• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen gebelik ve kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tmm.ama ultrasonu ınternette gordum yazan üyeye yazdım ben.git yazma buraya kendi çocuğunla ilgilen diye.kaç saattır tartıştığın uyeyı benle karıştırdıysan pess dıyorum
Okumamışım o da resimsiz sanırım abla özür dilerim çok pardon kafam karıştı bakmadım da kullanıcı adlarına.

Abla o konuda hesabı tam yapamadım,kalbinin ne zaman attığını bilmediğim için öyle yazdım. Yalandan değil yani kan tahlilinden sonra kaç haftalık ne zaman atar ne zaman hareketlenir doktorun söylemesiyle öğrendim

Anladım canım Allah yardımcın olsun senin için hangisi hayırlıysa onu yaşarsın umarım

Konu fake olsa neden ben bu kadar uğraşayım pardon da senin aklın yerinde mi acaba? Neden böyle hayal ürünü bir konu uydurayım. Senin aklın yerinde mi acaba? Dilerim allahtan benim hakkımda iyi kötü ne düşündüysen rabbim sana 10 katını versin. Madem yalancıyım madem fake neden ben burda bu kadar zorluk çekeyim insanlardan fikir alıyım. Yazık çok yazık. Bu kadar acınası olma. Allah seni ıslah etsin.
Pardonda yazdıklarına istinaden 19 yaşındasın üni okuyorsun nişanlısın nişanlının uyuşturucu kullandigini da biliyordun ama bi anlık hevesle birlikte oldunuz ve hemen hamile kaldın bebek daha 4 5 haftalık ve hemen haberin oldu ve bugün pazar günü olmasına rağmen Dr buldun aldiracak yer buldun.Onu da geçtim buradaki kişiler size ayrıl dedıgiçin ayriliyormussunuz yoksa ayrilmayacaktiniz bu da bi ilginç senaryonda.Bir de bi arkadaş benim ultrason kağıdımı kullanıyorsun demiş keşke basKa forumlardan (ç)alsaydın ultrason resmini : )

Son olarak birde bana allah ıslah etsin diyorsun sence ben mi hakediyorum böyle cümleyi yoksa bebeğini aldırmak isteyen mi yada böyle sahte konu açip eğlenmeye çalışan mi : )

Bi daha da yazmaya tenezzül etmiyorum.

SANA İYİ EĞLENCELER ERGEN KARDEŞİM !

bebeğime kıyıp
Konu umarım faketir. Normal bir vicdan şu cümleyi yazamaz çünkü. Acı olan sen gerçek olsanda olmasanda buradaki yorumlar gerçek. Bu kadar iç ses susturulamaz ya. Radikal karar alınabilecek bir durum mu bu? Ben birine aldır diye tavsiyede bulunsam kafamı bi daha yastığa rahat koyamam. Vebal yahu, “ay sana katil dicekler, vicdansız dicekler takma”. Takacak insanın burada işi ne Allah aşkına? Karnındaki can mı? Can. “Ay ama o daha fetus”. Onun ruhu, kaderi yaratıldı mı? Yaratıldı. Sen o hayatı sonlandırıyor musun? Sonlandırıyorsun. Can alana ne denir? “Ya katil denir ama ben değilim”. Oldu kardeş. Huzurlu uykular.

Şu aradan çıkıp yadırgayıp Allah’ın ayetlerini ağzına alıp,boş boş konuşanlar yokmu
En büyük pisliği gizli gizli siz yiyorsunuz
Sinsi sinsi,Altan Altan yapıyorsunuz herşeyi
O gerdek gecesi sizin için öyle önemliki,aklınız fikriniz orda.amaaaa belli etmiyorsunuz
Namussuz namus bekçileri diye bir tabir var ya
Haah ondan işte

Konu sahibi arkadaşım sende olan olmuş kararını verdin
Okumak okumak okumak başka bir yolu yok
Herkes hata yapar,bir daha cinsellik yaşarken daha dikkatli ol
Birde her msjında abla abla abla diye başlıyorsun pek samimi gelmiyor bana bu,bir şeyler var ya çözemedim daha
Neyse hakkında hayırlısı olsun,en doğru kararı sen vereceksin

T

teşekkür ederim abla güzel bi anne olacaksın bu yazdıklarından belli. Allah hep seni iyi niyetlilerle karşılaştırsın bana bol bol dua et olur mu çıkmazdayım yol arıyorum
Sagol canım Allah senide ıyı insanlarla karsilastirsin insallah bundan sonra saglam adımlar atmaya calıs ve dualarım seninle umarım cıkacagın yolun sonu aydınlık olur senın ıcın.

Pardonda yazdıklarına istinaden 19 yaşındasın üni okuyorsun nişanlısın nişanlının uyuşturucu kullandigini da biliyordun ama bi anlık hevesle birlikte oldunuz ve hemen hamile kaldın bebek daha 4 5 haftalık ve hemen haberin oldu ve bugün pazar günü olmasına rağmen Dr buldun aldiracak yer buldun.Onu da geçtim buradaki kişiler size ayrıl dedıgiçin ayriliyormussunuz yoksa ayrilmayacaktiniz bu da bi ilginç senaryonda.

Son olarak birde bana allah ıslah etsin diyorsun sence ben mi hakediyorum böyle cümleyi yoksa bebeğini aldırmak isteyen mi yada böyle sahte konu açip eğlenmeye çalışan mi : )

Bi daha da yazmaya tenezzül etmiyorum.

SANA İYİ EĞLENCELER ERGEN KARDEŞİM !
Yok abla ben aslı hanıma gittim eğer kürtaj olmasaydı zaten gebelik takibine onunla devam edicektim yani sen gebe kalınca doktor bulup devam etmedin mi bende ilk kürtajı düşününce gidip doktorla konuşmuştum zaten. Ha uyuşturucu konusuna gelince daha önceden içtiğini arada sırada kullandığını biliyordum ama ayrı şehirlerde olduğumuz için çok fark edemedim bağımlı olduğunu. Ayrılma konusuna gelince dün gelip bana paeayı verdiğini yapman gerekeni biliyorsun dediğini burdaki birkaç ablaya telefonda anlattım aklın varsa ayrıl hayatını kurtar çok gençsin va diyerek akıllarda bulundular bende tamamen bitirme kararı aldım. Herşeye rağmen bebeğine kavuşmuşsun allah yokluğunu aratmasın inşallah sağsağlim sağlıklıca kucağına alırsın hamilelerin duaları tutarmış inşallahhep mutlu olursun senden tek ricam sadece o ettiğin bedduayı geri al çok ama çok ağırıma gitti.

Konu umarım faketir. Normal bir vicdan şu cümleyi yazamaz çünkü. Acı olan sen gerçek olsanda olmasanda buradaki yorumlar gerçek. Bu kadar iç ses susturulamaz ya. Radikal karar alınabilecek bir durum mu bu? Ben birine aldır diye tavsiyede bulunsam kafamı bi daha yastığa rahat koyamam. Vebal yahu, “ay sana katil dicekler, vicdansız dicekler takma”. Takacak insanın burada işi ne Allah aşkına? Karnındaki can mı? Can. “Ay ama o daha fetus”. Onun ruhu, kaderi yaratıldı mı? Yaratıldı. Sen o hayatı sonlandırıyor musun? Sonlandırıyorsun. Can alana ne denir? “Ya katil denir ama ben değilim”. Oldu kardeş. Huzurlu uykular.
Fake değil abla,aldırmak istemediğim ama mecbur olduğum belli olmuyor mu? Ben aldırmazsam bebeğime kim bakacak? Kim bana yardım edecek? Burdakiler mi? Burda kınayan insanlar para verecek mi yemek verecek mi çocuğuma iyi bi anne olmama yardım edecekler mi? Allah aşkına elini vicdanına koyup sende düşün.

Şu aradan çıkıp yadırgayıp Allah’ın ayetlerini ağzına alıp,boş boş konuşanlar yokmu
En büyük pisliği gizli gizli siz yiyorsunuz
Sinsi sinsi,Altan Altan yapıyorsunuz herşeyi
O gerdek gecesi sizin için öyle önemliki,aklınız fikriniz orda.amaaaa belli etmiyorsunuz
Namussuz namus bekçileri diye bir tabir var ya
Haah ondan işte

Konu sahibi arkadaşım sende olan olmuş kararını verdin
Okumak okumak okumak başka bir yolu yok
Herkes hata yapar,bir daha cinsellik yaşarken daha dikkatli ol
Birde her msjında abla abla abla diye başlıyorsun pek samimi gelmiyor bana bu,bir şeyler var ya çözemedim daha
Neyse hakkında hayırlısı olsun,en doğru kararı sen vereceksin
Şöyle ki burdan birine sen desem kızar yaşlarını bilmediğim için çoğunu abla olarak saydığım için böyle hitap ediyorum ama etmem daha. Ne olursa olsun ben hata yaptım ama kınanacak bişey yapmadım. Evet korunmamam hataydı ama buralara ksdar gelmesi bana ders oldu işte.

Kuzum sen kararını almışsın. Annen yanında daha ne burda yarışıyorsun?
Konunun amaci ne? Dertleşmek değil. Bu net.
Burda yazilanlarla ilerleyecek değilsin.

Fake değil abla,aldırmak istemediğim ama mecbur olduğum belli olmuyor mu? Ben aldırmazsam bebeğime kim bakacak? Kim bana yardım edecek? Burdakiler mi? Burda kınayan insanlar para verecek mi yemek verecek mi çocuğuma iyi bi anne olmama yardım edecekler mi? Allah aşkına elini vicdanına koyup sende düşün.
Bebeğine sen bakacaksın. Ailen bakacak. İş sadece üniversite mezununa mı var ya? Gir geçiçi bi markete, çalışamaz hale gelene kadar çalış. Doğumdan sonrada biraz toparlayınca yeni bir iş bul. Açıktan okulunu oku. Arkadaş o çocuğu yapmayı bildiyseniz, kafanızı duvara vura vurada olsa sorumluluğunu alacaksınız. Vicdanını susturan insan okusa, kariyer yapsa, üst mevkilere gelse ne olur? Bu millete, kendine ne faydası olacak? Kafayı okumakla bozmuş millet. Önce bi merhamet, sağlam bir irade lazım ya. Önce bi kararların sorumluluğunu almak lazım ki, geldiğin yere gönül ferahlığıyla gel.

Kuzum sen kararını almışsın. Annen yanında daha ne burda yarışıyorsun?
Konunun amaci ne? Dertleşmek değil. Bu net.
Burda yazilanlarla ilerleyecek değilsin.
Haklısın teşekkür ederim çıkıyorum şimdi buradan,allaha emanet olun.. Sende çok yardımcı oldun teşekkür ederim yazdıkların için. Bana yardım ettiğin için.

Bebeğine sen bakacaksın. Ailen bakacak. İş sadece üniversite mezununa mı var ya? Gir geçiçi bi markete, çalışamaz hale gelene kadar çalış. Doğumdan sonrada biraz toparlayınca yeni bir iş bul. Açıktan okulunu oku. Arkadaş o çocuğu yapmayı bildiyseniz, kafanızı duvara vura vurada olsa sorumluluğunu alacaksınız. Vicdanını susturan insan okusa, kariyer yapsa, üst mevkilere gelse ne olur? Bu millete, kendine ne faydası olacak? Kafayı okumakla bozmuş millet. Önce bi merhamet, sağlam bir irade lazım ya. Önce bi kararların sorumluluğunu almak lazım ki, geldiğin yere gönül ferahlığıyla gel.
Ailem benim bebeği doğurduktan sonra görüşmeyecek. Neyse allaha emanet ol teşekkür ederim yorumun için.

Dün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?
Taşlanmaya başlamışlar çoktan,
Kimseyi duyma lütfen. Hayat senin hayatin, daha genceciksin ve yolun başındasın. Hepimiz hata yaparız.
Bebeğin doğduktan sonra onun hayatı da kendi hayatin da mahvolacaksa bence en doğru kararı vermişsin. Burada farklı görüşten birsürü insan var. Evet müslüman bi ülkede yaşıyoruz ama hayatin da gerçekleri var. Duygularında değil mantığınla hareket etmeni tavsiye ederim. Zira sağlıklı bir gelecek kuramayacağın bir çocuğa da iyilik yapmış olmazsin

Te
Taşlanmaya başlamışlar çoktan,
Kimseyi duyma lütfen. Hayat senin hayatin, daha genceciksin ve yolun başındasın. Hepimiz hata yaparız.
Bebeğin doğduktan sonra onun hayatı da kendi hayatin da mahvolacaksa bence en doğru kararı vermişsin. Burada farklı görüşten birsürü insan var. Evet müslüman bi ülkede yaşıyoruz ama hayatin da gerçekleri var. Duygularında değil mantığınla hareket etmeni tavsiye ederim. Zira sağlıklı bir gelecek kuramayacağın bir çocuğa da iyilik yapmış olmazsin
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsın malesef burdan yazmak kolay ama gelip o çocuğa kimse bakmayacak ben bakacağım allah yardımcım olsun inşallah en doğru kararı veririm.. Yorumların içinde çok sağol desteğini iyiki esirgemedin.

Ne yapıyorsanda kendine ne yaşıyorsanda kendine. Ben konunun gerçek olmadığını düşünüyorum. Bazı yorumlarını yazılanları okudum. 1 çocuk aldırıcaksın bu büyük bi bunalım olmalı bence çünkü hamile kaldığını öğrendiğin an annelik başlıyor ve ben sende bebeğini kaybedicek kadın psikolojisi göremedim. Gel burda feryat figan isyanlar et demiyorum ama sende bu kadar yorumlarında eksik olan şey gerçekten duygu. Bide herşeyin başına abla abla diye başlama bence çünkü çok yalaka gösteriyor seni. Hayatında başarılar umarım mutlu aklı başında sağlıklı bi hayat yaşarsın.

Ne yapıyorsanda kendine ne yaşıyorsanda kendine. Ben konunun gerçek olmadığını düşünüyorum. Bazı yorumlarını yazılanları okudum. 1 çocuk aldırıcaksın bu büyük bi bunalım olmalı bence çünkü hamile kaldığını öğrendiğin an annelik başlıyor ve ben sende bebeğini kaybedicek kadın psikolojisi göremedim. Gel burda feryat figan isyanlar et demiyorum ama sende bu kadar yorumlarında eksik olan şey gerçekten duygu. Bide herşeyin başına abla abla diye başlama bence çünkü çok yalaka gösteriyor seni. Hayatında başarılar umarım mutlu aklı başında sağlıklı bi hayat yaşarsın.
Yalakalıktan değil sadece kimsenin yaşını bilmediğim için ve nasıl hitap edeceğimi kestiremediğim için öyle dedim. Psikolojimi daha fazla buraya nasıl yansıtabilirim bilmiyorum yorumun için teşekkürler.

Var olan bir canlıyı öldürmüş oluyorsun . Eğer bir sağlık sorunu teşkil etmiyorsa o olay çok kötü . Ama karar senin yine de .
Kürtajdan sonra ilerde gebe kalabilir misin orasını Allah bilir . Çünkü zaten hamile kalmak bile bir mucize . Keşke bunu görebilsen !
En çokta kadın ve Erkeğin hatasını sonucunu daha dünyaya gelmemiş bir Bebeğin çekmesine üzülüyorum .

Var olan bir canlıyı öldürmüş oluyorsun . Eğer bir sağlık sorunu teşkil etmiyorsa o olay çok kötü . Ama karar senin yine de .
Kürtajdan sonra ilerde gebe kalabilir misin orasını Allah bilir . Çünkü zaten hamile kalmak bile bir mucize . Keşke bunu görebilsen !
En çokta kadın ve Erkeğin hatasını sonucunu daha dünyaya gelmemiş bir Bebeğin çekmesine üzülüyorum .
+1000000000

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back