmiyorsunuz? Başka bir üye daha vardı o da öğretmendi ve ev temizliyordu, yapmayın ne olur bu muameleler için mi okudunuz, sizi okutan ana babaya yazık.

Kusura bakmayın ama ben sizi anlamıyorum. Bu şekilde muameleleri nasıl kendinize reva görüp orayı önce şikayet sonra da terk etmiyorsunuz? Başka bir üye daha vardı o da öğretmendi ve ev temizliyordu, yapmayın ne olur bu muameleler için mi okudunuz, sizi okutan ana babaya yazık.
Öncelikle üslubunuz çok ağır.Anne babamın bununla bir ilgisi yok.Ben ofisler bu durumda olduğu için çalılıyorum.yani mecburen bunu anlayabiliyor musunuz?Yani keyfimden ben temizlikçimiz de olurum demedim.Meslekle uzaktan yakından ilginiz olmadığı o kadar belli ki.yazılanları okuyun önce kaç kişinim başından bunlar geçmiş bakın.

Evet inanın çok emek verdim dersaneye gitmeden günde 10 saat işyeründe çalışarak tek bir katapla çalışıp ilk seferde kazandım.Otobüste durakta hep kitabım açıktı.Muhasebe ofisinde iş öğrenirim diye girdim ki 10 yıl deneyimli çalışan var işi gösteriyor sağolsun ama o kadar bıktım ki inanın.işyerimiz giriş katta arkamda pencere var adam bikaç kere dışarıya gittiğinde pencereden gizlice çalışıyor muyum diye beni kontrol ettiğini gördüm

İşin içinde az çok varım ve durumunu anlayabiliyorum inan ki çok hak yedilerini düşünüyorum bende ama yapacak hiç bişey yok bu sektör maalesef ki böyle ama belgeni alana kdr herşey biraz sabır

2016 yılında aynı şey benimde başıma geldi 4 ay çalıştım ama maaaşımı düzenli ve tam alamadım. Dediğiniz Gibi mesaisi cumartesi günleri ve resmi tatil yoktu. 2016 mart ayında girip temmuz ayında çıktım.Aynı şekilde 3 çalışan 3ortak vardı ama sigortalı çalışan bir tek bendim. Diğerlerine yapıldı denmiş ama sonra yapılmadığını farketmişler.
Çıktıktan hemen sonra başka bir işyerinde sigortalı çalışmaya başladım ve işkura şikayet ettim ayrıca bimere de yazdım.
Sonuç: 2018 Kasım ayında tam 6.000 tl elime geçti. Avukat ve gelen faizler dışında. Elinden geleni ardına koyma demişlerdi bende koymadım mahkeme de savunma yapmaya bile gelemediler. Sen hemen çık bence böyle çalışma ortamı mı olur
? Sadece elden para aldığına dair bişeye imza atmadıysan yeter.

Siz sadece size yapılanlar için mi şikayette bulunsanız acaba
Diğer türlü bütün açıklarını ortaya hırs için dökmüş gibi görünmez misiniz?
Oda başkanını tanımaları falan
Ne bilim
Gitse biz çıkarmak istedik o da nerden vuracağını şaşırmış derler

Siz sadece size yapılanlar için mi şikayette bulunsanız acaba
Diğer türlü bütün açıklarını ortaya hırs için dökmüş gibi görünmez misiniz?
Oda başkanını tanımaları falan
Ne bilim
Gitse biz çıkarmak istedik o da nerden vuracağını şaşırmış derler
Emin olun ben sessiz sedasız çıksam gitsem bile demedikleri kalmayacak.Eski çalışanlarla da ilgli söylediklerini biliyorum.Karı koca birleşip zaten ellerinden geleni yapacaklar.

Emin olun ben sessiz sedasız çıksam gitsem bile demedikleri kalmayacak.Eski çalışanlarla da ilgli söylediklerini biliyorum.Karı koca birleşip zaten ellerinden geleni yapacaklar.
Sessiz gitme
Hakkını arayacaksın tabi
Ama maliye açıklarını aramak falan
Kafayı takmışsın gibi olur
Ya da önce seninle ilgili kısımdan başlayıp duruma göre diğer açıklarımı ortaya çıkarsan
Bilemedim ya şimdi o kadar emekte boşa gitmesinde
Bu staj yanarsa sadece buradaki 3 ay mı yanar yoksa tamamı mı

Sessiz gitme
Hakkını arayacaksın tabi
Ama maliye açıklarını aramak falan
Kafayı takmışsın gibi olur
Ya da önce seninle ilgili kısımdan başlayıp duruma göre diğer açıklarımı ortaya çıkarsan
Bilemedim ya şimdi o kadar emekte boşa gitmesinde
Bu staj yanarsa sadece buradaki 3 ay mı yanar yoksa tamamı mı
Odayla görüştüm bu sabah.3 ay yanarmış.ama 3 ay benim için çok önemli eğer yanarsa 3 ayım kalacak stajımın tamamen yanmasına.Başka yollar düşünmem gerek kafası kurnazlığa çalışan biri de değilim onlar olsa neler neler blmştu

Odayla görüştüm bu sabah.3 ay yanarmış.ama 3 ay benim için çok önemli eğer yanarsa 3 ayım kalacak stajımın tamamen yanmasına.Başka yollar düşünmem gerek kafası kurnazlığa çalışan biri de değilim onlar olsa neler neler blmştu
O zaman yardır gitsin :)
Ben bile burdan sinir oldum kadına
Diğer çalışanı da ayart
Beraber çıkın çıkarken
Öyle dımdızlak kalsınlar

O zaman yardır gitsin :)
Ben bile burdan sinir oldum kadına
Diğer çalışanı da ayart
Beraber çıkın çıkarken
Öyle dımdızlak kalsınlar
Biri vardı nişanlı bi kızdı yaşı küçüktü o dayanamadı her gün ağlıyodu kalbim ağrıyo işten çıkış saatinde diyordu mali müşavir çıkış saatimizde çıktığımızda dövmekten beter ettiği için.O kız çıktı şimdi yaşıtım bir erkek var ama çıkamaz evli ev kredisi ödüyor bir de küçük bebekleri var

X