İstifa edeceğim,sizce de etmeli miyim ?

Peki, o kızlarla sıfatlarınız aynı mı? İşiniz?

Tazminat verseler de kabul etmeyin. Tazminat davası açın. Daha fazla olur muhtemelen. Bir avukata hesaplatın miktarı.

Sonra, işten çıkacağınızı önceden bildirin. Bir bildirim süresi var ama kaç gün bilmiyorum. Aksi takdirde onlar size dava açabilir.

Ben olsam kesinlikle çıkardım bunu biliyorum başkada bişe bilemedim.

Özet geçeyim.Bir dekorasyon firmasında yönetici asistanlığı yapıyorum.
Hafta sonlarım tatil, servisim ve yemeğim şirketten.
Kamuya tatil olan bütün günler tatiliz, bir nevi memur gibi.
Biraz detay vereyim ki karar vermeme yardımcı olun.
18 aydır burada çalışıyorum.
İşe ilk başladığımda anlaşmam 1200+agi idi.
Sonradan yok o öyle değil dediler neyse eyvallah dedim.
Asgari ücretle başlayacaksın normalde ama madem sana böyle bir şey dendi 1000+agi olsun dediler,sonra yükseltiriz.Neyse gene tamam dedim.
Aradan 18 ay geçti ve şuan maaşım seneyi doldurduğum için 1100+agi.
Evrak takibi,telefonlara bakma,personel takibi,misafirleri karşılama gibi işlerim var,çoğu zaman çok yoğun olmuyor, oturuyorum ben de.İşim rahat şartları iyi diye hak geçmesin diye hiç zam konusunu bile açmadım.
Benim 3 tane patronum var ikisi evli birisi bekar.
Bekar olan sonradan ortak oldu.
Bir kız aldılar güzel diye işten anlamadığı halde özel muhasebecileri oldu.Onun maaşı 1600 tl, ayrı odası var.(Benim odam yok küçük bir masam var)
Onunla sevgili olmuş benim bu patronum sonra demişki usuyenprensesi çıkartalım işten bu kız iki işe de baksın para vermeyelim.
Duydum bunu istifa edecektim engel oldular.
Sonra bir kız daha aldılar bir yerin güzellik yüzüymüş, bir yerlerini açıpta pazarlamaya çıkacakmış.
Kızın pazarlamaya dair hiçbir bilgisi yok sadece güzelliği ve giyindiği minileri var.Ona da oda verdiler maaşı 1750 iken 3 günde zam aldı 2000 tl oldu.
Şimdi bununla sevgili olmuş bizim bu bekar patron.
Fabrikada üretim bölümünden bir çocuk var yeni başladı ama zam zam deyip duruyordu.Bugün bekar patrona çıkmış aşağıdaki (benden bahsediyor) hiçbir şey yapmadan 1500 alıyor ben şöyle çalışıyorum falan bu patronum da onaylamış ve 250 tl zam yapmış.
Dememiş ki o kız 1500 almıyor hem sen ne haddine onun işe yarayıp yaramadığını sorguluyorsun diye.
Bunu duydum ve istifa etmeye karar verdim, bütün ayak işlerine ben koşuyorum.(fatura ödemeleri,ptt işleri,kargo işleri, bakkaldan ihtiyaçları almak gibi)
Odam bile yok küçük bir masam var ve hala o oturan 2 kız değil de ben hedef oluyorum.
Diğer 2 patronum yurt dışında onlar gelince istifa edeceğim.
Kabul edeceklerini sanmıyorum ama yeter artık.
Bekar olan patronumun zaten bakışları bile böyle işe yaramazmışım gibi beni rahatsız ediyor.
Uzun oldu kusura bakmayın ne yapmalıyım ?

Sen müdürüne şaka yapmışsın hatırlıyorum. Müdürüne o şakayi yapabilecek kadar aranızda iyiyse o müdürüne açık yureklilikle her şeyi anlatabilirsin bence?

Is bulup ayrılın malum çalıştığınız yerde para kazanmanın yolları ve Şartları belli. Tazminata gerek yok aldığınız Maaş belli brüt hali bile çok bi mebla değil.

dürüstlüğün kendi işini yapmanın kazandığını görsem bir gün dişimi kıracağım
bu sadece özelde de değil devlet içinde böyle oldu
kim patron müdür yalakasıysa o övgüleri toplar bizde
, bol bol fönlü ultra minili şuh patron sevgilisi kızlar hep öne geçer zamları kapar ödül toplar
diğeri de kuş gibi çırpınır durur iş dünyasında her yere koşar her işi yapar

yanlış anlaşılma olmasın kızların giydiği çıkardığıyla ilgilendiğim hepsi böyle dediğim yok ama zaten patronun bakışlarından kırıta kırıta yürümelerinden sevgili gibi birbirine trip atmalarından konuşmalarından anlıyor insan

konu sahibi senin yerinde olsam benim zammım neden yapılmıyor diye sorardım
sonra kendime azıcık hak bilir, mümkünse idarecisi veya yöneticisi kadın olmayan, böyle azgın erkek modelinde olmayan yada ahbap çavuşçu olmayan bir iş yeri sahibinin yanında iş arardım
sonra işe gider tüm gün yayılırdım her şeye koşturmam bazı işleri o kızları yollayın mümkünse derdim kovarsa da kovsunlar ondan sonra zaten işten çıkmayı göze almışsın
haklısın ama diğer 2 patronumun hatrına hiçbir şey diyemiyorum çünkü onları çok seviyorum, bana çok iyi davranıyorlar.Biz senin abiniz diyorlar.

Sen müdürüne şaka yapmışsın hatırlıyorum. Müdürüne o şakayi yapabilecek kadar aranızda iyiyse o müdürüne açık yureklilikle her şeyi anlatabilirsin bence?
evet o müdürüme söyledim anlattım.Diğer patronuna bunları anlat ama işten çıkmayacaksın dedi.

Peki, o kızlarla sıfatlarınız aynı mı? İşiniz?

Tazminat verseler de kabul etmeyin. Tazminat davası açın. Daha fazla olur muhtemelen. Bir avukata hesaplatın miktarı.

Sonra, işten çıkacağınızı önceden bildirin. Bir bildirim süresi var ama kaç gün bilmiyorum. Aksi takdirde onlar size dava açabilir.
ben üniversite mezunuyum onlar değil ben yönetici asistanıyım birisi pazarlama müdürü oldu diğeri muhasebe sorumlusu.Ayrı oda verdiler.
Benim telefonum internete bile bağlanmıyor aramaları ben yapıyorum ama bana şirket telefonu vermediler ona en son çıkan şirket telefonu verildi benim yazın klimam kışın ısıtıcım yok.Onların var böyle böyle işte

yönetici asistanlarına bakın ve yapıştırılan tavır hep aynı
o ne yapıyor kı? bunu soylemeyede cekınmıyorlar

evet o müdürüme söyledim anlattım.Diğer patronuna bunları anlat ama işten çıkmayacaksın dedi.

Olur mu canım, tapulu almadılar sonuçta. Rahatsizliklarini ve isteklerini dile getir bence. Gerekiyorsa diğer mudurle de konuş. Tamam işin rahatmiş ama tavırlar hiç hoş değil. Diğer kızlarla aranızda bir denge olmalı. Bir yolunu bulsunlar artık. Olmazsa da başka is buldugun an işten çık. Bu psikolojik olarak insanı yorar ya :KK34:

Özet geçeyim.Bir dekorasyon firmasında yönetici asistanlığı yapıyorum.
Hafta sonlarım tatil, servisim ve yemeğim şirketten.
Kamuya tatil olan bütün günler tatiliz, bir nevi memur gibi.
Biraz detay vereyim ki karar vermeme yardımcı olun.
18 aydır burada çalışıyorum.
İşe ilk başladığımda anlaşmam 1200+agi idi.
Sonradan yok o öyle değil dediler neyse eyvallah dedim.
Asgari ücretle başlayacaksın normalde ama madem sana böyle bir şey dendi 1000+agi olsun dediler,sonra yükseltiriz.Neyse gene tamam dedim.
Aradan 18 ay geçti ve şuan maaşım seneyi doldurduğum için 1100+agi.
Evrak takibi,telefonlara bakma,personel takibi,misafirleri karşılama gibi işlerim var,çoğu zaman çok yoğun olmuyor, oturuyorum ben de.İşim rahat şartları iyi diye hak geçmesin diye hiç zam konusunu bile açmadım.
Benim 3 tane patronum var ikisi evli birisi bekar.
Bekar olan sonradan ortak oldu.
Bir kız aldılar güzel diye işten anlamadığı halde özel muhasebecileri oldu.Onun maaşı 1600 tl, ayrı odası var.(Benim odam yok küçük bir masam var)
Onunla sevgili olmuş benim bu patronum sonra demişki usuyenprensesi çıkartalım işten bu kız iki işe de baksın para vermeyelim.
Duydum bunu istifa edecektim engel oldular.
Sonra bir kız daha aldılar bir yerin güzellik yüzüymüş, bir yerlerini açıpta pazarlamaya çıkacakmış.
Kızın pazarlamaya dair hiçbir bilgisi yok sadece güzelliği ve giyindiği minileri var.Ona da oda verdiler maaşı 1750 iken 3 günde zam aldı 2000 tl oldu.
Şimdi bununla sevgili olmuş bizim bu bekar patron.
Fabrikada üretim bölümünden bir çocuk var yeni başladı ama zam zam deyip duruyordu.Bugün bekar patrona çıkmış aşağıdaki (benden bahsediyor) hiçbir şey yapmadan 1500 alıyor ben şöyle çalışıyorum falan bu patronum da onaylamış ve 250 tl zam yapmış.
Dememiş ki o kız 1500 almıyor hem sen ne haddine onun işe yarayıp yaramadığını sorguluyorsun diye.
Bunu duydum ve istifa etmeye karar verdim, bütün ayak işlerine ben koşuyorum.(fatura ödemeleri,ptt işleri,kargo işleri, bakkaldan ihtiyaçları almak gibi)
Odam bile yok küçük bir masam var ve hala o oturan 2 kız değil de ben hedef oluyorum.
Diğer 2 patronum yurt dışında onlar gelince istifa edeceğim.
Kabul edeceklerini sanmıyorum ama yeter artık.
Bekar olan patronumun zaten bakışları bile böyle işe yaramazmışım gibi beni rahatsız ediyor.
Uzun oldu kusura bakmayın ne yapmalıyım ?

ben de fabrika da çalışıyordum. yeni bir ortak geldi. tuttu masamı merdivenin altına aldı. gelen geçenin ayakkabı tozu başıma yağıyordu.
sonra bizim çaylarımızı sen servis et dedi. bu çaycı erkek misafirlere hiç iyi olmuyor deyip beni aşağılamaya çalıştı. karar verdim çıkmaya. dedim ki kendine sizce bu masa burda mantıklı mı ?? nedene ben öyle uygun gördüm dedi. dedim ki burda üstüm başım toz. kafamdan aşağıya milletin ayak tozları iniyor. bu temizlik görevlisi de hep süpürge yapıyor ondan bu diyor. sonra şu saksılar çirkin duruyor ciltle dedi. ciltlemedim tabi gelip gidip bakıyor bişey yok. hemen ayrıldım..

çok şükür onların bana yaptıkları beni azimlendirdi. baya hırs yaptım kamuya girdim çalıştım çabaladım.. hiç çekilmez bu tür insanlar. siz ufaktan iş arayıp çıkın.. zaten belli ki o patrona kız dayanmaz.. her gün birini alır sonunu da merak ediyorum..

Madem istifa edecektin neden nişanlından oldun...sen şu şakayı hangi patronuna yaptın...valla kusura bakmada bir tezatlık seziyorum ki konularında öyle böyle değil...patronuna laubali şakalar yapıp gelen kızlarla sevgili olduğunu seni harcadığını duşunup istifa etmek istemen bana pek iyi niyetli gelmedi...
Edit:diğer konularıyla kıyaslayınca gittiğim bir varsayımdır sırf bu konu için tartışmayalım.

Son düzenleme:
Ayy dur sen şu iş arkadaşına ve müdürüne bana 650 tl lik ayakkabı al diye şaka(!) yapan, ve ben yorum olarak iş ortamında seviyenin ne kadar önemli olduğunu yazdığımda, " seviye seviye diye öteceğine gel sana da iş verelim, aile gibiyiz biz" gibi süper ötesi seviyeli mesajı atan üye değil misin?? Aile ortamın harikaymış valla.

Ayrıca kırk yıllık sekreterlik de yönetici asistanlığı oldu ya o da ayrı bir alem. Kimse çıkıp da bana sekreterleri niye küçümsüyorsun diye çemkirmesin. Yönetici asistanının sahip olması gereken vasıfları sıralarım dudağı uçuklar. Ayrıca sekreter olsam gocunmaz söylerdim mesleğimi göğsümü gere gere.

Madem istifa edecektin neden nişanlından oldun...sen şu şakayı hangi patronuna yaptın...valla kusura bakmada bir tezatlık seziyorum ki konularında öyle böyle değil...patronuna laubali şakalar yapıp gelen kızlarla sevgili olduğunu seni harcadığını duşunup istifa etmek istemen bana pek iyi niyetli gelmedi...
Edit:diğer konularıyla kıyaslayınca gittiğim bir varsayımdır sırf bu konu için tartışmayalım.

Su mesajı okuyana kadar cok uzulmustum.. Vah vah dıyodum kı eskı konulara goz attım ... Sizin yaptığınız yakıstırmalar ve yaptığınız şakalar zaten çok sevıyesızce... Bizde şirketimizde aile ortamımız var.. Ama tutupta müdürüme bana bu kadarlık ayakkabıyı al demem zaten şaka bile olsa.. Ayrıca ıs yerınızdekı kızların statusu gereği aldığı maaşlar normal hatta az bile.. Kişilikleri vesairesini dikkate almadan konuşuyorum.. Sizin aldığınız maaş için zam isteyecekseniz başkalarını baz alarak konuşmayın..

ben de fabrika da çalışıyordum. yeni bir ortak geldi. tuttu masamı merdivenin altına aldı. gelen geçenin ayakkabı tozu başıma yağıyordu.
sonra bizim çaylarımızı sen servis et dedi. bu çaycı erkek misafirlere hiç iyi olmuyor deyip beni aşağılamaya çalıştı. karar verdim çıkmaya. dedim ki kendine sizce bu masa burda mantıklı mı ?? nedene ben öyle uygun gördüm dedi. dedim ki burda üstüm başım toz. kafamdan aşağıya milletin ayak tozları iniyor. bu temizlik görevlisi de hep süpürge yapıyor ondan bu diyor. sonra şu saksılar çirkin duruyor ciltle dedi. ciltlemedim tabi gelip gidip bakıyor bişey yok. hemen ayrıldım..

çok şükür onların bana yaptıkları beni azimlendirdi. baya hırs yaptım kamuya girdim çalıştım çabaladım.. hiç çekilmez bu tür insanlar. siz ufaktan iş arayıp çıkın.. zaten belli ki o patrona kız dayanmaz.. her gün birini alır sonunu da merak ediyorum..
aa benim de masam merdivenin altında valla işçilerin ayak tozları kafamda ve temizlikçiler merdivenleri süpürdükçe üztüme toz geliyor off sinir bozucu

annem de dedi sırf işten çıkmadın diye sevdiğin adamdan ayrıldın şimdi bu yüzden ayrılma diye ama ben müdürüme şaka yaptım diye o patronumun koynuna yatmış mı oluyorum pardon da ????
Öyle olsa böyle rezillik çekmezdim

Su mesajı okuyana kadar cok uzulmustum.. Vah vah dıyodum kı eskı konulara goz attım ... Sizin yaptığınız yakıstırmalar ve yaptığınız şakalar zaten çok sevıyesızce... Bizde şirketimizde aile ortamımız var.. Ama tutupta müdürüme bana bu kadarlık ayakkabıyı al demem zaten şaka bile olsa.. Ayrıca ıs yerınızdekı kızların statusu gereği aldığı maaşlar normal hatta az bile.. Kişilikleri vesairesini dikkate almadan konuşuyorum.. Sizin aldığınız maaş için zam isteyecekseniz başkalarını baz alarak konuşmayın..
ben müdürüme şaka yaptıysam patronlarım ne alaka hala çözemedim yaa

X