İstihare sonucuna uymamak?

5 yıldır derin konuların içindeyim zaten. O nedenle söylüyorum. İftira atmayalım sünnettir diye. Gelenektir ve hurafedir.

Ben uymadım cok pismanim emin olabilirsin..
biraz detay verebilir misiniz özel değilse?
Birazdan çoğumuzun kellesi gidecek
göz göre göre açtım ben de konuyu bakalım...
O zaman o kararı bence akşı basında hayat görüşüne güvendiğiniz bilinçli birine danışın.
pek danışabileceğim bir konu değil
İstihare bağlayıcı değildir.
Uyar veya uymazsınız sizin tercihiniz.
Teşekkürler biraz karşı çıkmak gibi geliyor da

Önce konunuzu yazın fikir verelim. Zaten İslamda da önce istişare sonra istihare olmasının doğru olduğundan bahsedilir. Direkt yatılması bana da doğru gelmiyor.

biraz detay verebilir misiniz özel değilse?
göz göre göre açtım ben de konuyu bakalım...
pek danışabileceğim bir konu değil

Teşekkürler biraz karşı çıkmak gibi geliyor da
Hayatimi etkileyecek bir konu idi ama iste bende uymadim sonuc maalesef mutsuzluk husran pismanlik..

bence siz bir karar vermek için önce olgunlaşmayı bekleyin.hayatınızı etkileyecek kararmış, istiarelere falan yatılıyor ama dünden bugüne fikir değişiyor.
Ne alaka? Konumla ilgili yorum yaparsınız ya da yapmazsınız, karakterimle ilgili yorum yapmak haddinize düşmüyor kendinize gelin

Rica etsem özelden yazarmısınız nasıl istiare yatılır , ek olarak hayırlısını isteyin

İstihare denilen şeyin kökeni pagan inanışlara dek gider.
Sumerler döneminde insanlar, tapınaklara gidip dua eder ve orada özel bir taşın üzerinde uyur, uyandıkları zaman da rüyalarını yorumlayarak dileklerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini tahmin ederlermiş.

Varın gerisini siz hesaplayın.

Kur'an'da zaten böyle bir şey yok.

Folklorik olarak Arap toplumunda olması onu dini yapmaya yetmez.

Sonuçta bir rüyadır, bilinçdışımızın alanıdır. Bu sebeple rüyalarla amel etmemek gerekir.

Özgür iradesi olan canlılarız biz. İnsanoğluna verilen en büyük hediye. Sen bşrgün yine fikir değiştirip yapmak isyersen gönül fetahlığıyla yaparsın. Yapmazsan da yapmazsın. Bu kadar net. Başka iş hasıl olursa onun için de ystarsın.

Bunların istihare sonucu olduğuna nereden vardınız? Her insanın hayatında olabilecek şeyler. Başına terslik gelip, istihareyi yatmayanlar faturayı kime/neye kesmeli?
Öyle bir sonuca varmadım zaten. Yorumun bitişi komikli bitişti

Bilmiyordum bir araştırayım

Uymayabilirsiniz ne demek ya?
İstihare Allah'a danışmak değil mi ?
Uymamak da Allah'ın buyruğuna karşı gelmektir.
Ya hiç yatmayacaksınız istihareye yada çocuk oyuncağı haline getirmeyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…