• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstihare sonucuna uymamak?

Aynı şey başıma geldi. Gördüğüm olmasın diye uğraştım ama yine de kaderin önüne geçemedim sanırım. Şimdi çok mutluyum. Beklemediğim güzellikler beni buldu o süreçte. Kendi istediğimin hayırsız olduğu çarptı yüzüme defalarca kez. İyi ki o rüya gerçek oldu.
Yani siz tersine hareket etmenize rağmen yine de oldu öyle mi?

Ben :KK51: Aslında pek itibar etmiyorum asıl olanın kalbe gelen duygu olduğunu düşünüyorum istiharenin ama yine de yatmıştım. Hayırsız olacağını göre göre devam ettim bir işe. Tam altı yılımı çaldı benden. (Aşk meşk işleri değil. Mezun olamadım üniversiteyi bırakıp başka bir bölüm okudum yoksa ne iş ne aş hiçbir dikiş tutturamadım o altı senede istihareyi yattığım sebep yüzünden ) arka arkaya yazınca başıma gelmeyen kalmamış nereye inanmıyon :KK48:
Su an bu mesaj beni allak bullak etti :D

O istiareyi herkes yapamıyor sanırım. Bir niyetiniz varsa yapabilecek Gönül gözü açık birine yaptırın.

Uymayabilirsiniz. Tercih sizin.

Tam tersi kendisiyle ilgili konularda kişinin kendi yapması daha hayırlıdır.
Başkası da yapabilir ama kendi yapması Allah'a teslimiyet için daha uygundur..

Konuya gelince siz Allah'tan bu iş benim için hayırlıysa olsun diye dilek dilediniz. Vazgeçince aksi hayırsız olan olacak diye bir şey yok bence..

Tam tersi kendisiyle ilgili konularda kişinin kendi yapması daha hayırlıdır.
Başkası da yapabilir ama kendi yapması Allah'a teslimiyet için daha uygundur..

Konuya gelince siz Allah'tan bu iş benim için hayırlıysa olsun diye dilek dilediniz. Vazgeçince aksi hayırsız olan olacak diye bir şey yok bence..
İşte bende öyle biliyorum başkası göremeyebiliyor kendisinin yatması daha doğru diye biliyorum

Ben sonuçta istihare olayını kafamdan uydurmadım. Dini konuya girmesin diye açıklayamıyorum ancak eğer sizin inancınız yoksa yoktur ben napayım? İnanıyorum ki böyle bir konu açmışım
Dinle alakası yok zaten. Uydurulmuş din geleneği. Açıklayamazsınız zaten somut olmayan kanıtları kabul etmem şahsım adına.

Su an bu mesaj beni allak bullak etti :KK70:
Şöyle aslında. Lanetlenmiyorsun sonuçta hayırlı görüp de yapmazsan. Sadece şık olmaz. Bir büyüğüne sorsan şu yoldan mı gitsem şu yoldan mı sonra da gözünün içine baka baka onun gitme dediği yoldan gitsen ne olur :) hiçbirşey olmaz, sadece şık olmaz. Özür dilerim Allahım de, ne istiyorsan onu hap. Allahı böyle mekanik bir kural koyucu olarak düşünme. Beni en iyi şu anlar dediğinden de iyi anlar seni, öyleyse özür dile fazla karıştırma :)

Dinle alakası yok zaten. Uydurulmuş din geleneği. Açıklayamazsınız zaten somut olmayan kanıtları kabul etmem şahsım adına.

Dini konudan bu konu kapanır ama gelenek diye bir şey değil bu.
Sünnettir ve bir işe karar vermeden önce tavsiye edilir.
İş, evlilik, taşınma, çocuk, satma, alma vs.
Araştırmadan kesin yargıya varmayın derim..

Ben :KK51: Aslında pek itibar etmiyorum asıl olanın kalbe gelen duygu olduğunu düşünüyorum istiharenin ama yine de yatmıştım. Hayırsız olacağını göre göre devam ettim bir işe. Tam altı yılımı çaldı benden. (Aşk meşk işleri değil. Mezun olamadım üniversiteyi bırakıp başka bir bölüm okudum yoksa ne iş ne aş hiçbir dikiş tutturamadım o altı senede istihareyi yattığım sebep yüzünden ) arka arkaya yazınca başıma gelmeyen kalmamış nereye inanmıyon :KK48:
Bunların istihare sonucu olduğuna nereden vardınız? Her insanın hayatında olabilecek şeyler. Başına terslik gelip, istihareyi yatmayanlar faturayı kime/neye kesmeli?

Şöyle aslında. Lanetlenmiyorsun sonuçta hayırlı görüp de yapmazsan. Sadece şık olmaz. Bir büyüğüne sorsan şu yoldan mı gitsem şu yoldan mı sonra da gözünün içine baka baka onun gitme dediği yoldan gitsen ne olur :) hiçbirşey olmaz, sadece şık olmaz. Özür dilerim Allahım de, ne istiyorsan onu hap. Allahı böyle mekanik bir kural koyucu olarak düşünme. Beni en iyi şu anlar dediğinden de iyi anlar seni, öyleyse özür dile fazla karıştırma :)
Zaten yorumlar fikrimi değiştiriyor tekrar bakalım... umarım hayırlısı neyse o olur

Back
X