istenmiyor olmak...

sen net duydunmu,emınmısın,kulak ve kapalı meselesi olduğunu?bak bence sen kesın durmadan iftiraya gırer,sen bunlardan dıye kendı kendıne yorum yapma,bazı aileler kendı aday bulmak ister,oğlu aday bulsun ıstemez,ama sen aydığın nedenleri kendıne dert etmişin,bana göre hiçbiri dert bıle değil,yaşın itivarıyle böle bır savaşa gırmem yoruluurm dersen evet yol yakın ıken ayrıl derim

Yok net duymadım. Sadece beni sırt dekoltesi ile kardeşimin düğününde izleyen adamın ailesinin yanına gidip geldikten sonra kapanmayı düşünüyor musun, belki ilerde kapanmanı isteyebilirim demesi böyle düşünmeme sebep oldu. Onu sıkıştırdığımda evet kapalı istiyorlar dedi. Bence kapalı olmamam değil bu öyle defaten ayrıl ayrıl diye seni aramayı gerektirecek problem değil dedim. Sebep kulağım dimi dedim. Evet demedi ama hayır da demedi.

İş arkadaşımı da istememişler sırf tiyatrocu diye. Tiyatrocudan gelin olmaz demişler. Senin yaptığın yemeği yemem, sofrana oturmam demiş kayınpederi. Şimdi çok pişmanmışlar. Af diliyorlarmış sürekli. Bilmiyorum ki. Siz de çok zor şeyler yaşamışsınız. Eşinizle gergin olduğunuzda bu konunun lafını etti mi hiç? Ya başa kakma durumu olursa :KK43:

bizimkilerin öyle bi dönüş yapacağını sanmıyorum :) arkadaşınız şanslıymış.
biz 6,5 sene ilişkiden sonra evlendik eşimle 3,5 yıldır da evliyiz.
eşim değil de ben lafını ettim bazen çünkü geçen yıl eşimin erkek kardeşi evlendi ve her şey usülüne uygun yapıldı ve şu an araları çok iyi gelinle. hani benim ne suçum vardı diye sormuşluğum oldu. ama eşim benim yanımda olduğu için çok da zorluk yaşamadım. eşimin ailesini en son geçen kurban bayramında görmüştüm mesela :)
ben halimden memnunum

Canım ayrılmak için ortada bir neden olmadığını düşünüyorum. Burda bir arkadas anlatmıştı sevgilisi 7 ay boyunca ailesini ikna etmeye çalışmıştı ayrıca bazı sözleriyle de kızın arkasında olmadığı belliydi. Böyle bir durumda yapacak birsey yok boşuna kendini ezdirme, bekleme diye yorum yapmıştım. Ama şimdi senin konunda erkek arkadaşın arkanda ve mazeretleri bana göre çok geçersiz. Sevgili n istikrarli davranirsa güçlü olursa aile pes eder diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Yok net duymadım. Sadece beni sırt dekoltesi ile kardeşimin düğününde izleyen adamın ailesinin yanına gidip geldikten sonra kapanmayı düşünüyor musun, belki ilerde kapanmanı isteyebilirim demesi böyle düşünmeme sebep oldu. Onu sıkıştırdığımda evet kapalı istiyorlar dedi. Bence kapalı olmamam değil bu öyle defaten ayrıl ayrıl diye seni aramayı gerektirecek problem değil dedim. Sebep kulağım dimi dedim. Evet demedi ama hayır da demedi.

e hani gönül adamıydı, kapanmanı isteme haddini nerden buluyo kendimde, ezdirmez mi bu adam şimdi

kulağını nerden biliyorlar,yaşını nerden bılıyorlar,bunlar bırını tasvır edılırken soylenecek şeylermi???yanı bu adam sneı ailesine tasvir ederken bunları belirtmiş ise ondan ayrıl...en kızıdğım şey bırını anlatırken onun kapalı,açaık,engeli,kürt türk alevi sunnı gıbı belirterek anlatılması...insanız ya,

kulağını nerden biliyorlar,yaşını nerden bılıyorlar,bunlar bırını tasvır edılırken soylenecek şeylermi???yanı bu adam sneı ailesine tasvir ederken bunları belirtmiş ise ondan ayrıl...en kızıdğım şey bırını anlatırken onun kapalı,açaık,engeli,kürt türk alevi sunnı gıbı belirterek anlatılması...insanız ya,

Duymadığımı söylemiştir bunu bilmeleri gerekir çünkü. Açık olduğumu da fotoğraf göstermiş.

Önce bu soruyu sordu, sonrasında ben çok net asla kapanmam dedim. Ondan sonra zorla hiç birşey yaptırmam kendi içinden ne zaman gelirse dedi.

asla kapanmam demişsin hala içinden gelirse diyo, yani bir gün içinden geleceğini umuyo, gelmezse ne olacak

Burada açıkca kapanmanı isteyebileceğini söylemiş,sinyalleri vermiş bile..

Önce bu soruyu sordu, sonrasında ben çok net asla kapanmam dedim. Ondan sonra zorla hiç birşey yaptırmam kendi içinden ne zaman gelirse dedi.

Hala aynı şeyi düşünüyorum,içindeki düşünceleri söylüyor senin ilerde kapanmanı direk isteyip yüzüne vuracak bunu..
Sonuçta aile kapalı,neden gelinleride böyle olmasın mantığı var bunlarda.

son dediğinden sonra evet kesip atmalısın ailesi kapalı istiyosa kendisi de kapalı kız bulsaydı kendine, açık kız gör beğen evlen onu kapat sonra açık kızla karını aldat

Ben de sizin gibi düşünüyordum hep. Ben çok adil ve feminist bir insanım. Ama şu an üzüntüden basiretim bağlandı.

Ben de 16 sene duyuyordum. Bir gecede kaybettim işitmemi. Bu Allah'tan geldi ve ben hep sabrettim. Gerçekten dindar insanların bunu problem etmesini anlamıyorum. İnançlı bir insanım, ibadetlerimi de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, daha da iyi olabilir ama şu an o kadar pişmedim. Kapanma konusu ise asla düşünmedim, yapamıyorum. Zorla birşeyi sana yaptırmam, ben gönül insanıyım diyor. Ama çok kırılgan bir insan. Ailesi çok üstüne giderse pes eder mi kestiremiyorum. 1 yaş büyüğüm. 1 yaştan ne olacak diye düşünüp başlamıştım. Çok iyi bir insandır, onun gibi bir insandan da vazgeçmek çok zor gelecek.
Ya açık olman senin dindar olmadığını, ibadet etmediğini göstermez ki. Zaten o sözde radikal islamcılar kuranın şu emrini yerine getirmiyorsun der öte yandan dedikodu, fesatlık, pislik, hırsızlık, hak yemek her şeyi yapar. Yani o insanları tanımıyorum ama her sakallı deden olmadığı giib her dindar gördüğün de doğru olmayabilir. Kırılgan olabilir, ailesine kırılıp kırılıp uzaklaşa dabilir. zira burda problem çıkartan sen değilsin sen onu kırmıyorsun. Karşına alıp iyice konuş bundan çekniyorum, bunu düşünüyorum diye sana söz verebiliyorsa ve bugüne kadar verdiği sözleri tuttuysa devam et. 1 yaş olayı tamamen senin zihninde toplum böyle kalıplaşmasa kim takardı ki bu mevzuyu?

Ben ailelerin şunu istiyoruz bunu istiyoruz diyebilme haddini anlamıyorum, hayır yani sen tam hayalindeki aileye denk geldin de senin onlara uyman kaldı, mesela bana kalsa bende kayınvalidem açık olsun banka ya da öğretmen emeklisi olsun isterdim gönlümden geçen buydu ama sevdiğim adamın annesi bu,ben bu konuda nasıl bişey yapamazsam ailenin de oglumuzun sevdiği kız bu deyip kabullenmesi lazım

kapalı gelin istemelerine neden inanmıyorsun ki...bazı aileler kapalı bazı aileler açık gelin ister...hoş gelin seçme hakkına sahip deiller ama..karışıyorlar işte...
bence biraz zaman ver sevgilini ve ailesinin tepkilerini gözlemle..baktın sana ters geliyor bırak gitsin..bu dünyada senden kıymetli deiller...

X