Popüler Konu İsveç Diyeti Deneyimlerimiz

Herkeze kolay gelsin gercekten hem fiziksel hemde piskolojik olarak zor bir diyet. Bugun 8. Gunum toplamda 1.60 boy 73.3 le basladim bu sabah 69.0 dim. Tabikide hepsinin yagdan gittigini sanmiyorum ama 1 2 kilo bile azalmissam ne mutlu. Yazma amacim ki bence bir cok insan bu konuda sıkıntı yasiyordur, cogu yemek damak tadimiza uygun degil. Ozellikle ispanaga asik bi insan olarak haslanmis ispanagi yerken resmen ogurerek yedim diger seferinde. Ardindan alternetif pisirme yontemleri aradim fazla secenek bulamadim. Ben yaptigim bir iki seyi burdan paylasmak istiyorum belki baskalarinada yardimci olur.

Oncelikle cogu yerde yazmasada ogun icindekileri karistirabilirsiniz ve bir ogunu tek oturusta yeme zorunlulugunuz yok. Ozellikle sabah sekerini 10 11 arasi yerseniz gercekten enerji verdigini goruceksiniz.
Ayrica hic tatsiz tutsuz olmaz diyerekten ben cogu ogunumde karabiber ve naneyi eksik etmedim.

1. Gun ogle vakti
domatesleri yagsiz tavada hafif pisirdim suyunu salip yumusayinca ispanagi ekleyip biraz daha karistirdim ve 2 cirpilmis yumurtayi ekledim damak tadina gore nane ve karabiber. (tavsiyem ince genis tavalardan kullanmaniz yoksa cok kalin olur yada ikiye bolmeyi deneyin. Yada sadece ispanakli yada sadece dometeslide yapabilirsiniz)

1.gun aksam
Bu tarif tum biftekler icin gecerlidir.
Biftegi onceden biraz sarimsak tozu karabiber pul biber ve cok az zeytin yagi (Yarim cay kasigi) ile marine edip dolapta beklettim (arabiberde pulbiberde icine islediginden daha aci oluyor cok aci sevmeyenler sadece biraz yag vekekik kullanabilirler) yagsiz tavada pisiricegimiz icin mutlaka kapakli tava tercih etmenizi oneriyorum boylelikle suyu icinde kaliyo ve yumusasik oluyor. Ayricaher tarafini esit surelerde pisirirseniz rastgele pisirmekten ne kadar farkettigini goruceksinizdir.

2. Gun oglen
Burda biraz riske girerek aksam ve ogle yemeklerinde degis tokus yaptim.
Yesil salatayi hazirlayip salami icine dogradim ve o sekilde yedim.
Aksamda biftek ve yogurt (meyveyi genelde 7 8 e sakliyorum :))

3.Gun oglen
Burda fazla secenek yok onyuzden ispanakla domatesi hafif kavurdum burnumu kapayip yedim acikcasi :)

3.Gun aksam
Yesil salataya yumurtayi ve salamida dograyarak biraz nanenile afiyetle yedim en normal ogun buydu bence cunku gercekten diger ogunler beni cok zorluyor bazen sunile yutuyorum zorunluluktan yiyorum :KK43:

4.Gun oglen
Bu diyetin yabanci versiyonuna baktim ve orda 25 gr peynir degil 200 gr cottage cheeese yani cokelek yaziyor. internetten besin degerlerini karsilastirdim gercektende kafa kafaya geliyorlar ama ben riske atmayayim dedim 100 gr aldim havuc yumurta ve cokelege uymadigindan havucu sonra yedim cokelek ve yumurtayida beraber (klasik nane ve hafif karabiberle :))

4.Gun aksam
Yine yabanci versiyonunda 2 dim portakal falan degil taze sıkılmis 1 portakal suyu yaziyor ben yarim portakal suyu ictim.

Somonu disarda yedigimden ona bi tarifim yok ama haslanmis somonda en yenilebilir yiyeceklerdendi sanirim. Yanina haslanmis brokoli ve karnibaharda getirmislerdi bende aksam yemek yerine gunduzden yedim onlari

Tavuk icin bir suru diyet tarif var zaten o yuzden yazma geregi duymuyorum.
Ayrica kendi tariflerinizide olusturabilirsiniz benim gozlemledigim biraz risk alinabilecek bir diyetoldugu yonunde. Ayrica gunde 4 litre su iciyorum onudayazmak istedim.
Umarim yardimci olur bayada uzun olmus. :) Herkeze istedigi kiloda bir yasam diliyorum.

Son düzenleme:
Kızlar ben çok yavaş ilerliyorum ya. Bayağı moralim bozuk. Bol bol su içiyorum, kabızlığım falan da yok. Ama gram gram iniyor. Hashimoto var bende, ondan galiba. Ama yani yine de daha çok vermem gerekirdi, çünkü uzuun zamandır diyet yapmıyordum. Önce hamilelik, sonra emzirme derken memeyi daha yeni kesince başladım. 10 gün öncesine kadar her istediğimi yiyordum valla. Şimdi bu sonuç çok üzücü. Ama ne yapalım, sonuna kadar götüreceğim. En azından görüntü olarak inceliyorum.

9. Gün: 71.8

Bundan yaksasik 5 6 yil once abimin dugununden once hemde kavitasyona giderek yapmistim bu diyeti ve cok heycanli cok istekliydim. Sadece 3 kilo verebilmistim dugunden sonraki haftaa birden 4 5 kilo verdim. Bazen cok istediginde ve panik yaptiginda yada heyecanlandiginda olmuyo bence :) sacma olabilir ama bende boyle olmustu.

Bundan yaksasik 5 6 yil once abimin dugununden once hemde kavitasyona giderek yapmistim bu diyeti ve cok heycanli cok istekliydim. Sadece 3 kilo verebilmistim dugunden sonraki haftaa birden 4 5 kilo verdim. Bazen cok istediginde ve panik yaptiginda yada heyecanlandiginda olmuyo bence :) sacma olabilir ama bende boyle olmustu.

Tekrar baktimda kilo kaybimiz ayni seviyede. Boy ve kilolarimizda cok farkli degilmis zaten. Normal sekilde kilo veriyorsunuz bunda bir skinti yok telaslanmayin bence. Cok fazla kilolular icin gecerli o 13 gunde 20 kilo. Beni beklentim 5 6 kiloydu zaten umarim hedefime ulasicam. Daha hizlisi sizide hasta eder zaten

Hoşş geldinnnn. Ne zaman başladınız kaçıncı gün ben bıraktıktan sonra kilo almamak için ufak değişiklikler yaptım siz beler uyguluyosunuz

Çok ağır bir diyet değil aslında ama zorlamıyo diyemem 3 günden sonra yavaşlama oldu bende çünki bıraktıktan sonra kilo aldım die çok yorum okudum oyüzden aralara masum kaçamaklar ekledim yada öğünlerin yerlerini dediltirdim peki sen kilo verebildinmi canım

Çok ağır bir diyet değil aslında ama zorlamıyo diyemem 3 günden sonra yavaşlama oldu bende çünki bıraktıktan sonra kilo aldım die çok yorum okudum oyüzden aralara masum kaçamaklar ekledim yada öğünlerin yerlerini dediltirdim peki sen kilo verebildinmi canım
Ben geçen ay 5 gün yapıp bırakmıştım çünkü sınav haftam gelmişti ve bende 4. günden sonra baş ağrısı-halsizlik yaptı.
O 5 günde 3 kilo kadar verdim ve hala geri almadım.
Hangi diyet olursa olsun bittikten sonra dikkat edilmezse kilo alınır zaten, mesela 1 ay kilo almadım hiç üstüne verdim hatta diyet bitince. Ama geçen hafta tatilde dikkat etmeyince aldım tabii kilo.
Yarın tartılcam, dediğin gibi çok ağır değil ama canım başka şeyler istiyo hep o konu beni çok zorluyo :KK43:

Yok bence saçma değil, haklısın. Ben bu diyeti 12 gün harfiyen yaptım, hiç dışına çıkmadım. Toplamda 4 kilo verip 12. gün yarım kilosunu geri aldığımı görünce çok üzüldüm ve 13. günü bozdum ama yine çok hafif yedim tabi ki. Ertesi gün de regl oldum. Sanırım son aldığım yarım kilo regldendi. Reglim bitince tartılacağım, bakalım ne oldu.

Merhaba herkese
Bende yarın başlıycam isveçe daha önce denemiştim ve kilo vermiştim tekrar yapıcam çünkü baya etkili liste banada destek olun lütfen

Selamm kızlar oruç tutarken nasıl isveç diyetini yapıyosunuz 1.63 boy 70 kilo var bende 58.60 civarı olmak istiyorum.Bayrama kadar ne kadar verirsem kar benim için.Neler yapıyosunuz ? Kilo vermeye başlayanlar varmı?

Selam boy 1.65 kilom ,67.7 ile başladım şu an 64.2 bugün 6.gün başta çabuk acıkıyorsun ama şimdi azıcık yeyip doyuyorum ayrıca callanetics yapıyorum çalışıyorum ve 1yaşında oğlum var, çok halsiz bırakmıyor ama her bünye farklı çok uzun yapılacak bir diyet değil ve şimdi yemek yemek istemiyorum bu da tehlikeli zorlayıp mutlaka öğünümü dikkatlice yiyorum bol bol su 2yeşil çay tek kaçamağım arada içtiğim nescafe klasik kahve okadar gelişmeyi yazarım

günaydın ben bugün başladım bu diyete 58 kilo ile.. 13 gün sonund 50 kilo olmak istiyorum umrım başarabilirim..bana eşlik etmek isteyen, bugün başlayan arkadaşlar yazsınlar :KK49::halay: her gün neler yediğimi burda paylaşacagım

X